QUOTE(Elizabeht @ 2007 11 09, 18:03)
FUI
QUOTE(ingakyca @ 2008 01 31, 16:20) Papildyta: QUOTE(vida2 @ 2008 02 02, 00:00) Šiame puslapyje labai daug įvairių papuošimo su šokoladu būdų : http://images.google.lt/imgres?imgurl=http...l%3Dlt%26sa%3DN QUOTE(Christin @ 2007 08 09, 11:17) sveikos, netycia uztikau marcipanines teslos maximoj. pardavineja po 200g dezuteje, tik nera lietuviskai parasyta kaip su ja daryti. Gal kuri bandet? Ar cia kaip su kitom teslom? as jau nusipirkau ta mase, bet nesugalvoju ka su ja daryt, kaip suprantu reikia pasidaryt koki torciuka, o su ta marcipanine mase ji apdengti
Nu as visai zalia cia tose sferose
Labai malonu ,kad galiu padeti. As ne profesonale ,bet patikekite per tiek metu daug ko ismoksti .Gelytem gaminti reikia tureti formeliu joms isspausti ,na tokiu kaip sausainiukams ,tik gelytes ar lapeliu formos .As jas pirkau Zaliakalnio turguje pas toky amatininka ,ten visokiu yra ir formu tortams ,ir plokstainiams kepti .jis pats jas gamina.Ieskoti tik savaitgaliais.Buna ir aleksoto turguje .
Masei gaminti reikia Dan Sukker cukraus pudros nes ji maisyta su krakmolu ,kai uzminkai mase ji buna labai lygi ir balta .Aktualu ,jai darysite baltas gelytes .Pudros reikia 350g ,vienas didelis saukstas sviesios zelatinos ,5 dideli saukstai vandens .Zelatina isbrinkinkite vandeny ,pasildykite ,kad issileistu .Supilkite i pudra ir pirstais uzminkykite mase tokia kaip plastilinas .Jaigu truputi gausis per kieta ,sudrekinkite vandeniu ,tik labai nedaug .Jaigu per minksta ,iberkite truputi pudros.Mase reikia laikyti celofaniniame maiselyje gerai susukta ,kad nedziutu .gelytes gaminkite is karto ,nes stovint ji kieteja ,nors tai ne beda ,suvilgykite vandeniu ir truputi pamynkykite ,jivel suminkstes.Mase pasiskirstikite i tiek daliu ,kiek noresite spalvu tureti .Kiekvienas spalvotas gabaliukas atskirame maiselyje .Pabarstykite stala krakmolu ,iskociokite plonai mase 1,5mm storiu ,isspauskite formele gelytes ,dekite viena ant kitos ir pridenkite smarkiai dregnu ranksluostuku.Imkite po viena gelyte ir dekite i pavyzdziuj nuo batu dezutes zemesny dangtely priberta 2cm perliniu kruopu.Per vidury ispauskite pirstu duobute,ten bus viduriukas.Taip isdekite visas gelytes .
Geles turi isdziuti per para .Taip pat isspauskite ir lapukus .Kad igautu forma naudokite padekla nuo kiausiniu .tik pries tai isdeginkite orkaiteje.Jis po to Jums tarnaus visa laika .Lapelius dekite ant borteliu ,jie savaime issilenks .O vat jau rozes teks lipdyti be formeles ,pirstais .Cia jau sugebejimas ,patarciau pasiimti dirbtine roze ir i ja ziureti .Tiesa ,kad gelytes butu grazesnes ,pries dedant ant kruopu ,per kiekviena gelytes lapely pirstu truputi paspasdamos perridenkite dantytu flomasterio kamsteliu .Taip pat ir per zalius lapelius .Kai gelytes isdzius ,pro konditeriny maisely su graziu karpytu antgaliu reikes isspausti viduriuka .Jis daromas is bezo ,su kuriuo aptepami ir puosemi proginiai tortai.Beza viduriukams galima nudazyti geltonai ,bet man graziau baltas ir pabarstytas pavyzdziui j aguonom ,auksiniais smulkiais burbuliukais ..
.Bet kaip padaryti skanu ir netystanty ,nenubeganty nuo torto beza ,pamokysiu kita karta ,jei kas nores .Turbut issigandote ,kad daug darbo ?Tikrai NE. Tik uzminkykite mase ,iskociokite ,isspauskite su formele ir iduokite forma .Juk ju pasigamina ne vienam tortui papuosti ,todel patariu pasidaryti visokiu spalvu ir dydziu .Na as ir prirasiau .
Mergaites nemoku ideti nuotrauku is fotiko ,parodyciau savo gelytes ,ir kitus darbelius .Kur Vilniuje gauti dazu nezinau ,bet pas mus Kaune bobutes turguje pardavineja ir as zinau ,kad daug kas perka ir kol kas dar niekas neapsinuodijo .Jos sako ,kad jie isnesti is konditerijos .Tai milteliai supilti i celofaninius mazus pundelius kainuoja 1lt artai 2lt .O kad pas mus konditerijos fabrikas tokius naudoja zinau 100 procentu ,as juos is ten gaunu.Tai va norejau pasiuliti ir Vilniaus turguose paieskoti .Tiesa esu girdejusi ,kad gelytes nudazo su rasalu arba buna tokie stori markeriai ryskiu spalvu ,isima viduriuka ir isspaudzia dazus.Na ir sugalvok tu man .Nors pagalvojus ,jie juk skirti ir mokiniams ,tai gal suvalgius tokiu gelyciu ir nieko nenutiktu ,ojuk galima tu geliu ir nevalgyti .Dovanu gavau dazu is Minordijos ,labai grazi braskine spalva ,bet net 1l nezinau kur tiek sunaudoti .
. 5
Sveikos merginos. Tik vakar pradejau naudotis super mamu forumu ir turiu klausimeli: kodel mano pasisakymu nerodo bendrame forume? Gal ka negerai darau. Kas galetu man paaiskinti nuosekliai kaip bendrauti forume?
QUOTE(cipciukas @ 2008 07 07, 12:46) Sveikos merginos. Tik vakar pradejau naudotis super mamu forumu ir turiu klausimeli: kodel mano pasisakymu nerodo bendrame forume? Gal ka negerai darau. Kas galetu man paaiskinti nuosekliai kaip bendrauti forume? O kas konkrečiai tau neaišku? Nelabai supratau, ką turi omenyje sakydama "bendrame forume"
Mano nuotraukos fotike .
as tai visa laika darau taip:
cukraus pudra ir zelatina cukraus pudra ismaisau su zelatina, idetu spalvyte ir darau rozytes ir lapelius labai paprasta ir grazu QUOTE(milduxe @ 2007 11 07, 13:22) Tikrai galiu patvirtinti, kad taip klijuojamo rozytes ant tortu, kur perkam parduotuvese. pati dirbau imoneje, kuri tortus kepe. Ieinu as i ceha, o ten sedi dvi bedantes damos ir klijuoja rozytes: paima viena lapeli, paima kita lapeli, tada pirmaji paseilina ir suklijuoja su kitu... ir taip visa rozyte... As issiziojus stovejau, jos net juoktis is manes pradejo. Nuo to laiko nei pati rozyciu valgau nei kitiems duodu. Kazkaip isvis padirbus ten negaliu pirktiniu tortu ir pyragu valgyti. Pavyzdziui kai ten pamaciau, kaip kremus teplioja iki alkūnių isimerkusios 50-metes damos(nes puodas su kremu gilus, tai ir kisa ranka iki pazasties, poto tekst ant torto ta krema nuo rankos nubraukus...) Jau padaryti tortai grazus, bet reikia nematyti kaip daro, kitaip neprarysit ne kasnio. Beje tuos tortus tiekia beveik visoms Lietuvos maximoms ir norfoms. Ir i kaimo parduotuveles visokias. eina peklon.. Slykstu, daugiau nera ka cia pasakyti. cia jau laba priklauso nuo pacios kondteres,esu as dirbusi,tai visada pasistatydavom dubeneli su vandeniu ir su juo lipdydavom tk vat ka galiu pasakyti parduotuvese buna pyragas ,,sakotiena" ar kaip tn jis vadinasi,tai ten sakociu yra tik tek kiek nugramdo nuo kepimo skrdos kur kepant lasa,o visa kita tai yra draugysts pyragas,riestainiai ir dar daug visko,ka parveza is parduotuviu atgal,nes baigesi garantinis taip kad jei pamatysit pyraga kur yra lapai daug visokiu premaisu,patarciau nepirkti
del to gelyciu klijavimo seilemis,tai fe,kaip bjauru.Bet tiesa sakant esu ne is vieno girdejus,kai bobutes gamina tuos saldainius,kuriuos pardavineja pvz.prie baznyciu atlaidu metu,tai sake,ten ir spjaudo ir ko tik nedaroSorry,kad as taip ,bet taip jau yra,tik kai nezinai,tai `sueina`
fui,kaip bjauru
QUOTE(milduxe @ 2007 11 07, 12:22) Tikrai galiu patvirtinti, kad taip klijuojamo rozytes ant tortu, kur perkam parduotuvese. pati dirbau imoneje, kuri tortus kepe. Ieinu as i ceha, o ten sedi dvi bedantes damos ir klijuoja rozytes: paima viena lapeli, paima kita lapeli, tada pirmaji paseilina ir suklijuoja su kitu... ir taip visa rozyte... As issiziojus stovejau, jos net juoktis is manes pradejo. Nuo to laiko nei pati rozyciu valgau nei kitiems duodu. Kazkaip isvis padirbus ten negaliu pirktiniu tortu ir pyragu valgyti. Pavyzdziui kai ten pamaciau, kaip kremus teplioja iki alkūnių isimerkusios 50-metes damos(nes puodas su kremu gilus, tai ir kisa ranka iki pazasties, poto tekst ant torto ta krema nuo rankos nubraukus...) Jau padaryti tortai grazus, bet reikia nematyti kaip daro, kitaip neprarysit ne kasnio. Beje tuos tortus tiekia beveik visoms Lietuvos maximoms ir norfoms. Ir i kaimo parduotuveles visokias. eina peklon.. Slykstu, daugiau nera ka cia pasakyti. QUOTE(k.lapelyte @ 2008 09 11, 10:33) cia jau laba priklauso nuo pacios kondteres,esu as dirbusi,tai visada pasistatydavom dubeneli su vandeniu ir su juo lipdydavom tk vat ka galiu pasakyti parduotuvese buna pyragas ,,sakotiena" ar kaip tn jis vadinasi,tai ten sakociu yra tik tek kiek nugramdo nuo kepimo skrdos kur kepant lasa,o visa kita tai yra draugysts pyragas,riestainiai ir dar daug visko,ka parveza is parduotuviu atgal,nes baigesi garantinis taip kad jei pamatysit pyraga kur yra lapai daug visokiu premaisu,patarciau nepirkti QUOTE(Povila$ @ 2009 01 04, 19:43) taip taip,tas pats ir su duona. arba picu paploteliai,kur parduotuveje baigiasi galiojimo laikas,tai grazina atgal ir padaro picas
gal jums teko matyti kur glaima gauti tokių papuošimų tortui pirkti
![]() nebūtinai su vardu, bet principo tokio? bent jau kaune išsiklausinėjau žymiausias tortines, tai nedaro nieks tokiu. gal kur nors matėt?
Sveiki
Gal zinote kur ieskoti lipduku tortams Kaune? sunaus gimtadieniui reik spider man QUOTE(Povila$ @ 2009 01 04, 17:43) daugumoi kepyklu sitaip daro
O gal kas zino kur gaut nusipirkt tortui pabarstuku? Kitaip sakant perliukai, sirdutes ir kt.?
nežinau kaip pas jus sudėta, bet turėtų būti maždaug visur tokia tvarka, tinklas tai tas pats... kur būna želė, pudingai, kvapai konditeriniai, tai būna ir kokoso drožlikių ir pabarstukų: rudų, žydrų, geltonų, karoliukai sidabriniai, ir labai smulkūs aukso-perlo atspalvio, ir širdutės vaisinio skonio.....
Sveiki! Gal kas galėtų pagelbėti? Turiu padaryti šokoladines rožes tortui papuošti, darysiu pirmą kartą. Buvau radusi šiame forume, kaip pasigaminti "tešlą" rožėms (100gr šokolado + 1valg.š. medaus) bet man nesigavo
Sveikos mergaitės, noriu paklausti jūsų, gal kuri žinote kaip pasidaryti lapelius ant tortų, bet ne iš cukrinės masės, o iš miltinės, tokios tipo makaroninės, na kas žino, manau mane supratote, iš anksto ačiū
QUOTE(keracita @ 2011 04 21, 19:08) Sveikos mergaitės, noriu paklausti jūsų, gal kuri žinote kaip pasidaryti lapelius ant tortų, bet ne iš cukrinės masės, o iš miltinės, tokios tipo makaroninės, na kas žino, manau mane supratote, iš anksto ačiū http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...78104&st=60 |