Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žaislas-šautuvas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Žaislai
Pages: 1, 2
dark
Padiskutuokime-ar normalus žaislas vaikui yra šautuvas? Ar turi jūsų vaikai tokių žaislų?
Situacija-buvom kirpykloje prieš kelias dienas. Ten sėdėjo kokių 4-5-6 metų pyplys su žaisliniu automatu rankose ir į visus ,,šaudė" blink.gif Maniškis metų laiko žiopliukas eina link jo, o jis taikosi į jį ir ,,šauna" blink.gif Jo mama net dėmesio nekreipia. Bet svarbiausia ką pastebėjau-jis šaudė tik į žmones, nesitaikė į daiktus, duris ar pan.
Situacija mane sukrėtė. Kažkaip galvoju, kad savo vaikui tokio žaislo nepirkčiau, nematau reikalo, tikslo. O kaip manot jūs? Gal čia aš per jautriai reaguoju unsure.gif .........
rutast
Kol kas nepirkom ir, manau, kad nepirksim. schmoll.gif
Neleidžiu šaudyt į žmones, jei žaidžia su kitais vaikais.Tačiau ne visada paiso...
Vilsen
pati nerimavau kas bus su tais šautuvais,bet mano tėtismane nuramino tik tuo,kad jis sakė,jog ir jis ir jo tėtis ir visi berniukai su šautuvais žaidė ir žais,jei nenupirksi šautuvo jis išėjes į kiemą pasiims medžio šaką ir su ją šaudys.Nuo to niekur nepabėgsi ir vaiko neapsaugosi.Mano sūnelis turi šautuvų ir ne vieną ir šaudo į mane į tėtį ir į kitus.Baust vaiko negaliu,bet paaiškinu,kad į žmones šaudyt negalima,o pati po to galvoju tai kur jam šaudyt g.gif
Be to dabar tokie laikai doh.gif doh.gif vien pasižiurėkit kokie filmukai kuriami vaikams doh.gif
Kuzia
Niekada nepirkau, betgi buvo kas ir be manęs nuperka doh.gif . Tai mano tėvas, jo senelis pasakė - niekada nesitaikyk į žmogų, nes ir žaislinis gali iššauti unsure.gif . Skamba keistai? Anaiptol blink.gif . Kaip vaikas atskirtų tikrą, kai žaislinius gamina vis panašesnius į tikrus blink.gif ?
Pangasija
QUOTE(Kuzia @ 2006 07 08, 21:23)
Niekada nepirkau, betgi buvo kas ir be manęs nuperka doh.gif . Tai mano tėvas, jo senelis pasakė - niekada nesitaikyk į žmogų, nes ir žaislinis gali iššauti unsure.gif . Skamba keistai? Anaiptol blink.gif . Kaip vaikas atskirtų tikrą, kai žaislinius gamina vis panašesnius į tikrus blink.gif ?
*

bajeris tas, kad Lietuvoj kioskeliuose pardavinejami oriniai sautuvai kinietisku plastmasiniu zaislu pavidalu. nors net ant ju etikeciu uzrasyta -- tik nuo 18 metu!
o kieme vaikai su tokiais laksto, sratais pyskina. bet neatsargus suvis gali suzeist ar netgi but mirtinas (gyvunui ar kudikiui). taip kad ATSARGIAI

o siaip sautuvas zaislas -- kas jame blogo? taip pat galima zaisliniais automobiliais suabejot -- jais irgi galima avarijas daryt, ant zmogeliuku uzvaziuot -- zodziu, liet agresija visais imanomais budais.
dark
QUOTE(Dios @ 2006 07 08, 22:48)
o siaip sautuvas zaislas -- kas jame blogo? taip pat galima zaisliniais automobiliais suabejot -- jais irgi galima avarijas daryt, ant zmogeliuku uzvaziuot -- zodziu, liet agresija visais imanomais budais.
*

kažkiek paprieštarausiu mirksiukas.gif Taip, su mašinytėm gali važiuoti ant žmogeliukų, bet tuo atveju, jei vaikas JAU turi agresijos savyje. O šautuvas iš esmės ir ugdo tą agresiją g.gif Nes pvz. duodama mašinytę sūnui galiu pasakyt-važinėk su ja. O duodama šautuvą-ką pasakysiu????? Blogi dėdės šaudo vienas į kitą, bet taip negerai ir tu taip nedaryk? Tai kam tada man tas žaislas? Rankoj pasinešiot? O dar žinant vaikų imlumą labiau neigiamiem dalykam, nei teigiamiem...... doh.gif
Kažkaip negalvoju, kad jis per savo vaikystę negaus to daikto į rankas, bet gal geriau, kad namie jo nebūtų?
mmergyte
geriau jau vaikui paaugus duoti pasaudyti is tikro ir taip ugdyti saugu elgesi su ginklais,negu mazam duoti zaislini,kad "saudytu i zmones" unsure.gif cia mano vyro zodziai rolleyes.gif ax.gif
Linaiva
nusistačius ir aš griežtai prieš tą žaislą doh.gif didysis taip beveik ir neturėjo, bet paaugęs bėgdavo į parduotuvę ir pirkdavosi iš savo santaupų, bei nuo manes slėpė unsure.gif nes jau žinojo, kad mama tokio daikto nepirks ir neleis su juo žaisti. bet tai buvo daugiau kai prieš 10 metų. o dabar mažiiukas... na tikrai nepirkau nei vieno šautuvo, ir nepirksiu, bet.... antrojo gimtadienio proga gavo mažiuką pistoletuką, nors jis dabar sėkmingai kažkur užsimetęs smile.gif bet yr kitas bet - šauruvais tampa visi pagaliukai, lazdos ir kiti žaislai pritaikomi būtent šautuvo funkcijom, kai jau nieko po ranka neranda - šaudo pirštu doh.gif ir jaučiu, kad nuo šito tiesiog neina apsaugoti sad.gif net nuėjęs kur į svečius, jei jau randa šautuvą, tai jo nepaleis visą buvimo ten laiką, o geriausia jei randa kokius tris-keturis, tai visus ir nešiojas biggrin.gif nebelieka laiko ir laisvų rankų net šaudymui . kitas dalykas, kuriuo ramina aplink draugės, auginančios kiek didesnius berniukus - praeis tas laikotarpis, ir aš tuomi viliuosi ax.gif dar yra viena sąlyga - jei jau kur einame, o aplamai tai iš namų, niekad nesinešame šautuvo schmoll.gif: bet, jau kaip sakiau, tokiais atvejais, pirštas pagelbėja doh.gif
Paranormali
O mantai zaislais kaip zailslas,mes mazi zaidem kara, ir nelikom zmogzudziai. Mano nuomone tokia, ne zaisle esme, o auklejime, jei nepirksi sautuvu jie vistiek zais. Gal kad pas musu namie visad buvo tikri ginklai, bet vaikams nepasiekiami, tai kazkaip....nieko ypatingo. Net pasiziurejus kokius vaikai filmukus vaikai ziuri, del to verta susimastyt o nedel zaislinio sautuvelio.....
Nieko sau
Kai supyksta trimetis mano draugės sūnus - tai pastoviai grasina visus iššaudyti unsure.gif , ir jeigu neturi šautuvo ar kokios lazdos po ranka, tai šaudo su pirštu doh.gif . Iš šalies tai nekaip atrodo, bet kiek žinau tai išaugoma unsure.gif
Soni
QUOTE(VILGRA @ 2006 07 08, 19:51)
pati nerimavau kas bus su tais šautuvais,bet mano tėtismane nuramino tik tuo,kad jis sakė,jog ir jis ir jo tėtis ir visi berniukai su šautuvais žaidė ir žais,jei nenupirksi  šautuvo jis išėjes į kiemą pasiims medžio šaką ir su ją šaudys.Nuo to niekur nepabėgsi ir vaiko neapsaugosi.Mano sūnelis turi šautuvų ir ne vieną ir šaudo į mane į tėtį ir į kitus.Baust vaiko negaliu,bet paaiškinu,kad į žmones šaudyt negalima,o pati po to galvoju tai kur jam šaudyt g.gif
Be to dabar tokie laikai doh.gif  doh.gif vien pasižiurėkit kokie filmukai kuriami vaikams doh.gif
*

aš irgi ilgai buvau prieš šautuvus, prašiau, kad nieks nedovanotų ir patys nepirkom. Bet rezultatas - pamačiau, kaip jis pagalį pasiėmęs ir vaizduoja šaudantis . Taip ir baigėsi mano bešautuviškas auginimas.
Pangasija
QUOTE(Paranormali @ 2006 07 09, 12:37)
O mantai zaislais kaip zailslas,mes mazi zaidem kara, ir nelikom zmogzudziai. Mano nuomone tokia, ne zaisle esme, o auklejime, jei nepirksi sautuvu jie vistiek zais.  Gal kad pas musu namie visad buvo tikri ginklai, bet vaikams nepasiekiami, tai kazkaip....nieko ypatingo. Net pasiziurejus kokius vaikai filmukus vaikai ziuri, del to verta susimastyt o nedel zaislinio sautuvelio.....
*

teisingos mintys.
atsimenu, kaip griežtai močiutė mum su pusbroliu draudė jos akivaizdoj su lėktuviukais karą žaist. ją galima suprast, nes pati karą išgyvenus -- tai gal baisumai atgyja. tai žaisdavom pasislėpę -- tėvai tolerantiškai žiūrėjo, net amunicijos parūpindavo. o paaugystėj jau DOOM žaidėm ir taškėmės kompiuteriniais kraujais -- močiutė komiuterių nesuprato tai jai dzin buvo. bet išaugom žmonės kaip žmonės, ne maniakai kažkokie. 4u.gif
Medinis
Jeigu vaiko tėvas nenupirks sūnui šautuvo, nepaaiškins kaip jis veikia - koks jis vyras? Nesu moteris, todėl nežinau jūsų pojūčių. Bet vat prie vyro rankos ginklas tiesiog prilimpa. Reikejo nupirkti dujinį pistoletą, tai net atiduoti buvo gaila. Išardžiau, surinkau. Mano sūnui 7-eri, jo akyse toks pat susižavėjimas. Dažnai lakstom po namus ir šaudom vienas į kitą. Beje labai agresiją slopinantis dalykas ir galima daug ko vaiką išmokyti.
Jei temos autorė turi vyra (atsiprašau, jūsų nepažystu) tai tikiuosi jis neleis iš berniuko daryti lepūnėlio, aprengto baltomis kelnytėmis (ir išmokyto jų nesutepti), žaidžiančio tik super protą lavinančius žaidimus.
Ko jūs tikitės iš vyrų, jei pačios auginat kažkokius .... įsidėkit labiausiai nepatinkanti žodį.
Pangasija
QUOTE(Medinis @ 2006 07 12, 16:31)
Nesu moteris, todėl nežinau jūsų pojūčių.
*

as moteris, man vaikystej tevai pirko sautuvus, nes man patiko, nors aplinkiniai ir peciais trauke. nepirko tik tanku ir kariniu lektuvu modeliu, verysad.gif bet todel kad brangu buvo.
Kristtute
Maniškis turi šautuvų... ir ne vieną ax.gif Turi ir pistoletą, ir automatą, ir vandens šautuvą. Tiesą sakant, iš pradžių ir aš buvau prieš tokius žaislus, bet kaip jau kitos rašė, lauke pradėjo su pagaliais šaudyt ir šiaip visokius daiktus pritaikydavo tam reikalui. Manau, kad auginant berniukus, nuo to nepabegsi.... Dabar į tai žiūriu labai natūraliai, juk berniuką auginu, ne mergiotę...
mumrikas
Anksciau pasisakiusi pries zaislinius sautuvus, dabar kardinaliai pakeiciau nuomone. Visuomet sakiau, kad pas mus namuose tokiu zaislu nebus, bet viena diena pamaciau, kad maniskis sekmingai saudo su pagaliu, sluota, samciu ir pan. Aisku kazkur pamate, nuziurejo, nors tikrai nerodom nei patys ziurim koviniu filmu. Bet net filmukuose ar net ir melodramose, komedijose buna scenos apie saudyma ir butu tiesiog naivu tiketis, kad vaikas to nepamatys, o pamates nekartos. Draudimas bet kokiu atveju tik paskatina domejimasi. Net ir psichologai sako, kad visi berniukai pereina "karo" etapa ir tame nera nieko blogo, nes vaikas turi gyventi tikrame, o ne savo ar tevu sukurtame saugiame pasaulelyje.

Bet vat tevu reikalas ir pareiga paaiskint, kad tas mielas zaisliukas pavojingas taikantis i zmones ar bet kokius gyvus padarus, kad su juo reikia elgtis atsargiai ir pan. ir t.t.
lyra
Patys nepirkom, bet matėm, kad šautuvą pasidaro tai iš lego kaladėlių, tai ir lentelių. Vėliau, kai gavo dovanų iš kažko, paaiškinom, kad į žmones nešaudytų ir kodėl to daryti negalima. O šiaip tai jis vis tiek pacifistas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
matux
Mano tai turi gal kokius 3,ir nieko tame blogo aš nematau.Susirenka kieme kokie 5 berniukai, laksto aplink nama žaidžia kara.Aišku į darželį neštis neleidžiu.Bet dabar ir kompiuterinių žaidimų pilna,ir manau paaugus mes sužiurėsim,kad jis tokių nežaistų.Mūsų tėvų laikais nebuvo nei žaislinių automatų,nei pistoletų,o žmogžudžių,kaip ir dabar buvo pilni kalėmai.
JANIUKAS
Mes neperkam,bet darzelyje prisiziurejes saudo pirstu ar piestuku.
kristina-buziene
Mano treju metu berniukas turi ir kardu ir sautuvu biggrin.gif ...Ir su teciu jau nesyki kara zaide biggrin.gif ...Nematau cia nieko blogo,nes istikruju tai,kaip ir prie vyriskumo prisideda-tik reik moketi tai pateikti(leist suvokti tokiu ginklu prasme)....Juk i kariuomene,kai vyrai eina irgi su ginklais susiduria....Koks gi karys be ju dabar butu rolleyes.gif rolleyes.gif

mirksiukas.gif
Nereikia per dauk visko sureiksminti schmoll.gif
Dalyčiukas
Aš pati vaikystėj žaidžiau ir su šautuvais,ir lankus su strėlėm su pusbroliais darėmės,bet užaugau lyg ir neagresyvi g.gif Sūnus irgi turi keletą šautuvų,bet gal kai turi-tai ir nelabai jam jie ydomūs.Kartais kieme su draugais pažaidžia karą,bet dėl to jokios agresijos neatsiranda.Manyčiau vaikų elgesys priklauso nuo auklėjimo. 4u.gif
ramuniete
aš irgi nematau tame nieko blogo,turi ir maniškis kelis šautuvus.Aišku jam buvo išaiškinta ginklo keliami pavojai,kaip elgtis su ginklais ir t.t
olenka
QUOTE(lyra @ 2006 07 30, 20:53)
Patys nepirkom, bet matėm, kad šautuvą pasidaro tai iš lego kaladėlių, tai ir lentelių. Vėliau, kai gavo dovanų iš kažko, paaiškinom, kad į žmones nešaudytų ir kodėl to daryti negalima. O šiaip tai jis vis tiek pacifistas lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

va-va, ir pas mus taip pat drinks_cheers.gif
as neperku sautuvu, nes jie vistiek man nepatinka. schmoll.gif o vaikai patys juos pasigamina, man atrodo, kad taip lavinama vaizduote
Pangasija
norejau paklaust mamyciu, kurios priesiskai i sautuvus ziuri -- o kaip su kitais "agresyviais" zaislais, pvz. kardais, lankais/strelem, tankais ar kareiveliu figurelem?
olenka
Mums kiti pridovanojo unsure.gif ir karda, ir kareiveliu
is pradziu buvau netgi paslepusi pora pistoletu ax.gif , bet vaikis pats rado. pazaide pora savaiciu ir numete. vakar is plastilino su aukle tris pistoletus "pasigamino", laksto abu bernai po buta ir vilkus saudo, zmoniu gi negalima. biggrin.gif
dabar jau galvoju, kad nereikia to sureiksminti, vaikai vistiek turi ir pakariauti, ir pasaudyti. tikiuosi, tai nesukelia agresijos..... g.gif
Kotre
mes nupirkom keleta sautuviuku maziui smile.gif buvau nusiteikusi nepirkti "ginklu",bet kai gatveje prieina koks vaikas su sautuvu ir "saudo", o maniskis nelabai supranta,kas vyksta doh.gif nutariau ,kad ir mums reikia "del bendro issilavinimo" biggrin.gif
Margarita 25
Ne neperku, ir kažin ar greitu laiku pirksiu jau geriau mašinyte nuperku
elve
Visais laikais berniukai žaizdavo karą, ir ką čia padarysi ax.gif Jei nori to šautuvo, tai ir leidžiu. Tik visada aiškiname, kad į žmones šaudyti negalima smile.gif
Nireglina
Maniškis turi kelis šautuvus. Močiutės nupirko. Seniau buvau griežtai nusistačiusi prieš šautuvus, bet vėliau perskaičiau psichologų komentarus, kad šautuvai vaikams nesukelia agresijos. Sūnus mėgsta "pašaudyti" pasiėmęs kokį pagalį ar kt. daiktą. Tikrai netikiu, kad dėl to jis užaugęs bus agresyvus ar koks žudikas maniakas.
_Ligitukas_
Aš nelabai norėčiau kad būtų namie šautuvai, bet jai užsigeis teks pirkti g.gif
Enriko mama
Aa ir anksciau pries juos buvau nusiteikusi,sakiau kad nepirksiu ir nepirkau,bet uz tai senelis su teveliu tuom pasirupino,pasak ju kaip berniukas kara zais gi visi zaidzia. doh.gif As tai kai yra galimybe paslepiu tuos sautuvelius,nes manau kad jis dar mazas,nemoka graziai zaisti,buna pribega ir besaudydamas trenkia su juo. blink.gif Kiek aiskinu kad i zmones nesaudytu jis vistiek nesupranta.Manau teks palaukti kol paaugs vyrutis tada gales zaisti su sautuveliais,gal saupras kaip tinkamai su jais egtis reikia. smile.gif
Limcamca
Dičkiui keturi, mažiui pusantrų. Neturi tokio žaislo. O kažkaip ir būtinybės jam nelabai matau. Randa įdomesnių.
Tiesa, kažkas kažkada buvo kardą dičkiui padovanoję, bet nepatiko, man tas žaidimas, bėgti ir durti į ką nors. Tai išmečiau 4u.gif
Fliansiukas
Maniskiui dabar 4.Kiek pamenu,jau nuo 2,5 m ji pradejo dominti sis zaislas.Gal darzelio itaka...Buvau ir esu pries si zaisla.Bet net juokinga buna stebet,kai jis is betko,net is pirsto padaro isivaizduojama sautuva...fanzija beribe...Tada susimastau:jis juk berniukas,jiems genuose jau uzkoduotas potraukis tokiems zaidimams... g.gif
Taigi,sautuvo dar jis neturi,bet jei zaidzia su isivaizduojamu,tariames,kad i zmones ir visa kas gyva nesaudytu unsure.gif
Akutore
Nen, nepirkciau tokio. Zaislai gi ugdymo dalis.
skruzde
QUOTE(elve @ 2007 06 21, 12:18)
Visais laikais berniukai žaizdavo karą, ir ką čia padarysi ax.gif Jei nori to šautuvo, tai ir leidžiu. Tik visada aiškiname, kad į žmones šaudyti negalima smile.gif
*

aš ir t.p. drinks_cheers.gif

o šiaip nepirkau šautuvų kol nepamačiau,kad jie patys pasidaro iš medžio šakų biggrin.gif pagailo vaikų tai nupirkau šautuvėlių,tiksliau jie patys išsirinko,o aš nupirkau ax.gif
Papildyta:
ir dar,vienas dėdukas maniškiams atidavė labai daug kareivukų,išsaugojęs savo sūnų,o tų kareivukų netoli tūkstančio doh.gif tai maniškiams kiek džiaugsmo,visą armiją susistato... doh.gif
sena niekšė
QUOTE(Akutore @ 2008 07 20, 23:20)
Nen, nepirkciau tokio. Zaislai gi ugdymo dalis.
*

sutinku, kad žaislai yra ugdymo dalis. bet mano politika kitokia. šautuvus perku, bet man jei turi būti panašūs į tikrus. ir sūnui aiškinam kaip laikyt, kaip taikytis, į ką galima šaut, į ką negalima. nes jei netyčiom paimtų į rankas tikrą ginklą, suprastų, kad negalima juokaut. nes kai žaisliniai šautuvėliai visokie grojantys, cypsintys, mirgantys, vaikui sunku suprasti, kad tai rimtas daiktas.
Žmona
Tai va artėja mūsų vyresnelio gimtadienis (4 metukai), abu su vyru žiūrėdami viens į kitą klausiamai lyg susitarę...ką pirksim ir abu lyg susitarę atsakom...šautuvą unsure.gif
Visada buvau ir esu nusistačiusi prieš smurtinius žailsus ar kaip juos pavadint...bet gi ši tema tik įrodymas, kad uždraustas vaisius saldus, jei nenuperka tėvai tai šaudo rankom, pirštais pagaliais, nuėjus į svečius susirenka kitų vaikų šautuvus, taigi, kad to išvengti (mūsiškis šaudo pirstais biggrin.gif ... ir vis paprašo karts nuo karto...) pirksim su vyreliu vaikui gimtadienio proga išsvajotą šautuvą ir būsim patys nuostabiausi tėvai biggrin.gif biggrin.gif
fiesta2
As perku ypac megsta vandens sautuvus, turbut geriausias zaislas kuris niekada neatsibosta, ypac vasara smile.gif
Burka
QUOTE(Sidabrinė @ 2006 07 08, 19:51)
pati nerimavau kas bus su tais šautuvais,bet mano tėtismane nuramino tik tuo,kad jis sakė,jog ir jis ir jo tėtis ir visi berniukai su šautuvais žaidė ir žais,jei nenupirksi  šautuvo jis išėjes į kiemą pasiims medžio šaką ir su ją šaudys.Nuo to niekur nepabėgsi ir vaiko neapsaugosi.Mano sūnelis turi šautuvų ir ne vieną ir šaudo į mane į tėtį ir į kitus.Baust vaiko negaliu,bet paaiškinu,kad į žmones šaudyt negalima,o pati po to galvoju tai kur jam šaudyt g.gif
Be to dabar tokie laikai doh.gif  doh.gif vien pasižiurėkit kokie filmukai kuriami vaikams doh.gif
*

drinks_cheers.gif pas mus namie sautuvas tikrai ne vienas,kieme ju net nereikia,ns saudo sakos,pagaliai ir kiti bent kiek i sautuva panasus daiktai,nebijau to,lai sau saudo,juk zaidimas tik tai,kai paaugs,supras,kas yra tikras ginklas ir ka jis gali padaryt rolleyes.gif
saulele7
smile.gif O mano mergina ir turi 2 sautuvus biggrin.gif , kurie jai atiteko palikimu nuo brolio biggrin.gif. Ne tiek zaidzia ji su jais, kiek jie jai turi buti, neleidzia nei padovanot kam, nei i kaima isvezt.
jovjo
QUOTE(saulele7 @ 2009 07 14, 23:16)
smile.gif O mano mergina ir turi 2 sautuvus  biggrin.gif , kurie jai atiteko palikimu nuo brolio biggrin.gif. Ne tiek zaidzia ji su jais, kiek jie jai turi buti, neleidzia nei padovanot kam, nei i kaima isvezt.
*

drinks_cheers.gif
As savo dukrytei irgi šautuvą nupirkau. Tegul atsirenka su kuo jai labiau patinka žaisti, nes lėlės irgi retsykiais atsibosta (dar iš savo vaikystės atsimenu rolleyes.gif ).
O ar vaikas žiaurus išaugs, čia priklauso nuo šeimos vidaus atmosferos ir nuo auklėjimo.
inore
Turim kelis, didesnio susidomėjimo nei kitais žaislais nėra, todėl nieko nesureikšminu. smile.gif
lolanta
pas mano sunu sunkiai rasi kitoki zaisla nei sautuva, mes lyg ir susitariam kad pirksim masinyte o kaip nueinam i parduotuve jis i jas net neziuri schmoll.gif Bet del to nie kiek as nepergivenu paugs ir zais kitokius zaidimus, jis zino kad i zmones saudyti negalima, o kaip zaidzia su draugais tai i priesus saudo. Mano vyrui tevai grieztai nepirko jokiu sautuvu ir neleido zaisti tokiu zaidimu, o jis sako laukia zaisdavom su sakom, o dabar jis kariskis biggrin.gif
Aidola
Mes su sese turejome vaikysteje ne viena sautuva ir savo vaikams pirksiu, jei nores. Kol kas turima tik vandens sautuvelius smile.gif
Cukraus pudra
nepirkau, neperku ir nepirksiu
lalana
paziurekite, geras pasiulymas, naujas sautuvas tik uz puse kainos http://realdeal.lt/
Tekantisaule
Buvau keleta nupirkus, kai sunus uzsigeide, bet kad greitai pabodo ir "nutrenke" i kampa prie kitu zaislu. smile.gif O vandens sautuvai vasara labai patinka. Tai issinesa i kiema ir abu su sese saudosi, kol susipesa. doh.gif biggrin.gif
Kristiniux
neperku, ale gal reiks kokį nupirkt blush2.gif doh.gif nes iš bet ko pasidaro ale šautuvą ir šaudo, užtenka ir pirštų kombinacijos sudėtos ir jam tai jau šautuvas doh.gif
Mažuliukė
O pas mus visas ginklų arsenalas lotuliukas.gif
*ninia*
nors dabartiniame pasaulyje daugelis sureiksmina ginklu - kaip zaisliuku naudojima, per daug demesio neskiriu tam, bet namie tokiu zaislu neturim smile.gif
zinau, kad kai kuriose JAV valstijose uzdrausta net vaizduot ginklus ant marskineliu 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.