Norejau paklausti kas zino kaip reikia padaryti tesla gelytem, kuriomis puosia tortus.Lauksiu jusu pasiulymu
Aš mėgstu puošti šokoladu. Labai gerai gaunasi toks variantas:
kepimo popieriaus gabalėlis šokoladas šokoladą tirpinam karšto vandens vonelėje (t.y. indą su šokoladu įstatom į kitą indą su karštu vandeniu). Kai ištirpsta, su šaukštuku ant popieriaus paišom lapelius, širdeles, ar dar kas šaus į galvą. Kai pripaišom, tą popierių lygiai įdedam į šaldymo kamerą kokioms 10 minučių. Po to šaltais pirštais nuimam papuošimus ir dedam ant tortų (jie labai lengvai nusiima). tiesa šokoladas gali būti tiek baltas, tiek rudas, todėl galima prisigalvoti įvairių grožybių.
Esu tortu puosimo fane... Receptas namie, jeigu pakentesi iki rytojaus ryto, galesiu parasyti. Tesla cukraus pudros pagrindu. Tiks?
Dar žinau, kad šokoladu galima aptepti rožių žalius lapelius, paskui atšaldyti ir nuimti.
kaip nelabai supratau.Ar imerkti i sokolada ir atsaldyti?
Oi, QUATE, ziople as nelaiminga, recepta tai pamirsau
Zodziu, viska atsimenu, iskyrus tikslius kiekius! Reikia: 500 g. cukraus pudros 130 g. (negarantuota) kukuruzu krakmolo 20 g. zelatinos 1/3 st. vandens Cukraus pudra ir kukuruzu krakmola issijojam per sieteli i bliuda. Zelatina uzpilam vandeniu, palaukiam kelias min. kad isbrinktu, istirpinam (neperkaitin!) ir supilam i ta bliuda su cukraus pudra ir krakmolu. Is pradziu maisom saukstu, po to galim minkyti. As visada si darba patikiu mikseriui su teslos minkymo antgaliu. Gaunasi tokia minksta tesla. Kokiai valandai uzdengus slapiu skuduru palaikyti, po to i sandaru inda ir i saldytuva. Geriausia naudoti kita diena - ji per tiek laiko subresta. Kai jau noresis lipdyti ka nors, isimti is saldytuvo. Ji atrodys labai kieta, bet gana greitai susyla minkant rankomis - imti po nedideli kieki, siek tiek paminkyti rankose ir suminkyti dar su nedideliu kiekiu cukraus pudros. Siek tiek padirbejus pajausi, kada jau gana. Tinkamai paruosta tesla tada, kai tempiant nuo jos gabaliuka (tipo nori atsignybti) girdisi toks duslus pokstelejimas. Ji gana smagi lipdymui ir galima iskocioti labai plonai. Dirbant su ja svarbiausia nepamirsti uzdengti likusio gabaliuko slapiu skudureliu, nes ji laba labai greitai dziusta ir kieteja. Kad neliptu prie ranku, geriausiai pasitepti jas trupuciu riebalu. Kad neliptu prie stalo - velgi patepti siek tiek riebalais arba pabarstyti cukraus pudra. Nenaudojama ir gerai supakuota saldytuve gali isbuti kelis men., o pagamintas ir isdziovintas daiktas sausai laikomas - dar ilgiau. Zinau, kad esu uzmarstuke, tai kad ryt isryto nepamirsciau kiekiu patikslinti - visgi patarciau palaukti - tikriausiai ant kaktos kryziu nusipiesiu
Na jei įmerksi tai abi pusės pasidengs, sunku bus nuimt. Geriau vieną pusę aptept šokoladu. Kad ir su šaukšteliu
Patepti blogąją lapelio pusę ir atvėsinus lapelį nuo šokolado atskirti. Vienam baliuj mačiau tikrom rožėm papuoštas tortas, tos rožės dar pacukrauspudrintos ir šokoladiniai rožių lapai iš po žiedų kyšojo.
Tai va, patikslinu, jeigu dar poreikis yra: 500g. cukraus pudros 130 g. kukuruzu krakmolo 110 ml vandens 1 1/2 valg. sauksto zelatinos (pokelis ir iseina) 1 arbat. saukstelis citrinos rugsties (buvau pamirsus) Viska daryti, kaip rasiau anksciau. Tik citrinos rugsti ideti tirpinant zelatina. Sekmes!
Nu tikrai man vakar protelis pasisukes buvo, i NANUKA gi kreipiausi
Atejus pavasariui - gimtadieniu "bumas"
Noreciau pradziuginti artimuosius savo keptu tortu, tik nemoku jo graziai papuosti Atsimenu vaikysteje man labai patikdavo "nurankioti" nuo tortu kietas gelytes, tokiu dabar nelabai ir besurasi. Kas zinot koki receptuka, pasidalinkite
Biskutį pasišlykštyniosiu
... et... ir aš vaikystėje rožytes mėgau graužti... QUOTE(sirse @ 2005 04 07, 21:14) Biskutį pasišlykštyniosiu ... et... ir aš vaikystėje rožytes mėgau graužti... Hmz... Man tai dar netekę buvo girdėt tokio dalyko
O kas dėl papuošimų, tai nebūtinai tas rožytes ar kažką panašaus daryt. Aš tai dažnai puošiu šokoladu, trupiniais, kapotais riešutais, kokoso drožlėm (parduotuvėse yra spalvotų) arba būna įvairių papuošimų pirkt parduotuvėse.
Aš tai puošiu šokoladu. Arba nusipeku paduotuvėj papuošimų kokių nors
Beje, apie tai jau buvo rašyta:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=9926
oi kokia apmirusi tema, negi niekas tortų nepuošia?
as tai tortus puosiu vaisiais,labai graziai gaunasi,o kad jie neapdziutu mirkau i zele pries dedama.Parodyciau,kaip fainai gaunasi,kaip tik sendien darau torta,tik nemoku
Kas supranta rusiškai gali pasižiūrėti čia
O kaip padaryti, kad ta tešla cukraus pagrindu taptų spalvota?
![]() Štai tokį tortą kepiau savo karalaitės gimtadieniui
Glacee , tortas atrodo nerealiai
buzhiukas
Ačiū labai!
Glacee,
LIR
ačiū labai Manyčiau, kad reikėtų pradėti nuo persikinių rožių Tad dabar paaiškinsiu, kaip padaryti persikines, o dėl šokoladinių tai kolkas siūlyčiau pabandyti lipdyti rožes iš plastilino persikinė reikia konservuotų persikų puselių. Puselę supjaustyti labai plonais griežinėliais - reikia labai aštraus peilio. O po to kiekvieną griežinėlį sukti kaip rožę Gaila, kad nelabai ryški nuotrauka, bet, manau principas aiškus. Tai tikrai nėra sudėtinga Glacee, ačiū labai
LIR
dėl lipdymo - tai galima iš cukrinės masės daryti, marcipano. Marcipanas tai gal ir geriausiai, nes iš karto jį galima nusipirkti gatavo ir bandyti lipdyti, pabarstant cukraus pudra
Glacee, aciu
LIR
Šiaip tai marcipaną aš perku Savanorių RIMI Vilniuje. Manau, kad didžiuosiuose prekybos centruose jo tikrai turėtų būti. Rusiškuose forumuose dažniausiai lipdoma yra iš marshmellow masės, ji yra plastiška, lengvai pasiduoda lipdymui, bet dėja, aš nieko iš jos nedariau, tad galiu tik teoriškai ką nors pasakyti (nes man labiau prie širdies tortai, papuošti valgomais papuošalais, o tos cukrinės masės - tai grynas cukrus
Treniruojuos su plastelinu, iseina neblogai
Ir dažų stengiuosi nenaudoti...
Bet, jeigu reikia dažų, tai jeigu gyveni (galima per "TU" kreiptis? Jeigu ne Lietuvoje - tai tada galima užsakyti internete. Pvz. www.wilton.com , arba galiu dar paieškoti vokiškų tokių puslapių
Kreiptis "Jūs" - jau man matyt profesinė liga
LIR
su malonumu padėsiu
toks klausimas saldumynų papuošimų mėgėjoms..
Gal matėte kuri ar yra pirkti toks dantytas šaukštas, kuriuo pakabinus pvz sušaldytą žele gautųsi tokie dantyti kaip saldainiukai želės gabaliukai, na nemoku QUOTE(drakosha @ 2004 08 19, 10:11) Tai va, patikslinu, jeigu dar poreikis yra: 500g. cukraus pudros 130 g. kukuruzu krakmolo 110 ml vandens 1 1/2 valg. sauksto zelatinos (pokelis ir iseina) 1 arbat. saukstelis citrinos rugsties (buvau pamirsus) Viska daryti, kaip rasiau anksciau. Tik citrinos rugsti ideti tirpinant zelatina. Sekmes! Dariau pagal si recepta gelytes ir nelabai man gavosi Gal galit smulkiau aprasyti?
jeigu kanors domina, tai pasiziuket kaip galima padaryti ROŽES
QUOTE(diora @ 2007 01 24, 17:39) toks klausimas saldumynų papuošimų mėgėjoms.. Gal matėte kuri ar yra pirkti toks dantytas šaukštas, kuriuo pakabinus pvz sušaldytą žele gautųsi tokie dantyti kaip saldainiukai želės gabaliukai, na nemoku man visai gerai gaunasi su gofruota skardele, supjaustai kaip nori
o cia kaip torto borta padaryti reikia >>> TROTO BORTAS
sveikos tortu puosejos
Norejau paklausti gal zinot kur vilniuje rasti tortu lipduku pirkti?Na jie valgomi, bet uzsideda ant torto pavirsiaus tokie grazus ivairus paveiksliukai.Nemoku nupasakoti, nu tipo tokie
QUOTE(Povila$ @ 2007 02 12, 22:18) o gal kasnors zinot kaip padaryti tesla sitoms rozytems?
sveikos, netycia uztikau marcipanines teslos maximoj. pardavineja po 200g dezuteje, tik nera lietuviskai parasyta kaip su ja daryti. Gal kuri bandet? Ar cia kaip su kitom teslom?
Radau žurnaliukų kaip papuošti tortai,pavartykit gal rasit ir sau idėjoms
http://picasaweb.google.com/geraldinarevisdetortas QUOTE(sirse @ 2005 04 07, 22:14) Biskutį pasišlykštyniosiu ... et... ir aš vaikystėje rožytes mėgau graužti... Tikrai galiu patvirtinti, kad taip klijuojamo rozytes ant tortu, kur perkam parduotuvese. pati dirbau imoneje, kuri tortus kepe. Ieinu as i ceha, o ten sedi dvi bedantes damos ir klijuoja rozytes: paima viena lapeli, paima kita lapeli, tada pirmaji paseilina ir suklijuoja su kitu... ir taip visa rozyte... As issiziojus stovejau, jos net juoktis is manes pradejo. Nuo to laiko nei pati rozyciu valgau nei kitiems duodu. Kazkaip isvis padirbus ten negaliu pirktiniu tortu ir pyragu valgyti. Pavyzdziui kai ten pamaciau, kaip kremus teplioja iki alkūnių isimerkusios 50-metes damos(nes puodas su kremu gilus, tai ir kisa ranka iki pazasties, poto tekst ant torto ta krema nuo rankos nubraukus...) Jau padaryti tortai grazus, bet reikia nematyti kaip daro, kitaip neprarysit ne kasnio. Beje tuos tortus tiekia beveik visoms Lietuvos maximoms ir norfoms. Ir i kaimo parduotuveles visokias. eina peklon.. Slykstu, daugiau nera ka cia pasakyti. |