Gal žinot mamulios, ką daryti su bananais, kad jie nepajuoduotų?
Noriu dukros gimtadieniui į darželį padaryti vaisių vėrinukų, bet labai jau neapetitnai atrodo pajuodę bananai, gal įmanoma juos kuo nors apšlakstyti ar panašiai?
citrinos sultim. ir po to dar gali pudros pabert kad nebutu rugshtu
Kad jau tema apie bananus, tai
Degantys kepti bananai
perpjauti nepernokusius bananus išilgai, apkepti svietuke, kad graziai parustu. Tada perdeti i lekstes, pabarstyti cukrumi, užpilti romu/brendziu/konjaku ir padegti. Viskas. Alkoholis turi būti ne maziau 40 laipsniu, nedegs kitaip. Galima su ledais, galima vienus. Labai efektinga
Degantys kepti bananai
perpjauti nepernokusius bananus išilgai, apkepti svietuke, kad graziai parustu. Tada perdeti i lekstes, pabarstyti cukrumi, užpilti romu/brendziu/konjaku ir padegti. Viskas. Alkoholis turi būti ne maziau 40 laipsniu, nedegs kitaip. Galima su ledais, galima vienus. Labai efektinga
mhm, dekui uz receptuka!!!!!! jetau kajp fyzna turetu buti... ;D
[img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/u/chef.gif[/img]BANANAI ANT GROTELIU [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/w/thumbs.gif[/img]
Tinka iskyloms, gamtoj....
Ant groteliu deti bananus, kepti kol pajuodos- nebijoti ilgiau kepti, nes viduje turi gautis mase !!! Paskui deti i lekste banana, perpjauti jo zieve, isskesti ;) , i vidu dar ipilti skysto sokolado, brendzio ar konjako slakeli ir ledu !!!!!
Skanaus...[img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/5/lickout.gif[/img]
Tinka iskyloms, gamtoj....
Ant groteliu deti bananus, kepti kol pajuodos- nebijoti ilgiau kepti, nes viduje turi gautis mase !!! Paskui deti i lekste banana, perpjauti jo zieve, isskesti ;) , i vidu dar ipilti skysto sokolado, brendzio ar konjako slakeli ir ledu !!!!!
Skanaus...[img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/5/lickout.gif[/img]
QUOTE(pusk @ 2003 11 12, 00:53)
BANANAI ANT GROTELIU
Tinka iskyloms, gamtoj....
Ant groteliu deti bananus, kepti kol pajuodos- nebijoti ilgiau kepti, nes viduje turi gautis mase !!! Paskui deti i lekste banana, perpjauti jo zieve, isskesti , i vidu dar ipilti skysto sokolado, brendzio ar konjako slakeli ir ledu !!!!!
Skanaus...
Tinka iskyloms, gamtoj....
Ant groteliu deti bananus, kepti kol pajuodos- nebijoti ilgiau kepti, nes viduje turi gautis mase !!! Paskui deti i lekste banana, perpjauti jo zieve, isskesti , i vidu dar ipilti skysto sokolado, brendzio ar konjako slakeli ir ledu !!!!!
Skanaus...
turetu buti labai skanu
as patarsiu ka daryt su pjaustytais bananais, kad nepajuoduotu. na tarkim norisi gabaliukais papjaustyt. tai su visa zieve kai pripjaustai, pajuoduoja tuoj tie galai. tai reikia galus pamirkyt (gausiai) kokoso drozlese - ju buna visokiu spalvu pirkt, atrodo labai graziai ir nepajuosta net kita diena normaliai atrodo.
Noreciau patarimo. Susigundziau nusipirkti afrikieciu parduotuvej (Belgijoj) prinokusiu tikru dideliu bananu, o parsinesus namo paaiskejo, kad ne tik jie nepernoke, o viduj mediniai, zali, net zieve nesilupa be peilio pagalbos. Tai nebezinau, ka ismanyti, ismesti ar dar ka nors imanoma sugalvoti? Ar galima nokinti ir taip is isvaizdos pernokusi banana?
Kad sis skyrelis nebutu nuobodus, galima ir pasidalinti receptais su bananais, tik jau normaliais...
Kad sis skyrelis nebutu nuobodus, galima ir pasidalinti receptais su bananais, tik jau normaliais...
BANANINIS KEKSAS
14 saukstu miltu, 4 kiausiniai, pakelis sviesto, stikline (ar didesne puse puoduko) grietines, kvapu, 2 bananai, 10 saukstu cukraus, kvapu, dziuvelesiu skardelei pabarstyti. Saukstelis kepimo milteliu. Glajui kiausinio baltymas ir cukraus pudros 3 saukstai.
Kekso forma patepti sviestu (cm iki virsaus nereikia, geriau kyla), ir pabarstyti dziuveleliais ar miltais.
Bananus supjaustyti labai smulkiais gabaleliais (as juos net i kose sugrudu), sumaisyti su grietine ir cukraus 5 sauksais.
Islydyta keptuveje sviesta supilti i bliuda ir imusti kiausinius, tada viska issukti su mikseriu, supilti 5saukstus cukraus, kvapus, kepimo miltelius, per sietuka persijoti 14 saukstu miltu ir tada dar karta issukti su mikseriu iki vienalytes mases.
Sudeti grietin su bananais i issukta mase, viska ismaisyti saukstu.
Sudeti gauta tesla i kekso forma, kepti 200 laipsniu orkaitej, 1 h. Patikrinkite, ar nereikia daugiau pakepti ismeigdami degtuka (jei bus aplipes tesla, tai reikia dar kepti; mat mano orkaite senovine, tai gal su kitom uzteks valandos, turi gautis sviesiai rudas)
Istraukus ir siek tiek atvesusi atsargiai isversti i lekste. Kiausinio baltyma isplakti su cukraus pudra, kol gausis baltos putos, jomis aptepti keksa.
Neisigaskit, jei vidus atrodys slapias, kaip neiskepes, tai tik nuo bananu!
14 saukstu miltu, 4 kiausiniai, pakelis sviesto, stikline (ar didesne puse puoduko) grietines, kvapu, 2 bananai, 10 saukstu cukraus, kvapu, dziuvelesiu skardelei pabarstyti. Saukstelis kepimo milteliu. Glajui kiausinio baltymas ir cukraus pudros 3 saukstai.
Kekso forma patepti sviestu (cm iki virsaus nereikia, geriau kyla), ir pabarstyti dziuveleliais ar miltais.
Bananus supjaustyti labai smulkiais gabaleliais (as juos net i kose sugrudu), sumaisyti su grietine ir cukraus 5 sauksais.
Islydyta keptuveje sviesta supilti i bliuda ir imusti kiausinius, tada viska issukti su mikseriu, supilti 5saukstus cukraus, kvapus, kepimo miltelius, per sietuka persijoti 14 saukstu miltu ir tada dar karta issukti su mikseriu iki vienalytes mases.
Sudeti grietin su bananais i issukta mase, viska ismaisyti saukstu.
Sudeti gauta tesla i kekso forma, kepti 200 laipsniu orkaitej, 1 h. Patikrinkite, ar nereikia daugiau pakepti ismeigdami degtuka (jei bus aplipes tesla, tai reikia dar kepti; mat mano orkaite senovine, tai gal su kitom uzteks valandos, turi gautis sviesiai rudas)
Istraukus ir siek tiek atvesusi atsargiai isversti i lekste. Kiausinio baltyma isplakti su cukraus pudra, kol gausis baltos putos, jomis aptepti keksa.
Neisigaskit, jei vidus atrodys slapias, kaip neiskepes, tai tik nuo bananu!
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 14, 13:23)
Noreciau patarimo. Susigundziau nusipirkti afrikieciu parduotuvej (Belgijoj) prinokusiu tikru dideliu bananu, o parsinesus namo paaiskejo, kad ne tik jie nepernoke, o viduj mediniai, zali, net zieve nesilupa be peilio pagalbos. Tai nebezinau, ka ismanyti, ismesti ar dar ka nors imanoma sugalvoti? Ar galima nokinti ir taip is isvaizdos pernokusi banana?
Kad sis skyrelis nebutu nuobodus, galima ir pasidalinti receptais su bananais, tik jau normaliais...
Kad sis skyrelis nebutu nuobodus, galima ir pasidalinti receptais su bananais, tik jau normaliais...
na manau kad gali pabandyti juos dar panokinti gal kas ir gausis o tai ka ten nera normaliu bananu kad sakai panorai nusipirkti normaliu dideliu?
Man regis tu nusipirkai ne bananu, o platanu Jie atrodo kaip labai dideli bananai, tik yra krakmolingesni ir maziau saldus. O ir zieve sunkiai lupasi, kiek atsimenu...
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 14, 13:23)
Noreciau patarimo. Susigundziau nusipirkti afrikieciu parduotuvej (Belgijoj) prinokusiu tikru dideliu bananu, o parsinesus namo paaiskejo, kad ne tik jie nepernoke, o viduj mediniai, zali, net zieve nesilupa be peilio pagalbos. Tai nebezinau, ka ismanyti, ismesti ar dar ka nors imanoma sugalvoti? Ar galima nokinti ir taip is isvaizdos pernokusi banana?
Kad sis skyrelis nebutu nuobodus, galima ir pasidalinti receptais su bananais, tik jau normaliais...
Kad sis skyrelis nebutu nuobodus, galima ir pasidalinti receptais su bananais, tik jau normaliais...
Gal Tu nusipirkai verdamų bananų? Mes buvom azijatų parduotuvėje (Frankfurte), mano vyras susigundęs jų nusipirko, paskui bandė valgyt ir raukėsi.Aš juos ištroškinau, pridėjau biškį grietinės - pirštus apsilaižė.Tuos verdamus bananus valgo kaip mes bulves, kaip mane apšvietė viena azijietė.