Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 100 kiaušinių
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
princiupesa
Sveikos,
prikištas šaldytuvas kiaušinių. Kepu karts nuo karto kokį omletą, elementarią kiaušinienę, verdu ir su majonezu ar pan. Bet jau atsibodo. O jų dar kokis 30 tai tikrai likę...Ką su jais galima gero dar nuveikti?
Esprit
Jei netingi pasiterliot, tai gali pasigaminti farsiruotu kiausiniu. Nuo mazens pamenu dzukijoj pas gimines darydavo, pats gardziausias baliu patiekalas man budavo thumbup.gif
Reikia isvirt kiausinius kietai. Tada juos gerai atsaldzius su astriu peiliu perpjaut per puse isilgai (su lukstu !!!!). Is pirmo kart gal ir nesigaus, bet pasipraktikavus labai gerai graziai iseina.
Tada su sauksteliu isskobti kiausinuko viduriuka is luksto. Kiausinius susmulkinti (as tai naudoju trintuve bulviu kosei grusti). Su sviestu pacirskint svoguniuka ir supilt i kiausiniu mase, ir deti daug zalumynu ir pipiriuku. Zodziu prieskoniu reik negailet. Viska ismaisyt, turi gautis grazi vientisa mase. Tada su sauksteliu prideti lukstus sito idaro, atsargiai paspaudziant ir idejus i keptuve sviesto, graziai puseles apkept. Jos turi but grazios gintarines spalvos. Valgyt reik atsaldytus. Nors as neiskenciu ir visada bent pora sukirtu dar saltu. Siaip tai toks saltas patiekaliukas labai graziai atrodo ant sventinio stalo.
Utiuitiutė
Kepk sausainius, pyragus, biskvitus, daryk sumuštinius rolleyes.gif
liniokas
Bankuchinas (šakotis) ax.gif Jis man asocijuojasi su daug kiaušinių tongue.gif Bet čia turbūt ne namų sąlygomis mastau.gif
Utiuitiutė
Dar galima apmėtyti kaukiančią kaimyno mašiną. Arba iš balkono "nuleisti" kam ant galvos cool.gif hihihi.gif
Nerytė
QUOTE(pookis @ 2006 07 10, 17:13)
Jei netingi pasiterliot, tai gali pasigaminti farsiruotu kiausiniu. Nuo mazens pamenu dzukijoj pas gimines darydavo, pats gardziausias baliu patiekalas man budavo  thumbup.gif
Reikia isvirt kiausinius kietai. Tada juos gerai atsaldzius su astriu peiliu perpjaut per puse isilgai (su lukstu !!!!). Is pirmo kart gal ir nesigaus, bet pasipraktikavus labai gerai graziai iseina.
Tada su sauksteliu isskobti kiausinuko viduriuka is luksto. Kiausinius susmulkinti (as tai naudoju trintuve bulviu kosei grusti). Su sviestu pacirskint svoguniuka ir supilt i kiausiniu mase, ir deti daug zalumynu ir pipiriuku. Zodziu prieskoniu reik negailet. Viska ismaisyt, turi gautis grazi vientisa mase. Tada su sauksteliu prideti lukstus sito idaro, atsargiai paspaudziant ir idejus i keptuve sviesto, graziai puseles apkept. Jos turi but grazios gintarines spalvos. Valgyt reik atsaldytus. Nors as neiskenciu ir visada bent pora sukirtu dar saltu. Siaip tai toks saltas patiekaliukas labai graziai atrodo ant sventinio stalo.
*

vienoj kavinej per krikstynas valgem, labai patiko ir graziai atrodo thumbup.gif
brashke77
Alternatyva 'pikantškoms' salotoms:

reikia sutarkuoti virtus kiaušinius ir krabų lazdeles (proporcijas pasirinkite jau pačios, bet maždaug 50:50), nepagailėti krapų, įberti pipiriukų, įdėti majonezo.
Skanu, paprasta, pigu ir greita 4u.gif
tavi
QUOTE(Hestija @ 2006 07 10, 18:43)
Dar galima apmėtyti kaukiančią kaimyno mašiną. Arba iš balkono "nuleisti" kam ant galvos  cool.gif  hihihi.gif
*

Aplenkiai mane kaip tik tą norėjau patarti mirksiukas.gif
Papildyta:
Salotos : įvairių salotų lapų , svogūnų laiškai, ridikėliai, kietai virti kiausšiniai užpilti salotų užpilu arba majonezu maišytu su jogurtu.
one_fine_day
dar galima padaryt tuno salotas su kiausiniais. Reik isvirt ryziu pakeli, supjaustyt pomidorus, sudeti smulkinta tuna savo sultyse ir ismaisyt su majonezu. Nu man tai labaj skanu thumbup.gif
chriss
Aš tai farširuoju kiaušinius su šprotais.Reikia išvirti kietai kiaušinius.Kai atvėsta,perpjauti nuluptą kiaušinį pusiau.Tada į indelį išimti trynį,įdėti šprotų,pertražolių,krapų,majonezo.Viską sutrinti iki vientisos masės ir su šaukšteliu sudėti į kiaušinių puseles.Man tai labai skanu,gal ir tau patiks mirksiukas.gif
tavi
Dabar yra švieži krapai. Išvirti kiaušinius kietai, išimti trynius, sutrinti, įdėti smulkiai pjaustytus krapus, truputi majonezo, gerai išmaišyti, farširuoti puseles.
princiupesa
bandysiu pjaustyti kiaušinius su lukštais wink.gif žurėsim kas gausis smile.gif))
Kosmeja
gali issikepti skanu omleta bigsmile.gif tau reikes:2 kiausiniu,4saukstu pieno,1 sauksto miltu,prieskoniu.
Du kiausinius isplak,tada supilk likusius produktus ir viska gerai ismaisyk.Supilk i keptuve,kad gautusi per visa keptuve didelis blynas.Tada truputi ta blyna pakepink ir ant jo uzdek desrytes ir surio ir perlenk per puse...zinoma idara gali pasidaryti koki nori mirksiukas.gif Omleta perlenkta per puse is abieju pusiu pakepink...Idek i lekste ir uzpilk pomidoru padazu...Skanaus thumbup.gif
b3b
As dar zinojau, kad yra budas toks virti kiausini zalia be lukstu vandeny, gal zinot si recepta kuri nors?
Pigalica
Reikia uzvirinti vandeni, sumazinti ugni taip, kad nekiltu burbuluikai, bet vanduo virtu, pries pat imusant kaiusini vandeni reikia pamaisyti saukstu, kad jis suktusi ir imusti kiausini, man rodos i pati sukurio viduri, dar truputi atsargiai pamaisyti.
As syki bandziau taip padaryti, bet nelabai gavosi, truputi baltymas atsisluoksniavo unsure.gif
tavi
QUOTE(valiute @ 2006 07 14, 22:13)
Reikia uzvirinti vandeni, sumazinti ugni taip, kad nekiltu burbuluikai, bet vanduo virtu, pries pat imusant kaiusini vandeni reikia pamaisyti saukstu, kad jis suktusi ir imusti kiausini, man rodos i pati sukurio viduri, dar truputi atsargiai pamaisyti.
As syki bandziau taip padaryti, bet nelabai gavosi, truputi baltymas atsisluoksniavo unsure.gif
*

I vandeni reikia pilti sauksta acto.
bea
QUOTE(tavi @ 2006 07 15, 16:45)
I vandeni reikia pilti sauksta acto.
*

įleisti kiaušinį samtyje, truputį karšto vandens įleisti į samtį ir tik tada kiaušinį atsargiai iš samčio į vandenį išpilti. tokiu būdu jis po visą puodą neišsilakstys gabalais.
happy
misraine:
6 virti kietai kiausiniai sutarkuoti su burokine tarka
1 nedidele skarbonke koncervuotu kukuruzu
saulegrazu gliaudytu saujele
kubeliais supjaustytu krabu pokelis
majonezas, druska , pipirai..

labai skanu thumbup.gif
princiupesa
Ačiū už patarimus. Raikės kažkaip naikinti šį turtą wink.gif bo tuoj atkeliaus nauja siuntaaaaa doh.gif O gyvenam tai dviese ir dar aš nesu kiaušinių mėgėja... tai vyrui tenka vargti mirksiukas.gif

tiesa, pjausčiau kiaušinius (su lukštais) - visai gerai gavosi smile.gif ir skaniai (vyras sakė tongue.gif ).

O gal kas žino kokį pyragą, kuriam reikėtų kokių 15 kiaušinių? mirksiukas.gif
Rimse

*

[/quote]

Biskvitą kepk mirksiukas.gif .

10 kiaušinių, 10 šaukštų cukraus, 10 šaukštų miltų (be kaupo). Kiaušinio trynius suk su cukrumi tol kol nebesijaus cukraus kruopelių, tada sudėk miltus ir gerai išmaišyk. Baltymus išplak su trupučiu druskos ir atsargiai įmaišyk į trynių masę. Jei bijai, kad pyragas nesusmegtų, kartu su miltais įmaišyk šaukštelį kepimo miltelių-reikalo nepagadins. Supilk į skardą ir kepk vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Nors laiką reikia žiūrėti individualiai, nes orkaitės nevienodos. O ką daryti su iškepusiu biskvitu-fantazijos reikalas: gali perpjauti per pusę ir pertepti patinkančia uogiene, jogurtiniu kremu su vaisiais ir pan. arba į tešlą įmaišyk obuolių-turėsi milžinišką obuolių pyragą bigsmile.gif .
Skanaus 4u.gif
princiupesa
[quote=Rimse,2006 07 24, 17:31]
*

[/quote]
Biskvitą kepk mirksiukas.gif .

10 kiaušinių, 10 šaukštų cukraus, 10 šaukštų miltų (be kaupo). Kiaušinio trynius suk su cukrumi tol kol nebesijaus cukraus kruopelių, tada sudėk miltus ir gerai išmaišyk. Baltymus išplak su trupučiu druskos ir atsargiai įmaišyk į trynių masę. Jei bijai, kad pyragas nesusmegtų, kartu su miltais įmaišyk šaukštelį kepimo miltelių-reikalo nepagadins. Supilk į skardą ir kepk vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Nors laiką reikia žiūrėti individualiai, nes orkaitės nevienodos. O ką daryti su iškepusiu biskvitu-fantazijos reikalas: gali perpjauti per pusę ir pertepti patinkančia uogiene, jogurtiniu kremu su vaisiais ir pan. arba į tešlą įmaišyk obuolių-turėsi milžinišką obuolių pyragą bigsmile.gif .
Skanaus 4u.gif
*

[/quote]

Na reiks pabandyti smile.gif Ačiū. Bet iš tiek daug (aš kepu biskvitus iš 4 kiaušų)?
Rimse
Na reiks pabandyti smile.gif Ačiū. Bet iš tiek daug (aš kepu biskvitus iš 4 kiaušų)?
*

[/quote]

Taigi tu prašei iš 15 kiaušinių, o aš ir taip pamažinau lotuliukas.gif . Iš tikrųjų taigi gali kepti iš kiek tik nori kiaušinių, tik reikia "nepamesti" proporcijų. O iš 10 kiaušinių jau gaunasi storas ir didelis pyragas.

Daugiausia kiaušinių reikia kepant šakotį. Kai kur, kaimuose, bobutės dar tuo užsiima, bet jo savikaina vis tiek gaunasi doh.gif .
Laukinė orchidėja
Siūlau tokią mišrainę:

pomidorus ir virtus kiaušinius supjaustyti skiltelėmis, svogūną smulkiai, dėti
prieskonių, išmaišyti su majonezu, galima įdėti smulkinto tuno.
Skanaus! essen.gif
princiupesa
QUOTE(Rimse @ 2006 07 25, 10:03)

Taigi tu prašei iš 15 kiaušinių, o aš ir taip pamažinau  lotuliukas.gif . Iš tikrųjų taigi gali kepti iš kiek tik nori kiaušinių, tik reikia "nepamesti" proporcijų. O iš 10 kiaušinių jau gaunasi storas ir didelis pyragas.

Daugiausia kiaušinių reikia kepant šakotį. Kai kur, kaimuose, bobutės dar tuo užsiima, bet jo savikaina vis tiek gaunasi  doh.gif .
*

Su šakočiais tai gal dar neprasidėsim biggrin.gif bo kvalifikacijos šioje šakoje dar neturiu cool.gif bo po to gausis kiaušinienė iš 30 kiaušinių lotuliukas.gif

ditax
QUOTE(bea @ 2006 07 15, 21:01)
įleisti kiaušinį samtyje, truputį karšto vandens įleisti į samtį ir tik tada kiaušinį atsargiai iš samčio į vandenį išpilti. tokiu būdu jis po visą puodą neišsilakstys gabalais.
*

Sitas patiekalas vadinasi "kiausinis marskineliuose" smile.gif
Hedera
QUOTE(chriss @ 2006 07 13, 11:59)
Aš tai farširuoju kiaušinius su šprotais.Reikia išvirti kietai kiaušinius.Kai atvėsta,perpjauti nuluptą kiaušinį pusiau.Tada į indelį išimti trynį,įdėti šprotų,pertražolių,krapų,majonezo.Viską sutrinti iki vientisos masės ir su šaukšteliu sudėti į kiaušinių puseles.Man tai labai skanu,gal ir tau patiks mirksiukas.gif
*

Aha ir aš taip darau, labai skanu. O dar vietoj šprotų kartais naudoju silkę, irgi skanu. O mano draugė vietoj šprotų ar silkės deda džiovintų baravykų...Mmmm, baisiai skaniai gaunasi...
Terba
varčiau receptų knygą. Vienam recepte buvo parayta, kad reikia 60 kiaušunių Štai čia tai į temą, ar ne? mirksiukas.gif Spėkit kam tiek kiaušinių reikia smile.gif Ogi šakočiui rolleyes.gif Bet nepaguoda... Kas gi šiais laikais namie šakočius kepa.
Zunkelis
O as parekomenduosiu labai skania misrainike su virtais kiausiniais ir kalafijorais biggrin.gif

Reikia kalafijoro (kokia puses), 4-5 virtu kiausinuku, svoguno, prieskoniu, druskos ir majonezo lotuliukas.gif

Kalafijora apvirti arba galima naudoti ir zalia, isvirtus kiausinius supjaustyti, supjaustyti svoguna, viska sudeti i inda, deti prieskoniu, druskos, pipiriuku ir majonezo! Tikrai labai skanu ax.gif

Paragaukit thumbup.gif
Karosė
Turėtu būti skanu
Fikas
Sveikos merginos, kaip galima farsiruoti kiausinius. Ka deti i juos, gal turite kokiu ideju, be sprotu bigsmile.gif
Anka
Vaje, idėjų tikrai rasi nemažai. Galima įdaryt apvirtais džiovintais grybais, pakeptais su svogūnu, po to sumaišius su lydytu sviestu ir tryniais.
Galima maišyt su pakaitintu pelėsiniu sūriu(pvz legenda) ir sviestu+sutrint su tryniu.
Rūkyta dešra, pakepinta svieste su svogūniukais, pertrinta su virtais tryniais.
Dar galima su rūkyta ar sūdyta lašiša, virtais tryniais sviestu viską pertrynus įdaryt.
Šalta
QUOTE(Fikas @ 2007 03 23, 16:35)
Sveikos merginos, kaip galima farsiruoti kiausinius. Ka deti i juos, gal turite kokiu ideju, be sprotu  bigsmile.gif
*

as idarau su olanisku suriu:
trynius, oland.surį, druskyte, pertažole- viska i smulkintuva ir gauta mase su konditeriniu švirkstu ipurškiu i kiaušinio puseles, papuošiu petruška

kartais nenoriu terliotis tai ir baltyma susmulkinu kartu ir ta mase užtepu ant pakepintoa baltos duonos

taip pat darau su tunu:
trynius, tuna druską pipirus ir svoguną i smulkintuvą ir tt thumbup.gif
ingapoc
Labai skanu farsiruot rukyta zuvim (karsto rukymo) -susmulkint trynius,zuvi,svoguno,majonezo ir idaryt baltymu puseles..
6663
Nepamirshkit rugshtyniu sriubos! Ten irgi reikia kiaushiniu smile.gif
Barita
Siulau skania silke su kiausiniais : reikia 400 g. tradicines silkiu file,2 svogunu,5 virtu kiausiniu,majonezo.Silke pjaustyti kubeliais,svogunus taip pat kubeliais,kiausinius sutarkuoti burokine tarka,iberti maltu juoduju pipiru.Viska sumaisyti su majonezu.
Tikrai labai skanu thumbup.gif
Auksesmama
Mano dukrytei labai patinka ,,pirato akis,, tongue.gif duonos riekuteje ispjauni skyle,apkepini is abieju pusiu truputi ir tada imusi kiausini,truputis vegetos,pipiriuku thumbup.gif
zurza
KAs dar ką įdomaus pasiūlytumėte padaryti iš likusių nuo velykų kiaušinių??
Auksesmama
QUOTE(zurza @ 2008 03 26, 15:09)
KAs dar ką įdomaus pasiūlytumėte padaryti iš likusių nuo velykų kiaušinių??
*

as tai ismeciau,nes saldytuve nebuvo vietos,tai buvo laikyti ant spinteles,tai bijojom bevalgyti blush2.gif
kristille
paprasta ir skanu bei graziai atrodo:
paimti gylesne lekste, pripilti majonezo, kiausinius supjaustyti pusiau, deti juos i lekste tryniu i virsu, papjaustyti lasisa rukyta staciakampio formos gabaliukais ir juos uzmaiti ant dantu krapstuko kaip laivo bure biggrin.gif , poto tas bures susmeigti i trynius.
iseina grazi lekste su laiveliais thumbup.gif
lektuvelis
TAIP PAT DAROMA SU LASISA IS SONATINOS RECEPTUKO.KIAUSINIUS PJASTOME PUSIAU,ISIMAM TRYNIUS IR SUMAISOM SU MINKSTESNIU SVIESTU,BEI GABALELIAIS LASISOS IR SMULKINTU KRAPU, IS MASES DAROM NAUJUS TRYNIUS smile.gif IR DEDAM I VIETAS biggrin.gif LABAI SKANU wink.gif
Papildyta:
user posted image
user posted image
TerrorisTe69
QUOTE(pookis @ 2006 07 10, 18:13)
Jei netingi pasiterliot, tai gali pasigaminti farsiruotu kiausiniu. Nuo mazens pamenu dzukijoj pas gimines darydavo, pats gardziausias baliu patiekalas man budavo  thumbup.gif
*

bandysiu šiandien gaminti šį užkandį - vakare parašysiu įvertinimą smile.gif
irmulia

i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Leksa
QUOTE(lektuvelis @ 2008 07 01, 18:06)
TAIP PAT DAROMA SU LASISA
*

O gal galit kas nors rekomenduoti ka nors be lasisos (mums per brangu verysad.gif )
Laimuske
QUOTE(Leksa @ 2010 04 02, 00:15)
O gal galit kas nors rekomenduoti ka nors be lasisos (mums per brangu  verysad.gif )
*

Tai juk galima bet kuo kimšti kiaušinius. Mėsa, žuvis, grybai.
Mmarisha
farsiruoti kiausiniai gi labai skanu,labiausiai man su mase is salto rukimo skumbres,surio fermentinio,trynio ir majonezo,mmm,kaip skanu thumbup.gif
lapute32
gal kas kepe KIAUSINIU KOTLETUS g.gif .ar jie skanus gaunasi g.gif
Rutukas111
QUOTE(Esprit @ 2006 07 10, 17:13)
*

thumbup.gif
Luno
Turiu putpelių kiaušinių. Noriu padaryti salotas savaitgalio svečiams. Prašau įdėjų 4u.gif 4u.gif 4u.gif
ingauk
QUOTE(princiupesa @ 2006 07 10, 12:14)
Sveikos,
prikištas šaldytuvas kiaušinių. Kepu karts nuo karto kokį omletą, elementarią kiaušinienę, verdu ir su majonezu ar pan. Bet jau atsibodo. O jų dar kokis 30 tai tikrai likę...Ką su jais galima gero dar nuveikti?
*

pyragai, sausainiai, tortai, bandeles smile.gif man tai jie cia greiciausia sueina smile.gif
grom
Galima ir užmarinuoti trilitrinį.
0,5-1 stiklinė burokų sulčių + 0,5-1 stiklinė acto 9proc. 3 stiklinės vandens.
Prieskoniai: pipirai, lauro lapai, gvazdikėliai, truput cukraus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.