Kadangi netikėtai artėja šeimos pagausėjimas (jau turbūt kokia 9 savaitė) iškilo didelė problema su mokslais. Mokausi KTU 4 kurse neakivaizdžiai, tenka važinėti iš kito miesto , o rugsėjis ir nauji mokslo metai jau čia pat. Visą laika sukasi mintis kaip reiks išsilaikyti egzus žiemą (na čia ne blogiausia), bet jei viskas bus gerai ir leliukas gims kovo mėn, reiks toliau mokytis. Teks juk maitinti krūtimi , o pieno nutraukti nenoriu, vien kelionė į Kauną trunka 2-3 val, o kur dar paskaitos tai teks grįžti vėlai vakare. Gal kam yra buvusi panaši situacija kaip susitvarkėt. Akademinių imti nenoriu.
Patarti niekuo negaliu .Bet linkiu sekmes .Viskas susitvarkys
Bent jau as paskutinius egzus islaikiau geriausiai is visu. Gal del to kad su dviem galvom
As irgi mokausi
as irgi susitvarkiau puikiai-8-a men nescia gyniausi magistrini
It man ta pati beda. Akademiniu imt nenoriu, o leliu maitint noriu. Vazinet tenka is kito miesto, kelione uzima apie valanda, mokausi dieniniam, i neakivaizdini nenoriu. Lelius gims praktiskai ant sesijos. Nusprendziau tik tiek, kad bandysiu viska suderint, jei nepavyks, tada imsiu akademines. Jau viena sesija laikiau su "dviem galvom", tai man buvo labai sunku, nes buvo pirmas trimestras ir buvau labai issiblaskius. Dabar tikiuosi bus geriau.
SNIEGUTE, mano sesuo gruodzio 1 d. pagimde, islaike ziemos sesija su 5 savaiciu mergyte, dar geriau- su 5-6 men vaiku parase ir apsigyne diplomini
Aciu uz padrasinima. Manu, kad jei labai noresiu, tai viskas iseis
Viskas įmanoma, tik kai kas ne nuo mūsų priklauso. Aš turėjau gimdyti sausio pabaigoj, tačiau nerizikavau: atsikėliau sesiją. Ir labai tuo džiaugiuosi, nes mažius sugalvojo ateiti anksčiau. Norėjau maitinti iki metų. Deja, pienas baigėsi po 5 savaičių. Teko duoti mišinukus. Mokslų nemečiau, nes buvo likęs tik diplomo rašymas ir kelios įskaitos. Tėvų arti nebuvo, vyras gyveno ir dirbo kitam mieste. Teko ieškoti auklės. Sunkus buvo pusmeytis, bet apsigynėm bakalaurą.
Žinok, kol mažas vaikutis, tai mokslą lengviau suderinti. O dabar, kai liko pusmetis iki magistro ginimo, tai pradedu abejoti ar pavyks laiku apsiginti. Vaikas jau 2,6m, reikalauja daug dėmesio, nebegaliu mokintis kai jis žaidžia. Būtinai ir aš jam reikalinga. Todėl baik kol mažas, o tada galėsi auginti su džiaugmu. Be to, po akademinių labai sunku grįžti ir prisiversti baigti. Vis atrodys, kad vaikas dar mažas, jam reikia dėmesio.
Su neakivaizdiniu turėtų būti nesunku susitvarkyti. Aš visa su pilvu magistrantūros pirmą kursą baigiau ir dvi sesijas išsilaikiau Pati planuoju baigti magistro studijas šiais metais, lelia turėtų pasirodyt už poros dienų... Įtariu, kad bus sudėtinga, nes studijos tik dieninės, bet katedros vadovei parašiau prašymą dėl individualaus mokymosi plano sudarymo, galbūt jis palengvins gyvenimą
Sniegute - -> palaikau ir suprantu tave, nes ir mane aplanko tokios abejones.
Nuo rudens pradesiu mokintis, jau man bus 6 men., ir vis galvoju ar sugebesiu, nes jau dabar sunku darosi su pilvuku
as budama
bijojau, kad nesugebesiu su naujagimiu laikyti sesijos nesigailiu nerekomenduoju bet siulau apsvarstyt visus uz ir pries.. ir lengvo tau neshtumo
Nu, man net minties nebutu ka rinktis: moksla ar nestuma. Derinti abu? Buti nuolat pavargusiai ir nuolat galvoti, kad reikia pasimokyti ir pan? Nu, ne, aciu. Nesinori, kad vaikas po to irzlus butu. Nestumas TOKIA LAIME, kad tiems menesiams atideciau visus mokslus ir darbus ir megauciuosi ta busena, nes galbut, (o gal ir ne) ji vienintele gyvenime.
Ašara, o ką daryti, jei negali imti akademinių? Juk yra tokių specialybių, kurios ruošiamos tik vienus metus. Tarkim VU. Dirbu su skandinavų kalbomis. Čia kasmet ruošiama vis kita kalbos grupė. Šį rudenį pirmakursiai pradės studijuoti norvegų kalbą. Kitais metais nauji pirmakursiai švedų. Tokie studentai negali imti akademinių, nes tai reikštų mokslų pabaigą.
Aš negalėjau irgi imti, nes po akademinių būtų tekę už mokslą pakloti beveik 3000Lt. Deja, mūsų šeimos pajamos tuo metu tebuvo tik vyro alga. Gyvenom skirtinguose miestuose, išlaidos buvo dvigubos. Taigi, kartais gyvenimas verčia elgtis visai kitaip nei mes patys norim.
na manes taip laukia studijos ir nestumas tuo paciu metu.....
mokiausi universitete du metus ir nusprendziau perstoti i kita specialybe... tad busiu fukse su pilvuku na betlabaj tikiuosi kad man pavyks....be to mano vaikucio tevelis kartu su manim studijuos
Viskas turi buti gerai!!!! Vaikuciai gims grazus ir labai labai megs mokslus As kai laikiau pirma sesija su pilvuku (buvo apie 13 sav), man dar ir gresiantis buvo, ir viskas buvo ok. Manau ir dabar viskas bus ok. Kazkaip as cia siandien optimistiskai nusiteikus
As su savo
As bakalaura baigiau neakivaizdziai ir dirbdama. Tai irgi nebudavo lengva aukoti kasmetines atostogas sesijoms ir issiprasineti is darbo Taigi va tikiuosi nustebinti savo bosa gryzusi is dekretiniu plevesuodama diplomu
Sveikos mamytės - nestukes
Saunuole! Na o as, dar tokiu mokslo aukstumu nepasiekiau. Keleta meteliu praradau, kol perstoinedama issirinkau, kas man labiausiai patinka. Dabar studijuoju Kauno kolegijoj teise.
As baigiau VPU Ikimokyklini ugdyma ir dabar istojau i LTU Savivaldos instituciju adinistravimo magistrantura
Kas studijuojat ikimokyklini galiu padeti
AISKU, KAD TAU VISKAS BUS GERAI IR VISKA TU SUSITVARKYSI, TIK JOKIU AKADEMINIU, JUK MES MOTERYS GIMDOM, O CIA KAZKOKIE MOKSLAI....
SEKMES.
Aš baigiau Kuno kolegiją, vienus metelius padirbau, o dabar studijuoju VUKHF Ekonomiką neakivaizdžiai, būsiu II kurse, o lelius turi pasirodyti Kovo gale, tai žiūrėsiu kaip ten bus,
Sveikos mamos ir būsimos maytės,
turiu viena aktualu man gyvenimo klausimą, kuris yra man svarbus. Tad jei jūs buvote susidūrusios su šia dilema - patarkite. O esmė tokia. Aš laukiuosi ir esu studentė. Viskas pas mane gerai, tačiau aš gimdyt turiu sausio mėnesį, t.y. per pačią mokslų sesiją ir neapsisprendžiu ką daryti ar tęsti šį pusmetį mokslus ar imti akademines atostogas universitete. Tėvai per toli, kad galėtu padėti, vyras nuo ryto iki vakaro dirba, tad net nebežinau kaip suktis, jei galit patarkit. Beje aš mokausi neakivaizdiniame skyriuje. Būsiu dėkinga už kiekvieną patariamąjį žodį! solnuska QUOTE(solnuska @ 2005 09 10, 13:50) Sveikos mamos ir būsimos maytės, turiu viena aktualu man gyvenimo klausimą, kuris yra man svarbus. Tad jei jūs buvote susidūrusios su šia dilema - patarkite. O esmė tokia. Aš laukiuosi ir esu studentė. Viskas pas mane gerai, tačiau aš gimdyt turiu sausio mėnesį, t.y. per pačią mokslų sesiją ir neapsisprendžiu ką daryti ar tęsti šį pusmetį mokslus ar imti akademines atostogas universitete. Tėvai per toli, kad galėtu padėti, vyras nuo ryto iki vakaro dirba, tad net nebežinau kaip suktis, jei galit patarkit. Beje aš mokausi neakivaizdiniame skyriuje. Būsiu dėkinga už kiekvieną patariamąjį žodį! solnuska tesk. mokykis, kol gali, ishsilaikyk tiek gzaminu - kiek spesi ir pajegsi iki gimdymo. gal pavyks su destytojais susitarti ir kazhka ishlaikyti ankschiau, kazhka atideti. gal ir ish viso neprireiks akademiniu imti ish patirties sakau - mokytis neshchiai lengviau, negu su kudikiu po metu gryzhau, nespejau baigti laikytis likusiu skolu, kai suzhinojau, kad esu vel neshchia o mano grupioke irgi gimde sausio menesi. ji kaip tik spejo baigti sesija, pagimde ir po poros savaichiu atostogu mokesi toliau su savo grupe. pagimde ji po pirmos bakalauro studiju (dieniniu) sesijos - taigi likusius 7 semestrus mokesi su vaiku. pasakodavo, kaip keldavosi ryte 6 val, kol vaikas dar miega, ir ruoshdavosi paskaitoms. vieni destytojai buvo tolerantishki, ir nespausdavo jos del praleistu paskaitu, kiti - mazhiau tolerantishki... bet ji sugebejo susitvarkyti tikrai gerbiu ja uzh valia, ryzhta ir atkakluma
Aš taip pat manau, kad neverta nutraukti mokslų. Gali laikyti išankstinę sesją, paklausk dėstytojų, paaiškins. Tada laikytum su dieninio skyriaus studentais arba jei dėstytojas leis, netgi gali laikyti egzaminą per kokią nors jo paskaitą. Kai esi
Atideti mokslus visada spesi... O gal tau puikiai seksis ir nereikes jokiu akademiniu...
Nezinau, kur tu mokaisi, bet bent jau VU neakivaizdininkams egzaminai ir atsiskaitymai vyksta sestadieniais. Tai tas kelias valandas leliuka galetum palikti su teciu.... Gal retkarciais kokia drauge paziures ar teta, o gal rasi aukle toms kelioms valandoms... Velgi - nezinau kokia sistema ten kur tu mokaisi, bet kai as mokiausi (baigiau VU ekonomikos fakulteta neakivaizdziai), tai anaiptol ne i visas paskaitas vaiksciojau (budavo, kad ateini i egza ir nezinai, kaip destytojas atrodo Taip kad nenukabink nosies ir bandyk. Su savo grupe visada smagiau
Tikrai bandik tęsti savo studijas.
Aš šiais metais baigiau univerą su kūdikių rankose. Balandžio trečia man buvo nustatyta gimdymo data, o univere - valstybinio egzamino. Man visi sakė - atidėk, tau bus daug skolų ir pan, bet aš nusprendžiau pabandyti. Ir kas gi atsitiko? O gi tą diena puikiai išlaikiau valstybinį, o vakare jau važiavau pasitikti leliuko Aišku vyro pagalba buvo nepakeičiama tolesniuose egzaminuose. Kartu važiavom į univerą, jis su leliuku budavo, o aš laikiau įskaitas ir egzaminus - išeidavai iš auditorijos pamaitinti ir toliau Kartu su dukra parašemė diplominį ir gerai apsiginiau, nors 30 proc. kursiokų nespėjo parašyti diplominį. Taigi vaikas - tai stimulas, o ne trūkdis mokytis. Gal pabandyk ką rasti - auklė ar pan., kuri galės prižiūrėti kūdikį, tuo labiau, kad naujagimis labai daug miega ir nekelia daug bėdų. Dėstytojai žiūrėjo gan nuolankiai į mane, ypač vyrai. Stiprybės ir sveikatos
as mokausi Ku dieniniame skyriuje, o gimdymas nusimato balandi. pirma sesija issilaikysiu nescia, o antra teks irgi kazkaip iveikti. as visai noreciau kad tetis pasiimtu tevystes atostogas, kad man butu lengviau. o kitais metais man paskaitu bus daugiausia per visus metus, taigi reiks ieskotis aukles, arba prasyti tevu, seneliu pagalbos, nors jie ir gyvena kitame mieste, bet mokslu mesti ar imtis akademines nesiruosiu. zinau kaip yra po to sunku vel imtis mokslu ir bijau, kad po to gali ryzto pritrukti...
o tu tikrai mokykis. pvz mano draugei tai destytojai po pirmos sesijos iskarto dave antrosios klausimus, kad ruostusi namuose, kai negales ateiti i paskaitas ir ji sekmingai su vaikeliu ant ranku issilaike antraja sesija
Aš taip pat dar studijuoju, tačiau jau paskutinis magistrantūros semestras
Aš irgi studijuoju o gimdyti spalio mėn. Visi skatino mokslų nemest bet kažkaip baisu daros kaip reikės ir mokytis ir lelių augint. Na bet jau pradėjau tai teks ir pabaigt
ačiū labai už palaikymą. manau paseksiu daugumos mamų pareikšta nuomone
QUOTE(saullina @ 2005 09 12, 16:27) Aš irgi studijuoju o gimdyti spalio mėn. Visi skatino mokslų nemest bet kažkaip baisu daros kaip reikės ir mokytis ir lelių augint. Na bet jau pradėjau tai teks ir pabaigt pas mane irgi ta pati situacija. bet manau iki koliu pasigimdysiu, o per sesija jau biski paauges lelius bus
labu, ir as siemet i rugsejo 1-aja atejau su pilvuku
o kai jau bus
nu Tau biski sunkesne situacija, jei gimdymas su sesija sutaps
Solnuska, sekmės
Solnuska, bandyk su dėstytojais tartis ir po truputį iš anksto laikyk egzus. gal spėsi.
Aciu Eziuke uz palaikyma.Mes jau pasiryze sausi pasitikt mazyli ir but issilaike sesija
Visoms, kurioms gimdymai nusimato per sesijas, duosiu rimtą patarimą: eikit tiesiai pas savo metodininkes ar pas fakulteto valdžią, rašykit prašymus ir jums bus arba paankstinta sesija, arba pratęsta vėlesniam laikui
As taip pat mokausi neakivaizdziai
Siulau pabandyti, gal pavyks...akademines tikrai nestumo atveju galima bet kada pasiimti
heh, na del to kad nestumo atveju galima bet kada pasiimt akademines, dristu gincytis, bent jau man taip isaiskino ta klausima, centriniuose KTU rumuose. aisku is kart sakau kad as esu doktorante, gal pas mus kitaip..bet, kai klausiau kokia tvarka su tom akademinem, tai pasake, kad kol nepagimdysi leliuko, akademiniu tau niekas neduos, tik po to kai atnesi vaikelio gimimo liudijima, tada gali kazka bandyt del akademiniu, ir tai norint gaut akademines, turi keturis parasus gaut, vadovo, katedros vedejo, kvalifikacijos komisijos pirminiko ir dekano, tad , heh biurokratija..na is tikruju gal ci tik baisiai atrodo, juk jie vis gi zmones, gal nepriestaraus labai, bet tik tierk kai pasake kad jokiu dekretiniu ar panasiai moxle nebuna, tai pakraupau, tad iki paskutinio teks su pilvuziuku prie prietaisu experimentus daryti..ir destyti laborus studentams
aisku dar pasake jei jau israsys gydytoja nedarbingumo lapeli, kitaip biuleteni, tada aisku jau bus galima univere nesirodyti, uz ta laika stipendija moka, bet laikas nepratesiamas, tik atsiskaitymai nusikelia.. tai as irgi nezinau dar tiksliai ka daryti..man gimdymas nusimato kovo pabaigoj, balandi..tai viena semestra spesiu viska susitvarkyt, o vat kito viduty teks imt akademines, tai nezinau gaila bus jei veltui kankinsiuos antro semestro kelis menesius.. nu nezinau. bet vistiek, laikausi nuomones, jei jau pradejot moxlus, tai reikia kaip nors pabaigti..as zadu po akademiniu grizt, ir jau likusiems metams is univero neislist
Kusiuka, ča tikriausiai tik doktorantes taip skriaudžia.
mano grupiokė be jokiu problemų pasiėmė akademines likus dviem mėnesiam iki gimdymo (mokiausi VU magistrantūroj). O šiaip tai pagal įstatymus nėščioji yra išleidžiama motinystės atostogų nuo 28 nėštumo savaitės. Manau, kad šita nuostata galioja ne tik darbovietei, bet ir universitetui.
Patarciau laikytis is anksto ir tik is anksto. Jei esi neakivaizdiniame skyriuje tai tokia praktika yra normali, kam laukti sesijos, nebent koki viena ar du egzaminus gali pasilikti sunkesnius, nes su grupe lengviau islaikyti...
Jerguteliau, merginos, ir kaip jus taip sugebate nescios viska speti Bet jei matai, kad nesuspesi, tai geriau issiaiskink pas metodininkes, kokia tvarka galima jas pasiimti, nes MRU tik pries sesija, o jei veliau - traukinys nuvaziavo...Taip, kad geriau is kart domekis ir dideles stiprybes
Jei mokaisi neakivaizdiniame skyriuje mokslu mesti tikrai neverta kaip nors viska suspesi, va man truputuka liudniau,mokausi dieniniam 4 kurse, pastojau gruodzio pabaigoj taigi visa praejusi pusmeti dar lankiau paskaitas aisku buvo sunku nes turejau kiekvienai destytojai aiskint del kokiu priezasciu praleidziu paskaitas, bet su dauguma isejo susitarti, gimdysiu max uz 2-3 savaiteliu, bet vis dar vaikstau i paskaitas, tikiuosi kad akademiniu imti neprireiks menesiuka zadu pati pabuti su maziuku jei iseis su destytojais susitart o paskui prasysiu savo mociutes kad pagelbetu manau kaip nors issikapstysiu, tau truputuka bus sunkiau, bet bandyk is anksto tartis su destytojais manau bent didzioji dauguma supras aisku yra tokiu kurios kreivai i tokius dalykus ziuri, bet tai dazniausiai tokios vargses motereles kurioms neteko patirti motinystes dziaugsmu, o jei teks rinktis manau nekils jokiu abejoniu kad mazytis stebuklelis,kuri savyje nesioji daug svarbiau uz viska pasaulyje. Kantrybes Tau ir sekmes
Net ir as nusigandau,bet as pas save fakultete klausinejausi tai mane nuramino,kad jei nesuspesiu tada ir galesiu pasiimt akademines.Zinai gal didelis skirtumas yra kur bakalauro neakivaizdinis o kur doktorantura Seip as ir KTU mokausi
QUOTE(solnuska @ 2005 09 16, 16:41) Net ir as nusigandau,bet as pas save fakultete klausinejausi tai mane nuramino,kad jei nesuspesiu tada ir galesiu pasiimt akademines.Zinai gal didelis skirtumas yra kur bakalauro neakivaizdinis o kur doktorantura Seip as ir KTU mokausi nu gal, kad tik su doktorantais, as tikrai nenorejau gasdinti
Aš irgi esu tos nuomonės, kad mokslų neverta nutraukt. As pati besimokydama bakalaure antrame kurse pastojau, o trečio pradžioje pagimdžiau. Tiesą sakant, antrą kursą baigiau su dviem skolom, nes labai jau emociškai nestabiliai jaučiausi būdama
oi, ir as KTU mokausi...Man bakalauro trecias kursas, dieninis...
Sunku pasakyti, ar imti akademines, ar ne. Gimdymas buvo numatytas sausio 20 d. Sesiją pasiankstinau (dėstytojai buvo geranoriški). Tik įskaitos vienos neleido anksčiau laikyti. Bet spėjau iki gimdymo su grupe išlaikyti. O pavasario semestre rašiau diplominį, lankiau paskaitas ir auginau mažiuką. Buvo žiauriai sunku, nes tėvai toli, vyras dirbo už 200 km. Visą krūvį teko atlaikyti vienai
as irgi mokausi. beje, man gynymas geguzes menesi, o gimdysiu vasari, tai dabar pats laikymas egzaminu ir tai tesis iki pat gimdymo. nezinau kaip viska suderinsiu, bet stengiuosi. jei ka, pasiimsiu akademines. nelabai matau cia problemu. beje ir destytojai i besilaukiancias kiek kitaip reaguoja
tarp kitko, as dar ir dirbu, tai viska suderinti yra labai sunku, bet imanoma. sekmes visoms
ir as bijau del moxlu. man jau 4 kursas. o maziulis turetu gimti iskart po sesijos. tai kaip ir sudetinga. po to su tuo kleckiuku diplomini rasyti reikes
|