Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Iškepkit vaikams avižinių sausainių!!!
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4
Li ute
Labas, mamos, noriu pasiulyti aviziniu sausainiu recepta. Tikras skanumelis. Radau ta recepta... gal delfyje...
Receptas:
500g aviziniu dribsniu (ziurekit, kad butu be lukstu, kokybiski)
1 ipak. sviesto
1 st. cukraus
1 kiausinis
Migdolu esensijos
Migdolu reisutu SKALDYTU

Sviesta atitirpdinti kambatio temperaturoj. ideti cukraus ir istrinti, suberti dribsnius, imusti kiausini,  sudeti skaldytus migdolus, ilasinti esensijos ir padaryti vientisa mase. Man tai padeda dukra... Po to abi darom sausainiukus ir kepam kol paskrunda (kaip ir visus sausainius apie 20 - 30 min.) ziurekit nesudeginkit, nes neteks paragauti smile.gif Labai, greita, SVEIKA, skanu  :) Dukryte visada klausia kada  kepsim smile.gif Pabandykit.
Springlet
Linute priminei man mociutes pyraga, net receptu knyga issitraukiau wink.gif

Mano mociutes aviziniu dribsniu pyragas
250g dribsniu uzplikyti 1 stikline verdancio margarino (g.b. ir sviestas) ir uzdengus atvesinti. 3 kiausinius sutrinti su 1 stikline cukraus ir sumaisyti su dribsniais, dar 3 saukstai dziuvesiu ir 30 lasu migdolu esencijos. Kepti vidutinio karstumo orkaiteje, pjaustyti rombais butinai silta, galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Li ute
Migdolu esensijos galima rasti prie priedu pyragams, prie priskoniu. Tik del cukraus - labai sunku pasakyti, ta stikline vienam labai daug, o kitam gal mazoka... tad patarciau ragauti tesla... smile.gif
Drugelis
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g  cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
Vasara
O aviziniai dribsniai sausi ar pamirkyti reikia?
Drugelis
QUOTE
O aviziniai dribsniai sausi ar pamirkyti reikia?

Jei manęs klausei, tai sausus avižinius dribsnius dedu į keptuvėje išlydytą sviestą ir dar pakepinu juos tame svieste.
hubba
o as dar pridedu razinu, linu semenu galima ir selenu kazkiek ibarstyt bet labai nedaug - bus toki sveikuoliski smile.gif
ir tiesa kepu nebutinai is aviziniu dazniausiai eina keturiu grudu dribsniai.
1111
Nu nezinau, arba as ka nors ne taip padariau, bet nesigavo man tie sausainiukai, kuriu receptuka Drugelis parase :-/ ??? Gavosi ne sausainiai, o dribsniai- nesusilipino kazkodel? Nors viska pagal receptuka pakartojau. Iskepe graziai graziai, bet vos juos norejau pakelti nuo popieriaus-sutrupejo i smulkius gabaliukus [smiley=20.gif]
zapuks
As dariau, man gavosi. As itariau, kad gali byreti, jei padarai per plonus sausainiukus. Todel maniskiai buvo storesni ir dar "patrombuoti" - gal todel ir nesubyrejo. Bet siaip, manau, nepamaisytu cia ir trecias kiausinis.
Kute
Kadangi mano vaikas alergiškas kiaušiniams ir karvės pienui, tai aš net jų ir nededu. Įpilų aliejaus (nes sviestas pieno produktas), kefyro, kėlimo miltelių, avižinių dribsnių, cukraus ir miltų. Išeina liuks sausainiai. Priedus galima irgi dėti kas konius nori.  ;D
Drugelis
QUOTE
Nu nezinau, arba as ka nors ne taip padariau, bet nesigavo man tie sausainiukai, kuriu receptuka Drugelis parase :-/ ??? Gavosi ne sausainiai, o dribsniai- nesusilipino kazkodel?

Mamusiuka, užjaučiu dėl nevykusio kulinarinio bandymo :(Tikrai nežinau kodėl sausainukai tau nesigavo, gai iš tiesų jie buvo per ploni. Aš juos į skardą dedu su šaukštu ir man gaunasi tokie, tipo, bokšteliai. Na tokios formos kaip ir parduotuviniai avižiniai sausainukai. Iškepusius juos ataušinu, ir tada su peiliu imu nuo dugno ir dedu i vazelę.
Rimaiste
Iskepiau ir as savo seimynai aviziniu sausainiu. Visai neblogi gavosi. O del subyrejimo - manau is esmes yra svarbu atausinti pries isimant is skardos, nes vyras viena tik is istraukta bande paimti ir nepavyko smile.gif
Ajuss
Nu ir aš išbandžiau tuos Springlet ir Drugelio receptėlius, nu pyragas tai gavosi nerealiai skanus[smiley=smiley10.gif], tik aš dėjau ne migdolų, o romo esenciją, nes migdolų esencija, ko tai man ne prie širdies, net amareto negeriu :smile.gif
Na, o Drugelio sausainėliai dar kepa, o dar kol atauš, tai atsiliepimus vėliau parašysiu wink.gif.
Ajuss
Nu va, atplėšiau nuo skardos tuos sausainėlius, irgi labai skanūs, tik aš matyt biskį per daug sukepinau tuos dribsnius, bet nieko, kitąsyk pasitaisysiu tongue.gif wink.gif
laurechka
Dekui, Drugeli uz receptuka wink.gif. Labai paprastas, nereikalaujantis daug darbo, o svarbiausia- rezultatas- tikras skanumelis. Mazas vis tiesia rankute, kad dar duociau  ;D
Lona
Mano mama darydavo anksčiau, tokius fantastiškus obuolius au avižiniais dribsniais:
Įdaras: pakepinti svieste avižinius dribsnius su cukrum ir trupučiu cinamono iki geltonumo.
Obuoliams išimti graužtukus bet neperpjauti pusiau, na kad būtų obuolys su skyle viršuj, bet be graužtuko. Tada jį prikrauti įdaro ir apipurkšti plaktu kiaušinio baltymu išplaktu su cukrum. Kišam į orkaitę, kol morengas sukietėja. Atrodo ir skonis fantastiški. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
RITUKE
gal turite aviziniu dribsniu sausainiu recepta
Asta
Mano anytos kepamu aviziniu sausainiu receptas:

250 g dribsniu
150 g margarino
150 g razinu
100 g saulegrazu
100-200 g kokoso rieshutu drozliu arba sezamo seklu
2 kiaushiniai
100-200 g cukraus

Dribsnius uzpilti ishlydytu margarinu, sudeti saulegrazas, kokoso rieshutus arba sezamo seklas, pamirkytas razinas, su cukrumi ishplaktus kiaushinius ir visa mase ishmaishyti. Shaukshta pamirkyti i vandeni, kabinti juo mase ir deti i kepimo skarda formuojant sausainiukus.
Kepti iki 160 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 15 minuciu.
Lilė T.
Aš kepu su aliejumi, o receptas beveik toks pats:

1 stiklinė aliejaus
2 stiklinės avižinių dribsnių
0,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
vanilės
razinų, saulėgrąžų
kt. priedai (riešutai, džiovinti)

Aliejų užkaitinti iki virimo (neužvirinti!). Suberti dribsnius. Supilti išplaktus kiaušinius su cukrumi. Maišant berti miltus. Įberti vanilės. Sudėti razinas, saulėgrąžas arba(ir) kt. priedus. Su šaukštu formuoti sausainius į pabarstytą miltais skardą. Kepti vidutinio karščio orkaitėje 15-20 minučių.
Skanaus smile.gif .
Cole
QUOTE(Springlet @ 2003 05 02, 22:33)
Linute priminei man mociutes pyraga, net receptu knyga issitraukiau wink.gif

Mano mociutes aviziniu dribsniu pyragas
250g dribsniu uzplikyti 1 stikline verdancio margarino (g.b. ir sviestas) ir uzdengus atvesinti. 3 kiausinius sutrinti su 1 stikline cukraus ir sumaisyti su dribsniais, dar 3 saukstai dziuvesiu ir 30 lasu migdolu esencijos. Kepti vidutinio karstumo orkaiteje, pjaustyti rombais butinai silta, galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
*



Springlet, o kepimo miltelių nereikia g.gif ? Šiaip kiek pyragų kepiau, tai reikėdavo.
Cole
QUOTE(Ajuss @ 2003 11 22, 22:34)
Nu ir aš išbandžiau tuos Springlet ir Drugelio receptėlius, nu pyragas tai gavosi nerealiai skanus[smiley=smiley10.gif], tik aš dėjau ne migdolų, o romo esenciją, nes migdolų esencija, ko tai man ne prie širdies, net amareto negeriu :smile.gif
Na, o Drugelio sausainėliai dar kepa, o dar kol atauš, tai atsiliepimus vėliau parašysiu wink.gif.
*




O kepimo miltelių į pyragą dėjai?
Tučka
QUOTE(Lilė T. @ 2005 02 17, 11:40)
Aš kepu su aliejumi, o receptas beveik toks pats:

1 stiklinė aliejaus
2 stiklinės avižinių dribsnių
0,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
vanilės
razinų, saulėgrąžų
kt. priedai (riešutai, džiovinti)

Aliejų užkaitinti iki virimo (neužvirinti!). Suberti dribsnius. Supilti išplaktus kiaušinius su cukrumi. Maišant berti miltus. Įberti vanilės.  Sudėti razinas, saulėgrąžas arba(ir) kt. priedus. Su šaukštu formuoti sausainius į pabarstytą miltais skardą. Kepti vidutinio karščio orkaitėje 15-20 minučių.
Skanaus smile.gif .
*




Labai aciu uz receptuka, labai skaniai gavosi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Kazimiera d'Artanjan
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g  cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
*




Šiandien kepiau, labai skanūs sausainiai thumbup.gif Cukraus galima ir mažiau mirksiukas.gif
sharkis
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 18:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g  cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
*



Vakar kepiau. thumbup.gif thumbup.gif Be žodžių smile.gif Bijojau ką nors sumaklint, tai labai mažą porciją kepiau - tik paragavusi pasigailėjau ax.gif . Ir tokie ne per saldūs, ir gan sveikuoliški (aš cukraus dėjau ne 150g, o 100g) wink.gif Iš šeimynos gavau prašymų vėl iškepti.
jokubaite
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g  cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
*

Ir aš ką tik juos iškepiau, truputį cukraus padauginau, bet skonis thumbup.gif ir labai greit padariau. Ačiū už receptuką 4u.gif
Alexandra.R.
Vat, pasiguosti noriu. Kepiau ka tik avizinius sausainius pagal LilesT. recepta. Kazkokia nesamone gavosi, nors visa grieztai dariau pagal nurodymus. Isimu is orkaites sausainius, o jie tiesiog aliejuj plaukia (neiskepe, o greiciausiai isvire). Isimant beveik visi sutrupejo (du pavyko issaugoti). Kaip dejau tesla i skarda saukstu, taip ir isimt teko verysad.gif .Gerai, kad vakaras dar toli. Iki vyro grizimo spesiu koki pyraga iskept. O sausainius i kaima vistoms nuvesiu. Manau bus dekingos...

P.S. cia gal i "beviltiska virtuveje" reikejo rasyti verysad.gif
Čika
Kiek laiko kepat Drugelio sausainius? Dabar jau įdėjau į orkaitę, bet ar greit juos iš ten traukt? Tikuosi, nesubyrės, kaip kai kurios čia rašėt... mirksiukas.gif
Čika
Jau susvilo.... cry.gif Kepiau apie 15 min sad.gif Nieko, svylėsius nukrapščiau ir dabar valgyt jau galima smile.gif Tikrai skanūs thumbup.gif
jokubaite
QUOTE(Čika @ 2005 05 14, 17:24)
Jau susvilo.... cry.gif  Kepiau apie 15 min sad.gif  Nieko, svylėsius nukrapščiau ir dabar valgyt jau galima smile.gif  Tikrai skanūs thumbup.gif
*

Gal per daug įkaitinai orkaitę, aš kepiau apie 20 min ir neprisvilo (orkaitė elektrinė 180 - 200 laipsnių)
lutute
Jau Drugelio sausainiukai, tai essen.gif niam niam.
Aš irgi elektrinėj kepiau, 160 laipsniu, apie 15-20 min.
Fantastika clap_1.gif thumbup.gif
Čika
Va, išsikepiau dar ir dabar smaguriauju... Niam niam. Cukraus dėjau mažiau, bet kiaušinius 3, tai labai gerai sulipo. Dar pridėjau razinų, linų sėmenų, saulėgrąžų, džiovintų bananų. Laaaabai skanu. Ačiū Drugeliui!!!!!!!
Mumm
Drugelio sausainiai tikrai fantastiski, pradzioj atrode, kad nesigaus, nes tie dribsniai nelimpa issilaksto, bet juos supresavus, svarbu leist jiem ataust ir tik tada traukt is orkaites smile.gif
mammamia
Na ir dar vienas l. panašus į aukščiau minėtus.. n kartų kepti - rekomenduočiau.
2oo gr. avižinių dribsnių
250 gr. miltų
3 arbat. š. kepimo miltelių
50 gr. smulkintų riešutų (aš naudoju migdolus, bet galima naudoti bet kokius)
50 gr. linų sėmenų
50 gr. saulėgražų
50 gr. razinų
100 gr. cukraus (galima pakeisti medumi - apie 3 šaukštus skysto, o tom kurios gyvena užsienyje - aš naudoju molasses arba black treacle irgi apie 3 šaukštus )
150 gr sviesto
2 kiaušiniai
pagal receptą dar dedasi 3 šaukštai kakavos... čia jau kaip kam smile.gif

Paruošimas l. paprastas: visus komponentus sumaišome kartu, aš minkau rankomis, gautą tešlą padalinu į vienodo dydžio kamuoliukus iš jų padarau didokus postorius (maždaug 1,5 cm) paplotėlius, kaip meduolius. Dedu ant kepimo popierium išklotos skardos palikdama tarp sausainiu vietos kilimui. Kepami priklausomai nuo orkaitės tipo 175 C apie 15-25 min. arba kol gražiai paruduoja.

Elė
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 20:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g  cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
*




Iškepiau ir aš tų sausainiukų, gavosi tikrai super thumbup.gif Tikaš cukraus dėjau 100 gr. ir avižinių dribsnių 300 gr. O visa kita kaip parašyta.
Taistė
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g  cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
*


clap.gif clap.gif clap.gif sita recepta buvau radusi senu senoveje - tokie skanus sausainukai gaudavosi. o po to pameciau kazkur ir niekaip neprisimiau kaip ten juos daryti.. aciu! notworthy.gif
Giedrut
Sveikos smile.gif
as anksciau labai daug dalyku is aviziniu dribsniu darydavau, noriu pasiulyt, man ir kitiems labiausiai patikusius avizinius keksiukus
taigi, reikes:
1 stikline dribsniu
0,5 stiklines miltu,
0,5 stiklines cukraus
5 saukstai sviesto
visus tuos produktus ismaisyt, turi gatis kaip trupiniai...
tada deti 1 stikline avieciu arba braskiu uogienes ir 1 sauksta citrinos sulciu.
Sudet viska i foreles ar det su saukstu kauburelis ant sviestinio popieriaus ir kepti 180 karstumo orkaitej , mazdaug pusvalandi. gaunasi tokie skanus, minksti thumbup.gif thumbup.gif . Tiesa, su kitom uogienem ne taip sknu kaip su braskiu...nors cia gal tik man taip smile.gif
Skanaus
*Saulyte
Labas ax.gif , norėjau paklaust, kaži ar vietoj cukraus galėčiau naudot fruktozę, nes mano jaunesnis sūnelis serga cukriniu diabetu, jam cukraus negalima sad.gif . Kaži ar nepagadintų fruktozė gaminio g.gif , nes kai jos per daug ji duoda kartumą tokį nelabai malonų... Gal kas bandėte sausainukus su fruktoze ? Parašykit savo nuomonę mirksiukas.gif
rutaškina
parašysiu ir aš vieną recepčiuką avižinių sausainių, tarp visų ragavusių pasisekimas buvo nerealus thumbup.gif
200 g sviesto, 300 g cukraus, 2 kiaušiniai, 1 arb.š. druskos, 1 arb. š.vanilinio cukraus, 250 g avižinių dribsnių, 200 g miltų, 1 a.š.sodos, 200 g juodo šokolado.
Cukrų su sviestu išsukti iki purumo, po to dėti kiaušinius, druską, vaniliną, avižinius dribsnius,viską gerai išmaišyti. Sdą nugesinti su grietine arba citrinos sultimis, supilti į tešlą, suberti miltus ir viską išmaišyti. Peiliu sukapoti mažais gabalėliais šokoladą, po to suberti jį į tešla ir išmaišyti.
šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo formos (jei neturit silikoninės, tai geriau įtiesti sviestinio popieriaus i formą). ir kepti ~10 min 180 C temperatūroje.
Skanaus
mammamia
Kiek pamenu, fruktoze vos ne dvigubai saldesne uz paprasta cukru, tad jos dedasi apie 40-30% maziau (tarkim vietoj 100g iprasto cukraus 60-70g fruktozes)
o kepimui ji tikrai tinka wink.gif
ypata
Sonatina, o Tavo seimyna nemegsta aviziniu sausainiu, nekepat ? wink.gif Mes tai labai megstam, pagalvojau, kad reiktu namie pabandyt issikept, bet norisi patikrinto recepto smile.gif
singaaa
QUOTE(Shiduh @ 2007 01 25, 12:44)
ka tik iskepiau purius kotletus, vajezau kaip skanu, kaip mano babute, kad kepa, tik vietoj petrazoliu dejau saliero lapu.  bigsmile.gif ir svarbiausia jokio riebumo  ax.gif
*



Ir aš stočiau į laukiančių avižinių sausainių recepto eilę ax.gif Vakar net dribsnių nusipirkau... Labai norėčiau pabandyti.
Šiaip mums labai skanūs avižiniai sausainiai su kokosu, bet gavus ir paprastą receptą kaip juos kepti, manau pasitobulinti būtų galima mirksiukas.gif
rutuke
QUOTE(ypata @ 2007 01 25, 13:10)
Sonatina, o Tavo seimyna nemegsta aviziniu sausainiu, nekepat ? wink.gif Mes tai labai megstam, pagalvojau, kad reiktu namie pabandyt issikept, bet norisi patikrinto recepto smile.gif
*




kaip tik, prieš pora dienų kolegė davė receptą avižinių sausainių, tik pati kol kas neišbandžiau, parašysiu, gal kuri greičiau už mane išbandys ax.gif

1 maišelis lietuviškų avižinių dribsnių
100 g. sviesto
3 kiašiniai
1 stiklinė cukraus
2 v.šaukštai miltų
vanilininio cukraus
riešutų
razinų
saulėgrąžų

dribsnius sumaišyti su išlydytų sviestų sudėti smulkintus riešutus, razinas, saulėgrąžas, galima ir kitų džiovintų vaisių. Atskirai suplakti kiaušinius, įberti cukrų, miltus, vanilininį cukrų, sumaišyt ir sudėt į avižų masę. viską išmaišyt ir su šaukštu dėti ant kepimo popieriaus, šiek tiek su ranka paformuoti apskritimą ir kepti kol iškeps (nepaklausiau kiek laiko turėtų kepti) smile.gif
rutuke
jau išbandžiau smile.gif man ir mano šeimynai labai patiko, savaitgalį vėl kepsiu...

p.s. kepiau 200C temperatūroje apie 10 min.
Shiduh
QUOTE(ravser @ 2006 03 14, 15:52)
parašysiu ir aš vieną recepčiuką avižinių sausainių, tarp visų ragavusių pasisekimas buvo nerealus  thumbup.gif
200 g sviesto, 300 g cukraus, 2 kiaušiniai, 1 arb.š. druskos, 1 arb. š.vanilinio cukraus, 250 g avižinių dribsnių, 200 g miltų, 1 a.š.sodos, 200 g juodo šokolado.
Cukrų su sviestu išsukti iki purumo, po to dėti kiaušinius, druską, vaniliną, avižinius dribsnius,viską gerai išmaišyti. Sdą nugesinti su grietine arba citrinos sultimis, supilti į tešlą, suberti miltus ir viską išmaišyti. Peiliu sukapoti mažais gabalėliais šokoladą, po to suberti jį į tešla ir išmaišyti.
šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo formos (jei neturit silikoninės, tai geriau įtiesti sviestinio popieriaus i formą). ir kepti ~10 min 180 C temperatūroje.
Skanaus
*



kepiau situos, kokie skanus..niam niam..
anastazas
Klausimėlis - kas kepate avižinius sausainius - argi nereikia kepimo miltelių ar sodos? (čia tuose receptuose, kur be šokolado) peržiūrėjau temą, o ten daugumoje receptukų nenurodyta.... Bijau rizikuot, bet sausainiukų noriu. O dėl netinkamo kiekio sodos neseniai visą porciją sausainiukų "padovanot" vištoms lotuliukas.gif
linutka
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 19:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g  cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
*





Vakar kepiau paprastučius avižinius sausainėlius pagal šį Drugelio receptuką. Ojojoj, kaip paprasta. o Kaip skanu thumbup.gif neturiu žodžiu kaip apsakyti thumbup.gif Šiaip šeimininkė esu visai dar žalia, bet šitie man gavosi puikūs. Kokie jie skanūs: gaunasi traškūs, labai kvepia. NU vos atlaukiau namiškių ataką - norėjo tiesiai iš skardos griebt. bet būtinai reikia sulaukti kada jie atvės skardoje ir tik tada išimti. Vėsdami sukietėja ir gerai išsiima. jei griebt iš karto - tai sutrupa.
Mamytės, išbandykite savo vaikučiams - tiksliai nepasigailėsit. BAAISIAI skanūs thumbup.gif beje, man šiek tiek priminė florentinus rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(anastazas @ 2007 02 12, 21:15)
Klausimėlis - kas kepate avižinius sausainius - argi nereikia kepimo miltelių ar sodos? (čia tuose receptuose, kur be šokolado) peržiūrėjau temą, o ten daugumoje receptukų nenurodyta.... Bijau rizikuot, bet sausainiukų noriu. O dėl netinkamo kiekio sodos neseniai visą porciją sausainiukų "padovanot" vištoms lotuliukas.gif
*



Anastaze,
nei sodos nei kepimo miltelių tikrai nereikia. B Jie gaunasi trapūs!
Gegas
kadangi mano vaikui alergija, bandziau ko tik makliavot be kiausiniu, sviesto ir kvietiniu miltu, sh... gaudavosi.dejau ir hipoalerginio misinio, ir kukuruzu miltu doh.gif
gal turit ideju kaip iskelti avizinius ar kitokius sausainukus tokiems vaikuciams? bet dar noretusi, kad ir valgytu, nes manuju nevalge ax.gif
Padūkėlė
QUOTE(Drugelis @ 2003 05 05, 17:59)
Parašysiu ir aš savąjį avižinių sausainiukų receptą. Mano vaikai irgi juos labai mėgsta.
100-150g sviesto išlydau keptuvėje ir supilu 400g avižinių dribsnių. Pakepinu juos svieste. 2 kiaušinius išsuku su 150g  cukraus, įberiu vanilinio cukraus, galima įdėti razinų. Viską išmaišau ir šaukštu dedu tą tešlą ant sviestu pateptos skardos. Kepu vid. karštumo orkaitėje. Ir skanaus !
*


Vakar kepiau šiuos sausainiukus thumbup.gif Labai skanūs. Ir dabar rašau, tai vis nubėgu į virtuvę ir suvalgau po vieną tongue.gif
Holunder
Peržiūrėjau, bet tokių nerdau:

250g margarino(geriausiai tinka Eve, nes nuo kitų labai trupa)
250g avižinių dribsnių
200g pakepintų saulėgrąžų
200g pakepintų sezamo sėklų
200g susmulkintų lazdyno riešutų
150g razinų
1 kiaušinio baltymas
4-5 šaukšatai cukraus


Avižinius dribsnius, riešutus, sezamus, saulėgrąžas, razinas sumaišyti, užpilti lydytą margariną ir gerai išmaišyti. Tuomet šaltą (geriau išsiplaka) baltymą plakti vis įberiant po šaukštą cukraus kol paidarys standžios putos ir atsargiai įmaišyti į masę. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, skardą patepti riebalais ir pabarstyti miltais(kepimo popieriaus netieskit, nes prilips), šaukštu dėti masę ant skardos(1 šaukštas - 1 sausainis) ir šakute gerai paspausti iš viršaus ir šonų(tik atsargiai, nes trupa ir byra kol neiškepę), suformuoti tokius blynukus, bet ne kauburėlius. Kepti ne ilgiau kai 15min. vis pažūrint, kad neperkeptų(turi būti gelsvi, jei perkepsit - sutrupės). Tik iškepusius atsargiai išimti plokščia mentele, nes atšalę prilimpa ir nebeišimsit sveikų. Leisti atvėsti lėktėje.
(Sezamą galima keisti saulėgrąžomis, dėti ir kitokių riešutų. Tik nedėkit sezamo sėklų daugiau nei 200g, nes bus kartūs. Pabandykit, tikrai labai skanūs thumbup.gif
Apelsinmedis
QUOTE(mammamia @ 2005 07 14, 17:28)
Na ir dar vienas l. panašus į aukščiau minėtus.. n kartų kepti - rekomenduočiau.
2oo gr. avižinių dribsnių
250 gr. miltų
3 arbat. š. kepimo miltelių
50 gr. smulkintų riešutų (aš naudoju migdolus, bet galima naudoti bet kokius)
50 gr. linų sėmenų
50 gr. saulėgražų
50 gr. razinų
100 gr. cukraus (galima pakeisti medumi - apie 3 šaukštus skysto, o tom kurios gyvena užsienyje - aš naudoju molasses arba black treacle irgi apie 3 šaukštus )
150 gr sviesto
2 kiaušiniai
pagal receptą dar dedasi 3 šaukštai kakavos... čia jau kaip kam smile.gif

Paruošimas l. paprastas: visus komponentus sumaišome kartu, aš minkau rankomis, gautą tešlą padalinu į vienodo dydžio kamuoliukus iš jų padarau didokus postorius (maždaug 1,5 cm) paplotėlius, kaip meduolius. Dedu ant kepimo popierium išklotos skardos palikdama tarp sausainiu vietos kilimui. Kepami priklausomai nuo orkaitės tipo 175 C apie  15-25 min. arba kol gražiai paruduoja.
*



Bandžiau Drugelio receptą ir šitą, tai šitie man labiau. Kaip meduoliai tokie gavos, iškilo gražiai, tik sausoki šeimynai buvo ir trijų šaukštų medaus maža pasirodė, nors man pačiai viskas ten normaliai. Kepsim dar ir dar thumbup.gif .
Dėl gamybos proceso tik iškilinėjo vis klausimų: negi taip viską ir drėbt iškart į vieną dubenį reikėjo? Nusprendžiau kiaušinius su kakava suplakt atskirai, avižas su sviestu kaip Drugelio recepte keptuvėj pakepinau ir tada tik į vieną masę viską. Labai lengvai formavos sausainiai, žodžiu, rekomenduoju thumbup.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.