Įdomu būtų sužinoti ar jūs naudojate jūros kopūstus? Iš pradžių, kai tik jie atsirado, man tai buvo labai neįprastas maisto produktas, netgi šleikštokas. Dabar jau pripratau ir kai tik gaminu salotas, įdedu smulkintus ir išmirkytus. Juk tai labai vertingas produktas:
Toms, kurios nežino:
Džiovinti jūros kopūstai - vertingas natūralus produktas, ypač turtingas jodu, vitaminais A1, B1, B2, C; makro ir mikroelementais: chloru, kaliu, natriu, fosforu, geležimi. Jodo trūkumas provokuoja daugelį ligų. Jūros kopūstai padeda mūsų organizmui mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoti virškinimą, mažinti kraujo krešėjimą bei trombų susidarymą. Tad vartokime jūros kopūstus visur kaip sveiką priedą salotoms, sriubai, kepsniui.
P.S. čia parašiau nuo pakuotės.
As visada dedu juros kopustu i koses,salotas ar taip koki patiekala pagardinu.Ne vien tik del skonio,o daugiau del juose esanciu vitaminu ir jodo,kurie reikalingi skydliaukes profilaktikai
As taip pat kur dedu tik galima salotos, sriubos koses... Juros kopustai turi daug jodo kurio butina nesciajai, taip pat aktualu valgyti kas nori numesti svorio :
Taip pat girdėjau, kad juos galima naudoti kaip veido kaukes, taip pat deti ant ranku (ismirkytus), tik va, neprisimenu ka tai duoda ???
Šią savaitę pirkom muilo ir dušo želė su jūros dumbliais "Linea" firmos. Taigi jie drėkina ir regeneruoja odą (nors čia gal ne prie kulinarijos reikėjo rašyt ;)).
Keberiokšt
2003 11 14, 20:07
Kai nescia buvau pirkdavau juros kopustu su chesnakais - jei marinuoti tokiuose mazuose stiklainiukuose ( mazesni uz majonezo). dedavau i visas sriubas. Be to, skanios salotos budavo: tarkuotos morkos + juros kopustai chesnakuoti. Dabar kazkaip neprisiverciu ju pirkt... Matyt, atsivalgiau. O del jodo, tai visada perku tik joduota druska.
Virdzinija
2005 03 08, 01:42
yra parduotuvese sveriami - su aliejumi ir darzovemis, su lasisomis ir pan... Nu labai megstu! tuos, paprsstus - su aliejumi, kartais tekdavo nusipirkti visiskai be nieko, tik supjaustytu (ar jie pamarinuoti?)  Kazkada girdejau apie slykstoka ju skoni, drauge net buvo nusipirkusi "apetitui mazinti" - sako, nori valgyti - pakramtyk kopusto, noras praeis..  O man patiko, ir kazkuri pavasari nezmoniskai uzsimaniau - noriu juros kopustu!!!  turbut organizmas paskelbe jodo trukumo aliarma..
kažin kaip namie pasigaminti iš džiovintų kopūstų taip kaip parduotuvėse sveriamus parduoda? Juos marinuot, virt, ar tiesiog nuplautus valgyt? Parduotuvėj baisiai riebiai padaro, brrrr , arba paskandina neaiškios kokybės majoneze. Taigi kalorijų gal 3 milijonai gaunasi, jei augint svorį, tai gal geriau nuo saldainių ar bandelių..
Virdzinija
2005 03 17, 22:56
Salotos> jūros kopūstai, agurkai (rauginti ar marinuoti) arba žali pomidorai, ridikas, svogūnas, virtas kiaušinis, augalinis aliejus arba majonezas. salotos> jūros kopūstai, virta šviežia žuvis, virtos bulvės, konservuoti žirneliai, majonezas. Salotos>Virti jūros kopūstai, džiovinti grybai, rauginti agurkai, svogūnai, augalinis aliejus, citrinos sultys arba actas, prieskoniai. salotos> Silkė, virti jūros kopūstai, kvietinė duona, svogūnas, obuoliai, kiaušiniai, aliejus, actas.
zirzliuke
2005 04 04, 12:42
QUOTE(tiesiog uzmirstuole @ 2005 03 17, 13:58) kažin kaip namie pasigaminti iš džiovintų kopūstų taip kaip parduotuvėse sveriamus parduoda? Juos marinuot, virt, ar tiesiog nuplautus valgyt? Parduotuvėj baisiai riebiai padaro, brrrr , arba paskandina neaiškios kokybės majoneze. Taigi kalorijų gal 3 milijonai gaunasi, jei augint svorį, tai gal geriau nuo saldainių ar bandelių..  as tai darau taip. nusiperku dziovintu juros kopustu, juos mirkau kokias 12 valandu, tada nuplaunu ir maisau su tarkuotom morkom ir cesnaku ar pan. ir dedu kiek noriu majonezo ar aliejaus, tai gaunasi kaip tik pagal mano skoni, nes maximose man jie irgi per riebus buna
QUOTE(zirzliuke @ 2005 04 04, 12:42) as tai darau taip. nusiperku dziovintu juros kopustu, juos mirkau kokias 12 valandu Įdomu, ar taip ilgai mirkant nedingsta vitaminai ir mineralai
zirzliuke
2005 04 04, 17:40
QUOTE(rosa @ 2005 04 04, 14:00) Įdomu, ar taip ilgai mirkant nedingsta vitaminai ir mineralai  taip radau parasyta. mineralai ir vitaminai dingsta kai juos apverdi
Florexile
2005 04 07, 12:58
O kiek laiko Jus verdat tuos kopustus?
zirzliuke
2005 04 11, 15:31
QUOTE(baltanosis @ 2005 04 07, 12:58) O kiek laiko Jus verdat tuos kopustus? juos galima virst iki norimo minkstumo, pagal skoni. bet siaip virt ju nereikia, galima ir pamirkytus valgyt, nes verdant daug vitaminu dingsta...
Aš juos irgi tik mirkiau, neviriau. Bet man nesigavo tokie kaip parduotuvėse būna, gal per trumpai mirkiau, nes jie net nesustorejo, liko ploni. Reiks kitą kartą nakčiai pamerkt. Sausi dėžutėse būna labai ilgi, tai aš juos dar ir sulaužiau prieš merkdama.
vaida_pb
2006 02 15, 11:58
Mane taip pat sudomino salocikes su juros kopustais. Parduotuvese jau pagamintas perku. Bet kazkaip niekada neuzmaciau siaip parduodamu juros kopustu. Noreciau pati pasigaminti. Is kur jus perkat juros kopustus ir prie kokiu prekiu jie buna padeti?
Garbanele
2006 02 17, 20:09
mane taip pat labai sudomino dziovinti juros kopustai, prie kokiu prekiu jos laikomos? marinuoti man nelabai patiko, panasu i marinuotus paprastus kopustus... Visada pirkdavau parduotuveje sveramu juros kopustu salotu, man nuo ju gerai viduriukai issivalo
egliuke
2006 02 22, 15:49
Džiovinti jūros kopūstai(juos reikia mirkyti) "IKI" būna padėti prie sveiko maisto - tokie nedideli žali neišvaizdūs pakeliai, šiaip sunku pastebėt  O Maximose kažkaip nerandu ir aš  Bet greičiausiai ir ten kažkur yra padėta...
Rasvyte
2006 02 22, 21:25
O man jie kažkokie neskanūs
ievaaaaa
2006 03 29, 09:24
QUOTE(kikis @ 2003 11 04, 06:42) Taip pat girdėjau, kad juos galima naudoti kaip veido kaukes, taip pat deti ant ranku (ismirkytus), tik va, neprisimenu ka tai duoda ??? Ką veido kaukės duoda nežinau, bet juos pamirkius šiltam vandeny ~50 laipsnių, galima pasidaryti tokį "purvą", jis gerai nuo sąnarių ir kitokių skausmų
mildunux
2006 05 01, 10:42
Aš tai dažnai perku jau sutaisytus "Norvelitos" jūros kopūstus su morkomis ir česnaku majonezo padaže. Labai skanu
QUOTE(Rasvyte @ 2006 02 22, 22:25) O man jie kažkokie neskanūs   nu bandziau ir as cia anytos firminiu salotu ragaut... nu nizinau, nesuzavejo manes tie juros kopustai...  nors ir sako, kad labai sveika, ale man jie trenkia jura, kad rankos nekyla i burna isidet
Vakar pirkau jūros kopūstų su kalmarais, morkytėm ir majonezu. Patiko  .
Prisiskaiciau ir as kokie tie juros kopustai maistingi vitaminingi ir tt. ir tt. nusipirkau dziovintu, tai dabar dazniausia i sriuba ju pabarstau, bet nelabai daug - tai skonio sriubos visai nepakeicia
O man skanu džiovintų jūros kopūstų užsiberti ant grūdėtos varškės.
Antigonė
2006 08 09, 00:17
Labiausiai patinka jūros kopūstų salotos
labiausiai mėgstu jūros kopūstų salotas ne aliejuje, o majoneze  niami niami  tik va niekur nemačiau atskirai jų pirkti...
Antigonė
2006 08 10, 16:04
QUOTE(Moca @ 2006 08 09, 10:30) labiausiai mėgstu jūros kopūstų salotas ne aliejuje, o majoneze  niami niami  tik va niekur nemačiau atskirai jų pirkti... Man taip pat labiausiai patinka majoneze  Šių salotų mačiau mažesniuose prekybos centruose
maraboo
2006 08 11, 13:23
O gal kas žino, kur dabar galima rasti džiovintų jūros kopūstų? Nes anksčiau kažkaip rasdavau, buvo "Šiaurinėje" parduotuvėje Kaune, tačiau dabar jau niekur nerandu...
QUOTE(maraboo @ 2006 08 11, 14:23) O gal kas žino, kur dabar galima rasti džiovintų jūros kopūstų? Nes anksčiau kažkaip rasdavau, buvo "Šiaurinėje" parduotuvėje Kaune, tačiau dabar jau niekur nerandu... Neseniai pirkau ju Sveiko maisto parduotuveje, kuri yra netoli Hyper Maximos tik kitoje Savanoriu pr. puseje  Ten yra ir maltu ir nesmulkintu, o kaina ta pati. Tikriausia ir dabar yra ten pirkti.
maraboo
2006 08 18, 15:55
QUOTE(giekab @ 2006 08 14, 19:28) Neseniai pirkau ju Sveiko maisto parduotuveje, kuri yra netoli Hyper Maximos tik kitoje Savanoriu pr. puseje  Ten yra ir maltu ir nesmulkintu, o kaina ta pati. Tikriausia ir dabar yra ten pirkti. Dėkingas Radau jau tik smulkintų, tačiau kaip prieskonį tokius ir patogiausia naudoti.
QUOTE(maraboo @ 2006 08 18, 16:55) Dėkingas Radau jau tik smulkintų, tačiau kaip prieskonį tokius ir patogiausia naudoti. Ner uz ka  smagu kitiem padeti
Kai tik jos asirado musu parduotuvese ziurejau labai itartinai, bet kai viena diena paragavau  perku nuolat, pati pasigaminti nebandziau  Patinka su lasisa arba tiesiog su darzoviem
man irgi labai patinka jūros kopustai, skaniausi su lašiša arba su daržovėm, tik aliejaus man juose ryškiai per daug  . su majonezu ragavau tik vieną kartą, bet pasirodė per riebūs
Man skaniausi džiovinti kopūstai pabarstyti ant kokio sumuštinio. Šiandien radau džiovintų kopūstų Norfoje, prie prieskonių. Dar buvo prieskonių mišinys "Būk sveikas", taip pat su džiovintais kopūstais.
maraboo
2006 08 28, 00:42
Tikiuosi Kveli čia rašo apie džiovintus JŪROS kopūstus Beje, nesiūlau gerti jūros kopūstų arbatos, nu nežinau kam galėtų patikti, o dar ir į galvą šauti, kad tokį dalyką galima gerti  Nebent su kokiu sultinio kubeliu, jei jau vitaminų ir šiaip medžiagų badas.
pupciukas
2006 09 07, 00:15
labai skanu dziovinti juros kopustai+keptos anties gabaliukai+keli siaudeliai agurko+slyvu padazas, visa tai iviniota i kinietiska pasildyta blina.
Kaliteja
2006 09 07, 15:24
Na va ir pas mane stalčiuje mėtosi keli pakeliai šitų džiovintų kopūstų ir nžn kur panaudoti,o mesti gaila,žinau kad sveika juos valgyti,tai teks pagal jūsų nurodytus receptus,kur nors panaudoti
saulutem
2007 03 01, 17:07
Prieskonius su juros kopustais labai aktyviai naudoju, o siandien nusipirkau ju aliejuje... nea... negaliu as ju taip valgyti... gal yra koks receptukas su tokiais juros kopustais alejuje, kad pemusti ju skoni?
saulutem
2007 03 02, 16:29
radau toki buda (gal ir kitom bus naudinga) - sumaisiau su raugintais kopustais
Gal kas netyčia susitiko su džiovintais nesmulkintais jūrų kopūstais? Niekur neberandu. Pirkau Norfoj kaip ir nesmulkintus- atidarau dėžutę, o ten arbatžolių dydžio gabaliukai su daug smėlio. Nei išplauti, nei sausų pabarstymui naudoti, nes smėlis girkši. Paruošti vartojimui baisiai riebūs, plaukiantys arba aliejuje , arba skęstantys majoneze....
as irgi ieskau dziovintu juros kopustu,bet nelabai isivaizduoju kur butu galima ieskoti
indregu
2007 03 07, 18:14
Juros kopustu reikia ieskoti maxsimose prieskoniu lentynose, norfoj kazkaip niekad neuztikau  As tai visada perku tik smulkintus, kurie buna sumalti kaip milteliai, juos barstau i visas salotas, skonio beveik jokio nepriduoda, o svarbiausia tokius valgo vaikai, nes mirkytu ar koservuotu tai jie ne  O klausykit gal kas bandet juos sumalti pacios? Cia kur buna dziovinti kaip arbatzoles. As bandziau kavamale bet nieko nesigavo  O tarp tu milteliu kur minejau, tai jo, kartais pasitaiko ir smelio
Jeee!!  Radau džiovintų ilgų nesmulkintų Saulutėje bazėje Naugarduko g. gale (Vilniuje). O Maximkose ir Norfoje būna (prie sveiko maisto dažniausiai) sutrupinti iki arbatžolių dydžio, perkant būtina prakrapštyti dėžutę ir patikrinti, nes pasitaiko, kad meluoja. Nesmulkintais vadina nesumaltus į miltelius - yra ir tokių pardavime, skirti gal pabarstymams.
QUOTE(indregu @ 2007 03 07, 20:14) Juros kopustu reikia ieskoti maxsimose prieskoniu lentynose, norfoj kazkaip niekad neuztikau  As tai visada perku tik smulkintus, kurie buna sumalti kaip milteliai, juos barstau i visas salotas, skonio beveik jokio nepriduoda, o svarbiausia tokius valgo vaikai, nes mirkytu ar koservuotu tai jie ne  O klausykit gal kas bandet juos sumalti pacios? Cia kur buna dziovinti kaip arbatzoles. As bandziau kavamale bet nieko nesigavo  O tarp tu milteliu kur minejau, tai jo, kartais pasitaiko ir smelio  O tu neturi tokio daikto kaip buna pipirams malti?gal su tuo iseitu....
FataMorgana
2007 03 21, 15:45
Balandėliai su jūros kopūstais 300 g baltagūžių kopūstų, 100 g virtų jūros kopūstų, 75 g morkų, 40 g svogūnų galvučių, 1 kiaušinis, 40 g ryžių, 30 g aliejaus, 15 g sviesto, 200 g padažo. Susmulkintus svogūnus, morkas ir petražoles pakepinkite ant įkaitinto sviesto, išvirkite ryžius. Balandėlių įdarui ant pakepintų daržovių suberkite ryžius, susmulkintą virtą kiaušinį, virtus jūros kopūstus ir viską gerai permaišykite. Išvirtus baltagūžius kopūstus išardykite lapais, ant jų dėkite faršą, suformuokite balandėlius, pakepinkite ant aliejaus, taip paruoštus balandėlius išvirkite arba orkaitėje ištroškinkite 20-30 minučių. Balandėliai su jūros kopūstais patiekiami su grietine ir pomidorų padažu.
sveikos jūros kopūstų kramtytojos pas mane vis stovėjo spintelėj dėžutė džiovintų tai nusprendžiau pati pasigaminti....bet kai jie išbrinko tai tokie stambūs  kaip didelį lapa į kelias dalis supjausčius kaip jusos susmulkinti jau išmirkytus...parduotuvėj kai perki paruoštas salotas tai būna tokiom siaurom juostelėm pateikta ....gal kad pataikėt tokių džiovintų nusipirkti žodžiu šykart bandysiu pasižaisti ir peiliu juos pasmulkiti ir ....kaip man labiausiai patinka su morka, česnaku ir trupučiu majonezo pasigaminti. bet kitą kartą dar sausus būtinai smulkiai trupinsiu ir tik tada brinkinsiu FataMorgana labai sudomino balandėlių receptas reiks pamėginti kada
Lelija33
2007 03 22, 10:24
QUOTE(Antigonė @ 2006 08 09, 00:17) Labiausiai patinka jūros kopūstų salotos  Kokias salotas valgai? Ar su tarkuotom morkom ir česnaku? Gal dar kokių receptų žinai? Papildyta:QUOTE(maraboo @ 2006 08 28, 00:42) Tikiuosi Kveli čia rašo apie džiovintus JŪROS kopūstus Beje, nesiūlau gerti jūros kopūstų arbatos, nu nežinau kam galėtų patikti, o dar ir į galvą šauti, kad tokį dalyką galima gerti  Nebent su kokiu sultinio kubeliu, jei jau vitaminų ir šiaip medžiagų badas. Apie gėrimą jūros kopūstų antpilo štai ką radau straipsnyje: "Tunkate, o apetitas nemažėja? Tuomet reiktų nusipirkti jūros kopūstų, užpilti juos vandeniu ir, palaikius parą, nukošti. Kai užsinorėsite valgyti, atsigerkite kelis gurkšnius antpilo - apetitas dings kaip dūmas ne todėl, kad neskanus gėrimas, o dėl to, kad organizmas greitai gaus jam reikalingų maisto medžiagų".
QUOTE(pupciukas @ 2006 09 07, 01:15) labai skanu dziovinti juros kopustai+keptos anties gabaliukai+keli siaudeliai agurko+slyvu padazas, visa tai iviniota i kinietiska pasildyta blina.  Noreciau isbandyti sita receptuka, bet toki kvaila klausima turiu: o LT prekybos centruose buna anties krutineliu pirkti?  Ar reiketu visa anti ta proga isigyti? As dar verdu astria juros kopustu, darzoviu ir karpio sriuba - atrodo, tokia cia dar nebuvo pamineta.
Lelija33
2007 04 10, 15:11
QUOTE(Kaliteja @ 2006 09 07, 15:24) Na va ir pas mane stalčiuje mėtosi keli pakeliai šitų džiovintų kopūstų ir nžn kur panaudoti,o mesti gaila,žinau kad sveika juos valgyti,tai teks pagal jūsų nurodytus receptus,kur nors panaudoti  Aš labai tingėjau įmantrius patiekalus su jūros kopūstais daryt, tai paprasčiausiai jios paviriau 10 min. (smulkintus) ir sumaišiau su konservuotais žirneliais bei majonezu.  Valgė visa šeima, nors iki tol vis raukydavosi, kai jūros kopūstus siūlydavau.
|
|