Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tortų papuošimai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
nanukas
Norejau paklausti kas zino kaip reikia padaryti tesla gelytem, kuriomis puosia tortus.Lauksiu jusu pasiulymu wub.gif
bea
Aš mėgstu puošti šokoladu. Labai gerai gaunasi toks variantas:
kepimo popieriaus gabalėlis
šokoladas

šokoladą tirpinam karšto vandens vonelėje (t.y. indą su šokoladu įstatom į kitą indą su karštu vandeniu). Kai ištirpsta, su šaukštuku ant popieriaus paišom lapelius, širdeles, ar dar kas šaus į galvą. Kai pripaišom, tą popierių lygiai įdedam į šaldymo kamerą kokioms 10 minučių. Po to šaltais pirštais nuimam papuošimus ir dedam ant tortų (jie labai lengvai nusiima).

tiesa šokoladas gali būti tiek baltas, tiek rudas, todėl galima prisigalvoti įvairių grožybių.
drakosha
Esu tortu puosimo fane... Receptas namie, jeigu pakentesi iki rytojaus ryto, galesiu parasyti. Tesla cukraus pudros pagrindu. Tiks? g.gif
nanukas
QUOTE (drakosha @ 2004 08 16, 15:14)
Esu tortu puosimo fane... Receptas namie, jeigu pakentesi iki rytojaus ryto, galesiu parasyti. Tesla cukraus pudros pagrindu. Tiks? g.gif

clap.gif lauksiu oi kaip lauksiu clap.gif gal ir daugiau variantu turi rolleyes.gif
nouvelle
Dar žinau, kad šokoladu galima aptepti rožių žalius lapelius, paskui atšaldyti ir nuimti.
nanukas
QUOTE (nouvelle @ 2004 08 17, 17:44)
Dar žinau, kad šokoladu galima aptepti rožių žalius lapelius, paskui atšaldyti ir nuimti.

kaip nelabai supratau.Ar imerkti i sokolada ir atsaldyti?
drakosha
Oi, QUATE, ziople as nelaiminga, recepta tai pamirsau doh.gif Turiu pateisinama priezasti - is pacio ryto su Kristupu i poliklinika lekiau, tai suzinojau, kad reikes i ligonine gult ir polipus operuot doctor.gif Blioviau po to puse ryto, i darba visa apsizliumbus atejau - operacija per mano islauktas ir suplanuotas savaites laiko atostogas ispuola (labai labai as laukiau tos vieninteles savaites atostogu...) Nu va, pasiguodziau.

Zodziu, viska atsimenu, iskyrus tikslius kiekius!

Reikia:

500 g. cukraus pudros
130 g. (negarantuota) kukuruzu krakmolo
20 g. zelatinos
1/3 st. vandens

Cukraus pudra ir kukuruzu krakmola issijojam per sieteli i bliuda. Zelatina uzpilam vandeniu, palaukiam kelias min. kad isbrinktu, istirpinam (neperkaitin!) ir supilam i ta bliuda su cukraus pudra ir krakmolu. Is pradziu maisom saukstu, po to galim minkyti. As visada si darba patikiu mikseriui su teslos minkymo antgaliu. Gaunasi tokia minksta tesla. Kokiai valandai uzdengus slapiu skuduru palaikyti, po to i sandaru inda ir i saldytuva. Geriausia naudoti kita diena - ji per tiek laiko subresta. Kai jau noresis lipdyti ka nors, isimti is saldytuvo. Ji atrodys labai kieta, bet gana greitai susyla minkant rankomis - imti po nedideli kieki, siek tiek paminkyti rankose ir suminkyti dar su nedideliu kiekiu cukraus pudros. Siek tiek padirbejus pajausi, kada jau gana. Tinkamai paruosta tesla tada, kai tempiant nuo jos gabaliuka (tipo nori atsignybti) girdisi toks duslus pokstelejimas. Ji gana smagi lipdymui ir galima iskocioti labai plonai. Dirbant su ja svarbiausia nepamirsti uzdengti likusio gabaliuko slapiu skudureliu, nes ji laba labai greitai dziusta ir kieteja. Kad neliptu prie ranku, geriausiai pasitepti jas trupuciu riebalu. Kad neliptu prie stalo - velgi patepti siek tiek riebalais arba pabarstyti cukraus pudra. Nenaudojama ir gerai supakuota saldytuve gali isbuti kelis men., o pagamintas ir isdziovintas daiktas sausai laikomas - dar ilgiau.
Zinau, kad esu uzmarstuke, tai kad ryt isryto nepamirsciau kiekiu patikslinti - visgi patarciau palaukti - tikriausiai ant kaktos kryziu nusipiesiu thumbup.gif
bea
QUOTE (nanukas @ 2004 08 17, 22:27)

Na jei įmerksi tai abi pusės pasidengs, sunku bus nuimt. Geriau vieną pusę aptept šokoladu. Kad ir su šaukšteliu wink.gif
nouvelle
QUOTE (nanukas @ 2004 08 17, 21:27)

Patepti blogąją lapelio pusę ir atvėsinus lapelį nuo šokolado atskirti. Vienam baliuj mačiau tikrom rožėm papuoštas tortas, tos rožės dar pacukrauspudrintos ir šokoladiniai rožių lapai iš po žiedų kyšojo.
drakosha
QUOTE (drakosha @ 2004 08 18, 11:01)
Reikia:

500 g. cukraus pudros
130 g. (negarantuota) kukuruzu krakmolo
20 g. zelatinos
1/3 st. vandens

Cukraus pudra ir kukuruzu krakmola issijojam per sieteli i bliuda. Zelatina uzpilam vandeniu, palaukiam kelias min. kad isbrinktu, istirpinam (neperkaitin!) ir supilam i ta bliuda su cukraus pudra ir krakmolu. Is pradziu maisom saukstu, po to galim minkyti. As visada si darba patikiu mikseriui su teslos minkymo antgaliu. Gaunasi tokia minksta tesla. Kokiai valandai uzdengus slapiu skuduru palaikyti, po to i sandaru inda ir i saldytuva. Geriausia naudoti kita diena - ji per tiek laiko subresta. Kai jau noresis lipdyti ka nors, isimti is saldytuvo. Ji atrodys labai kieta, bet gana greitai susyla minkant rankomis - imti po nedideli kieki, siek tiek paminkyti rankose ir suminkyti dar su nedideliu kiekiu cukraus pudros. Siek tiek padirbejus pajausi, kada jau gana. Tinkamai paruosta tesla tada, kai tempiant nuo jos gabaliuka (tipo nori atsignybti) girdisi toks duslus pokstelejimas. Ji gana smagi lipdymui ir galima iskocioti labai plonai. Dirbant su ja svarbiausia nepamirsti uzdengti likusio gabaliuko slapiu skudureliu, nes ji laba labai greitai dziusta ir kieteja. Kad neliptu prie ranku, geriausiai pasitepti jas trupuciu riebalu. Kad neliptu prie stalo - velgi patepti siek tiek riebalais arba pabarstyti cukraus pudra. Nenaudojama ir gerai supakuota saldytuve gali isbuti kelis men., o pagamintas ir isdziovintas daiktas sausai laikomas - dar ilgiau.

Tai va, patikslinu, jeigu dar poreikis yra:

500g. cukraus pudros
130 g. kukuruzu krakmolo
110 ml vandens
1 1/2 valg. sauksto zelatinos (pokelis ir iseina)
1 arbat. saukstelis citrinos rugsties (buvau pamirsus)

Viska daryti, kaip rasiau anksciau. Tik citrinos rugsti ideti tirpinant zelatina.

Sekmes!
drakosha
QUOTE (drakosha @ 2004 08 18, 11:01)
Oi, QUATE, ziople as nelaiminga, recepta tai pamirsau  doh.gif

Nu tikrai man vakar protelis pasisukes buvo, i NANUKA gi kreipiausi wub.gif
nanukas
clap.gif clap.gif clap.gif Aciu uz receptukus tai jau eisiu bandyti rolleyes.gif

blink.gif ohmy.gif kaip nepasiseke su tom bedom, nepavydziu, bet geriau daba negu niekad g.gif Sekmes ir stiprybes gi viskas bus gerai wub.gif
KaKavine
Atejus pavasariui - gimtadieniu "bumas" smile.gif
Noreciau pradziuginti artimuosius savo keptu tortu, tik nemoku jo graziai papuosti unsure.gif
Atsimenu vaikysteje man labai patikdavo "nurankioti" nuo tortu kietas gelytes, tokiu dabar nelabai ir besurasi.
Kas zinot koki receptuka, pasidalinkite ax.gif
sirse
Biskutį pasišlykštyniosiu blush-anim-cl.gif . Turėjau draugę konditerę. Tai ji pasakojo apie tortines rožytes . Sako, man nesigaudavo gražiai jų suklijuoti, o pas kitą draugę jos visada liuksiškai atrodydavo thumbup.gif . Nu , ir sako, - vieną kartą pas ją paklausiau- kaip čia tau taip viskas gaunasi, pamokink ir mane. O toji ir sako- tu ateik pas mane, aš tau parodysiu kaip reikia daryti wink.gif.. nes paaiškinti sunkoka. Nu , sako, nuėjau pas ją.. pasidarėme tešlą.. ir pradėjo mokytoja rožytes vynioti ohmy.gif .. ir seilėm klijuoti blink.gif .... Tai ta mano draugė nuo to laiko nei pati valgo rožyčių, nei savo vaikam duoda.... schmoll.gif
... et... ir aš vaikystėje rožytes mėgau graužti... wub.gif
Destruktor
QUOTE(sirse @ 2005 04 07, 21:14)
Biskutį pasišlykštyniosiu  blush-anim-cl.gif  . Turėjau draugę konditerę. Tai ji pasakojo apie tortines rožytes . Sako, man nesigaudavo gražiai jų suklijuoti, o pas kitą draugę jos visada liuksiškai atrodydavo  thumbup.gif . Nu , ir sako,  - vieną kartą  pas ją paklausiau- kaip čia tau taip viskas gaunasi, pamokink ir mane. O toji ir sako- tu ateik pas mane, aš tau parodysiu kaip reikia daryti wink.gif.. nes paaiškinti sunkoka. Nu , sako, nuėjau pas ją.. pasidarėme tešlą.. ir pradėjo mokytoja rožytes vynioti  ohmy.gif .. ir seilėm klijuoti  blink.gif .... Tai ta mano draugė nuo to laiko nei pati valgo rožyčių, nei savo vaikam duoda....  schmoll.gif
... et... ir aš vaikystėje rožytes mėgau graužti...  wub.gif
*

Hmz... Man tai dar netekę buvo girdėt tokio dalyko smile.gif Tai dėl tokių prežasčių reikia jas pačiam daryt biggrin.gif
Destruktor
O kas dėl papuošimų, tai nebūtinai tas rožytes ar kažką panašaus daryt. Aš tai dažnai puošiu šokoladu, trupiniais, kapotais riešutais, kokoso drožlėm (parduotuvėse yra spalvotų) arba būna įvairių papuošimų pirkt parduotuvėse.
Destruktor
Aš tai puošiu šokoladu. Arba nusipeku paduotuvėj papuošimų kokių nors smile.gif
Destruktor
Beje, apie tai jau buvo rašyta:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=9926
LIR
oi kokia apmirusi tema, negi niekas tortų nepuošia? bigsmile.gif Kažkada esu mačiusiu per TV kaip tortą puošia cukruotomis tikromis rožėmis, gal kam teko? Gal kas žinote kaip tą padaryti ? Ačiū
zebrova
as tai tortus puosiu vaisiais,labai graziai gaunasi,o kad jie neapdziutu mirkau i zele pries dedama.Parodyciau,kaip fainai gaunasi,kaip tik sendien darau torta,tik nemoku schmoll.gif dar nuotrauku ikelti.Gaila. ax.gif Dar labai grazu,kai spalvota zele supjaustai mazais kubeliais ir isdelioji ornamentais,ir paprasta,ir grazu,ir didelio mokslo nereikia. bigsmile.gif
taza
Kas supranta rusiškai gali pasižiūrėti čia
AuDi-77
O kaip padaryti, kad ta tešla cukraus pagrindu taptų spalvota?
zajka
QUOTE(AuDi-77 @ 2006 09 28, 20:26)
O kaip padaryti, kad ta tešla cukraus pagrindu taptų spalvota?
*

Gal įsidėti maistinio dažyklio 4u.gif Mačiau, Rimi jų yra tongue.gif
Glacee
user posted image

Štai tokį tortą kepiau savo karalaitės gimtadieniui smile.gif
buzhiukas
Glacee , tortas atrodo nerealiai swoon.gif
Glacee
buzhiukas
Ačiū labai! notworthy.gif Ir pagaminamas jis visiškai nesudėtingai smile.gif O kiek džiaugsmo mergaitėms smile.gif
LIR
Glacee, thumbup.gif thumbup.gif , pažiūrėjau ir kitas nuotraukas thumbup.gif , gal galėtum pasakyti kaip padarytos šokoladinės rožės ir tos geltonos, lygtai iš persikų ? Aš nelabai nusimanau blush2.gif , bet man labai labai gražu, užsimaniau nors kažkiek papuošimų išmokt. Gal tai ir beviltiška, bet viltis - durniš motina, o motina savus vaikus myli tongue.gif
Glacee
LIR
ačiū labai smile.gif
Manyčiau, kad reikėtų pradėti nuo persikinių rožių smile.gif jos tikrai labai lengvai padaromos, o dėl šokoladinių šito nepasakysiu, nes vis dėlto reikia lipdymo patirties.
Tad dabar paaiškinsiu, kaip padaryti persikines, o dėl šokoladinių tai kolkas siūlyčiau pabandyti lipdyti
rožes iš plastilino smile.gif - visu pirma padaryk volelį, o po to volelio galiuką išplok - tai bus žiedlapis, didžiuoju pirštu prie žiedlapio pagrindo pabandyk kiek išgaubti ir susuk žiedlapį į tutelę ir atgnybk. Padėk į šalį ir pradėk iš naujo, bet nesuk tutelės, o apgaubk tutelę naujuoju žiedlapiu. Ir taip žiedlapis po žiedlapio smile.gif Kol nesigaus rožė smile.gif

persikinė
reikia konservuotų persikų puselių. Puselę supjaustyti labai plonais griežinėliais - reikia labai aštraus peilio. O po to kiekvieną griežinėlį sukti kaip rožę smile.gif Po to užpilame žele tirpalu ir sustingdname smile.gif user posted image Gaila, kad nelabai ryški nuotrauka, bet, manau principas aiškus. Tai tikrai nėra sudėtinga smile.gif
LIR

Glacee,
ačiū labai smile.gif 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif bandysiu, tik norėjau paklausti ar kai sukame persikinę rožę, ar nereikia jos galo kaip nors sutvirtinti, kad patogiau sukti būtų? Ar tiesiog sukti ir su pirštais prilaikyti? paskui tiesiai ant torciuko ir zeles? Jei nesutvirtintas galiukas ar nepasileidzia ta roze? O kokią lipdymo masę parekomenduotum pradedančiai ? smile.gif Nu labai noriu išmokti smile.gif Ačiū
Glacee
LIR
smile.gif Persikinę rožę reikia formuoti ant paties torto paviršiaus. Pas mane ten buvo paprastas biskvitas. Tiesiai ant biskvito pradedame sukti rožę, naudojant viduriukui mažiausią skiltelę, o po to vis didesnes. Laikas nuo laiko reikia užlašinti po lašiuką žele-tirpalo. Daug negalima pilti, nes išplauks. O po to, kai sudėjau viską - tada užpilti daugiau smile.gif tiesiog pabandyk vien puselę net ir ant duonos ar batono riekės susukti smile.gif pasitreniruok prieš didijį pasirodymą smile.gif
dėl lipdymo - tai galima iš cukrinės masės daryti, marcipano. Marcipanas tai gal ir geriausiai, nes iš karto jį galima nusipirkti gatavo ir bandyti lipdyti, pabarstant cukraus pudra smile.gif Bet pradžiai tai vėl busiu įkyri - plastilinas smile.gif
LIR
Glacee, aciu 4u.gif , jau atemiau is vaiko plastilino gabala smile.gif Gal galit pasakyti kur galima nusipirkti marcipano, nes manau kad jis pakankamai minkstas. Radau rusiskam tinklalapyje kaip lipdyti, parasyta kad dedasi skysti dazai, o kur ju rasti? Pasitreniruosiu, tik reik ismokti iki gruodzio men. nes namie ikurtuves laukia, kviesim svecius smile.gif jei pasisiukslinsiu tai bus nekas lotuliukas.gif Aciu
Glacee
LIR
Šiaip tai marcipaną aš perku Savanorių RIMI Vilniuje. Manau, kad didžiuosiuose prekybos centruose jo tikrai turėtų būti. Rusiškuose forumuose dažniausiai lipdoma yra iš marshmellow masės, ji yra plastiška, lengvai pasiduoda lipdymui, bet dėja, aš nieko iš jos nedariau, tad galiu tik teoriškai ką nors pasakyti (nes man labiau prie širdies tortai, papuošti valgomais papuošalais, o tos cukrinės masės - tai grynas cukrus smile.gif)))) tad ir ne darau smile.gif ) Iki gruodžio mėn. dar labai daug laiko smile.gif
LIR
Treniruojuos su plastelinu, iseina neblogai smile.gif gal pavyks. O kur Glacee dazus maistinius perkate, nes nerandu. Aciu 4u.gif
Glacee
Ir dažų stengiuosi nenaudoti... smile.gif (tortui su raudona rože naudojau dažus kiaušiniams dažyti. Vis tiek niekam tos rožės nedaviau valgyti smile.gif )
Bet, jeigu reikia dažų, tai jeigu gyveni (galima per "TU" kreiptis? blush2.gif 4u.gif ) Lietuvoje, tai galima nupirkti skystus dažus irgi PC, tuose skyriuose, kur būna viskokiausi pabarstukai, kepimo milteliai ir t.t. Dažai yra tūbelėse, atrodo keturios spalvos komplekte. Bet šie dažai yra silpnoki, gal vienam tortui ir užtektų smile.gif kitas variantas - pasidomėti pas didmenininkus, kas veža žaliavą konditeriniams cechams.
Jeigu ne Lietuvoje - tai tada galima užsakyti internete. Pvz. www.wilton.com , arba galiu dar paieškoti vokiškų tokių puslapių smile.gif
LIR
Kreiptis "Jūs" - jau man matyt profesinė liga smile.gif Aš gyvenu Kaune visą PC Rimi iškuičiau, nei marcipano, nei dažų doh.gif , reiks gal hyper maximoj paieškoti. Labai ačiū už pagalbą. Jei kils dar kokių neaiškumų, o kad kils tai faktas lotuliukas.gif , klausiu. Iš anksto dėkoju smile.gif 4u.gif
Glacee
LIR
su malonumu padėsiu smile.gif
diora
toks klausimas saldumynų papuošimų mėgėjoms..
Gal matėte kuri ar yra pirkti toks dantytas šaukštas, kuriuo pakabinus pvz sušaldytą žele gautųsi tokie dantyti kaip saldainiukai želės gabaliukai,
na nemoku smile.gif labiau paaiškinti, bet įjungus vaizduotę galima suprasti, ką aš turiu omenyje ax.gif
Comma
QUOTE(Glacee @ 2006 10 08, 11:55)
user posted image

Štai tokį tortą kepiau savo karalaitės gimtadieniui smile.gif
*

Glacee zaviuosi tavim thumbup.gif Kad man kas nors laseli tavo talento doh.gif
Atize
QUOTE(drakosha @ 2004 08 19, 10:11)
Tai va, patikslinu, jeigu dar poreikis yra:

500g. cukraus pudros
130 g. kukuruzu krakmolo
110 ml vandens
1 1/2 valg. sauksto zelatinos (pokelis ir iseina)
1 arbat. saukstelis citrinos rugsties (buvau pamirsus)

Viska daryti, kaip rasiau anksciau. Tik citrinos rugsti ideti tirpinant zelatina.

Sekmes!
*

Dariau pagal si recepta gelytes ir nelabai man gavosi ax.gif Kuo ilgiau minkau tuo labiau skysteja ta tesla. O jeigu dadedu pudros kad prie ranku nelipti tai dar gumuliukais nueina blink.gif Nelabai isivaizudoji nuo ko ji kietet turi net atidengtta kaip rasei kad greit stingsta taip tikrai nestingo... Viska dariau kaip aprasyta be nukrypimu....
Gal galit smulkiau aprasyti?
Povila$
jeigu kanors domina, tai pasiziuket kaip galima padaryti ROŽES mirksiukas.gif
rusaite
QUOTE(diora @ 2007 01 24, 17:39)
toks klausimas saldumynų papuošimų mėgėjoms..
Gal matėte kuri ar yra pirkti toks dantytas šaukštas, kuriuo pakabinus pvz sušaldytą žele gautųsi tokie dantyti kaip saldainiukai želės gabaliukai,
na nemoku  smile.gif labiau paaiškinti, bet įjungus vaizduotę galima suprasti, ką aš turiu omenyje  ax.gif
*

man visai gerai gaunasi su gofruota skardele, supjaustai kaip nori
Povila$
o cia kaip torto borta padaryti reikia >>> TROTO BORTAS
rumba
sveikos tortu puosejos 4u.gif

Norejau paklausti gal zinot kur vilniuje rasti tortu lipduku pirkti?Na jie valgomi, bet uzsideda ant torto pavirsiaus tokie grazus ivairus paveiksliukai.Nemoku nupasakoti, nu tipo tokie user posted image
Povila$
QUOTE(Povila$ @ 2007 02 12, 22:18)
jeigu kanors domina, tai pasiziuket kaip galima padaryti ROŽES  mirksiukas.gif
*

o gal kasnors zinot kaip padaryti tesla sitoms rozytems? rolleyes.gif
Christin
sveikos, netycia uztikau marcipanines teslos maximoj. pardavineja po 200g dezuteje, tik nera lietuviskai parasyta kaip su ja daryti. Gal kuri bandet? Ar cia kaip su kitom teslom?
mokka
QUOTE(Povila$ @ 2007 02 16, 18:01)
o gal kasnors zinot kaip padaryti tesla sitoms rozytems?  rolleyes.gif
*

tai ne tesla, o kremas. daromas su shortening. visiskai neskanus, vieni riebalai. taip pat viltone populiarus yra aisingas - c.pudra su kiausiniu baltymu. duoda panasu efekta
INGRIDŽIUKS
Radau žurnaliukų kaip papuošti tortai,pavartykit gal rasit ir sau idėjoms
http://picasaweb.google.com/geraldinarevisdetortas
milduxe
QUOTE(sirse @ 2005 04 07, 22:14)
Biskutį pasišlykštyniosiu  blush-anim-cl.gif  . Turėjau draugę konditerę. Tai ji pasakojo apie tortines rožytes . Sako, man nesigaudavo gražiai jų suklijuoti, o pas kitą draugę jos visada liuksiškai atrodydavo  thumbup.gif . Nu , ir sako,  - vieną kartą  pas ją paklausiau- kaip čia tau taip viskas gaunasi, pamokink ir mane. O toji ir sako- tu ateik pas mane, aš tau parodysiu kaip reikia daryti wink.gif.. nes paaiškinti sunkoka. Nu , sako, nuėjau pas ją.. pasidarėme tešlą.. ir pradėjo mokytoja rožytes vynioti  ohmy.gif .. ir seilėm klijuoti  blink.gif .... Tai ta mano draugė nuo to laiko nei pati valgo rožyčių, nei savo vaikam duoda....  schmoll.gif
... et... ir aš vaikystėje rožytes mėgau graužti...  wub.gif
*

Tikrai galiu patvirtinti, kad taip klijuojamo rozytes ant tortu, kur perkam parduotuvese. pati dirbau imoneje, kuri tortus kepe. Ieinu as i ceha, o ten sedi dvi bedantes damos ir klijuoja rozytes: paima viena lapeli, paima kita lapeli, tada pirmaji paseilina ir suklijuoja su kitu... ir taip visa rozyte... As issiziojus stovejau, jos net juoktis is manes pradejo. Nuo to laiko nei pati rozyciu valgau nei kitiems duodu.
Kazkaip isvis padirbus ten negaliu pirktiniu tortu ir pyragu valgyti. Pavyzdziui kai ten pamaciau, kaip kremus teplioja iki alkūnių isimerkusios 50-metes damos(nes puodas su kremu gilus, tai ir kisa ranka iki pazasties, poto tekst ant torto ta krema nuo rankos nubraukus...) Jau padaryti tortai grazus, bet reikia nematyti kaip daro, kitaip neprarysit ne kasnio. Beje tuos tortus tiekia beveik visoms Lietuvos maximoms ir norfoms. Ir i kaimo parduotuveles visokias. eina peklon.. Slykstu, daugiau nera ka cia pasakyti.
Elizabeht
QUOTE(milduxe @ 2007 11 07, 13:22)
Tikrai galiu patvirtinti, kad taip klijuojamo rozytes ant tortu, .  Slykstu, daugiau nera ka cia pasakyti.
*

user posted image
rusaite
QUOTE(Elizabeht @ 2007 11 09, 18:03)
user posted image
*

sakes dry.gif gun_bandana.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.