simcool
2006 07 09, 17:22
Sveiki visi, esu cia visiska naujoke - nors mano sunui 8 metai, visai neseniai suzinojau apie supermama.lt skaitydama interneta... taigi, turiu prasyma pasidalinti savo patirtimi tu, kurie turi problemu su vaiko galvos skausmu. mano sunus pradejo skustis pries kokius trejus metus. aisku, iskart nuvedziau pas neurologe (gyvenam Klaipedoj, tai buvo berods gyd. Zaliene), kuri skyre encefalograma, jei tiksliai prisimenu ta tyrimo pavadinima, o paziurejus i ta margumyna (ten kruva tokiu banguojanciu liniju), jokio gydymo neskyre, nei pakartotinai liepe ateiti - nieko... kadangi galvos skausmas vaikui niekur nedingo, kreipiausi i kita neurologe - gyd. Maskolenkaite, tai pas ja visus tris metus lankomes...tik niekas nesikeicia - galva kaip skaudejo, taip ir skauda mano vaikui...buna kad nesisikundzia ir visa menesi, o buna kad per savaite 2-3 k skauda, kartais keleta dienu is eiles.. siaip mano sunus gana jautrios nervu sistemos - nuo gimimo ramus nebuvo...zodziu, jokiu papildomu tyrimu niekas neskyre, tik kursa tokio zolinio vaisto - Tanakan, smegenu kraujotakai pagerinti...ir viskas...bet jis mano supratimu nieko nepadejo..o diagnoze uzrasyta korteleje- kraujagysliniai galvos skausmai... zodziu, kvieciu visas, kuriu vaikuciai turi panasiu nusiskundimu, pasidaliti patirtimi, gal kas ka patarti norit ir galit.busiu labai dekinga.
Juračiuks
2006 07 09, 17:34
Labukas mano dukrelei taip pat skauda galvą.Beje,malonu,susipažint mes ir iš Klaipėdos.Pas Maskolenkaitę lankėmės taip pat.Mus siunte pas akių,ten rado prasiplėtusias kraujagysle,tai gėasparkamąir diakarbą.Viskas buvo praėję,bet ir vėl skauda,o tada jau buvom pas Lor.Ir rado sinusitą,nors jokių slogų nebuvo,bet užsilikęs kažkoks,o nuo jo skauda galvą.Taip ,kad sunku pasakyt reik ieškot priežasčių.O Maskolenkaitė šiaip nebloga gyd.
Vaikystej man irgi skaudedavo galva. Ziauriai. Tiesiog nors sienom lipk. O kiek tyrimu buvo pridaryta, ligoninese praguleta! Finale irgi paaishkejo, kad cia tiesiog liekamieji sinusito reishkiniai (kurio buvimo net neitarem). Po sinusu ishplovimo ir dar kazkokiu su jais susijusiu proceduru skausmai stebuklingai dingo. Zodziu, patariu pasidomet, kokia sinusu bukle....
gatopreto
2006 07 09, 20:07
QUOTE(simcool @ 2006 07 09, 18:22) Sveiki visi, diagnoze uzrasyta korteleje- kraujagysliniai galvos skausmai... zodziu, kvieciu visas, kuriu vaikuciai turi panasiu nusiskundimu, pasidaliti patirtimi, gal kas ka patarti norit ir galit.busiu labai dekinga.  Gal gali daugiau parašyt apie patį skausmą-kaip prasideda, kurioj tiksliai galvos vietoj skauda, ar pasireiškia dar kokie nors simptomai, kiek laiko trunka ir pan. Nes kraujagysliniai skausmai ir skausmai, įtakoti sinusito, yra skirtingi dalykai ir skirtingai pasireiškia, o juk gali būt ir kitos priežastys... Žinant daugiau aqpie skausmą būtų lengviau patart...
simcool
2006 07 09, 20:48
QUOTE(gatopreto @ 2006 07 09, 21:07) Gal gali daugiau parašyt apie patį skausmą-kaip prasideda, kurioj tiksliai galvos vietoj skauda, ar pasireiškia dar kokie nors simptomai, kiek laiko trunka ir pan. Nes kraujagysliniai skausmai ir skausmai, įtakoti sinusito, yra skirtingi dalykai ir skirtingai pasireiškia, o juk gali būt ir kitos priežastys... Žinant daugiau aqpie skausmą būtų lengviau patart... Kad prasidetu kazkaip labai staigga ar umiai, tai nepasakyciau - tiksliai ir pats sunus nemoka papasakoti..skauda turbut nelabai stipriai, nes veikla nesikeicia - ir isdykauti nori, ir kieme su vaikais zaidzia, na kartais - labai retai - buna, kad tada truputeli ramesnis, letesnis toks...kaip cia papasakoti...na akys ne taip blizga kaip visada...skauda kaktos virsus ir virsugalvis - nezinau kaip cia tiksliau pasakyti - na, jei brauktum su ranka per kakta ir aukstyn.. prasideda 99 proc atveju antroj dienos pusej, ir iki vakaro jau nepraeina savaime..ai, vienasyk buvo, kad savaime praejo, o kai kita ryta atsibunda jau dazniausiai neskauda...iki kito karto... o tyremes mes viska - nuo... iki.... ir su akiu dugnu, ir sinusais viskas gerai... Papildyta:QUOTE(Juračiuks @ 2006 07 09, 18:34) Labukas mano dukrelei taip pat skauda galvą.Beje,malonu,susipažint mes ir iš Klaipėdos.Pas Maskolenkaitę lankėmės taip pat.Mus siunte pas akių,ten rado prasiplėtusias kraujagysle,tai gėasparkamąir diakarbą.Viskas buvo praėję,bet ir vėl skauda,o tada jau buvom pas Lor.Ir rado sinusitą,nors jokių slogų nebuvo,bet užsilikęs kažkoks,o nuo jo skauda galvą.Taip ,kad sunku pasakyt reik ieškot priežasčių.O Maskolenkaitė šiaip nebloga gyd.  Man ji irgi patinka, tik supranti, kai niekas nesikeicia trejus metus....kiekviena karta, kai vaikas pasako, kad galva skauda, tai man tragedija...gal ir per daug reaguoju, bet kad kitaip nemoku...
Mano dukrai ta pati problema, tik siuo metu kaip ir aptrimusi, zinoma galva vis dar skauda tik ne taip stipriai, o budavo tokie priepoliai, kad net saviskiu nepazindavo, tik ziuredavo pamisusiomis akimis sau veida draskydavo. Kur tik nebuvom, ko tik neitarinejo, vaistus rijom saujom, niekas nepadejo. Dabar savaime visas negandas eme po truputi isaugineti.
simcool
2006 07 10, 22:13
QUOTE(Rela @ 2006 07 10, 22:39) Mano dukrai ta pati problema, tik siuo metu kaip ir aptrimusi, zinoma galva vis dar skauda tik ne taip stipriai, o budavo tokie priepoliai, kad net saviskiu nepazindavo, tik ziuredavo pamisusiomis akimis sau veida draskydavo. Kur tik nebuvom, ko tik neitarinejo, vaistus rijom saujom, niekas nepadejo. Dabar savaime visas negandas eme po truputi isaugineti. o kiek tavo dukrai metu? keliu pradejo skaudet?
QUOTE(simcool @ 2006 07 10, 22:13) o kiek tavo dukrai metu? keliu pradejo skaudet? sveika, siuo metu jai 10, galvos skausmais pradejo skustis 5. Labai sustiprejo pradejus lankyti mokykla, atliekant kaklo kraujagysliu ekoskopija, rado ivairiu kukrypimu(susiaurejimu ir tt) jai netik skaudedavo dar ir svaigdavo, kartais net negaledavo paeiti.
simcool
2006 07 11, 12:39
isprotejus buciau tavo vietoj...kaip sakiau, mano sunui tik paskauda, atrodo nelabai stipriai, o as kiekviena karta ta isgirdus baisiai susijaudinu ir nerimauju...nors kartojasi visa tai jau kokie trys metai..kartais baisiausios mintys apninka..nors pati kiek save atsimenu , irgi galva skauda pastoviai, paauglystej net su migrenos požymiais...ir visai del to nesijaudinu..bet kai tai yra tavo vaikui..man atrodo labai keista, kaip galima nerasti to skausmo priežasties..
Sherbet
2006 07 11, 13:38
Mano sūnui taip pat, kartais skauda galvą. Negaliu sakyti, kad pastoviai ar labai dažnai. Sakiau gydytojai, žiūrėjo akių dugną, vedžiau pas neurologą, bet sakė viskas tvarkoj. Kiek pamenu save, tai vaikystėje irgi skaudėdavo galvą ir galiu pasakyti, kad tikrai dažniau net negu dabar. Aš tiesiog duodu vaistų ir viskas (nes girdėjau, kad galvos skausmo negalima kentėti). Gal tai, dėl vykstančių pasikeitimų paauglių organizme. Jeigu skaudėtų kas antrą dieną, tikrai sunerimčiau.
QUOTE(simcool @ 2006 07 11, 12:39) isprotejus buciau tavo vietoj...kaip sakiau, mano sunui tik paskauda, atrodo nelabai stipriai, o as kiekviena karta ta isgirdus baisiai susijaudinu ir nerimauju...nors kartojasi visa tai jau kokie trys metai..kartais baisiausios mintys apninka..nors pati kiek save atsimenu , irgi galva skauda pastoviai, paauglystej net su migrenos požymiais...ir visai del to nesijaudinu..bet kai tai yra tavo vaikui..man atrodo labai keista, kaip galima nerasti to skausmo priežasties.. Negalejau isproteti, reikejo vaiku rupintis, tavo berniukas gimes kova kaip ir manoji, zuvytes ju jautri nervu sistema. As labai bijojau kad nebutu auglio galvoje, nes esant galvos skausmui vemdavo, kartais atsikelusi rytais neis is sio nei is to imdavo vemti.Galvos skausmas tik vienas is keletos mus kamavusiu problemu. Kai pavyko issikovoti kad atliktu kompiuterine tomograma nusiraminau, nes ji jokiu nukrypimu nerode. Mus dar gasdino kad tikroji liga islys paauglysteje, dabar pati paauglystes pradzia, aciu Dievui viskas po truputi rimsta. Pirmus mokslo metus pavasari i mokykla ejo kas antra diena, nors galva skaudedavo kas dien. Seis mokslo metais del galvos skausmo nepraleido nei vienos dienos. Susitvarkys ir tavajam, svarbu kad jokios rimtos ligos nebutu, jautruoliams sunku viska suvirskinti, jiem reikia ismokti susitvarkyti su sunkumais. Jeigu viska issityrete ir viskas normoje, tai tikrai turi praeiti. Sekmes.
simcool
2006 07 11, 21:37
QUOTE(Rela @ 2006 07 11, 20:46) Negalejau isproteti, reikejo vaiku rupintis, tavo berniukas gimes kova kaip ir manoji, zuvytes ju jautri nervu sistema. As labai bijojau kad nebutu auglio galvoje, nes esant galvos skausmui vemdavo, kartais atsikelusi rytais neis is sio nei is to imdavo vemti.Galvos skausmas tik vienas is keletos mus kamavusiu problemu. Kai pavyko issikovoti kad atliktu kompiuterine tomograma nusiraminau, nes ji jokiu nukrypimu nerode. Mus dar gasdino kad tikroji liga islys paauglysteje, dabar pati paauglystes pradzia, aciu Dievui viskas po truputi rimsta. Pirmus mokslo metus pavasari i mokykla ejo kas antra diena, nors galva skaudedavo kas dien. Seis mokslo metais del galvos skausmo nepraleido nei vienos dienos. Susitvarkys ir tavajam, svarbu kad jokios rimtos ligos nebutu, jautruoliams sunku viska suvirskinti, jiem reikia ismokti susitvarkyti su sunkumais. Jeigu viska issityrete ir viskas normoje, tai tikrai turi praeiti. Sekmes. Aciu tau, Rela, uz supratima, ir smagu, kad esi tokia stipri ir saunuole, o as kartais praskystu.. tikiuosi ir tavo dukrelei viskas susitvarkys, juolab kai tokia mama salia. ir jums sekmes. Papildyta:QUOTE(rutakuc @ 2006 07 11, 14:38) Mano sūnui taip pat, kartais skauda galvą. Negaliu sakyti, kad pastoviai ar labai dažnai. Sakiau gydytojai, žiūrėjo akių dugną, vedžiau pas neurologą, bet sakė viskas tvarkoj. Kiek pamenu save, tai vaikystėje irgi skaudėdavo galvą ir galiu pasakyti, kad tikrai dažniau net negu dabar. Aš tiesiog duodu vaistų ir viskas (nes girdėjau, kad galvos skausmo negalima kentėti). Gal tai, dėl vykstančių pasikeitimų paauglių organizme. Jeigu skaudėtų kas antrą dieną, tikrai sunerimčiau. Sveika, jo, paauglysteje viskas organizme susimaiso..o dar siais laikais - tiek informacijos, mokslo kruvis, kompiuteriai ir visi kiti dalykai..kartais pagalvoju - turbut nerastume ne vieno visiskai sveiko vaikucio...
allegro
2006 12 30, 18:03
Aš irgi kaip tik susidūriau su šia bėda ir taip pat ieškau informacijos. Mergaitei 6metai,bet pradėjo skaudėt galvą nežinia nuo ko. Atlikus tyrimus {kraujo, šlapimo} nieko nerado. Pasakė,kad vaikas sveikas ir neturi skaudėti. Gal kas su tokiu variantu susidūrėt ir kur toliau keliaut,kokių ligų ieškot?
[quote=allegro,2006 12 30, 19:03] Aš irgi kaip tik susidūriau su šia bėda ir taip pat ieškau informacijos. Mergaitei 6metai,bet pradėjo skaudėt galvą nežinia nuo ko. Atlikus tyrimus {kraujo, šlapimo} nieko nerado. Pasakė,kad vaikas sveikas ir neturi skaudėti. Gal kas su tokiu variantu susidūrėt ir kur toliau keliaut,kokių ligų ieškot? [COLOR=red] labuks mano suneliuj 5 metai pradejom sirgti praitais metais gruodžio 18d.kosijom slogavom buvo užeja silpni galvos skausmai,bet tuoj ir praidavo nekreipiau demesio galvojau kad čia susija su sloga nors ji buvo silpna.Po nauju metu 2d.vakare užejo stiprus galvos skausmas pakaušio sriti.Išsikveciau greitaja apžiureja išveže i šIAULIU klinika padarė kraujo šlapimo t.buvo geri .Jo nepykino,nevėmė.prieš greitosios atvaževima buvau sudavus puse citramono t. matyt suveike praėjo,istyrė akiu dugnus buvo išsipletusios venos,tai liepė daryti tomograma.Mažiukam daro su narkoze,bet prikalbinau suniuka kad pagulėtu ramei tai nereikėjo narkozės.Ir rado liga.Smegenu daubuose padidėja skysčei.Norėčiau sužinoti ar išgydoma ši liga.
simcool
2007 01 12, 14:57
Labas , aš šitą temą atidariau, tai nuolat doliuosi, ar kas naujo. Taigi, galiu papasakot apie savo sūnaus ligos istoriją. Mūsų diagnozė - kraujagysliniai galvos skausmai, t.y. dėl įvairių priežasčių kraujagyslės galvos smegenyse susitraukia, dėl to ją skauda. dažniausiai vakare, kartais ima skaudėti dieną, būna, kad ryte sūnus sako - toks keistas jausmas, kad zinau, jog vakare skaudės galva. Taip ir būna..Mes nuolat lankomes pas vaikų neurologą, skiria tai vienokius žolinius vaistus, tai kitokius pagerti, ir viskas. Mes pasidarę visus tyrimus - pradedant nuo encefalogramos, baigiant tomografija (čia mano pačios iniciatyva ir lėšomis, šiaip šis tyrimas brangus labai - keli šimtai litų kainuoja, ir skiriamas įtariant rimtas ligas), viskas yra be pakitimų, tai šiek tiek atsikvėpiau, nes nuolat prisigalvoju visokių ligų. Pats galvos skaumas sūnų kankina tai dažniau - 1-2 k per savatę, tai rečiau - būna kad ir 1,5 mėn neskauda.. Gydytoja pagal visus simptomus paaiškino, kad mano sūnaus galvos skaumas yra mišrus - t.y. yra simptomų ir migreninio ir įtampos galvos skausmų.. žodžiu - taip ir gyvenam, bet savo veiklos sūnus neriboja - mokyklą lanko normaliai, sportuoja ir t.t. - tik kai jau skauda, tai duodu vaistų - paracetamolio arba ibuprofeno,ir tiek . Patarčiau visoms, kurių vaikai skundžiasi galvos skausmu, eiti tiesiai pas vaikų neurologą - ten nustatyts priežastį, ir viskas bus gerai, bet kaip aš supratau - tai paveldima, ir nieko nepadarysi. Sekmės jums visoms ir jūsų vaikams.
Radavama
2007 06 07, 22:46
Mano sūnui 11m. Jam taip pat dažnai paskauda galvą, kas antrą dieną tai tikrai.Praėjusiais metais tyrėmės Klaipėdoje taip pat pas Maskolenkaitę.Tada sūnus skundėsi dar ir nemiga. Nieko tikro nerado , sakė, kad vaikas labai jautrus, jokių kitų pakitimų nėra. Psichologė siųlė važiuoti į sanatoriją, bet taip ir nenuvažiavom, nes kiti gydytojai nepatarė. Dabar su miegu viskas lyg ir tvarkoje, bet galva pastoviai kamuoja. Pagrindinis vaistas ibupromas. Tiesa, mūsų gydytoja siųlė išsitirti skydliaukę, gal tai galėtų būti viena iš priežasčių, nes aš pati turiu problemų su skydliauke.
Mano sūnui 9 metai.Pradėjo skustis,kad skauda galva.Padarėm magnetinį rezonansa.Pastatė diagnoza-Intrakranijinė hipertenziją.Gaila,kad neurologė atostogauja  Gal kas žinot kas čia per liga ir kokios pasėkmės?
simcool
2007 06 27, 09:52
cia reiškia, kad spaudimas kraujagyslėse padidėjęs - nepergyvenk, nieko baisaus, skirs vaistu spaudimui sumažinti ir viskas bus ok.
Mums taip pat teko susidurti su galvos skausmu. Musu istorija tokia: Dukrytei per 2 metus buvo 4 galvos skausmai. Dabar jai 8 m. Visais atvejais galvos skausmas budavo labai stiprus. Mergaite verkdavo, kad nebegali kenteti, kartais vemdavo. 3 atvejais prasidejus tokiam skausmui vaziavom i klinikas. Ten dare kraujo, slapimo tyrimus, vidaus organu echoskopija, galvos tomograma. Veliau, kai praeidavo konsultuodavo neurologas, tyre akies dugna. Visi tyrimai budavo geri. Tuomet duodavau paracetamolio tablete, pamiegodavo ir praeidavo. Gydytoju isvada: migrena. Sake, kad priepoliai gali daneti ir patare stebeti kas galetu isprovokuoti si skausma.
Mano manymu tokie migrenos priepuolei budavo, kai vaikas maziau miegodavo, po kelioniu i uzsieni, kur daug ispudziu ir tuo paciu maziau miego... Taigi, stengiames laikytis dienotvarkes ar bent miegoti nemaziau 9 val. Kol kas jau puse metu to skausmo nebuvo...
sveiki drauges mergytei uzkilo temperatura pagulde i ligonine itaria meningita gal galite ka papasakot kas esate susidure su sia liga labai aciu  [/CODE]
QUOTE(pelytė @ 2007 06 28, 22:17) sveiki drauges mergytei uzkilo temperatura pagulde i ligonine itaria meningita gal galite ka papasakot kas esate susidure su sia liga labai aciu  [/CODE] Apie meningitą gali pasiskaityti čia: MeningitasMus yra su ta diagnoze siuntę į ligoninę, bet ačiū Dievui nepasitvirtino. O įtarė dėl to, kad vaikas buvo labai vangus, nors karščiavo nesmarkiai, buvo labai blogas kraujo tyrimas (Labai didelis CRB kraujyje), na ir toks sustingęs, galvytę sunkiai kėlė. Tai ligoninėje iš karto skyrė antibiotikų į veną ir kažką išgydė, bet ką tai neaišku. O šiandien čia užsukau, nes mano mažasis (2,5 metų) pradėjo skųstis, kad galvytę skauda (tiesiai virš tarpuakio), ir antra diena karščiuoja nesmarkiai. Šiaip žvalus rodos, nevangus, bet tas galvos skausmas, kartu su pilvo, tai man visai džiaugsmo nekelia. Būtų ne savaitgalis, iš karto skubėčiau kraujo tyrimo daryt, o dabar tie požymiai dar tokie labai neaiškūs, kad į ligoninę vežčiau. Pasiskaičiau čia apie sinusus - na tikiuosi, kad gali būti tai, nes slogos, i sinusita panasios, buvo gal prieš 3-4 mėnesius
 Tenka ir man įsirašyti į vaikučių skaudančiomis galvytėmis mamyčių būrelį Mano dukrelei tuoj 7 metukai, kovo pabaigoje. Ji karts nuo karto skundėsi man kad skauda galvytę, vis nekreipiau dėmesio. O šiemet ji su močiute po mokyklos užėjo į parduotuvėlę (mažytė patalpa) ir prie kasos apalpo  ...  Vaizdas žiaurus, bet tyrimai nieko blogo nerodo, kraujukas geras, akytes tikrinom  viskas gerai, nukrypimų, pakitimų nėra...O galvyte vis skauda karts nuo karto ....
simcool
2008 01 25, 09:54
Sveikos, mes irgi taip pat tebevargstam su galvos skausmais, paskutinius du menesius tai kazkoks matyt paumejimas - skauda dazniau, be to kazkaip nuo menkiausio smugio, pvz. kamuoliu ar siaip kur susitrenkia nestipriai, iskart ir skauda, kartais net per nakti nepraeina.. butu idomu suzinot, kaip kitiems sekasi..
sauliukas
2008 02 29, 19:10
Mano dukrai dabar 9 metai,galva pradėjo skaudėti prieš du metus .Tiksliau stipriau pradėjo skaudėti,dar ir su svaigimu kartais,ir su pykinimu.Šiaip tuo skausmu apie akis,antakius,kaktą pasiskųsdavo ir mažesnė,nors tada jokių sinusitų nebuvo turėjusi.Šiaip tas skausmas nebūna matyt labai stiprus,nes užsiima viskuo,žaidžia,bet kartais nuotaika kiek blogesnė,o jei dar svaigulys,tai jau prasčiau jaučiasi.Vaikčiojam Klaipėdoj pas neurologę Pabrinkienę,pasidarėm elektroencefalogramą,kaklo kraujagyslių echoskopiją,akių dugną,tai nieko ypatingo,tik encefolograma kažkiek išsiderinusi.Taip niekas ir neaišku,nieko neskyrė.Šiaip raminuosi tuo,kad tie skausmai dažnesni pavasarį,o vasarą, rudenį,lyg ir nieko.Tai galvoju gal nuo pervargimo ,įtampos ,ligų žieminių,gal kokia vegetatyvinė nervų sist. išsiderina,ir prasideda tokios nesąmonės,nes dar kartu dažnai kažkokie besimėtantys tai kojų tai rankų skausmai prasideda.Kaip nerviniai kokie,nors daktarė sako nesuprantanti nuo ko taip galėtų būti.Bet kaip pagalvoju,kad man pačiai yra visokių ir galvaskausmių,ir pykinimų po metus besitęsiančių,ir svaigimų,ir dusinimų buvę,o nieks nieko nerasdavo,vis ant nervų nurašydavo.Tai ko gero ir vaikui jautresnė nervų sist.,tai ir tos nesąmonės gal nuo to.Gal dar kraujotakos kokie sutrikimai.Galvoju,gal ginkmedžio kokių prep.paduoti,tik dar reikia pasiaiškinti kokie tinka vaikui.
loretaval
2008 04 24, 18:20
sveikos, perskaiciau ir taip artima pasirode...mano sunui skauda galva jau 6 metai. jam dabar 10. vis gydytojai sako, kad isaugs... tikejausi gal iki mokyklos, dabar galvoju gal nors iki kariuomenes... buna menesiu kad lyg ir viskas gerai, bet jau kai prasideda, tai nezinau nei kur kreiptis. dabar jau koks menuo kai baigiu is proto iseit, skauda per savaite 3-4dienas. Vel padarem kraujo tyrima, encefalograma galvos, akiu dugna. jau net ir nezinau ka dar sugalvot. gydytojai mes jau ryskiai nusibode, tai ji nelabai reaguoja, tipo aiskina vaikui seses reik. tai einam dazniausiai privaciai:( labiausiai nesuprantu, kai prabunda skaudancia galva-ir pailsejes, ir nepergyvena gi naktim, o vistiek skauda. Profesore Liesiene, pas kuria buvom Kaune, paskyre trejopu vaistu, bet kol kas duodu tik zolinius tanakan. jauciu kad reiks ir rimtesnius pradet
GiedreB
2008 04 29, 21:12
QUOTE(loretaval @ 2008 04 24, 19:20) sveikos, perskaiciau ir taip artima pasirode...mano sunui skauda galva jau 6 metai. jam dabar 10. vis gydytojai sako, kad isaugs... tikejausi gal iki mokyklos, dabar galvoju gal nors iki kariuomenes... buna menesiu kad lyg ir viskas gerai, bet jau kai prasideda, tai nezinau nei kur kreiptis. dabar jau koks menuo kai baigiu is proto iseit, skauda per savaite 3-4dienas. Vel padarem kraujo tyrima, encefalograma galvos, akiu dugna. jau net ir nezinau ka dar sugalvot. gydytojai mes jau ryskiai nusibode, tai ji nelabai reaguoja, tipo aiskina vaikui seses reik. tai einam dazniausiai privaciai:( labiausiai nesuprantu, kai prabunda skaudancia galva-ir pailsejes, ir nepergyvena gi naktim, o vistiek skauda. Profesore Liesiene, pas kuria buvom Kaune, paskyre trejopu vaistu, bet kol kas duodu tik zolinius tanakan. jauciu kad reiks ir rimtesnius pradet  o maniskiui neskyre jokiu tyrimu, tik patkrinti akiu dugna, sake tipine migrena kaip is vadovelio  Skauda viena galvos puse, dazniausiai rytais, sekancia diena po streso. Lankemes jau pas 3 gydytojus, niekam nekyla abejoniu, bet gydymo jokio neskiria, tai tik viliames kad isaugs... O kas per vaistas yra TANAKAN? Ar jis tinka 9-meciui?
loretaval
2008 04 30, 07:45
tanakan yra zolinis vaistas, galima gerti ir vaikam. maniskiui paskyre po viena tablete rytais. O jei jum sake, kad migrena, kurioj vietoj tiksliai skauda ? maniskiui visada skauda viena smilkini.
smilga3
2008 05 27, 13:04
Sveikos mamytės, jungiamės ir mes prie pokalbio šia aktualia tema. Sūnui 10 metų, su galvos skausmu gyvename 3 metus. Pastaruoju metu labai paūmėjo. Anksčiau skaudėti pradėdavo nuo triukšmo, garsios muzikos, dabar jau ir nežinau skausmo pradžios, atsikelia ryte su skausmu. Ir vaistai apramina tik pusei dienos. Užsirašėm konsultacijai pas neurologą. Galbūt reiks rimtesnių tyrimų. Pirminė diagnozė - migrena.
loretaval
2008 10 23, 08:23
sveikos mamytes, senokai sitos temos nelietem, o gal jau visi pasveiko (butu svajone). Mano vaikui vel prasidejo juodas periodas, gal cia ruduo prisidejo, jau vel nezinau kur ieskot pagalbos  Ir taip jau 6 metai....Atrodo pradeda skaudet galva, kai tam tikrai nera jokios priezasties...
Liusila
2008 10 29, 11:56
QUOTE(loretaval @ 2008 10 23, 09:23) sveikos mamytes, senokai sitos temos nelietem, o gal jau visi pasveiko (butu svajone). Mano vaikui vel prasidejo juodas periodas, gal cia ruduo prisidejo, jau vel nezinau kur ieskot pagalbos  Ir taip jau 6 metai....Atrodo pradeda skaudet galva, kai tam tikrai nera jokios priezasties... Sveikuės,paskaitinėjau ir supratau,kad ne vieniša esu su tuo galvos skausmu...Mano vaikui tą galvą skauda jau 11 metų,nuo 7metukų.Kur tik nebuvom,kuo tik nesigydė,nieko gero.Man tie Ibupromai jau kelia siaubą,kas bus toliau.Skrandžio ligos?
Dalytukas
2009 01 29, 17:14
Sveikos. Perskaiciau visa sia tema,pasirodo kad daug ka kankina galvos skausmai.Mano sunui galva vis paskaudedavo taip per savaite 2-3 kartus,pradejome gerti vitaminus abc Spektrum,kol kas nesiskundzia galvos skausmais.O mano duktereciai galva skauda jau metai laiko kiekviena diena,nenustato kas yra,tai dabar kreipesi pas zolininke Balvociute,ji padare kazkoki misinuka,ziuresim kaip bus.Ar niekas nebandete gydytis kokiais arbatzoliu misinukais.
pandutė
2009 01 29, 17:19
QUOTE(Dalytukas @ 2009 01 29, 17:14) Sveikos. Perskaiciau visa sia tema,pasirodo kad daug ka kankina galvos skausmai.Mano sunui galva vis paskaudedavo taip per savaite 2-3 kartus,pradejome gerti vitaminus abc Spektrum,kol kas nesiskundzia galvos skausmais.O mano duktereciai galva skauda jau metai laiko kiekviena diena,nenustato kas yra,tai dabar kreipesi pas zolininke Balvociute,ji padare kazkoki misinuka,ziuresim kaip bus.Ar niekas nebandete gydytis kokiais arbatzoliu misinukais. o brangiai pas ja sudaryti zoliu misini?
Dalytukas
2009 01 29, 18:00
Papasakoji apie savo liga,kaip skauda,kokius taike gydymus,ar is vis nesigydei,kokius darei tyrimus,ji viska isklausius padaro misinuka,jai misinukas kainavo 60lt.zoliu kiekis buvo gal kokie 200 gr.gal ir daugiau,Galima uzsisakyti jai paskambinus,uzsakymai yra priimami antradieniais ir ketvirtadieniais is ryto nuo 9 iki 10val.yra labai sunku prisiskambint.taip galima skambinti kiekviena diena,tada atsiliepia konsultantes,kartais pakviecia ja.Jos tel.nr,86 70 26 810.Padarytus misinius siuncia i namus pasto islaidos kainuoja apie 20lt.
pandutė
2009 01 29, 19:20
dekui uz atsakyma
loretaval
2009 02 17, 11:54
noriu paklaust, ar yra koks pagerejimas nuo tu zoliu misinio? as siandien taip pat uzsakiau pas ta zolininke.
loretaval
2009 03 06, 10:15
sveikos mamytes, gal kuri pasidalintumet savo patarimais, kus dar kreiptis, nes jau baigiu isprotet nuo vaiko galvos skausmu. Spalio men darem magnetini rezonansa, pries dvi savaites tyre akiu dugna, ziurejo loristas- viskas tipo gerai, o galva skauda ir skauda... gal patartumet, koki netradicines medicinos diagnostikos tyrima?
Sveikos ir as jungiuosi su klausimais...Ar yra kieno vaikui butu taip: pradeda skaudeti galva, gana umiai, paskui atsigula uz gero pusvalandzio vemia, kol isvemia viska, paskui uzmiega ir atsibunda lyg niekur nieko. Viso to trukme iki dveju valandu, na krtais daugiu, ziurint ar ilgam iminga.
BonaDona
2009 03 07, 23:21
QUOTE(amri @ 2009 03 07, 22:21) Sveikos ir as jungiuosi su klausimais...Ar yra kieno vaikui butu taip: pradeda skaudeti galva, gana umiai, paskui atsigula uz gero pusvalandzio vemia, kol isvemia viska, paskui uzmiega ir atsibunda lyg niekur nieko. Viso to trukme iki dveju valandu, na krtais daugiu, ziurint ar ilgam iminga.  Labas, man paciai anksciau taip budavo, geros 2 h ir kaip niekur nieko nubusdavau. Taip tesesi iki kokiu 14 metu ir viskas praejo. Jei budavo labai blogai,t.y. ziauriai plesdavo galva , vemdavau, tai kviesdavo greituke, tais laikais suleisdavo dimedrolio ir uzmigdavau. Gydytoja sakydavo, kad cia migrena  Jokiu tyrimu nedarem. Padedavo ramybe, uztamsintas kambarys ir gaivus oras. Atsimenu, kad butent galvos skausmas budavo siaubingas. Sveikatytes Jums
QUOTE(RožėGrožė @ 2009 03 08, 00:21) Labas, man paciai anksciau taip budavo, geros 2 h ir kaip niekur nieko nubusdavau. Taip tesesi iki kokiu 14 metu ir viskas praejo. Jei budavo labai blogai,t.y. ziauriai plesdavo galva , vemdavau, tai kviesdavo greituke, tais laikais suleisdavo dimedrolio ir uzmigdavau. Gydytoja sakydavo, kad cia migrena  Jokiu tyrimu nedarem. Padedavo ramybe, uztamsintas kambarys ir gaivus oras. Atsimenu, kad butent galvos skausmas budavo siaubingas. Sveikatytes Jums  Dekui uz patirties pasdalinima, bandysiu ir as to gryno oro ileisti...mano vaikui padeda masazas ir saltas kompresas... Bet va vis kamuoja klausimas "kas tai"?
sveikos visos mamos ,kuriu vaikuciams skauda galvyte.truputi nustebau ,kaip kai kurios mamos ,taip lengvabudiskai ziuri i galvos skausmus.juk nei vienos vaikas dar neuzaugo ir nezinote kaip gyvenime gali atsiliepti su galva susiiejusi liga.mum galva skauda 3 metai.teisybes kol kas neradau vis geriam gydytojos maskolenkaites paskirtus vaistus,bet tai nepades ,nes musu diagnoze kraujgysliniai galvos skausmai,o tai kaip perskaiciau siame forume vos ne kas antram vaikui diagnozuota.reiskia tai yra labai neabibresta diagnoze,kuria kaip gydytojai gali priskirti daugumai.kol kas kovoju del sanatorijos,jei jos negausim tai trecio laipsnio kazkokius masazus tikrai gausim.po to vaziuosim i kauna,nes klaipedoje nera nei suaugusiu nei vaiku geru neurologu gydytoju.tik nenuleiskite ranku ir metu metus negadinkite vaiku skranduku nuskausminamaisiais.sveikam vaikui neturi niekas skaudeti.kaip mum seksis toliau parasysim veliau
loretaval
2009 05 26, 14:04
[quote=runse,2009 05 26, 00:19] sveikos visos mamos ,kuriu vaikuciams skauda galvyte.truputi nustebau ,kaip kai kurios mamos ,taip lengvabudiskai ziuri i galvos skausmus.juk nei vienos vaikas dar neuzaugo ir nezinote kaip gyvenime gali atsiliepti su galva susiiejusi liga.mum galva skauda 3 metai.teisybes kol kas neradau vis geriam gydytojos maskolenkaites paskirtus vaistus,bet tai nepades ,nes musu diagnoze kraujgysliniai galvos skausmai,o tai kaip perskaiciau siame forume vos ne kas antram vaikui diagnozuota.reiskia tai yra labai neabibresta diagnoze,kuria kaip gydytojai gali priskirti daugumai.kol kas kovoju del sanatorijos,jei jos negausim tai trecio laipsnio kazkokius masazus tikrai gausim.po to vaziuosim i kauna,nes klaipedoje nera nei suaugusiu nei vaiku geru neurologu gydytoju.tik nenuleiskite ranku ir metu metus negadinkite vaiku skranduku nuskausminamaisiais.sveikam vaikui neturi niekas skaudeti.kaip mum seksis toliau parasysim veliau  sveiki, nenoreciau su jumis sutikti. Mes jau vaikstom pas gydytojus 6 metai, kur tik nebuvom... Buvom net pas neurochirurga Matukeviciu, pas kuri patekti tikrai nepaprasta. Jis paguode vaika ir pasake, kad ne jis vienas toks, kuriam skauda galva be priezasties  ( Truputi apsiraminom, bet ieskau info toliau...
giedre_pg
2009 06 09, 07:39
Mano sūnui 3,5 metų. Galvos skausmais skundžiasi tikriausiai nuo tada kai išmoko išreikšti skausmą žodžiais. Iš pradžių nelabai kreipiau dėmesį - kas gali tikėti trimečio vaiko pasakymu, kad skauda galvytė... Bet dabar susirūpinau..., kai porą kartų skausmas neleido miegoti naktį ir tą vieną kartą nuo skausmo vaikas net žiaugčiojo. Buvo naktis, todėl maniau, kad geriausias vaistas nuo galvos skausmo - miegas. Nedaviau jokių vaistų. Bet kai po trijų valandų blaškymosi ėmė žiaugčiot ir šaukt, kad skauda galvytė, sudaviau eferelgano. Užmigo iškart. Kai tai pasikartojo antrą kartą, vaistų daviau nedelsdama ir tą naktį nebebuvo tokių problemų. Galvyte skauda kada bepaklausiu (ryte, po pietų miego ar vakare). Rodo viršugalvį. Nors kartais, kai būna užsiėmęs jam malonia veikla (ypač kai žaidžia su manim), sako, kad galvytė neskauda... Ir suprask tu kad nori... Labai dažnai sirgom viršutinių kvėpavimo takų ligomis. Netgi esam užregistruoti į adenoidų operacijos eilę (2010 metų gegužę). Bet kažkodėl į šį faktą vaikų neurologė (Šiauliuose) neatsižvelgė. Iškart paskyrė galvos tomografiją su narkoze. Kraujo ir šlapimo tyrymai geri. Kai pasikonsultavau su pažįstama, dirbančia su rentgenais, nusprendžiau kol kas atsisakyti tomografijos ir dar atidžiau stebėti vaiką. Pažįstama, kuri dirba su rentgenais teigė, gad šis tyrymas tolygus 100 rentgeno nuotraukų, t.y. daug kenksmingesnis nei rentgenas. Tačiau aišku - jei reikia tai reikia. Tik ji iš pradžių patarė išsioperuoti adenoidus (sinusitus), o tik po to žiūrėti. Tačiau esu girdėjusi, kad ta adenoidų operacija taip pat nieko gera (ypač berniukams. Kažkas susiję su lytine potencija...). Tai taip ir blaškausi tarp nežinios - kas yra blogiau. Tikriausiai ta nežinomybė - pats blogiausias dalykas.
loretaval
2009 06 09, 08:59
QUOTE(giedre_pg @ 2009 06 09, 09:39) Mano sūnui 3,5 metų. Galvos skausmais skundžiasi tikriausiai nuo tada kai išmoko išreikšti skausmą žodžiais. Iš pradžių nelabai kreipiau dėmesį - kas gali tikėti trimečio vaiko pasakymu, kad skauda galvytė... Bet dabar susirūpinau..., kai porą kartų skausmas neleido miegoti naktį ir tą vieną kartą nuo skausmo vaikas net žiaugčiojo. Buvo naktis, todėl maniau, kad geriausias vaistas nuo galvos skausmo - miegas. Nedaviau jokių vaistų. Bet kai po trijų valandų blaškymosi ėmė žiaugčiot ir šaukt, kad skauda galvytė, sudaviau eferelgano. Užmigo iškart. Kai tai pasikartojo antrą kartą, vaistų daviau nedelsdama ir tą naktį nebebuvo tokių problemų. Galvyte skauda kada bepaklausiu (ryte, po pietų miego ar vakare). Rodo viršugalvį. Nors kartais, kai būna užsiėmęs jam malonia veikla (ypač kai žaidžia su manim), sako, kad galvytė neskauda... Ir suprask tu kad nori... Labai dažnai sirgom viršutinių kvėpavimo takų ligomis. Netgi esam užregistruoti į adenoidų operacijos eilę (2010 metų gegužę). Bet kažkodėl į šį faktą vaikų neurologė (Šiauliuose) neatsižvelgė. Iškart paskyrė galvos tomografiją su narkoze. Kraujo ir šlapimo tyrymai geri. Kai pasikonsultavau su pažįstama, dirbančia su rentgenais, nusprendžiau kol kas atsisakyti tomografijos ir dar atidžiau stebėti vaiką. Pažįstama, kuri dirba su rentgenais teigė, gad šis tyrymas tolygus 100 rentgeno nuotraukų, t.y. daug kenksmingesnis nei rentgenas. Tačiau aišku - jei reikia tai reikia. Tik ji iš pradžių patarė išsioperuoti adenoidus (sinusitus), o tik po to žiūrėti. Tačiau esu girdėjusi, kad ta adenoidų operacija taip pat nieko gera (ypač berniukams. Kažkas susiję su lytine potencija...). Tai taip ir blaškausi tarp nežinios - kas yra blogiau. Tikriausiai ta nežinomybė - pats blogiausias dalykas.  uzjauciu, maniskis taip pat nuo panasaus amziaus pradejo skustis galvytes skausmais  ( Taip ir ieskom ligu jau daugybe metu. Jum tai siulyciau del ramybes pasidaryt magnetinio rezonanso tyrima, jis tikrai nera labai kenksmingas. Mus taip pat buvo skirta kompiuterine tomograma, bet as issiklausinejau gydytoju apie jos kenksminguma ir atsisakiau daryt. Tada uz pinigus pasidarem magnetini. Sekmes
loretaval
2009 09 10, 13:10
noreciau pratesti tema, gal kas turi kokiu naujienu...
Sveikos,maniškė irgi kartais pasiskundžia kad galvytę skauda,va praitą savaitę sakė skaudėjo,jinai paguli kokias 5min ir praeina.O lauke kai buvo tai pabėgiojus parėjo ir sako skauda galvytę  ,bet dbr jau nebesiskundžia.Nors tą savaitę mes kosėjome tai sakau gal nuo kosulio paskaudėdavo tą galvytę
simcool
2009 09 21, 12:09
Labas, mes vis dar taip pat - su galvos skausmais, tik galbūt retesniais, bet stipresniais, kažkaip man atrodo, kad dabar jau visiškai migreniniai skausmai, bet kadangi jau didelis vaikas, gal nebe taip baisu, tik vaiko labai gaila - juk skausmas apriboja veiklą ir tt . va šiandien, pvz, paskambino iš mokyklos ir pasakė, kad staigiai užėjo skaudėt galva, staigiai praėjo... ir ką - aš vėl beveik panikoj, nors atrodo seniai pripratus, bet.... kartais tokia neviltis apima, kad nieko negali padaryt..
mano sunui 5, pries pora savaiciu apsirgom laringitu, per kelias dienas isgijom, tada, slogavom, ir vat nesenai nakti pradejo verkti kad skauda ausyte, istino visa kaire puse ausies ir zando, ryte lekem pas daktare tai sake komplikacija po laringito gali buti, atseit liauku uzdegimas. sake deti kompresus, ir vaistuku israse. tai vat pora dienu lyg ir nieko vis paskausta, patinimas mazeja, ausytes nebeskauda, bet vaikas kartais pradeda verkti stipriai, ir skundziasi galvos skausmu. toj pacioj pusej. net nzn ka galvoti. bijau kad nebutu koks meningitas.
infinity78
2009 10 18, 23:36
Sveikos,mamytes.  Ir mes turim tokiu problemu.Mano sunui 8metai,pirma karta stiprus galvos skausmo priepuolis uzejo pries 1,5m.Vieno priepuolio metu,nuveziau i ligonine,ten istyre tik akiu dugna,sake jokiu pakitimu smegenyse nera.Klausiau ar nereiketu padaryt issamesniu tyrimu,tai pasake,kad tokio amziaus vaikams akiu dugnas parodo viska.Pastebejom,kad tie priepuoliai uzeina kai sustresuoja,pasinervina,nuo triuksmo mokykloj,nuo nedamiegojimo,kai laiku nepavalgo,tai jau saugomes labai,bet vistiek ne visada iseina.Jis labai jautrus,nors is isores niekada to nepasakytum.Kai iskart duodu ibupromo,tai paguli,pamiega ir praeina,o jeigu iskart vaistu neisgeria,tada jau su vemimu dideli skausmai.  Planuojam daryti magnetini rezonansa,nes panikuoju labai,kiekvienakart kai vaikui blogumas uzeina,man paciai reikia vaistus gerti.Vyras irgi turi tokia problema,jam uzejo nuo tokio pat amziaus,kai pradejo eiti i mokykla,itariam,kad cia gali buti migrena,nes pozymiai kaip ir atitinka visi,bet tai vistiek nei kiek neguodzia,nes vaika labai vargina ta problema,kankinasi vargsas...Pvz ana visa ziema buvo rami,o pavasari vel kartotis pradejo.Buna ,kad ramu,o buna,kad i menesi ir po kelis kartus uzeina.  Nebezinau nei ka galvoti.Dar jis toks judrus,lanko krepsinio mokykla,tai galvoju ar neteks atsisakyt sporto,nes kai prasides varzybos,keliones,tai isvis bus katastrofa...
Sveikos mamytės, man taip pat iškilo ta pati problemėlė, mano vaikui 3 m. ir jis taip pat skundžiasi galvos skausmais, bet jam jie staigiai užeina ir jis pradeda labai verkti ir kaip niekur nieko po 10 min. praeina. Eisim pas neurologę į Santariškes pas gydytoją Kutuzovą, gal kas pas ją buvote ir kokių tyrimų prašyti?
infinity78
2009 11 03, 22:42
Mes taip pat sia sav.eisim pas neurologa del galvos skausmu,mums iskilo dar viena problemyte-pakriko nervukai.Ko gero,mamytes,dazniausiai tie galvos skausmai vistik yra susije su nervais,tie musu vaiku nerviukai dar tokie silpni,atrodo is salies vaikas ne koks jautruolis ir t.t.,o nera taip kaip atrodo.Cia jau nuo paciu pirmu vaiko"oziuku" reikia susirupinti,nes daznai cia buna pati pradzia,kuri atrodo dar tokia nekalta.Bet aisku,cia su kiekvienu vaiku atvejis skirtingas,ir kai jau yra rimtesniu problemyciu tau jau butini tyrimai.Oi,kaip sirdele skauda,kai matau,kad vaikui blogai...  Aisku,linkiu visiems tik sveikatos!  Bet kai tokioj situacijoj pats budamas pamatai,kad ne vienas su ta problema esi,kuri atrodo tokia baisi,tai truputi lengviau pasidaro.
|
|