Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Raudonukė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
rugiagėlė
QUOTE(jurrrga @ 2006 04 28, 11:35)
mano mažiukas šiuo metu kaip tik serga tridiene karštine  verysad.gif tris paras buvo temperatūra (visąlaik apie 38), o nuo vakar pradėjo bert, tai šiandien visas visas išbertas - galvytė, veidukas, pilvas, nugara  doh.gif labai daug miega, irzlus koks tai (nebūdinga labai)  rolleyes.gif temperatūra mušėm paracetamolio žvakutėmis
tikiuosi, greit praeis  mirksiukas.gif
*

Mano dukrytė 7 mėn. būdama prasirgo ta bjaurastim tai tą rytą kai išbėrė nuo kojų iki galvos mažais raudonais spuogeliais, netgi ne spuogelaiis o taškeliais tai jau daugiau temp. nebepakilo ir gyd. sakė kad kai išberia vaiką tai jau skaitosi sveikas biggrin.gif
Emperatriz
mum 2ra diena tempa iki 39,5C. Jokių pašalinių reiškinų. Pediatrė paskyrė antibų - tipo jai nepatiko ausytės paraudusios. Paradėjom gerti šiandien. Prisiskaičiau tai galvoju gal ir mum ta tridienė g.gif . Gal nereikėjo gerti tų antibų o laukti 3 dienas g.gif . O jeigu ausų uždegimas - nes mažylė čiupinėja ausis, bet kai spaudai, neverkia.. Kaip žinot? Gerklytė tai žinau kad biški parausta sergant tridiene. O kaip su ausytėm?
Emperatriz
na gi atsiliepkit kas nors!
Saule100
QUOTE(katiliukas @ 2006 05 11, 10:05)
*

Antibiotikų tai tiksliai manau kad nereikėjo gerti. Karščiuoti reikai leisti 3 dienas be antibiotikų, iš pradžių veikia virusas, antibiotikai jo neveikia. Ir gydant labai gerai puikiai matosi-pradedami gerti antibiotikai iš pat pirmos dienos, o vaikas kaip karščiuoja, taip karščiuoja.
O jums ar geriau geriant antibiotikus?
Dukra
QUOTE(katiliukas @ 2006 05 11, 10:05)
*

Manau gydytoja skyre antibiotikus del ausyciu, dabar nenutrauk antib., sugerkit visa kursa, o ar cia raudonuke tai nezinau.
Mums kai buvo tridiene karstine tai tempa , gerkle ir isbere, o su ausytem nieko blogo nebuvo schmoll.gif

Saule100
QUOTE(Dukra @ 2006 05 11, 14:40)
Manau gydytoja skyre antibiotikus del ausyciu, dabar nenutrauk antib., sugerkit visa kursa, o ar cia raudonuke tai nezinau.
Mums kai buvo tridiene karstine tai tempa , gerkle ir isbere, o su ausytem nieko blogo nebuvo  schmoll.gif
*

Antibiotikai skiriami tik prie pūlingo ausyčių uždegimo, ir jis nuo nepūlingo labai skiriasi, čia net 5-o kurso studentas medikas sugebėtų atskirti-tik ausis reikia apžiūrėti.
Aš visgi manyčiau, kad Antib buvo paskirti "dėl viso pikto, jeigu ką"-pas mus daktarai, labai mėgsta vadovautis šia politika, ypač senosios kartos. reikia, nereikai o skiria, o po to stebisi iš kur tiek daug alregiškų vaikų ir kaip sunkaii pasiduoda ligos antibiotikams.
beje, katiliuk, dukra teisi, jei jau pradėjot gerti tai ir sugerkit kursą (mažžiausiai 5 dienas).
Emperatriz
QUOTE(Saule100 @ 2006 05 11, 14:37)
Antibiotikai skiriami tik prie pūlingo ausyčių uždegimo, ir jis nuo nepūlingo labai skiriasi, čia net 5-o kurso studentas medikas sugebėtų atskirti-tik ausis reikia apžiūrėti. 
Aš visgi manyčiau, kad Antib buvo paskirti "dėl viso pikto, jeigu ką"-pas mus daktarai, labai mėgsta vadovautis šia politika, ypač senosios kartos. reikia, nereikai o skiria, o po to stebisi iš kur tiek daug alregiškų vaikų ir kaip sunkaii pasiduoda ligos antibiotikams.
beje, katiliuk, dukra teisi, jei jau pradėjot gerti tai ir sugerkit kursą (mažžiausiai 5 dienas).
*

vakar pavyko sugirdyti tik vieną kartą. Antrą kart atpylė. dar bandžiau - išvėmė. Taip ir liko negėrusi. Šiandien to sirupu nė į burną neėmė. Rėkia kai tik šaukštą pamato. Tai pasitarėm su vyru ir nedavėm. Sakėm lauksim tris paras. O tos ausytės sakė kad tik paraudusios - jokio pūlingo nėra, bet vis tiek skyrė. Tai gal gerai padarėm kad nutraukėm tuos antibus? g.gif
Jokių kittų reiškinių blogų nesimato tik tempa iki 39,4 uodegoj laikosi. tai kas 6 val dedu žvakę.
Emperatriz
ta va tempa nukrito iki 37,5 uodegoj smile.gif .
buvo gyd pasižiūrėjo ausis , sakė visai neraudona viena o kitos nesimato per sierą - pagerėjimas nuo antibu tipo, kurių mes taip ir negerėm. Tik va to bėrimo nesimato. Jau 3 paros. Ar visiem jis turi buti? O labai beria?
Saule100
QUOTE(katiliukas @ 2006 05 12, 15:55)
ta va tempa nukrito iki 37,5 uodegoj  smile.gif .
buvo gyd pasižiūrėjo ausis , sakė visai neraudona viena o kitos nesimato per sierą - pagerėjimas nuo antibu tipo, kurių mes taip ir negerėm. Tik va to bėrimo nesimato. Jau 3 paros. Ar visiem jis turi buti? O labai beria?
*

Super smile.gif Reiškia virusas, jei negeriant antibiotikų tempa savaime krenta, ai gerai kad ir atpylė tada, jie tiksliai nereikalingi šiuo atveju. Apie gydytojos kompetenciją nesakysiu nieko, patylėsiu, nekolegiškai pasielgčiau biggrin.gif
Bėrimas turi išlysti nukritus tempai, nu beria, pamatysi jei išbers, neliks nepastebėtas. paprastai išberia per 4-ą parą. Bet jums gali būti visai ir ne tridienė, o elementarus gerklytės uždegimas. bet kokiu atveju, džiugu, kad sveikstat drinks_cheers.gif
Emperatriz
QUOTE(Saule100 @ 2006 05 12, 18:13)
Super smile.gif Reiškia virusas, jei negeriant antibiotikų tempa savaime krenta, ai gerai kad ir atpylė tada, jie tiksliai nereikalingi šiuo atveju. Apie gydytojos kompetenciją nesakysiu nieko, patylėsiu, nekolegiškai pasielgčiau biggrin.gif
Bėrimas turi išlysti nukritus tempai, nu beria, pamatysi jei išbers, neliks nepastebėtas. paprastai išberia per 4-ą parą. Bet jums gali būti visai ir ne tridienė, o elementarus gerklytės uždegimas. bet kokiu atveju, džiugu, kad sveikstat drinks_cheers.gif
*

nežinau kas gali būti, bet man neramu kadangi ji visa diena protarpiais verkia. Nepadeda nei nešiojimas. Niekad taip nebuvo. pabūna biški ir rėkia.
Saule100
QUOTE(katiliukas @ 2006 05 12, 21:50)
nežinau kas gali būti, bet man neramu kadangi ji visa diena protarpiais verkia. Nepadeda nei nešiojimas. Niekad taip nebuvo. pabūna biški ir rėkia.
*

g.gif gal tiesiog tokia nervų sistemos reakcija į ligą.

O gal jums dantys dygsta?
Emperatriz
QUOTE(Saule100 @ 2006 05 12, 20:55)
g.gif gal tiesiog tokia nervų sistemos reakcija į ligą.

O gal jums dantys dygsta?
*

jau 4-tas išdygo, tai nuo dantų kitaip reaguodavo.
Gal jai gerklė skauda. Sakė lb raudona. Kol kišau žvakutes tai gal malšino skausmą g.gif . Kažin ką nuo gerklės duoti?
Saule100
QUOTE(katiliukas @ 2006 05 12, 23:46)
jau 4-tas išdygo, tai nuo dantų kitaip reaguodavo.
Gal jai gerklė skauda. Sakė lb raudona. Kol kišau žvakutes tai gal malšino skausmą g.gif . Kažin ką nuo gerklės duoti?
*

Nu jo, kažkiek malšino. Šiltus skysčius tegul geria. Dar labai gerai kompresas su pašildyta druska. Per kokį pusvalandį-valandą ji atšalą, tai vėl pakeiti. Druską pašildai keptuvėje, supili į kojinę, uždedi ant kakliuko, po po vatos ir apriši. veikia thumbup.gif thumbup.gif
Tik nežinau ar lelius duosis, nes maniškė rudenį jau mokyklą eis, o iki šiol nesiduoda.
Emperatriz
QUOTE(Saule100 @ 2006 05 13, 08:28)
Nu jo, kažkiek malšino. Šiltus skysčius tegul geria. Dar labai gerai kompresas su pašildyta druska. Per kokį pusvalandį-valandą ji atšalą, tai vėl pakeiti. Druską pašildai keptuvėje, supili į kojinę, uždedi ant kakliuko, po po vatos ir apriši. veikia  thumbup.gif  thumbup.gif
Tik nežinau ar lelius duosis, nes maniškė rudenį jau mokyklą eis, o iki šiol nesiduoda.
*

kad maniškė kol kas tik pienelį geria smile.gif . Gal kokių lašiukų suduot?
naktį kas 2 val. per miegus pradėdavo verkti, tai duodu papuką ir vėl užmiega. Matyt kažką skauda. Kas galėtų būt? Šiandien vėl nervuota. Tiesa, biški valgė košės nes vakar visai neėmė. Tempa 36,9 uodegoj thumbup.gif . O gal ausys tikrai? Bet gi jokios slogos neturėjom...
Tiesa, pabėrė veiduką nežymiai, tokiais rausvais spuogučiais - tai jau gerai manau smile.gif
besiba
cia kiek paskaitynejau - tai, mamkos, nemaisykit - raudoniuke ir berimas panasus i raudoniuke esant tridienei karstinei - tai ne tas pats- 4u.gif
Emperatriz
QUOTE(bonda @ 2006 05 13, 11:41)
cia kiek paskaitynejau - tai, mamkos, nemaisykit - raudoniuke ir berimas panasus i raudoniuke esant tridienei karstinei - tai ne tas pats- 4u.gif
*

nemaišom smile.gif
Saule100
QUOTE(katiliukas @ 2006 05 13, 11:51)
kad maniškė kol kas tik pienelį geria  smile.gif . Gal kokių lašiukų suduot?
naktį kas 2 val. per miegus pradėdavo verkti, tai duodu papuką ir vėl užmiega. Matyt kažką skauda.  Kas galėtų būt? Šiandien vėl nervuota. Tiesa, biški valgė košės nes vakar visai neėmė. Tempa 36,9 uodegoj  thumbup.gif . O gal ausys tikrai? Bet gi jokios slogos neturėjom...
Tiesa, pabėrė veiduką nežymiai, tokiais rausvais spuogučiais - tai jau gerai manau  smile.gif
*

Gal ir ausys. Gerklė tai kiek supratau buvo paraudusi-uždegimas galėjo išsiplėsti, o slogos ir galėjo nebūti. Ausų uždegimas nebūtinai eina kartu su sloga. Bet kokiu atveju, tempa krenta-tai jau gerai. Ir jei ausys, tai uždegimas tikrai nepūlingas. O ar ima už ausytės? Dar pabandyk paspausti už ausies spenelio, jei pradės verkti, reiškia didelė tikimybė, kad skauda. Arba bent jau vaikas jaučia ausytės užgulimą ir verkauja, nes jam nemalonu. O ta gydytoja, kuri diagnozavo ausų uždegimą ir išrašė antibiotikų ausis apžiūrėjo???
Aš manau, kad jums reiktų pirmadienį su vaiku nuvaryti į polikliniką pas LOR gydytoją-tegul pažiūri, blogiau nebus. smile.gif
O išbėrė tik veiduką?
Emperatriz
QUOTE(Saule100 @ 2006 05 13, 20:17)
Gal ir ausys. Gerklė tai kiek supratau buvo paraudusi-uždegimas galėjo išsiplėsti, o slogos ir galėjo nebūti. Ausų uždegimas nebūtinai eina kartu su sloga. Bet kokiu atveju, tempa  krenta-tai jau gerai. Ir jei ausys, tai uždegimas tikrai nepūlingas. O ar ima už ausytės? Dar pabandyk paspausti už ausies spenelio, jei pradės verkti, reiškia didelė tikimybė, kad skauda. Arba bent jau vaikas jaučia ausytės užgulimą ir verkauja, nes jam nemalonu. O ta gydytoja, kuri diagnozavo ausų uždegimą ir išrašė antibiotikų ausis apžiūrėjo???
Aš manau, kad jums reiktų pirmadienį su vaiku nuvaryti į polikliniką pas LOR gydytoją-tegul pažiūri, blogiau nebus.  smile.gif
O išbėrė tik veiduką?
*

pabėrė ir kūneli biški.
šiaip gal jau būtų viskas ir geriau, bet neramina biški įdubęs momenėlis. O gerti nenori nieko rėkia kaip skerdžiama ir neima buteliuko - matyt nemoka gerti ar kaip, nežinau. Ir dar užkimus nuo ryto.
Dukra
QUOTE(katiliukas @ 2006 05 13, 22:14)
pabėrė ir kūneli biški.
šiaip gal jau būtų viskas ir geriau, bet neramina biški įdubęs momenėlis. O gerti nenori nieko rėkia kaip skerdžiama ir neima buteliuko - matyt nemoka gerti ar kaip, nežinau. Ir dar užkimus nuo ryto.
*

Tai imant triju dienu laikotarpi, jusu lialiai pablogejo, buvo tempa, nukrito bet prisidejo uzkimimas, dar momenelis idubes doh.gif
Ka kitos mamos galvojat???

Saule100
QUOTE(Dukra @ 2006 05 13, 22:22)
Tai imant triju dienu laikotarpi, jusu lialiai pablogejo, buvo tempa, nukrito bet prisidejo uzkimimas, dar momenelis idubes  doh.gif
Ka kitos mamos galvojat???
*

g.gif Užkimimas galėjo prisidėti ir nuo rėkimo. Tikiuosi neišlys laringitas. jei pradės dusti nieko nelaukit-greitąją ir į ligoninę. Maniškė būdama 10 mėn. vieną gražią naktį ėmė ir pradėjo dusti. Tai net gėda prisipažinti pasimečiau (pati būdama gydytoja), suvokiau, tik kad reikia greitajai skambinti, kai paskambinau, tai tik tada lyg rūkas nuo smegenų nuplaukė ir supratau ką daryti. bet ai ne į temą aš čia.
Momenėlis įdumba dėl skysčių netekimo. Tokie leliai karščiuodami jų labai greit netenka, o jei dar pagėrė nepakankamai, tai ir įdubo. Buteliuko tai neima. Duok papuką, tegul geria nors ir labai dažnai-ligos atveju motinos pienas-pats geriausiais vaistas.
Šiaip tai man labai panašu į tridienę. Ir dar - mano 6 jausmas sako, kad užsiauginsit dar vieną dantį smile.gif
Laikykitės, mes jus irgi palaikysim drinks_cheers.gif
Emperatriz
QUOTE(Saule100 @ 2006 05 13, 23:14)
g.gif Užkimimas galėjo prisidėti ir nuo rėkimo. Tikiuosi neišlys laringitas. jei pradės dusti nieko nelaukit-greitąją ir į ligoninę. Maniškė būdama 10 mėn. vieną gražią naktį ėmė ir pradėjo dusti. Tai net gėda prisipažinti pasimečiau (pati būdama gydytoja), suvokiau, tik kad reikia greitajai skambinti, kai paskambinau, tai tik tada lyg rūkas nuo smegenų nuplaukė ir supratau ką daryti. bet ai ne į temą aš čia.
Momenėlis įdumba dėl skysčių netekimo. Tokie leliai karščiuodami jų labai greit netenka, o jei dar pagėrė nepakankamai, tai ir įdubo. Buteliuko tai neima. Duok papuką, tegul geria nors ir labai dažnai-ligos atveju motinos pienas-pats geriausiais vaistas.
Šiaip tai man labai panašu į tridienę. Ir dar - mano 6 jausmas sako, kad užsiauginsit dar vieną dantį smile.gif
Laikykitės, mes jus irgi palaikysim drinks_cheers.gif
*

labai ačiū už visas konsultacijas smile.gif
ką tik sušveitė 130g košės thumbup.gif , o gerti neima nors tu ką cool.gif
ryt pranešim kaip sekasi. Labanakt mirksiukas.gif
Dukra
QUOTE(Saule100 @ 2006 05 13, 23:14)
*

Jeigu dusta paskambinus i greitaja reikia sakyt kad laringitas ir kad dusta jie iskart atsiveza vaistu ir suleidzia, mus taip gyd. mokino nes jei nepasakysi tai kol atvaziuos kol nuves, pati vaikas laringitini auginu tai zinau kaip buna doh.gif Cia gal ne i tema, bet svarbus dalykas 4u.gif

Saule100
QUOTE(Dukra @ 2006 05 13, 23:55)
Jeigu dusta paskambinus i greitaja reikia sakyt kad laringitas ir kad dusta jie iskart atsiveza vaistu ir suleidzia, mus taip gyd. mokino nes jei nepasakysi tai kol atvaziuos kol nuves, pati vaikas laringitini auginu tai zinau kaip buna  doh.gif  Cia gal ne i tema, bet svarbus dalykas  4u.gif
*

Bet žinai kas įdomiausia, aš tai pasakiau, kad laringitas ir dusulys. Atvažiavo greitoji, daktaras atsistojęs TARPDURY pažiūrėjo į vaiką smile.gif Tada jau aš užstaugiau, ko laukiat, vežkit į ligoninę. Oooo jūs į ligoninę norit? (geras klausimas). Taip , sakau, noriu. Situacija pasitaisė, kai pasisakiau, kad pati esu gydytoja. Super, ane?
Emperatriz
mes šiandien laikomės visai neblogai. nu tik tas užkimimas nepraeina. Gerti tai nieko taip ir neįkišau. Gerai kad dar papuko neatsisako. Tai gal ir užtenka pienelio atsigerti. O tas momenėlis gal nuo karščio kiek įdumba? Blin šiandien nakty pažiūriu - 26 C. Kepykla. Nesumąstau nei kaip rengti nakčiai. Arba nusispardo ir guli nuoga. o jei aprengi daugiau tai guli sušutus. Ir aplamai labai prakaituoja. Pasodinu į kėdę su tuo plastikiniu užvalkalu tai momentaliai galva šlapia. Nu suprantu kad oro nepraleidžia, bet vis tiek gal taip neturėtų būti g.gif .
Saule, o kokios sryties medikė būsi pati?
Saule100
QUOTE(katiliukas @ 2006 05 14, 14:02)
mes šiandien laikomės visai neblogai. nu tik tas užkimimas nepraeina. Gerti tai nieko taip ir neįkišau. Gerai kad dar papuko neatsisako. Tai gal ir užtenka pienelio atsigerti. O tas momenėlis gal nuo karščio kiek įdumba? Blin šiandien nakty pažiūriu - 26 C. Kepykla. Nesumąstau nei kaip rengti nakčiai. Arba nusispardo ir guli nuoga. o jei aprengi daugiau tai guli sušutus. Ir aplamai labai prakaituoja. Pasodinu į kėdę su tuo plastikiniu užvalkalu tai momentaliai galva šlapia. Nu suprantu kad oro nepraleidžia, bet vis tiek gal taip neturėtų būti g.gif .
Saule, o kokios sryties medikė būsi pati?
*

Tik nerenk per šiltai. Aš tai gydomąją baigiau , po to perėjau į teorinę sritį. O dabar gyvenimas pakoregavo taip, kad su gyd. darbu parišau, dirbu firmoj. Gerai, kad dar galvoj kažkas liko smile.gif
emma
O esant tridienei karštinei kokie būna kraujo tyrimai,maniškis kai sirgo buvo blogas kraujo tyrimas.
nelle
QUOTE(emma @ 2006 05 15, 14:19)
O esant tridienei karštinei kokie būna kraujo tyrimai,maniškis kai sirgo buvo blogas kraujo tyrimas.
*

Aš nežinau ar mums čia trijų dienų karštinė, bet vakar kraujo tyrymas rodė blogą kraują verysad.gif ,mažakraujystė.Mes karščiuojam38,3, nuo Ibufeno nukrenta greit ir ilgam, bet paskui vėl viskas iš naujo.Esam pabertos, bet, gal čia prakaitinės, nes senai maudės, sirgom prieš sav.Gydytoja padarė šlapimo tyrymus, augina pasėlį, ketvirtadienį bus aišku, kas mums yra.
Norna
QUOTE(myliu @ 2006 04 06, 20:03)
Nugi išbėrė mus, bet taip labai nesmarkiai g.gif Panašiai kaip prakaitinė g.gif Net nežinau ar čia tai? doh.gif
*

Mano amžiukas, kai sirgo, po trijų dienų irgi tik labai nežymiai buvo išbertas.
Emperatriz
mum tempa pradėjo kilt. 4 dienas nebuvo o dabar vėl. ir kimimas šiandien mažesnis. Iš kur ta tempa... g.gif
gytulka
mano maze jau antra diena karsciuoja, gydytoja itaria tridiene verysad.gif dar limfmazgiu aptiko pakausyje (sake cia vienas is pozymiu) nei sloga nei kosti tik ta temperatura auksta, nu bus matyt ar mus isbers, dar reiks slapima priduot gal ka nors ten ras g.gif
Crystalline
QUOTE(tulpe @ 2006 04 02, 22:35)
Beje pradeda berti nuo galvos ir dar temperatura krenta i trecia dienos gala bent mums tai buvo sveikatytes
*

Mus 4,5 mėn. su 40 C temperatūra greitoji išvežė į ligoninę. Baisu ir prisiminti.
Temperatūrą geriau nei paracetamolio žvakutės numušdavo tam kartui Ibufeno sirupas. Pradžioj buvo įtarta net angina ( bakterinė infekcija).
Išbėrė trečią dieną, bet pirmiausia užpakaliuko- kojyčių raukšlytes, po to- pilvuką, galvytę vėliau. Ligoninėje net galvojau, kad nuo sauskelnių vaiko dubciuką nušutinau.
Gydytoja ligoninėje sakė, jog tai gana dažna kūdikiukų iki metų liga, o dažniausiai užsikrečiama nuo mamos ( pvz., mama tik sloguoja, o vaikučiui doh.gif jau ir tridienė).
jurgytia
Mes irgi neseniai sirgom sia bjaurybe, tai irgi isbere nuo galvytes is pradziu, o paskui nugaryte ir pilvuka verysad.gif
loretabr
Įtariu, kad tridiene prasirgom antrą kartą per savo trumpą gyvenimėlį.
Pirmą kartą sirgo 5 mėn. Dabar 3 dienas buvo temp.virš 38. Šiandien temp.nėra, vakare išbėrė pilvuką ir nugarytę.
ricija
na įtariu pagal jūsų apibūdinimus kad ir mums tas pats verysad.gif
sėdim antra diena su temp didele ir numušti neina. išsikvietėm greitąją bet nieko nerado, sakė laukt trijų dienų g.gif
tai ačiū jums kad čia tiek prirašėt, nes beveik nusibaigti galėjau. siaubas kažkoks kai vaikui neina numušti temp. nors jis tai visai normaliai laikosi, tik aš čia stresuoju doh.gif
na lauksim rytojaus, kaip tik trečia diena tai žiūrėsim ar išbers g.gif

o aš žiopla galvojau kad vaiką peršaldžiau, nes ilgai lauke buvom tiek pirmą kartą ax.gif (visą dieną) nu bet tas įtarimą ir kelia kad jokių kitų simptomų g.gif bent gerklė būtų paraudusi, o dabar nieko nerado g.gif
Otra
O nuo ko ta tridiene buna? Ir ka daret, kai vaika isbere? Ar tepet kokiais vaistukais kuneli?
Papildyta:
Radau pati, tai ko klausiau 4u.gif

Inkubacinis tridienės karštinės periodas yra apie 10 dienų. Užsikrečiama per kvėpavimo takų sekretą, seiles. Įrodyta, kad apie 90 proc. naujagimių turi imunitetą, įgytą iš motinos. Šis įgytas imunitetas pradeda nykti mažyliui sulaukus maždaug 6 mėnesių. Todėl tridiene karštine dažniausiai serga vyresni nei pusės metų vaikai. Nustatyta, kad beveik visi 3-5 metų vaikai turi antikūnų, kovojančių prieš šį herpeso virusą (HV6), taigi yra persirgę tridiene karštine.

Svarbiausia:
- karščiuojančiam vaikui "mušti" temperatūrą, nes gali kilti traukulių pavojus,
- duoti gerti daug skysčių,
- galima vartoti homeopatinius imuninę sistemą stiprinančius
zajka
Sveikos mamytės. Turiu įtarimą, kad mes irgi sergame raudonike (vaikui 1 m. ir 4 mėn.). Kelias dienas buvo neaukšta (iki 37,5) temperatūra, o paskui išbėrė visą kūnelį. Negana to, dar tuo metu buvo mme prie jūros ir maudėmės doh.gif
Tačiau keisčiausia, kad mus prieš porą savaičių skiepijo nuo MMR, tai kaip galėjome susirgti - ar tai galėtų susirgimas lengva foma po skiepo? blink.gif
rasazaza
Mano mažylis persirgo karštine, dabar žiauriai išbertas, niekur nerandu kaip tuos išbėrimus gydyti, ar jie praeina savaime? Parašykit kas žinote.
olley
QUOTE(rasazaza @ 2006 06 27, 17:27)
Mano mažylis  persirgo karštine, dabar žiauriai išbertas, niekur nerandu kaip tuos išbėrimus gydyti, ar jie praeina savaime? Parašykit kas žinote.
*

MANISKIUI IRGI BUVO , TIE BERIMAI PRAEJO SAVAIME!MES GULEJOME LYGONINEI, TAI GAVOM ISRASA , KAD HERPIO VIRUSAS! IDOMU AR TAI TAS PATS? g.gif
GEG
QUOTE(rasazaza @ 2006 06 27, 16:27)
Mano mažylis  persirgo karštine, dabar žiauriai išbertas, niekur nerandu kaip tuos išbėrimus gydyti, ar jie praeina savaime? Parašykit kas žinote.
*

berimai praeina patys tikrai nieko daryti nereikia, vieniem praeina per 1 diena kitiem per dvi, tikrai turetu pranykti per tris dienas. Sveikit 4u.gif

QUOTE(olley @ 2006 06 27, 22:41)
MANISKIUI IRGI BUVO , TIE BERIMAI PRAEJO SAVAIME!MES GULEJOME LYGONINEI, TAI GAVOM ISRASA , KAD HERPIO VIRUSAS! IDOMU AR TAI TAS PATS? g.gif
*

mums tai gydytoja minejo kad tai vienas is daugybes herpio virusu g.gif
rut79
Mano mažoji prieš mėnesi turbut irgi sirgo karštine viskas atitinka palei jūsų aprašyma, tris dienas laikėsi temperatūra ir paskui išbėrė, bėrimas per pora dienų išnyko. Bet vakar vėl pakilo temperatūra nejaugi vėl užėjo karštinė ar gali per mėnesi du kartus pasireikšti g.gif
vaivora
Atrodo ir mano maziukui ka tik 3 dienu karstine buvo. Karciavo 3 dienas, ir isbere visa veiduka raudonais spuogiukais, atrodo, kaip prakaitiniai spuogiukai.

Issikvieciau gydytoja, tai nustate, kad cia angina. Bet temperaturos tai jau nebera?!! O del isberimo, pasake, kad cia prakaitine tikriausiai.

Nebezinau, net ka ir daryti, ar duoti tuos geriamus antibiotikus ar ne? g.gif
Gal cia visai ne angina, o paprasciausia karstine ir tiek. unsure.gif
Is kur zinoti?? Gal gydytoja suklydo nustatinedama diagnoze, o as be reikalo antibiotikus vaikui duosiu? Ir dar klausimas ar jis juos gers...
visiskai pasimeciau blink.gif
Helga
QUOTE(vaivora @ 2006 07 12, 18:48)
Atrodo ir mano maziukui ka tik 3 dienu karstine buvo. Karciavo 3 dienas, ir isbere visa veiduka raudonais spuogiukais, atrodo, kaip prakaitiniai spuogiukai.

Issikvieciau gydytoja, tai nustate, kad cia angina. Bet temperaturos tai jau nebera?!! O del isberimo, pasake, kad cia prakaitine tikriausiai.

Nebezinau, net ka ir daryti, ar duoti tuos geriamus antibiotikus ar ne?  g.gif
Gal cia visai ne angina, o paprasciausia karstine ir tiek.  unsure.gif
Is kur zinoti?? Gal gydytoja suklydo nustatinedama diagnoze, o as be reikalo antibiotikus vaikui duosiu? Ir dar klausimas ar jis juos gers...
visiskai pasimeciau  blink.gif
*

Jei gydytoja mato, kad angina tai reikia duoti antibiotikus.nesitiki, kad gydytoja galejo suklysti del anginos, jei ja sergama tai puikiai matosi. Dabar tokie nekokie orai schmoll.gif Mano dickis neseniai turejo angina, o dukra tridiene karstine verysad.gif
rut79
O as skaičius, kad anginos be tyrimu negali nustatyti būtent svarbiausia reikia isiaiskinti kas sukėlė anginą. Esu skaičius žurnale, jeigu angina kilo dėl virusų, antibiotikų nereikia. Yra kažkokie vaitinėse pirkti specialus testai nustatyti kas sukėlė anginą. Mano gydytoja irgi visada iškart išrašydavo antibiotikus jei tik vaikui pakildavo temperatūra ir matydavo kad gerklė raudona. Prieš savaite rašiau kad irgi pakilo temperatūra daktarė išrašė antibiotikus bet aš ju nedaviau ir po paros temperatūra nukrito vaikas visiškai buvo sveikas 4u.gif
vaivora
Gali gi ir gydytojos suklysti, juk nera taip lengva maziuikui nuziureti gerklyte. O ir pozymiu anginos nematau. Vaikas geria viska valgo ir ryjant net nesuverkia. O temperaturos 2 para nera. Tik baisiai isbertas visas, bet cia tikriausiai nuo prakaito.
Na gydysimes ir ziuresim kas bus toliau ir ka gydytojai sakys rolleyes.gif

O per tokius karscius labai greit galima persalti. Uztenka tik gero skersvejuko ir jau yra beda blink.gif

Linkiu visom nesirgti o ypac kad nesirgtu musu maziausieji wub.gif
alionke
Ir mano maziui tridiene karstine verysad.gif ,labai prisikankinom ,temperatura laikesi 39,7 ,numust negalejom doh.gif verysad.gif ,verke ir verke vargsiukas.Daktare nustate virusine ir skyre antibijotiku,o as ir daviau 2 dienas,bet kai pamaciau isberimus viskas paaiskejo ,tai nutraukiau ,nes per velykas mes jau sirgome ta liga tik lengvesne forma.Siandien jau 4-ta diena,tai temperatura ryte buvo37,6 o isbertas labai smarkiai.Linkiu niekam nesirgti ir neleiskit buciuoti savo maziuku,nes daug visokiu virusu persiduoda.
Roset
Teko ir mums su šia bjauria "liga" susidurti sad.gif per šitas šventes pakilo temperatūra iki 39, sunkiai sekėsi numušti ir laikėsi tris dienas...kankinosi ir vaikas ir aš, aišku poto išbėrė...šiandien pasirodėm gydytojai, tai ji mane truputi nustebino, patvirtino mano diagnozę, kad tikrai tridienė, nusiuntė į infekcinę ligoninę ir išrašė tavigilio tabletes nuo bėrimo blink.gif kiek skaičiau, tai bėrimas turi savaime praeiti, o tos tabletės nėra labai jau naudingos vaiko organizmui, tai vat dabar truputi pasimetusi ar tikrai reikia jas gerti g.gif
vaivora
As tai siulau negerti, nes berimas savaime praeina po keliu dienu. rolleyes.gif
As tai nieko nenaudojau ir savaime po keliu dienu dingo rolleyes.gif
Svetliačok
Merginos apšvieskit mane, prašau, kas tai per tridiene karštinė??? Prieš menesį mano mažiui buvo pakilusi temperatūra, jokios slogos, kosulio ar ką nors panašaus į peršalimą, tiktai už vienos ausytes ir ant pakaušio padidėjo limfmazgiai, po kelių dienų ji išbėrė, bėrimas laikesi 4-6 dienos ir dingo, tik liko guziukai uz ausytes ir pakausyje ir laikosi iki šiolei. Daktare sake, kad pagal simptomus buvo panašu į raudoniukę, nors padarius kraujo tyrimus liktai nepasitvirtino, truko kažkokio rodiklio.
Roset
QUOTE(lanuks @ 2006 08 17, 11:26)
Merginos apšvieskit mane, prašau, kas tai per tridiene karštinė??? Prieš menesį mano mažiui buvo pakilusi temperatūra, jokios slogos, kosulio ar ką nors panašaus į peršalimą, tiktai už vienos ausytes ir ant pakaušio padidėjo limfmazgiai, po kelių dienų ji išbėrė, bėrimas laikesi 4-6 dienos ir dingo, tik liko guziukai uz ausytes ir pakausyje ir laikosi iki šiolei. Daktare sake, kad pagal simptomus buvo panašu į raudoniukę, nors padarius kraujo tyrimus liktai nepasitvirtino, truko kažkokio rodiklio.
*

Panašu, kad pas jus tridienė karštinė buvo, o ne raudonukė, mes ir šita "zaraza" persirgom doh.gif kai sergama raudonuke aukšta temperatūra laikosi tik vieną dieną, kitą diena ji staigiai nukrenta ir visą kūna išberia smulkiais raudonais taškeliais...dar padidėja pakaušiuke limfmazgiai...o, kai būna tridienė temperatūra laikosi tris dienas ir irgi išberia...o limfmazgiai, tai nežinau ar visiems, bet mums, tai padidėjo verysad.gif gydytoja sakė, kad normalu, bet aš nelabai ja pasitikiu cool.gif vien dėl to, kad tridienės išberimus nusiuntė gydytis į alergologinį centrą fool.gif

rugiagėlė
QUOTE(lanuks @ 2006 08 17, 12:26)
*

Manyčiau, jeigu limfmazgiai padidėję iki šiolei reikėtų daryti žygius pas gydytojus ir išsiaiškinti kame reikalas. Kaip ten bebūtų, bet padidėję limfmazgiai rodo, kad organizme kažkas vyksta. Nueik pas rimtą daktarą ir išsiaiškink. Bus ramiau. sėkmės. Viskas bus gerai smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.