Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bananai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
Ajuss
Gal žinot mamulios, ką daryti su bananais, kad jie nepajuoduotų?
Noriu dukros gimtadieniui į darželį padaryti vaisių vėrinukų, bet labai jau neapetitnai atrodo pajuodę bananai, gal įmanoma juos kuo nors apšlakstyti ar panašiai?
bea
citrinos sultim. ir po to dar gali pudros pabert kad nebutu rugshtu
bea
Kad jau tema apie bananus, tai
Degantys kepti bananai

perpjauti nepernokusius bananus išilgai, apkepti svietuke, kad graziai parustu. Tada perdeti i lekstes, pabarstyti cukrumi, užpilti romu/brendziu/konjaku ir padegti. Viskas. Alkoholis turi būti ne maziau 40 laipsniu,  nedegs kitaip. Galima su ledais, galima vienus. Labai efektinga  :D
Shirshe
mhm, dekui uz receptuka!!!!!! jetau kajp fyzna turetu buti... ;D
pusk
 [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/u/chef.gif[/img]BANANAI ANT GROTELIU [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/w/thumbs.gif[/img]

Tinka iskyloms, gamtoj....
Ant groteliu deti bananus, kepti kol pajuodos- nebijoti ilgiau kepti, nes viduje turi gautis mase !!! Paskui deti i lekste banana, perpjauti jo zieve, isskesti  ;) , i vidu dar ipilti skysto sokolado, brendzio ar konjako slakeli ir ledu !!!!!

Skanaus...[img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/5/lickout.gif[/img]
philps
QUOTE(pusk @ 2003 11 12, 00:53)
 user posted imageBANANAI ANT GROTELIU user posted image

Tinka iskyloms, gamtoj....
Ant groteliu deti bananus, kepti kol pajuodos- nebijoti ilgiau kepti, nes viduje turi gautis mase !!! Paskui deti i lekste banana, perpjauti jo zieve, isskesti  wink.gif , i vidu dar ipilti skysto sokolado, brendzio ar konjako slakeli ir ledu !!!!!

Skanaus...user posted image
*

turetu buti labai skanu thumbup.gif
Rucelie
as patarsiu ka daryt su pjaustytais bananais, kad nepajuoduotu. na tarkim norisi gabaliukais papjaustyt. tai su visa zieve kai pripjaustai, pajuoduoja tuoj tie galai. tai reikia galus pamirkyt (gausiai) kokoso drozlese - ju buna visokiu spalvu pirkt, atrodo labai graziai ir nepajuosta thumbup.gif net kita diena normaliai atrodo.
Burbulytis
Noreciau patarimo. Susigundziau nusipirkti afrikieciu parduotuvej (Belgijoj) prinokusiu tikru dideliu bananu, o parsinesus namo paaiskejo, kad ne tik jie nepernoke, o viduj mediniai, zali, net zieve nesilupa be peilio pagalbos. Tai nebezinau, ka ismanyti, ismesti ar dar ka nors imanoma sugalvoti? Ar galima nokinti ir taip is isvaizdos pernokusi banana?
Kad sis skyrelis nebutu nuobodus, galima ir pasidalinti receptais su bananais, tik jau normaliais... ax.gif
Burbulytis
BANANINIS KEKSAS
14 saukstu miltu, 4 kiausiniai, pakelis sviesto, stikline (ar didesne puse puoduko) grietines, kvapu, 2 bananai, 10 saukstu cukraus, kvapu, dziuvelesiu skardelei pabarstyti. Saukstelis kepimo milteliu. Glajui kiausinio baltymas ir cukraus pudros 3 saukstai.

Kekso forma patepti sviestu (cm iki virsaus nereikia, geriau kyla), ir pabarstyti dziuveleliais ar miltais.
Bananus supjaustyti labai smulkiais gabaleliais (as juos net i kose sugrudu), sumaisyti su grietine ir cukraus 5 sauksais.
Islydyta keptuveje sviesta supilti i bliuda ir imusti kiausinius, tada viska issukti su mikseriu, supilti 5saukstus cukraus, kvapus, kepimo miltelius, per sietuka persijoti 14 saukstu miltu ir tada dar karta issukti su mikseriu iki vienalytes mases.
Sudeti grietin su bananais i issukta mase, viska ismaisyti saukstu.
Sudeti gauta tesla i kekso forma, kepti 200 laipsniu orkaitej, 1 h. Patikrinkite, ar nereikia daugiau pakepti ismeigdami degtuka (jei bus aplipes tesla, tai reikia dar kepti; mat mano orkaite senovine, tai gal su kitom uzteks valandos, turi gautis sviesiai rudas)
Istraukus ir siek tiek atvesusi atsargiai isversti i lekste. Kiausinio baltyma isplakti su cukraus pudra, kol gausis baltos putos, jomis aptepti keksa.
Neisigaskit, jei vidus atrodys slapias, kaip neiskepes, tai tik nuo bananu!

:)22
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 14, 13:23)
Noreciau patarimo. Susigundziau nusipirkti afrikieciu parduotuvej (Belgijoj) prinokusiu tikru dideliu bananu, o parsinesus namo paaiskejo, kad ne tik jie nepernoke, o viduj mediniai, zali, net zieve nesilupa be peilio pagalbos. Tai nebezinau, ka ismanyti, ismesti ar dar ka nors imanoma sugalvoti? Ar galima nokinti ir taip is isvaizdos pernokusi banana?
Kad sis skyrelis nebutu nuobodus, galima ir pasidalinti receptais su bananais, tik jau normaliais... ax.gif
*

na manau kad gali pabandyti juos dar panokinti gal kas ir gausis smile.gif o tai ka ten nera normaliu bananu kad sakai panorai nusipirkti normaliu dideliu?
veo
Man regis tu nusipirkai ne bananu, o platanu cool.gif Jie atrodo kaip labai dideli bananai, tik yra krakmolingesni ir maziau saldus. O ir zieve sunkiai lupasi, kiek atsimenu...

QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 14, 13:23)
*

Amalia
Gal Tu nusipirkai verdamų bananų? Mes buvom azijatų parduotuvėje (Frankfurte), mano vyras susigundęs jų nusipirko, paskui bandė valgyt ir raukėsi.Aš juos ištroškinau, pridėjau biškį grietinės - pirštus apsilaižė.Tuos verdamus bananus valgo kaip mes bulves, kaip mane apšvietė viena azijietė.
Salomeja
o siaip tai bananai kaip ir pomidorai. prinoksta patys tamsoje padeti.
Burbulytis
QUOTE(:)22 @ 2005 04 14, 13:23)
na manau kad gali pabandyti juos dar panokinti gal kas ir gausis smile.gif o tai ka ten nera normaliu bananu kad sakai panorai nusipirkti normaliu dideliu?
*

Yra yra biggrin.gif , bet vat man pasivaideno, kad va, tiesiai is Afrikos, is afrikieciu, tokie maniau, kaip vaikystej bus, kai kvepedavo kazkaip nezemiskai, o dabar tai tokie parduotuvese dazniausiai kaip muilas, gal receptoriai atbuko biggrin.gif Jauciu, pasariniai tie bananai pasitaike man, cha cha doh.gif O gal ir cia tokie kaip bulves ju...gali buti laisvai!Aciu!
groom
NA mamytes seiminikes...stai duosiu receptuka kuri naudoju kiekviena savaite...mano vaikai sukapoja sita duonyte pr kelias dieneles....labai skani ir labai sveika!

Bananu -aviziniu dribsniu(otmeal) duona

1 puodelis rudo cukraus
7 saukstai darzoviu aliejaus
2 kiausiniu baltymai
1 kiausinis
2 bananus(sutrintus)
1 puodelis aviziniu dribsiu(sausu)
1/2 puodelio pieno
2 puodeliai miltu
1 saukstas kepimo milteliu(baking powder)
1/2 saukstelis sodos
1/2 saukstelio druskos
1/2 saukstelio cinamono

DARBO EIGA:

ORKAITE 350 .
sudek pirmuosius 4 ingridientus i didli puoda ir plak visutiniu greiciu.
Sumaisyk i atsikira lekstute bananus,avizinius dribsnius,piena ; ir supilka gavusia mase i cukraus mase(ta kuria jau plakei).
Sudek miltus i atskira puoda ir sumaisyk juos su kepimo milteliais ,soda ,druska ir cinamonu.
Supilk sausa miltu mase i mase kurioje jau viskas sumaisyta ...ir isplak gerai(plak kol miltai isimaisys,per daug ten nereikia plakti)

TAda mase supilk i duonytes inda(gali ind papurksti su svieatiniu purskikliu,tas nelimpantis vadinasi ) ...as tai naudoju 9/5 inda...toks nedidelis indukas..kaip duonos...
TAda dek paruosta duonos mase i orkaite ir kepk.
KEpti reikia 350 karscio orkaiteja 1 valanda ir 10 min.bet man kartais greiciau iskepa...ir ziurek kad nepradetu kepti daugiau visus ,kartais man apkepa virsus daugiau,tai as po 30 minuciu kepimo uzdengiu su forlija duonyte,,,tada liuks...niam...
poabandyk ,labai skanus receptas ir naudoju kiekviena savaite...
labai sveika duonele... thumbup.gif
*PM*
Pabandykit gal ir Jums patiks, as visada kepu tai labai labai skanu, tik pagal recepta as nededu tiek miltu, dedu kur kas maziau , bet tai kiekvienam pagal skoni, kas kaip megsta.O ir labai geras dalykas jeigu namie lieka atliekamu bananu . Turiu omeny jie jau pastoveja, tai kad neissimestu galima sunaudoti siam bananu duonos pyragui.

Bananu duona

1 1/2 puodelio cukraus
1 lazdele sviesto
2 kiausiniai, gerai issukti
2 bananai, sutrinti
4 dideli saukstai grietines
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu
1 1/2 puodelio miltu
1 arbatinis sauktelis vanilos extracto arba milteliu

Ikaitinti orkaite iki 350 laipsniu temperaturos.Sumaisyti sviesta su cukrumi; ideti issuktus kiausinius ir vanila; ideti sutrintus bananus ir sumaisyti.Tada sudeti grietine , kepimo miltelius ir sumaisyti. Sudeti miltus ir viska gerai sumaisyti. Viska supilti i kepimo skardele istepta sviestu, kepti apie 45-50 minuciu.Patikrinti pyraga ar iskepes su medine lazdele(tinka ir dantu krapstukas).

Tikiuosi kad patiks Jums ir Jusu mazyliams!Skanaus! ax.gif
zosyte
Kaip atmatuoti 1 lazdelę sviesto? g.gif Ir kiek konkrečiau yra 1 puodelis cukraus?
*PM*
Hmm su ta lazdele ir as galvojau kaip cia jum geriau parasyti,maniau gal pas jus irgi yra lazdelemis, nes as gyvenu ne lietuvoje tai pas mus paprasciausiai parsiduoda ir lazdelemis ir siaip pokeliais, o ta lazdele tai gal 10.5 cm ilgio ir apie 2.5 cm storio ir 2.5 cm plocio mazdaug gal isivaizduoji.Tokia butu ta lazdele, neturiu namie dabar tokio sviesto pamatuociau ir tiksliai parasyciau, dabar tik is akies rasau.O podelius tai reiketu matuoti pagal tam tikras kur parsiduoda parduotuvej matuokles, as namie turiu irgi specialu 1/2 puodelio, 1 puodelis ir t.t.Turetu ir pas jus buti tokiu, nebutina pirkti bet ten maziukai puodeliai, jie neturi omeny dideliu.Nes as pilu maziukus tokie kaip kavai nedideli buna.
mammamia
BANANINIAI KEKSIUKAI

90gr sviesto
2 prinoke trinti bananai
1 isplaktas kiausinis
90ml pieno
1 saukstas skysto medaus
200gr. miltu
1/4 saukstelio sodos
0,5 saukstelio kepimo milteliu
90gr razinu

Ikaitinam orkaite iki 190C
Dubeny kartu istrinam sviesta su bananais. Palaipsniui sudedam kiausini, piena, medu, miltus sumaisytus su kepimo milteliais bei soda ir maisom kol gaunasi vienalyte mase. Suberiam razinas. Tesla supilame i mazas keksiuku formas ir kepam orkaites vidury mazdaug 15min, kol graziai pagelsta ir ibedus pagaliuka i keksiuko viduri tesla nelimpa..
Atvesintus galima papuosti svieziu vaisiu griezineliais.
Alternatyviai galima vietoj vieno banano tesloje panaudoti trinta kriause (+1 trintas bananas), arba 4 vidutinio dydzio trintas braskes vietoj vieno is bananu..
Skanaus!
Tigris
O as bananus labiausiai megstu valgyti taip:

paimam plytele sokolado ir ja istirpinam su biskuciu grietineles garu voneleje.

Tada lupam banana, dazom i karsta sokolada ir valgom. Liux derinys thumbup.gif .
Čika
QUOTE(jolanciux @ 2005 08 11, 17:52)
O as bananus labiausiai megstu valgyti taip:

paimam plytele sokolado ir ja istirpinam su biskuciu grietineles garu voneleje.

Tada lupam banana, dazom i karsta sokolada ir valgom. Liux derinys thumbup.gif .
*

Aha, o jeigu bananą supjaustom į kokias 3 dalis, įsmeigiam po dantų krapštuką vietoj kotelio ir tokius bananus palaikom šaldiklyje... Kai sušąla į ledą, bananus merkiam išlydytam šokolade ir turim vaisinius ledus su šokolado glaistu. wub.gif thumbup.gif
mildux
Mano sūnaitis mėgsta lietinius su bananais. Į lietinį blyną įvynioju išilgai perpjautą bananą, užpilu plakta grietinėle, uždedu braškių (šviežių ar iš uogienės) ar dar ko nors, kas saldus.
murrrka
Gal kas žinot, kaip pagaminti šilkinius bananus, kaip kiniečių restoranuose? Man tai jie labai patinka... biggrin.gif Norėtųsi ir pačiai išmokti pasigaminti...
princiupesa
Tuos šilkinius vaisius gamina gana paprastai - supjausto gabaliukais ir trumpam įmerkia į verdančią karamelę. Štai taip. Galim pjaustyti ne tik bananus, bet ir obuolius, braškes, kyvius, ananasus, etc.
Tokius esu valgiusi keliose kavinese.

O "Pekino antyje" (Vilniuje) virėjas tuos vaisius gamina kiek kitaip (ten tokios beveik spurgos su vaisiais wink.gif ). Tai, įtariu, kad prieš kišdamas į karamelę, juos pavolioja krakmolo arba sojų miltų tešloje.
princiupesa
Dar du receptukai su bananais.

1. Tortas su bananais.

Reikia išsikepti įprastą biskvitą (stiklinė miltų, stiklinė cukraus, 4 kiaušiniai). Jį atvėsinus supjaustyti smulkiais kvadratėliais. Tokio pat dydžio gabaliukais reikia supjaustyti ir bananus.

Tada plaktuvu išplakti 1 litrą grietinės su cukrumi ir 1 sutarkuota citrina (su žievele). galima įpilti norimų kvapų. Tada į kremą lėtai supilti ištirpintą ir atvėsintą želatiną ir palikti kelioms minutėms pastingti.

Kremui pradėjus stingti, į dubenį/kepimo formą suberti supjaustytus bananus ir biskvitą ir palikti stingti. Skaniausia, kai tortas pastovi bent pusdienį - "subręsta".

2. Ledai su bananais.

O čia tai paprasta kaipdu kart du wink.gif šaukštu sutrinti bananus ir sumaišyti su vaniliniais ledais. Mmmmmmmm...... kaip skanu būna wink.gif Tokius ledus galima pagardinti šokolado užpilu ar drožlėmis, biskvitiniu sausainėliu, uogom. na, pagal fantaziją.

Skanaus drinks_cheers.gif
murrrka
QUOTE(princiupesa @ 2006 02 06, 19:50)
Tuos šilkinius vaisius gamina gana paprastai - supjausto gabaliukais ir trumpam įmerkia į verdančią karamelę. Štai taip. Galim pjaustyti ne tik bananus, bet ir obuolius, braškes, kyvius, ananasus, etc.

O "Pekino antyje" (Vilniuje) virėjas tuos vaisius gamina kiek kitaip (ten tokios beveik spurgos su vaisiais wink.gif ). Tai, įtariu, kad prieš kišdamas į karamelę, juos pavolioja krakmolo arba sojų miltų tešloje.
*

Ačiū už atsakymą... 4u.gif O aš kaip tik ir valgiau tokius traškius, tarsi tešloje, jie buvo apipilti karamele ir sezamo sėklytėm. Tai aš norėjau paklausti kaip tą traškią plutelę pagaminti... ax.gif
princiupesa
Pripažinsiu, kad kol kas dar neišbandžiau ax.gif , bet manau, kad ta karamelė greičiausiai verdama iš daug cukraus/medaus ir trupučio vandens. Reiks kada pabandyti, tada galėsiu pasakyti mažnaug tikslias proporcijas. cool.gif O gal yra kokioj nors knygoje kaipišsivirti karamelę? Reiks pažiūrėti.
Kozete
QUOTE(murrrka @ 2006 02 06, 22:58)
Ačiū už atsakymą...  4u.gif  O aš kaip tik ir valgiau tokius traškius, tarsi tešloje, jie buvo apipilti karamele ir sezamo sėklytėm. Tai aš norėjau paklausti kaip tą traškią plutelę pagaminti...  ax.gif
*

Kiek žinau, tai verda iš vandens ir cukraus, kaip paprastą karamelę, tada apvolioja bananus, likusią supila jau ant sudėtų bananų ir pabarsto sezamo sėklomis.
Nesu tikra ar taip darosi, nesi nei karto negaminau, bet galvoju, kad taip turėtų darytis.
ashley
QUOTE(bea @ 2003 11 05, 05:17)
Kad jau tema apie bananus, tai
Degantys kepti bananai

perpjauti nepernokusius bananus išilgai, apkepti svietuke, kad graziai parustu. Tada perdeti i lekstes, pabarstyti cukrumi, užpilti romu/brendziu/konjaku ir padegti. Viskas. Alkoholis turi būti ne maziau 40 laipsniu,  nedegs kitaip. Galima su ledais, galima vienus. Labai efektinga  biggrin.gif
*

Man kaip tai nesigavo.... Nuo romo bananai pelėsio skonį įgyjo. Nežinau, ką netaip padariau. Kuomet bananus užpyliau romu, bandžiau juos padegti, deja ugnelė pasirodė tik lokaliai. Manau, kad bananams tiktų ne romas, o brendis arba konjakas.
mexica
QUOTE(princiupesa @ 2006 02 06, 18:50)

*

O kur tos karamelės gauti? g.gif Kažkaip gal cukrų tirpinant? Man visviennesigavo jo ištirpint, jis neistirpo o ir liko skystesniu cukrum (idejau sviesto) doh.gif
Amalia
QUOTE(mexica @ 2006 02 16, 11:08)
O kur tos karamelės gauti?  g.gif Kažkaip gal cukrų tirpinant? Man visviennesigavo jo ištirpint, jis neistirpo o ir liko skystesniu cukrum (idejau sviesto)  doh.gif
*

Gal su irisais ar Karvute pabandyk? As Karvute su sviestu tirpinau ir tuo misiniu kukuruzu lazdeles klijavau (cia kitos forumietes receptas), visai neblogai gavosi tas skanumynas, tai gal ir cia tiktu?
Taistė
QUOTE(groom @ 2005 04 16, 23:10)
NA mamytes seiminikes...stai duosiu receptuka kuri naudoju kiekviena savaite...mano vaikai sukapoja sita duonyte pr kelias dieneles....labai skani ir labai sveika!
Bananu -aviziniu dribsniu(otmeal) duona
1 puodelis rudo cukraus
7 saukstai darzoviu aliejaus
2 kiausiniu baltymai
1 kiausinis
2 bananus(sutrintus)
1 puodelis  aviziniu dribsiu(sausu)
1/2 puodelio pieno
2 puodeliai miltu
1 saukstas kepimo milteliu(baking powder)
1/2 saukstelis sodos
1/2 saukstelio druskos
1/2 saukstelio cinamono

DARBO EIGA:

ORKAITE 350 .
sudek pirmuosius 4 ingridientus i didli puoda ir plak visutiniu greiciu.
Sumaisyk i atsikira lekstute bananus,avizinius dribsnius,piena ; ir supilka gavusia mase i cukraus mase(ta kuria jau plakei).
Sudek miltus i atskira puoda ir sumaisyk juos su kepimo milteliais ,soda ,druska ir cinamonu.
Supilk sausa miltu mase i mase kurioje jau viskas sumaisyta ...ir isplak gerai(plak kol miltai isimaisys,per daug ten nereikia plakti)

TAda mase supilk i duonytes inda(gali ind papurksti su svieatiniu purskikliu,tas nelimpantis vadinasi ) ...as tai naudoju 9/5 inda...toks nedidelis indukas..kaip duonos...
TAda dek paruosta duonos mase i orkaite ir kepk.
KEpti reikia 350 karscio orkaiteja 1 valanda ir 10 min.bet man kartais greiciau iskepa...ir ziurek kad nepradetu kepti daugiau visus ,kartais man apkepa virsus daugiau,tai as po 30 minuciu kepimo uzdengiu su forlija duonyte,,,tada liuks...niam...
poabandyk ,labai skanus receptas ir naudoju kiekviena savaite...
labai sveika duonele... thumbup.gif
*

1. kaip suprasti tuos avizinius dribsnius.. blush2.gif cia avizos is kuriu kose verdam ar dribsniai kuriuos su pienu valgom..? blush2.gif
2. 350 karscio orkaite..? blink.gif cia pagal kokia skale? maniske tik 220 laipsniu celsijaus tesiekia... g.gif

gal kas dar koki receptuka su bananais prisimine? nes pas mane kokie 8 vis dar liko po savaites intensyvaus naikinimo - nebeismanau ka daryt doh.gif biggrin.gif
Amalia
QUOTE(garbane @ 2006 08 20, 19:19)
1. kaip suprasti tuos avizinius dribsnius..  blush2.gif cia avizos is kuriu kose verdam ar dribsniai kuriuos su pienu valgom..?  blush2.gif
2. 350 karscio orkaite..?  blink.gif cia pagal kokia skale? maniske tik 220 laipsniu celsijaus tesiekia...  g.gif

gal kas dar koki receptuka su bananais prisimine? nes pas mane kokie 8 vis dar liko po savaites intensyvaus naikinimo - nebeismanau ka daryt  doh.gif  biggrin.gif
*

Pagal viską, čia Farenheito skalė, nes visas receptas amerikoniškas - jie puodeliais matuoja. Avižiniai dribsniai - na chlopcai, mano nuomone - ta prasme suspausti avižų grūdai, kaip Herkulesas , čia kaip miltų pakaitalas. Čia mano samprotavimai, nes amerikonai tą bananų duoną mėgsta, net daina yra apie ją.... (Man ji nepasisekė). Pabandyk su šokolado pudingu, vaikai mėgsta (bet su kaka bus doh.gif ). Taipogi jie pateikiami su karamele, su sirupu ir likeriu., ivyniojami į lietinį.... Gal uogienės išsivirt - pati nesu virusi, bet mačiau pirkti maišytą su kitais vaisiais ir vanile. Daugiau nežinau, ką patarti, pas mus namie jų nelieka, tai ir tos problemos neturėjau.
Antigonė
O aš dar paprastesnį receptuką žinau wink.gif
Bananai su šokoladu:
Bananų, plytelės šokolado ir romo
Bananus įpjauti, šokolado gabalėlius įstatyti į įpjovą, apšlakstyti romu ir suvynioti į folija. Kepti 15-20min.
Nailea
greitas bananų pyragas[COLOR=fuchsia]

4 kiaušiniai
stiklinė cukraus
200g margarino arba sviesto
4 sunokę bananai
šaukštelis sodos
miltų

Į ištirpintą ir pravėsintą margariną/sviestą supilti su cukrumi ištrintus trynius.Pridėti tiek miltų,kas išeitų tirštų blynų tešla,įdėti šaukštelį grietinėje išmaišytos sodos ir šakute ištrintus bananus.
Supilti iki standžių putų išplaktus baltymus,atsargiai išmaišyti.
Tešlą supilti į skardą ir 45-50 minučių kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
zaRAza
Kadangi is manes seimininke nelabai vykusi, tai noriu pasitikslinti, kiek panasiai tu miltu deti? Siandien bandziau tavo receptuka, bet jau kai i margarina idejau cuksu su tryniais issukta man gavosi ganetinai tirsta mase, tai miltu idejau tik keleta saukstu ir pyragas kazkoks skystokas, nedakepes gavosi. Gal kai atves dar biskiuka sustandes, bet kolkas tai toks pozalis atrodo. Nu bet kokiu atveju, tai laaaabai skanus smile.gif Suvalgysim ir toki smile.gif Aciu uz recepta.
zaRAza
Ai, dar jis man gavosi kazkoks tamsus. Galvojau, kad turi gautis koks nors gelsvas ar pan., bet gavosi panasios spalvos kaip meduolis. Ar toks ir turejo but? smile.gif
Nailea
taip turejo gautis rudas,vakar kepiau ir as,na as siek tiek daugiau bananu dedu tai jis man tirstokas gaunasi,o siaip reikia det daugiau miltu jeigu skystas o jei jau per tirstas gaunasi tada siek tiek vandens ir viskas ok.....
skanaus!
mirksiukas.gif

ir dar del puszalumo,jis toks minkstas ir turi buti,valgai tai atrodo,kad zalias,bet is tiesu ne cia viskas nuo bananu.... mirksiukas.gif
Juračiuks
Reiks bandyt. 4u.gif
Nailea
QUOTE(Juračiuks @ 2006 09 02, 21:42)
Reiks bandyt. 4u.gif
*

zinok skanus ir svarbiausia kad greitai pagaminamas ir gan pigus mirksiukas.gif
sekmes,parasyk kaip gavosi mirksiukas.gif
nefertite2006
patinka man tokie paprasti ir greiti pyragai,reiks pabandyt smile.gif
Alaina
pyragas ta sbananu labai skanus thumbup.gif: vakar kepiau, tai visi patenkinti. o jau kvapas kepant koks sklido wub.gif
as ji patiekiau su karstu sokoladu ir su nesaldzia grietinele thumbup.gif: puikus derinys.
Aciu Sandraa 4u.gif
saimutė
Sveikutės.
Gal kas žino ką skanaus galima pasigaminti iš bananų?
irmulia
Daug ką galima paruošti... biggrin.gif

Pvz.:
Pieno ledų ir bananų kokteilis:
sutrinti bananą, sudėti ledus ir užpilti šaltu pienu, viską sumašyti mikserio (blenderio) pagalba ir pateikti kokteilinėse. Galima pagardinti šokoldo padažu wub.gif

Kepti bananai šokolade:
nupjauti bananą, įpjauti odelę taip kad būtų įmanoma įkišti šokolado (pasirinktinai
juodo balto ar pieniško) gabaliukus, suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje

Nerealus desertas iš "Savas kampas" kavinės (jau keli metai kaip dingęs iš jų meniu verysad.gif )

reikia keramikinio ar stiklinio mažo kepimo indo, jame sudedami supjaustyti banano griežinėliai, užtarkuojamas fermentinis sūris ir užpilama karamele. Kepama orkaitėje iki išsilydys sūris wub.gif

gal dar kas papildys... ax.gif

smike
QUOTE(irmulia @ 2007 06 27, 10:14)
Daug ką galima paruošti... biggrin.gif

Nerealus desertas iš "Savas kampas" kavinės (jau keli metai kaip dingęs iš jų meniu  verysad.gif )

reikia keramikinio ar stiklinio mažo kepimo indo, jame sudedami supjaustyti banano griežinėliai, užtarkuojamas fermentinis sūris ir užpilama karamele. Kepama orkaitėje iki išsilydys sūris  wub.gif

*

Gal galima plačiau pakomentuoti, kas turima omenyje? ax.gif Ar padegintas cukrus, ar karamelinis pirktinis padažas, ar dar kažkas? 4u.gif
irmulia
Manau galima bandyti su degintu cukrumi, tik kad ji tada sukietės labai, o reikt skystos, vadinasi reikia cukrų kepinti su grietine ir sviestu... g.gif arba imti kokią pirktinę skystą karamelę
kamuoliukas
Kepti bananai šokolade:
nupjauti bananą, įpjauti odelę taip kad būtų įmanoma įkišti šokolado (pasirinktinai

Irmulia o kiek laiko reikia kepti tuos bananus ir kiek laipsniu nustatyt ax.gif
Arrivederici
QUOTE(kitty*** @ 2007 07 01, 15:37)
Kepti bananai šokolade:
*

aš dar romo kelis šaukštelius užpilu,labai tinka
irmulia
QUOTE(kitty*** @ 2007 07 01, 15:37)
*

keliolika minučių, tiesiog tiek, kad šokoladas išsilydytų ir bananas būtų prakepęs ir temperatūra vidutinė (tiksliai nepasakysiu nes maniškė orkaitė streikuoja: jungiu ant maximumo, o kepa vidutinišku karščiu doh.gif ) mirksiukas.gif
Miss_Rihi
gal galite pasakyti kiek vienas bananas turi kcal?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.