Mano pirmoji dukra gime 4.320 kg, 53 cm, Antoji dukra - 4.380 kg, 56 cm, As pati gimiau 3.500 kg, o uztai vyras 5.400 kg, Vitaminu negeriau visai, o pernestumus priaugau 16 kg ir 14,5 kg, sako kad tevo svoris ir gabaritai vaiko svoriui gimstant neturi reiksmes, vaikas gimdamas labiau orientuotas i mama, o jei didekis vaikas, mama plona (as pries gimdyma sveriau 52, 5) tai mamos mityba kalta, nors as vistiek manau, kad mano atveju tevelio genai kalti. Mano vyro sesuo irgi pries keles dienas pagimde. Buvo priaugusi 22kg, pati auksta ir stambi, gime 4.500 kg, o mazyle pagimde 3,900 ir 53 cm, tai ziurint i mus ir musu vaikus turetu buti atvirksciai, bet taip nera
Bitemaja
2004 09 20, 08:01
Cia tai ka, o va mano drauge tik ka pagimde pirmagime mergaite 61 cm ir sveriancia 4450! ir buvo labai daili nescioji, tiesa, abu su vyru auksti. Nu niekad nebuciau pagalvojusi:)))
na, mano pirmasis gimė 4200g, o antrasis- 4360g, bet užtai gimdžiai turbūt kaip dvynukus.....  galvelė išlindo ir stop.....  pasirodo vyriškio labai platus petukai  ,už galvytę platesni, net gydytoja išsigando...  . gerai, kad pabaiga visvien sėkminga: gavau porą siūlyčių ir nuostabų antrą sūnų
Su pirmu priaugau 30kg... Gime bicas 4502g. 57 cm. Su antru (besilaikydama dietos ir sportuodama!!!) priaugau 18kg, o gime sunus 4200g., 55 cm abu pagimdziau lengvai, nors nestumo pradzioj (sveriau 47-53kg) tai gydytojai iskart sake, kad jokiu sansu su tokiais klubais gimdyt paciai, na as ir nusiteikiau cezariui.., bet kai atvaziavau, tai per lasinius nejo uzciuopt klubu, o moteriske jau sveriau ~ 85kg, tai ir leido gimdyt paciai:))))
Aš gi miau 3300 g, tėtis 4300 g, o dukrytė 4200 g ir 55 cm, nors prognozavo apie 4600 g, priaugau 16 kg, nors prieš tai buvau pastambėjusi, prieš gimdymą svėriau 96 kg. Dėl didelio vaikelio namiškiai ir pati prašė daryti cezarį, nes bijojom, kad nepridustų ar ką, mat virkštelė buvo apsivijusi kaklą, bet gydytojai nesutiko. Pagimdžiau pati, apsiėjau su nebloga siūle ir be nuskausminimų. Gimė stambi 4200 g po poros dienų iš ligoninės grįžom 3930 g, mėnesiuko buvo tik 4500 g. Ir iki pat šiol labai nevalgi ir mažai tepriaugdavo. Dabar 10,5 mėn. sveriam 10 kg. Gydytoja sako, kad pagal savo svorį turėjo daugiau priaugti, bet aš manau, kad nuo pat gimimo ji žino, kiek nori valgyti, svarbu, kad sveika būtų. Ir tie 10 kg dabar yra norma, gi nesakykit, kad mažai, kaip mano mūsų daktarytė.
o ar jums kam nors dare gliukozes tolerancijos testa? sako, kai gliukozes kiekis kraujyje yra padidejes,  buna didesnis Papildyta @ [mergetime]1095942781[/mergetime] o ar jums kam nors dare gliukozes tolerancijos testa? sako, kai gliukozes kiekis kraujyje yra padidejes,  buna didesnis
TauRe, norejau paklausti, kaip tau nustate cukrini diabeta. Man norejo daryti gliukozes tolerancijos tyrima, sake nevalgyti, bet nevalgius 12 val. gliukozes kiekis kraujyje buvo didesnis uz virsutine norma. Del sios prizasties sake savaite pasilaikyti dietos ir tik tada darys ta tyrima ar turejai kokiu nors neiprastu simptomu? ar kas nors apskritai jauciasi, kai turi nesciuju (gestacini) diabeta?
As labai daug skysciu suvartodavau, troskino siaubingai.
| QUOTE (westa @ 2004 09 24, 12:25) | prasiskyre gaktikaulis, dabar turiu ten tarpa visam gyvenimui ir sake jausiu oro permainas . Jooo su tokia vieta tik ir jausti |
Va čia tai jooooo  ... Turėtų būt visai įdomu  ...
Naktine
2004 09 25, 13:25
Pati gimiau maža-2800 g,bet tik todėl,kad prieš laiką,mano sesutė-3200g,brolis -3700g.Brangiausiojo duomenų nežinau,o va sūnelis -3900g ir 56 cm.Buvo visai nestoras,bet va galva tai oi oi oi.Kai atnešė į palatą,tai atrodė kokiais pora mėnesių vyresnis už kitus palatos draugus(abu po 3200-3400g svėrė). Dabar(beveik 2 su puse metų) gana aukštas palyginus su bendraamžiais ir labai stambūs sąnariai- čia turbūt genetika,nes mano broliukas neaukštas 175 cm kažkur ,bet jau kaulų,sąnarių stambumas tikrai ne pagal ūgį ir sudėjimą). O vyrelis tai visai smulkus,tik paskutiniais metais biškį priaugo- nuo gero gyvenimo turbūt O vitaminų nėštumo metu beveik negėriau,tik folinę rūgštį pradžioj ir magnį.
Ramunita
2004 09 25, 18:46
dideliu vaikuciu (turiu omeny ugi nuo 57 cm) mamytes atsakykit man i viena kl-kox jusu paciu ugis? viena mano drauge pasigimde 57 cm ir 3.800kg panele,bet ji pati tik 1.66 ir jai labai sunku buvo isnesioti, inestumo gala vos bepaeidavo...
ŠOKOLADĖ9
2004 09 26, 10:01
| QUOTE (Ramunita @ 2004 09 25, 18:47) | | dideliu vaikuciu (turiu omeny ugi nuo 57 cm) mamytes atsakykit man i viena kl-kox jusu paciu ugis? viena mano drauge pasigimde 57 cm ir 3.800kg panele,bet ji pati tik 1.66 ir jai labai sunku buvo isnesioti, inestumo gala vos bepaeidavo... |
Mano sunus gime 4152g ir 57cm.O gydytojai prognozavo,kad bus mergyte ir iki 3kg.Pati gimiau 3400g.Dabar mano ugis 1.75
Naktine
2004 09 26, 10:56
Mano ugis 169cm. Vaikas gime 56 cm.O jauciausi visa nestuma labai puikiai,tik kartais sona paskaudedavo,gal lelius ka nors uzspausdavo.Skundziausi tik koju skausmais,nes vistik 18 kg virsaus si bei ta reiskia  .Ir gimdziau gana lengvai(su epiduru),is karto po gimdymo jauciausi tiesiog nuostabiai,kazkokia euforija buvo apemus ir jokio nuovargio.
| QUOTE (Ramunita @ 2004 09 25, 19:47) | | dideliu vaikuciu (turiu omeny ugi nuo 57 cm) mamytes atsakykit man i viena kl-kox jusu paciu ugis? |
Dukra gimė 57cm. Mano ūgis 170cm, o vyro 190cm  .
Pinacea
2004 09 26, 22:13
Dukra gime 57 cm.. 4160 gr. mano ugis 178, vyro 180 cm.... Antras ko gero bus dar didesnis
Bobošiukas
2004 09 27, 10:08
mano zuikai visi 6-7 mėnesius duoda, o vakar su Ivo Matu susipažinom, jam 2,5 mėn. pagalvojau, kad tiek, kiek Arijukui
Mano abu vaikai irgi ne iš mažųjų. Pirmasis 4160 g, 55cm, o dukra - 4200g, 60 cm. Tiek aš, tiek vyras gimėme būdami apie 3600g.
| QUOTE (2vaiku mama @ 2004 08 29, 13:42) | Abu mano suneliai gime gan dideli: vienas 4100 g, 55 cm o kitas 4950 g ir 56 cm. Per abu nestumus prijaugau apie 13 kg.Su vyru gimem ne is didziuju as 3400 o vyras 3350.Idomu i ka jie tokiu svoriu panasus |
RADAU!!!! Galvojau as pasiurpinsiu forumietes, bet biskiuka aplenkei mane Pirmasis gime 4,220, 56 cm, mazylis (jei ji taip galima butu pavadint) 4,940, 58 cm. Abu esame auksti, bet as pati gimiau 2,900, o vat vyras 5,100, o dabar tai kaulai ir skura Tai ir pasakykit Jus man paveldima tai ar ne??? Tiesa vyro mama lauke dvyniu, bet isejo vienas, uztat didelis Kadangi vaiku svoris anot mano gydytojos mazeja tik nuo 4 tai ir galvoju jei kada ryziuos treciam, idomu kiek gi jis/ji svers?
Aš gimiau 4300g,vyras virš 5000g-tiksliai nežinau kiek(ir jo brolis toks pat). O mūsų pirmagimis 4660g 58cm. Nuo pat nėštumo pradžios visi gimdos išmatavimai buvo mėnesiu didesni. Dar prieš echoskopą gydytoja įtarė,kad aš apsiskaičiavau su paskutinėm mėnėsinėm arba turiu dvynukus. O dėl mūsų ūgių,tai aš 172cm.,o vyras 192cm. Merginos,kurios gimdė dičkiukus ar tvarkoj buvo su sąrėmiais?Man tai nebuvo-pradėjo skatint kai nubėgo vandenys ir tai vos vos pasireiškė. Skaičiau,kad taip gali būti,jei gimsta didelis kūdikis
As pati gimiau 4400g, vyras 4600g. Kai ziurejo lialiu echoskopu 36sav. sake kad jau turi 3900g kazin kiek dar spes priaugti? Bus matyti spalio pabaigoj lapkricio pradzioj
saltrune
2004 10 10, 22:44
| QUOTE (Kuzia @ 2004 09 24, 14:50) | Va čia tai jooooo ... Turėtų būt visai įdomu ... |
Nepergyvenk Westa ir kitos mamytės (ypač būsimos), man po pirmosios (giėm 3960g) irgi diagnozavo tokią pačią būklę, bet po kurio laiko viskas atsistatė (gėriau kalcio preparatus). Va tik įdomu, kad kai kurių dideli vaikai vėliau visai nebūna dideli, o kiti - visą gyvenimą ir lieką "didčkiais". Mano pirmoji gimė 56cm, tai iki šiol yra pagal amžių labai aukšta, o mažė, kuriai tik 2 mėn atrodo kaip pusmetinė ir jau 63cm ūgio ir sveria 7100g (priaugo jau 3 kg)  jei taip toliau
pa_radize
2004 10 12, 15:22
nereikia apie vaika sprest is jo svorio ir ugio kudikystej.as pati gimiau 4090g,ugis buvo gal 56 ar 57,o dabar esu 164cm.iki nestumo visa gyvenima nesveriau daugiau 48kg.mano maze gime 4090g ir 56cm.ir zinau,kad greiciausiai isaugs ir bus mazute,nes musu giminej taip jau gal trys kartos-gimsta visi dideli,o uzauge buna mazuciai ir plonuciai Papildyta @ [mergetime]1097588343[/mergetime] tiesa,saltrune,nesijaudink del svorio mergytes-gi jai tik du menesiukai.svarbu,kad sveika.as ir jaudinaus,kad mano maze tokia didele,bet pagalvok pati-juk kudikis nieko neveikia,tik guli,valgo ir miega.o kai mes isigijom vaikstyne,iskart pasimate,kaip zandai mazet pradejo.tad ir jumspaaugus svoris sunormales laikykites
As gimiau 3750gr. vyras virs 5 kg. pirma mergina gime 4420 kg.57cm, antra 4030kg.55cm. Abu esam stambiu kaulu ir nemazi tai kad ir paneles i mus 
Nepergyvenkit labai mano vyresnioji ir buvi iki 1.5 metuku stamboka bet paskui pradejo mazet ir mazet zandai o dabar ir manekene gali but tik kad stambiu kaulu kaip ir mes .Zinoma reikia ir veliau vaiku maista ziuret kad riebiu nevalgytu ir t.t.
Plunksnė
2005 02 03, 15:03
Aš ir dukra gimėme pavyzdinio svorio - po 3200g, vyras - 3300g, o mūsų Igniukas gimė tikras milžiniukas - 4960g. Visi gimdymo namai stebėjosi - ėjo šniūrais žiūrėti, kaip tokia smulki moterytė (mano ūgis 164, svoris iki nėštumo - 47 kg, nėštumo pabaigoje svėriau 68kg) pagimdė tooookį milžiną  Visi gąsdino - didelio svorio vaikas, bus sutrikęs vystymasis. Nė velnio. Viską darome laiku, nors esame šioki toki tinginukai  O ir gimdžiau, palyginti su pirmąja, labai nesunkiai. Beje, su sąrėmiais irgi buvo nekas  Beveik nejaučiau, todėl gydytoja ir patarė epidūro nedaryti. Dabar mums jau 5,5 mėn., turime 2 dantukus ir viską graužiame
Aš gimiau 3050g, vyras 3500g, o mūsų sūnus 3254g. Beveik per vidurį  . Tiesa, sūnus gimė 2 sav. anksčiau, jei būt laiku, tai gal būtų kaip tėvelis  . Per nėštumą priaugau 13kg.
vaižgantė
2005 02 04, 21:48
Mano draugė pagimdė vaikus- milžinus: sūnus svėrė 5kg 100g, o dvynukės svėrė po 4,500 kg... Dabar visi vaikai yra mokyklinio amžiaus ir niekuo nesiskiria nuo kitų vaikų...
peledziuke
2005 02 05, 18:45
As taip pat pagimdziau dideli vaika: svoris 4.756 kg, o ugis 54 cm.  Menesio jis jau svere 6 400 kg, ugis 60 cm. Per nestuma priaugau 16 kg ir beveik visus palikau ant gimdymo stalo - grizusi namo sveriau tik 4 kg daugiau nei yprasta.
Na aš irgi prie mamyčių, pagimdžiusių didelius kūdikius - sūnus gimė 4.630, dukrytė 3.900 Na bet mamytė, švelniai tariant, irgi ne iš kūdųjų, tai tikriausiai dėl to
Mano mazoji gime beveik 3.8kg. Nors as pati tikrai smulki. Ugis 157, svoris pries nestuma buvo 45kg. Tiesa nestumo metu priaugau daug kg, bet dauguma tu kg sudare skysciai, kurie pas men kaupesi. Kazkur skaiciau, kad vaiko svoris tai tevu gimimo metu buves svoris padalintas is 2. Tai mums kazkur taip ir iseina, nes as gimiau 3.3, o vyras 4kg.
Ausyte1
2005 02 10, 11:17
Man atrodo ir anksciau, ir dabar vaikai gimsta labai ivairaus svorio. As pati gimiau apie 4200g, o pagimdziau mergaite 3580g, kaip ir standartas... Manau kad vaikelio svoris is dalies priklauso ir nuo to, kiek mama priauga svorio nestumo metu. Jei valgai sveikai ir ne uz du, tai svorio priaugi normaliai ir kudikiai gimsta ne per dideli.
*valdonė*
2005 02 10, 11:42
QUOTE(Ausyte1 @ 2005 02 10, 11:18) Man atrodo ir anksciau, ir dabar vaikai gimsta labai ivairaus svorio. As pati gimiau apie 4200g, o pagimdziau mergaite 3580g, kaip ir standartas... Manau kad vaikelio svoris is dalies priklauso ir nuo to, kiek mama priauga svorio nestumo metu. Jei valgai sveikai ir ne uz du, tai svorio priaugi normaliai ir kudikiai gimsta ne per dideli. Nesutinku su tavim...Aš per visą neštumą priaugau 13kg.(tai nėra daug, bent gydytojai taip sakė)O pagimdžiau sūnelį 4320g.Ot taip va  Beje ir pilvukas buvo l. nedidelis  9- am mėnesį atrodžiau kaip 8mėnesių būčiau...
Mano mazius gime beveik kaip mamka: jis 3150g, o as 3100g, nors musu tetis gime 4100g. Beje, vyras turi 2 brolius, visi pernesioti po kelias dieneles ir auksciausias butent tas, kuris gime maziausio ugio ir svorio  , o didziausias, kuris gime 4500g dabar maziausias ir storiausias
edituks
2005 02 18, 11:33
Mano pirmoji dukra gime 4260g ,antra dukra gime 3990g ,mes teveliai taip pat didelio svorio gimem.O Zhuzi uzduotas klausimas  , kazkaip nejuokingas  , nes abu su vyru avim dideles ismieros batus..
Mudu su vyru gime sverem apie 3.500 kg. Per nestuma priaugau 13 kg( kiek zinau tai norma) vitaminu nenaudojau nestumo metu tik stengiausi valgyti sviezias darzoves mat vasara buvo. Dukryte gime 4.145 kg
QUOTE(Zhuzi @ 2005 02 10, 17:08)  Kazkodel abejoju... Mano vyras nesioja 45 (!) dydzio batus, as - 39/40, o musu pirma dukryte gime 3200 kg. Daktarai sako, kad ir antras vaikiukas bus nedidelis (echoskopavo pries savaite). Taip kad naujo gamtos desnio forume neatrasim
sūnus 3600, o dukra - 4050  o sako mergytės mažesnės būna. Beje priaugau pirmą kartą 18 kg, o antrą 15
Katulia
2005 08 09, 14:33
Mano sunus gime 4115g.
As esu smulki pries gimdyma sveriau 49kg.vyras aisku nemazo sudejimo,bet gime tikrai ne 4kg. taip kad nezinia nuo ko cia taip.
As irgi labai smulki, pries gimdyma sverdavau 49-50. Vyras tai beveik 2 m ugio  O dukryte gime kaip ir tevelis identiskai: 3800 ir 54. Dabar labiausiai bijau, kad ji irgi tokia uzaugs kaip tevelis
laimuzee
2005 08 10, 12:53
Pirmas sunus gime 3.700 ir 55cm.Antrasis 4.700 ir 55cm,o pagrandukas 4.300 ir 58cm.As ne is stambiuju o tuo labiau ne is aukstuju 1.61.Batus nesioju tik 36 dydzio.Vyras stambaus sudejimo ugis1.81.Dabar sunaiteliai 1.86 ir 1.84.batu dydis-45.Nu sprendem kad i teti,bet ne pagal mano batu dydi
Mano dukryte irgi gime gana didele beveik 3800, bet per pusia metu svorio priaugo labai mazai, tai panasu, kag bus smulkute.
Ziviliuxas
2005 08 10, 20:46
QUOTE(jovka @ 2005 08 10, 15:02) Mano dukryte irgi gime gana didele beveik 3800, bet per pusia metu svorio priaugo labai mazai, tai panasu, kag bus smulkute. pasirodo ne mes vienos po tiek mazai priaugam atradom drauge mazute gime 3777g ir 53cm priaugau per niestuma 19,5kg o sverdavau apie 52kg o vyras irgi ne is didziuju bet kojos ismiera 44
Maniskis gime 4540g ir 56cm. Pries nestuma sveriau 54kg, priaugau 13 kg. Pagimdziau pati. O vaiko svoris manuoju atveju buvo paveldetas, nes vyras gime toks pat, as gimiau nesverdama nei 3000g. O dabar vaikas issibegiojo ir zandai dingo, tik apetitas ne. Sveria 15 kg ir 96cm
didesni kudikiai nei anksciau gimsta del to, kad visas vystymasis paspartejes (mergaites anksciau menesinem suserga, mes esam vidutiniskai aukstesni uz zmones, kurie pries simta metu gyveno ir t.t.) Sakoma, kad taip yra del pakitusios mitybos ir dalinai del to, kad musu gruntiniai vandenys uztersti hormonais (nestumo reguliavimo piliules, maisto "papildai" gyvuliams ir t.t.), kurie vandenyje nesiskaido ir per kanalizacija i geriamo vandens sistema patenka.
t.p. gali buti kitos priezastys pvz. nestuminis diabetas (gestationsdiabetes). T.y. nestumo metu moterys suserga diabetu, dazniausiai pacios to nezinodamos. priezastys - paveldimas polinkis, virsvoris, stresas ir paslijes organizmo atsparumas dideliams apkrovimams (tame tarpe ir nestumui). Po gimdymo beveik visada diabetas dingsta. Nustatyti galima specialiu apkrovos testu nuo 24 nestumo savaites. Gydoma mitybos reguliavimu bei ekstremaliais atvejais insulinu. Jei negydoma, mamai nieko, o vaiko insulino gamyba sutrinka (nes jis turi mamos organizmo "chaosa" sutvarkyti) ir jis pradeda jau pilve kaupti riebalus. Todel vienas is pozymiu yra didelis naujagimiu svoris (virs 4 kg.) Po to tie vaikai yra linke i virssvori bei turi rizika kazkada gyvenime susirgti diabetu. Zinau, nes man tai buvo nustatyta. Vokietijoje testas visoms nesciosioms rekomenduojamas ir nestuminis diabetas nustatomas 15% nesciuju. Skaicius kasmet auga. Lietuvoje tai kol kas netyrineta tema. Kai domejausi tuo, lietuviskame internete radau tik patarima, kad tokiu atveju nieko nereikia daryti, tik daugiau vaisiu valgyti ir maziau cukraus. Visiska nesamone. Netgi kenksminga.
Paveldimumas tik vienas is faktoriu. Toli grazu ne vienintelis.
Mano vyresnysis gimė 4520 g. - stambių kaulų, taip pažiūrėjus atrodo nemenkas vyras, o kai nusirengia, tai kaip iš konclagerio....  Kiti gimė mažesni - smulkesnių kaulų.
Mano dukra gimė 4332 g, 55 cm. Aš pati gimiau 4 kg. Gydytojos klausiau, nuo ko priklauso, kad gimsta dideli kūdikiai. Ji atsakė, kad nuo to, kokia susiformuoja virkštelė. Jei joje gera kraujo apykaita, tada ir užauga dideli vaikai.
akvilyte
2005 08 20, 21:50
o maniskis 5144 gime  ir toliau auga dyyyyydelis
andriushka
2005 08 24, 17:17
Manoji gime 4020 g, nors mes su vyru abu kudi ir smulkus. gal tam itakos turejo, jog per nestuma priaugau net 23 kg  , kurie stebuklingai nukrito per 6 men  , o gal ir tai, jog mano vyras irgi didelis gime ir iki metu buvo burbulis. Musu maze irgi smulkiu kauliuku, bet burbule tokia tai oj oj oj
|
|