Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Moliūgas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Jumi
Riesutinis moliugas o gal cukinija. Tikslaus pavadinimo nezinau. Isore tamsiai zalia gruobleta,o vidus geltonas  ;D
O riesutinis del to kad ragaujant (bent jau zalia)jauciamas riesutu prieskonis.
Gal teko kam nors ka nors is jo gaminti  ???
Girdejau kad galima issikepti labai skanu pyraga tik nerandu tokio niekur...
laurechka
Heloween'ui kepem moliugini pyraga. Tad manau, riesutis moliugas irgi tiktu. Pabandyk toki recepta:
250g moliugo minkstymo
30g mieliu
3 kiausiniai
0.5 st. pieno
0.5 st. cukraus
2 saukstai sviesto
3 stiklines miltu
migdolu drozliu, rasinu

EIGA:
mieles ismaisyti su keliais arbatiniais sauksteliais cukraus, supilti piena ir imaisyti sauksta miltu. palikti kad pakiltu.
Moliugo minkstyma supjaustyti gabaliukais, uzpilti 0.5 st. vandens ir troskinti 20-30min. Atvesusia mase pertrinti. Miltus, cukru, du kiausinio trynius, pakilusias mieles, istirpinta sviesta ismaisyti. Sudeti drozles, rasinas. Miltu deti tiek, kad neliptu prie ranku tesla. As dar palaikiau, kad tesla truputi pakiltu. Sukresk tesla i forma (as skarda isklojau sviestiniu popieriu). Pyrago virsu aptepk trynio plakiniu (gali cukraus siek tiek ideti).Kepk 190 laipsniu orkaiteje apie 1 val. (nors man iskepe per 25min gal todel, kad orkaite elektrine?).    
Skanaus!!! wink.gif
Sonatina
Tikiuosi Loreta iš žurnalo "Tavo vaikas" forumų nesupyks, bet labai jau skaniai atrodo jos receptas:

"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:

Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui


Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.

Skanaus!

P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "


Žadu ir aš išmėginti šį receptą... smile.gif
Leliuka
Pametesiu pora receptuku gali isbandyt, gal patiks smile.gif

MOLIUGU KOSE

500g moliugu
2 saukstai sviesto
0,5 stikl. pieno
0,5 stikl. manu kruopu
1 saukstelis cukraus
druska

Moliugus smulkiai supjaustyti ir apvirt su nedaug vandens, atskiestam su pienu ir saukstu sviesto. Po to suberti manu kruopas, cukru, pasudyti ir uzbaigti virti ant nestiprios ugnies.
Valgyt su sviestu.


KEPTI MOLIUGAI

500g moliugu
2 saukstai sviesto
2 saukstai miltu
2 saukstai grietines
druska

Moliugus supjaustyti 4-5cm ilgio ir 1-2 cm storio gabaliukais. Pasudyti, pavolioti miltuose ir is isu pusiu apkepinti svieste. Paskui kishti orkaiten, kad baigtu kept.

Patitekti su grietine ar pomidoru padazu. smile.gif


APKEPAI SU MOLIUGAIS

MOLIUGU APKEPAS SU GRYBAIS

500g moliugu
500g svieziu grybu
3 saukstai sviesto
2 saukstai dziuveseliu
2 kiausiniai
2-3 saukstai grietines
1 saukstelis kmynu
pipirai, druska

Moliugus supjaustyti ir isvirti pasudytame vandenyje. Isvirus isgriebti ir pertrinti.
Isvirtus ir supjaustytus grybus pakepinti svieste, iberus kmynu, pipiru, druskos.
Grybus, pertrinta moliuga ir kiausinius gerai sumaisyti, deti i riebalais istepta ir dziuveseliais isbarstyta keptuve ant virsaus dar apibarstyti dziuveseliu, apsalkstyt sviestu. Kepti orkaiteje 15-20 min

Patiekti su grietine.



MOLIUGU APKEPAS SU VARSKE

500g moliugu
250g varskes
0,5 stikl manu kruopu
1 stikl pienno
2 kiausiniai
100g razinu
2 saukkstai cukraus
2 saukstai sviesto
3 saukstai grietines

Moliugus supjaustytus nedideliais kubeliais kepti svieste. Iskeptus moliugus, varske, manu kruopas, kiausiniuss, nuplautas razinas, cukru, gerai ismaisyti, deti i riebalais istepta bleka, apslakstyti sviestu ir 15-20min kepti orkaiteje.

Niamnint su grietine. smile.gif
SKANAUS biggrin.gif
smike
Marinuoti taip. smile.gif

1 kg moliugo,
1 stikl. vyno acto,
1 saukstelis druskos,
imbiero,
po kelis zirnelius kvapiuju pipiru ir gvazdikeliu,
kelios kelendru seklos,
4 lauru lapeliai,
4 sakeles ciobreliu.

Moliuga supjaustyti vidutinio dydzio kubais, 4 min pavirti, isgriebti is vandens ir sudeti i stiklainius. Is 600 ml vandens ir prieskoniu isvirti marinata ir pilti ant moliugo. Stiklainius 30 min sterilizuoti 90` C temperaturoje. (cia sudejus i puoda su karstu vandeniu, o ne kaip nors ipatingai wink.gif )
Makarska
As labi megstu moliugu kose:

Moliugu gabalelius isverdam pasudytame vandenyje, isgriebiame, sutriname.
I moliugu tyre ipilam pieno, pakaitinam, idedam manu kruopu, druskos, cukraus pgl. skoni ir verdam. Kai isverda, imusam kiausini, kita ir greitai ismaisome. Kai kiausini sutraukia, kreciam i lekste, idedam sviesto ir skanaus.
ievalota
Kadangi man marinavimas gudi tundra, tai uzduosiu gana naivu klausima: stiklainius uzsukti paprastais dangteliai (tais atsukamais) ar tai, kuriuos reikia atidarineti su atidarytuvais? g.gif
Bitulka
QUOTE (ievalota @ 2004 09 16, 11:49)
Kadangi man marinavimas gudi tundra, tai uzduosiu gana naivu klausima: stiklainius uzsukti paprastais dangteliai (tais atsukamais) ar tai, kuriuos reikia atidarineti su atidarytuvais? g.gif

Zinoma gali uzsukamais, tik reikia patikrinti, kad nebutu parudije arba sulankstyti, nes praleis ora ir prades rugti. As pernai agurkus uzsukamais vakavau ir liuksiskai issilaike thumbup.gif
bea
Moliūgų apkepas

(maždaug 12 porcijų) Sudedamosios dalys
Tešlai:
425 ml kvietinių miltų
½ šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti

Įdarui:
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 ml cukraus
3 kiaušiniai
½ šaukštelio cinamono
½ šaukštelio imbiero

1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.

2. Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 1 dl vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.

3. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.

4. Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.

5. Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.

www.dansukker.lt
http://www.dansukker.com/rec_prod/recept.a...tema=40&sprak=7
user posted image
Papildyta @ [mergetime]1098884090[/mergetime]
Aš ruošiuos šitą kepti. Pamenu prieš du metus Rimi lankstinuke buvo labai skanus moliūgų pyrago receptas su pienu,o ne su grietinėle, bet labai panašus. KAdangi aną pamečiau, bandysiu šitą daryt per helovyną.
Mamce
Bea, o kas yra kokosiniai makaronai ???
rivera
QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 19:10)
Tikiuosi Loreta iš žurnalo "Tavo vaikas" forumų nesupyks, bet labai jau skaniai atrodo jos receptas:

"Daugelis mano,kad sveikas maistas (na tas, kur sveikuoliai rekomenduoja) yra neskanus. O štai ir nebūtinai. Dabar šlamščių toookį skanų sveikuolišką moliūgų pyragą (dar šiltutį, kvepantį), kad ir su jumis noriu pasidalinti. Na, bent receptuku:

Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.

Skanaus!

P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "
Žadu ir aš išmėginti šį receptą... smile.gif
*



Kepiau šiandien šį pyragą, gaila sad.gif bet ryt jis visas važiuos į šiukšlių konteinerį. Nepatiko nei man nei vyrui. Gal mano moliūgas kažkoks ne toks, gal mes nepratę prie tokių patiekalų g.gif . Bet kad tas pyragas kaip iš bulvių keptas plius dar saldus ir su razinom tongue.gif .
O jųs ar kepėt, ar patiko?
Amalia
QUOTE(tusiukas8 @ 2005 08 22, 21:21)
Kepiau šiandien šį pyragą, gaila  sad.gif bet ryt jis visas važiuos į šiukšlių konteinerį. Nepatiko nei man nei vyrui. Gal mano moliūgas kažkoks ne toks, gal mes nepratę prie tokių patiekalų g.gif . Bet kad tas pyragas kaip iš bulvių keptas plius dar saldus ir su razinom tongue.gif .
O jųs ar kepėt, ar patiko?
*


Tu moliugu gi visokiu rusiu yra.Matyt, netinkama paemei.Kai kurie tikrai tvartu atsiduoda, nors skanus - tada reikia ko papildomo deti kvapui pakeisti. Esu virusi uogiene, bandziau su visokiom uogom maisyti, geriausiai pasiseke su bruknem ir juodais serbentais.As viriau is to, kur smarkiai geltona mesa.Esu ji ir troskinusi - apviriau vandeny, paskui grietineles pridejau.Valgem su mesa.
Kiti gi labiau tinka rauginti, marinuoti.Reikia paeksperimentuot.
rivera
QUOTE(Amalia @ 2005 08 25, 14:52)
Tu moliugu gi visokiu rusiu yra.Matyt, netinkama paemei.Kai kurie tikrai tvartu atsiduoda, nors skanus - tada reikia ko papildomo deti kvapui pakeisti. Esu virusi uogiene, bandziau su visokiom uogom maisyti, geriausiai pasiseke su bruknem ir juodais serbentais.As viriau is to, kur smarkiai geltona mesa.Esu ji ir troskinusi - apviriau vandeny, paskui grietineles pridejau.Valgem su mesa.
Kiti gi labiau tinka rauginti, marinuoti.Reikia paeksperimentuot.
*



Tai va aš ir galvoju reiks marinuot, gal visai nieko bus smile.gif . Nes tiek daug priaugo man jų doh.gif , o anyta vis klausia kam jie man blush2.gif . Sakau kad labai skanu, bet kai pasigaminau tai doh.gif .
KOSMĖJA
Aš taip pat verdu moliūgų košę, tik nededu kiaušinių, tiesiog sviestuko ir viskas. thumbup.gif Man labai skanu.
Utiuitiutė
Uogienė thumbup.gif Nuluptą moliūgą sutarkuoti bulvine tarka, tą patį padaryti su kriaušėmis. Virti kaip paprastą obuolienę, dėti mažai cukraus. Man labai labai skanu smile.gif
Betina
Tusiukas8, ačiū už receptą. O tu pagal jį bandei daryti? Ar galima tokią uogienę laikyti kambarinėj spintoj?

QUOTE(Eaglute @ 2005 09 08, 21:26)
O kaip ji issaugot ziemai, maziukui verdu kose "asorti" tai idedu ir moliugo gal galima saldyt ar siaip kur nors laikyt, bet bijau, kad nesupustu.
*



Čia vienos mamytės receptas, bandysiu obuoliukus su moliūgu žiemai į mažus indelius daryt:

QUOTE(LINCE @ 2005 07 19, 13:37)
Sename ''Tavo vaikas''žurnale(2001/6)radau  kaip pasigamint tyrelių žiemai.Nebandžiau,bet pabandysiu ,nes greit prasidės daržovių metas.

Taigi keletas derinukų
1. 3 dalys kriaušių ir viena dalis raudonųjų serbentų;
2. 1 dalis svarainių,2 dalys moliūgų, ir 0,5 dalies morkų;
3. 2dalys juodųjų serbentų,0,5 dalies šaltalankių ir 1 dalis moliūgų;
4.2 dalys obuolių ir 1 dalis moliūgų.

Gaminti reiktų taip:produktus reiktų blanširuoti(2-3 min. įmesti į 90-95 C)temperatūros vandenį),tada trinant per sietelį lengvai atskirti žievelę(svarainius reiktų 2-5 min.pavirti).Tada sudėti į stiklainius ir juos įstatyti į puodą su vandeniu(į puodo dugną reiktų įtiest rankšluostį ,kad besuskiltų)Vandens įpilti ,kas vos ne iki indelio krašto.Į košelės viršutinį sluoksnį įstatyti termometrą.Kai padala pasieks 95-98 C,indelius išimti,sandariai užsukti,apversti dangteliais į apačią ir parą šiltai apkloti.
Tokios tyrelės gali būti gaminamos be cukraus.

Daržovių tyreles gaminti įvairiu santykiu imant morkų,agurkų,cukinijų(morkų ,agurkų ,piomidorų).Tinka įvairūs kopūstai,burokėliai,cukinijos ,patisonai.Tik gaminant vien iš daržovių reikia nepamiršti įberti šiek tiek druskos.
SĖKMĖS BANDANT IR PRANEŠKIT ,AR KAS NORS SKANAUS PAVYKO smile.gif

Beje,aš pati sau kiekvienais metais darausi obuolių tyrelę žiemai.Man baisiai patinka.Geriausia pasirinkti nelabai saldžius ,bet nunokusius ,net pernokusius,obuolius .Juos smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti(sau įdedu šiek tiek cinamono,bet tai nebūtina),sudedu į puodą ,įpilu šoek tiek vandens ir pakaitinu.Obuoliai tiesiog suyra ir tada sudedu į indelius ir laukiu žiemos ,kai galiu tokią tyrę kabliuoti.Negalima dėti nė lašo cukraus ,nes tada pradės rūgti.
*


Pikta Feja
Moliūgų kreminė sriuba
Sugalvojau pati, patiko man, vaikui ir net mano labai įnoringam vyrui.
Supjaustyti moliūgą ir išvyrti mažame vandens kiekyje ( apie dešimt minučių)
Išvirusi moliūgą kartu su vandieniu sutrinti į tyrę
Supilti atgal į puodą ir verdant ant silpnos ugnies įpilti grietinelės (200 ml)
Sudėti prieskonius: muskato riešutas, du sultinio kubeliai ir dar šiek tiek druskos, pipirų
Kai jau pradeda burbuliuoti įdėti tarkuoto sūrio apie 150 g, bet kokio.
Viską išmaišyti kol susilydis sūris ir valgyti dideliais šaukštais.
LAAAbai skanu ir sotu essen.gif
Gaunasi švelni kreminė sriubytė.
rivera
Betina, aš tą uogienę laikau bute sandeliuke. Tikrai nemanau kad kas nutiks, bent jau kol neatidarinėji stiklainio. O kai pradarau šaldytuve smile.gif
zopliuke
as atradau labai skania darzoviu kose su moliugu:
Puse porcijos bulviu, likusia puse dalini moliugui, ir puse morku, viska isverdi sutrini, idedi tarkuoto fermentinio surio. as naudoju kaip prieda prie mesos, ar darzoviu.
Glacee
puikus įdaras pyragėliams:
moliūgas supjaustytas kubeliais
svogūnas supjaustytas kubeliais
žiupsnelis cukraus
žiupsnelis druskos
pipirų pagal skonį

taip pat manų košė su moliūgais
užvirinti vandenį su pienu, sutarkuoti su burokinę tarka moliūgo, įmesti kokia saują-dvi tarkuoto moliūgo į vandenį. Virti kol moliūgas suminkštės, tada suberti manų kruopų, o gale - šaldytų trintų braškių su cukrumi.

Na ir dar viena idėja smile.gif čia smile.gif
uups
o as pertrinta moliugu sriuba galeciau kasdien valgyt thumbup.gif
jai reikia:
1-2 skilteliu cesnako
1 svoguno
keliu saukstu aliejaus
1 bulves
0.5 kg moliugo (naudoju muskatini)
druskos

nebutina, bet skaniau:
0.5 citrinos sultys
1-2 cm zhalios imbiero shaknies
grietineles (apie 100ml)

cesnaka ir svoguna nulupam, smulkiai supjaustom, apkepam keptuvej kol pradeda ruduot, sudedam tarkuota imbiera verciam kubeliais supjaustyta bulve ir moliuga, apkepinam kol moliugas pradeda kiek rusvet, o bulves suminksteja.
Verciam viska i puoda, uzpilam verdanciu vandeniu (ar sultiniu), 1-2 cm daugiau nei yra darzoviu ir dar paverdam kokiu 20 min. Viska sutrinam, ipilam citrinos sultis ir grietinele ir voila! Leksteje papuoshiam kepintom moliugu seklom arba grietineles 'saulyte', 'spirale' ar pan. Man dar labai skanu valgyt su dziovintais kepintais svogunais ir baltos duonos croutons.
Skanaus!

Papildyta:
Glacee, nu tas idarytas moliugas fantastishkai skamba thumbup.gif butinai gaminsiu, aciu kad pasidalinai 4u.gif
espera
as ir siais metais moliugu prisisodinau darze, tai teko ismokt ka nors su jais daryt biggrin.gif Mums su vyru labai patinka

Moliugu blynai
[COLOR=red]

moliugo gabala sutarkuoju su burokine tarka, idedu labai smulkiais kubeliais pjaustytos raudonos paprikos, imusu kiausini, dedu truputi miltu, druskos ir kepu kaip bulvinius blynus po sauksta dedama, apversdama su mentele. Padaziukas is grietines ir spirguciu smile.gif mum tai labai skanu smile.gif
Blümchen
pridesiu ir as savo moliugu receptus:

konservuotas moliugas(tikri saldainiukai thumbup.gif )

pristatymas
konservuotus moliūgus galima valgyti vienus, su sumuštiniais,
bei prie mėsos. konservams geriausiai tinka šviesus moliūgas,
kurio ne tik skūra, bet ir mėsa yra šviesi, beveik balta. juos
reikia ilgėliau virti, tačiau yra ir skanesni.
produktai
1,5-2 kg gatavo moliūgo(supjaustyto)
0,5 litro vyno acto
1 kg cukraus
10 gvazdikėlių
1 cinamono lazdelė
gabaliukas imbiero(ingver)(nebūtina, bet duoda ypatinga aromatą)
gaminimas
moliūgą nuplauti, supjaustyti i keturias dalis, išimti minkštima su sėklomis, išgramdyti su šaukštu(galima ir su peiliu nupjauti susipjausčius į mažesnius gabaliukus) likusią minkšta dalį(galima sriubą iš jos virti) kol lieka maždaug 1-1,5 cm kieta dalis. tada nulupti ploną žievę ir kas liko supjaustyti į mazdaug 1x1 cm gabaliukus ir juos sverti.
acta užvirti su cukrumu dideliame puode, mažiausiai 5 litrų, kol cukrus ištirps, tada sumetam prieskonius, ir sukratome moliūgo kubelius. iš pradžių atrodo, kad trūksta skysčio, bet pamaišius jo atsiranda daugiau.
virti maždaug 10-30 min.(pagal rūšį skiriasi ir virimo laikas). sukrauti viską į stiklainius. prieskonius geriausiai išimti ( išskyrus imbierą) nes jie nudažo prigludusius moliūgus tamsiai ir negražiai atrodo. jei atrodo, kad skysčio truksta, tai užtenka su šaukštu pagrūsti moliūgo gabaliukus ir jo atsiras. uždarom su dangteliais(su užsukamais) ir pastatome į konservavimo puoda. jei tokio neturime, tinka ir orkaitė. ten verdame 95°c temperaturoje dar 20 min. viskas.
priedas
kas verdate ant cerano, būtinai stovėkit prie puodo ir niekur nesitraukit, saugokit, kad neišbėgtu ar puodo kraštu ant cerano nenuvarvėtu, nes sudegins cukrus ceraną ir galėsit išmesti. ir puoda po kiekvieno virimo gerai nuplauti, bent jau iš išorės.


------------------------------------

siemet viriau ir uogiene:


500 g slyvu
500 g moliugu mesos
1 imbiero gabaliuka
1 kg zele cukru, bet galima tikriausiai ir normalu cukru imti

moliugo mesa geriausiai yra sutarkuoti, arba apvirus sutrinti su mixeriu. Gerai isverdam ir supilam i stiklainius. Labai skanu.

----------------------------------------

norejau dar adventine uogiene issivirti is obuoliu ir moliugu, bet dar neprisiruosiau blush2.gif gal kita savaitgali tada.

tai va toks receptas yra:

50 g sviesto
700 g moliugo mesos (Hokaido arba Moschus rusies), supjaustyto kubeliais
300 g obuoliu supjaustytu kubeliais su zieve
60 g Marcipano
1 pokelis vanilino cukraus
2 laselius migdolu aliejaus
1 saukstelis meduoliu priskoniu
1 pokelis cukraus
bei citrinos zieveles

moliuga ir obuolius svieste patusinti kol suminkstes, ideti cukru bei marcipana ir sutrinti su mikseriu. Tada sudeti likusius dalykus ir pavirti keleta minuciu. Dar karsta mase supilti i stiklainius ir tuojau pat uzdaryti(uzsukti)
MAMICY
QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 20:10)
Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.

Skanaus!

P.S. Kol to receptuko nežinojau, vis mastydavau: ką čia iš moliūgo padarius. Blynai pabosta, vaikai grūdų košę su moliūgu tik mažiukai valgė,... O dabar namai vis pyragu kvepia... "
Žadu ir aš išmėginti šį receptą... smile.gif
*


vakar helovyno proga kepiau pikčiurną moliūgų pyragą biggrin.gif visiems kurie ragavo patiko thumbup.gif

user posted imageuser posted image
Ateik
QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 20:10)
Tikiuosi Loreta iš žurnalo "Tavo vaikas" forumų nesupyks, bet labai jau skaniai atrodo jos receptas:


Nesupyko. wink.gif 4u.gif Pamačiusi šį skyrelį norėjau ir pati įdėti, bet pasirodo jau išbandyta.

Kas savaitę dabar kepu šį pyragą. Vaikam jau ir pabodo, o svečiaio visad mielai skanauja.
campanula
QUOTE(Sultone @ 2005 09 09, 10:55)
Moliūgų kreminė sriuba
Sugalvojau pati, patiko man, vaikui ir net mano labai įnoringam vyrui.
Supjaustyti moliūgą ir išvyrti mažame vandens kiekyje ( apie dešimt minučių)
Išvirusi moliūgą kartu su vandieniu sutrinti į tyrę
Supilti atgal į puodą ir verdant ant silpnos ugnies įpilti grietinelės (200 ml)
Sudėti prieskonius: muskato riešutas, du sultinio kubeliai ir dar šiek tiek druskos, pipirų
Kai jau pradeda burbuliuoti įdėti tarkuoto sūrio apie 150 g, bet kokio.
Viską išmaišyti kol susilydis sūris ir valgyti dideliais šaukštais.
LAAAbai skanu ir sotu essen.gif
Gaunasi švelni kreminė sriubytė.
*


Va šita sriubytė tai thumbup.gif Dar aš prie jos paskrudinu skrebučių ir valgau,tik figūrai labai kenkia mirksiukas.gif
Kulinaras
Sveiki, ir sveikos 4u.gif

Prisiauginau as 6 dickius moliugus savo darzelyje ir nutariau is ju ka nors skaunaus pasigaminti. biggrin.gif Tai wat, jusu puslapyje radau puiku moliugo pyrago recepta, ir kazkur pro akis prabego moliugo uogiens su citrinomis ir apelsinais receptais, bet tikrai zinau, kad pas jus siame forume blush2.gif Mano prasymas butu toks: Jei nebutu sunku uogienes autorei (iui) gal galite dar karat parasyti sio nuostabaus pateikalo recepta, buciau labai labai labai dekingas rolleyes.gif ziema arteja ir norisi pasigaminti kazko skaunaus unsure.gif Dar karat labi jums dekoju ax.gif
P.S recepta galite iskarto sisuiti man i e-mail: Pauliuxass@one.lt arba

Pauliuxasas@yahoo.de

Pasirinkite kuri norite cool.gif

Issivirsiu, butinai pavaisinsiu lotuliukas.gif thumbup.gif
kalina
QUOTE(campanula @ 2007 02 04, 21:59)
Va šita sriubytė tai  thumbup.gif Dar aš prie jos paskrudinu skrebučių ir valgau,tik figūrai labai kenkia mirksiukas.gif
*



O mano seimyna nemegsta surio, todel vietoj surio pilu grietinele. Irgi labai skanu thumbup.gif Pabandykit.
zyzute
O as va nieko nemokejau is moliugo pasidaryt tai dabar apsiskaiciau, tai darysiu ax.gif bigsmile.gif nes siemet laaaaabai daug ju mama priaugino cool.gif
anaid79
QUOTE(Sultone @ 2005 09 09, 10:55)
Moliūgų kreminė sriuba
Sugalvojau pati, patiko man, vaikui ir net mano labai įnoringam vyrui.
Supjaustyti moliūgą ir išvyrti mažame vandens kiekyje ( apie dešimt minučių)
Išvirusi moliūgą kartu su vandieniu sutrinti į tyrę
Supilti atgal į puodą ir verdant ant silpnos ugnies įpilti grietinelės (200 ml)
Sudėti prieskonius: muskato riešutas, du sultinio kubeliai ir dar šiek tiek druskos, pipirų
Kai jau pradeda burbuliuoti įdėti tarkuoto sūrio apie 150 g, bet kokio.
Viską išmaišyti kol susilydis sūris ir valgyti dideliais šaukštais.
LAAAbai skanu ir sotu essen.gif
Gaunasi švelni kreminė sriubytė.
*



Mano vyras iš turgaus parnešė didžiulį gabalą moliūgo, bet nežinojau, ką iš jo galima pagamint, pasiskaičius šiame skyrelyje nusprendžiau išvirti sriubytės. Viriau panašią į šią, bet, matyt, per daug vandens įpyliau, tai kad būtų tirštesnė įdėjau porą šaukštų manų, sūrio neturėjau, o grietinėlės pylėmės jau į garuojančią lėkštėje sriubą, išėjo tikrai skani sriubytė drinks_cheers.gif
džiūsna
Ką tik išviriau moliūgų košės (su manais). Nu tikrai labai skani thumbup.gif . Gal dar ir moliūgas geras šviežias buvo, jokio pašalinio prieskonio neatsirado.

O čia molūgienė su apelsinais (labai tinka daryt ir su kietesniais ar nelabai skaniais moliūgais):

1,5 dalies obuolių
1 dalis moliūgų
0,5 apelsinų (nors užtenka 2-3 visam puodui)
(proporcijas galima keist, jei minkštas miliūgas - dėti daugiau)

Obuolius ir moliūgus - kubeliais, apelsinus permalti per mėsmalę su visom žievelėm. Verdam kaip ir obuolienę. Cukraus nereikia, būna saldi nuo uobolių. Jeigu moliūgai kietoki - pirmiausia pavirti juos vienus, paskui dėt obuolius su apelsinais.
Kas ragavo, galvojo, kad su ananasais tongue.gif . Mes tai vieną taip ir valgom , labai lengva gaivi
Papildyta:
Ką tik pamačiau, kad turbūt kulinaras šios apelsinų - moliūgų košės ieškojo. Jeigu žiemai, tai aš dedu cukraus, daugiau apelsinų ir į iškaitintu užsukamus stiklainius
zyzute
Eisiu siandien gaminti moliugo apkepo, veliau parasysiu kaip sekesi mirksiukas.gif
O taip skaniai atrodo tie pyrai, gali ir ju reiks pabandyti ax.gif
zyzute
Nu va iskepiau apkepa su varške prasom paziureti kas gavosi.
As tai dar druskos idejau ax.gif
user posted image
user posted image
xmarx
Zyzute,
apkepas atrodo nuostabiai bigsmile.gif Ar jis toks pats skanus, kaip ir grazus? Kepsi antra karta? Kaip tik turiu pora moliugeliu ir mastau, ka cia skanaus is ju pagaminti. O sitas apkepas atrodo viliokiskai wub.gif
Tija
Kepiau moliūgų pyragą. Išvaizda gal ir nelabai graži, bet skonis atperka viską thumbup.gif

100 g minkšto sviesto;
200 g cukraus;
2 kiaušiniai;
150 g moliūgo piurė;
225 g miltų;
1 citrinos tarkuota žievelė;
10 sausainių trupinių;
5 š. pieno.


Pirmiausia paruošiama moliūgų piurė. Moliūgų vidus išvalomas, supjaustomi smulkiau ir dedami į kepimo indą odelė į viršų. Indas pripildomas vandens ir dedama į orkaitę 1-1,5 val, priklausomai nuo moliūgo dydžio. Suminkštėjęs moliūgas išimamas, nupjaunama odelė ir susmulkinamas.
Sviestą išsukti su cukrumi. Mušti po vieną kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti miltus, moliūgų piurė ir gerai išmaišyti. Paskiausiai sudėti trupinius ir įpilti pieno. Dar kartą gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą kepimo skardą ir kepti apie 40-45 min 180 0C įkaitintoje orkaitėje.


user posted image
Gilute
O as isbandziau moliugo pyrago recepta, kuris pirmadieni Delfi buvo isspausdintas. Super thumbup.gif thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif . Pats skaniausias moliugo patiekalas, kuri valgiau. Tikrai dar ne karta kepsiu.
Gitta
QUOTE(Sonatina @ 2003 11 05, 20:10)
Moliūgų pyragas

500g moliūgo (puikiai tinka ir cukinija)
2 kiaušiniai
stiklinė cukraus (geriau rudas, bet tiks ir įprastas)
pusė stiklinės aliejaus (kad gražesnis pyragas būtų, dedu su karotinu aliejų)
3 stiklinės miltų,
kepimo miltelių,
200g džiovintų vaisių (razinų,abrikosų)
riešutų papuošimui
Moliūgą sutarkuoti ne per smulkiausią tarką, pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti. tada jau kas liko: džiovinti vaisiai. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir papuošti . Aš apibarsytau kokoso drožlėmis, prismaigstau lazdyno riešutukų ir į orkaitą. Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min: kol paruduos gražiai.
*




Kepiau pagal šį receptą jau tris kartus thumbup.gif . Tik nesuprantu kodėl truputį skyla, nu bet nieko, labai jau skanus gaunasi user posted image . Mama šiais metais labai daug moliūgų priaugino bigsmile.gif
Kepiau iš moliūgo tokio labai jau oranžinio, įdedu foto.
user posted image
Šitą nešėsi sūnus į mokyklą, sakė, visi labai gyrė thumbup.gif
user posted image
O šitą kepiau vakar, baigiam suvalgyt, tai rytoj vėl kepsiu user posted image
user posted image
Tik nedėjau džiovintų vaisių ir moliūgą labai smulkiai sutarkavau, gavosi kaip tyrelė.
Cica
Sveikos šeimininkės 4u.gif
Turiu namuose du didziulius moliukus ir nezinau, ka su jais daryti g.gif
Bandziau kepti blynus (taip kaip kepu is cukinijos), visai gal ir nieko, bet mano vyras visai tokiu blynu nevalgo doh.gif
Gal zinot kas kokiu idomesniu receptu???
livida
labukas mirksiukas.gif ,as tai moliugu anksciau isvis nemegdavau,bet kai mano vyras juos paruose ir as pirma karta paragavau -tai patiko.as juos dedu i visokiausius troskinius,ar galima taip pat blynam kaip tu mynejei,tik as juos dar maisau su bulvem ,morkom, cukinija..........arba dar galima patroskinti su svogunais, cesnaku ir valgyti su kepta mesa ar deti ant kepsniu ir suriu uskepti.be to as juos dar saldau nes deja ju sezonas ne toks ir ilgas thumbup.gif
Dasha
as turiu australiska kazkoki moliuga - is esmes jis kitoks nei musiskiai, toks riebesnis ir geltonai oranzinis, labai skanu troskintas su svogunais su truuciu druskytes ir pipiriuku su virtom bulvem good.gif
Egle 22
Keptas moliugas: supjaustomas riekem,apverdamas truputi sudytam piene, kol suminkstes, pamirkomas plaktame kiausinyje, tada apvoliojamas dziuveseliuose ir apkepamas.
Pieniska moliugu sriuba: moliuga smulkiai sutarkuojam ir verdam vandenyje apie 15 min. Iberiam smulkiu makaronu ir vel leidziam pavirti. I pabaiga supilamas pienas.
Amalia
1.Aštrus moliūgo troškinys su bulvem ir curry
700g moliūgo ( jau be sėklų ir žievės ), 700g bulvių, 2 skiltelės česnako, 3 šaukštai aliejaus (alyvų arba ir kitokio) 4 šaukšteliai curry mišinio miltelių, 2 šaukšteliai kurkumos, apie 600ml vandens ar daržovių sultinio ( pačios virto ar iš kubelio), 2 šaukštai paskrudintų pinijos grūdų, moliūgo sėklų ar saulegražų.
Bulves ir moliūgą nulupti, supiaustyti kubeliais. Česnaką sukapoti, pakepinti aliejuje, sukrėsti moliūgą, kiek patroškinti, kad kvapą perimtų, sukrėsti bulves, prieskonius, užpilti skysčiu ir ant nelabai stiprios ugnies virti, kol suminkštės, bet dar formą išlaikys. Išimti, pabarstyti sėklom ir petražolių lapeliais. Galima patiekti ir su skystimu , norint paskaninti grietinėle.
2.Keptas moliūgas su morkų-porų vinegretu
500-700g moliūgo, prieskoninės druskos (tos su žolėm), alyvų aliejaus
Vinegretui: po 50ml balsamico ir obuolinio acto bei žaliojo alyvų aliejaus ir moliūgo sėklų aliejaus (jie turi specifinį skonį, jo nesivaikant, galima imti šiaip aliejų ir actą), druskos, maltų pipirų
1 morka, 100g poro, 1 svogūniukas bei petražolių lapeliai (abu smulkiai sukapoti)
Orkaitę įkaitinti iki 220°C, moliūgą supiaustyti skiltimis, apibarstyti druska, sudėti ant skardos, kepti apie 15min. - patikrinti įsmeigiant dantų krapštuką.
Suplakti vinegretinį padažą.
Morką supiaustyti mažais kubeliais, porą plonais žiedeliais, patroškinti, kol suminkštės, sumaišyti su sukapotu svogūnu, sukratyti vinegretan, juo užpilti iškeptas skiltis, apibarstyti petražolėm.
3.Moliūgo parfait
500g moliūgo, 3 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių), 200g grietinėlės, 2 griežinėliai citrinos, 80g medaus, pusė šaukštelio cinamono,, kas mėgsta - kiek muškato, 2 šaukštai moliūgo sėklų (smulkiai sukapoti)
Moliūgą supiaustyti kubeliais ir apie 20min. virti nedideliame kieky (kad vos apsemtų) vandens su citrina. Gerai nuvarvinti, ištrinti mikseriu su tryniais, medum, cinamonu iki kreminės masės. Grietinėlę išplakti. Baltymus išplakti. Atsargiai viską išmaišyti, pusvalandžiui įkišti į šaldiklį (ne šaldyduvą!), atsargiai permaišyti. Mažas parfait formeles pasviestavus išbarstyti kapotom sėklom, sudėlioti masę ir sukišti šaldiklin. Prieš serviruojant trumpam panardinti karštan vandenin, kad lengviau išsiverstų. Na, čia tikra egzotika mirksiukas.gif
Pati dažniausiai moliūgą troškinu su svogūnu ir morkom, dedu česnako ir kokių žolelių (meirūno, peletrūno, raudonėlio) pakeisti kvapui arba tik su morkom, tada su cinamonu ir kiek grietinėles. Be to, verdu moliūgienę su įvairiais priedais, pvz. bruknėm, citrinom, apelsinais, imbieru, čili - kas šauna į galvą. Paskutinė buvo su citrinos sultimis. Moliūgą sutarkavau (mašina, maždaug tokio storumo, kaip spageti) - 1kg, pridėjau burokine tarka sutarkuotų pusę kg obuolių, užpyliau stikline citrinos sulčių, ant viršaus užbėriau pusę kilo cukraus ir palikau per naktį. Tada sudėjau likusį cukrų (1kg), leidau dar kiek sultis paleiasti, jas nupylusi užvirinau, paviriau, kol nustojo putoti, suverčiau moliūgąą ir paviriau. Galiausiai įpyliau citrininio aromato (kur pyragams bei kitiems patiekalams) ir supilčiau į stiklainius. KItą pamaišiau su apelsinais bei jų likeriu, padariau ir su romu...Vyras įvertino teigiamai, kiti dar neparagavo. Šiaip jisai moliūgo nelabai mėgsta dėl jo kvapo, bet kai kvepia citrina, apelsinu ar galiausiai romu, sako, kad skanu. Taip ir apgaunami tie vyrai. ax.gif
Daivulyte
MES TAI VALGOM MOLIUGU RYZIU KOSE ,LABAI SKANU.
MOLIUGUS SUPJAUSTAI GABALIUKAIS ,SUDEDI I VANDIENI,SIEK TIEK PAVERDI ,VELIAU SUDEDI RYZIUS IR VERDI . GALIAUSIAI VISKA GALIMA SUTRINTI SU TRINTUVE KUR BULVIU KOSE DAROTIR SIEK TIEK DRUSKYTES thumbup.gif VAKARIENEI KAIP TIK TOKS PATIEKALAS ,TIKRAI NEPERSUNKUS JUSU SKRANDZIAMS smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dasha @ 2007 11 03, 10:10)
as turiu australiska kazkoki moliuga - is esmes jis kitoks nei musiskiai, toks riebesnis ir geltonai oranzinis, labai skanu troskintas su svogunais su truuciu druskytes ir pipiriuku su virtom bulvem good.gif
*


KUR TOKIO SEKLAS PIRKOT , NES AS BUTENT TOKIO IR IESKAU thumbup.gif mANO MAZIAUSIAS LABAI MEGSTA MOLIUGA wub.gif
Cica
Vat tai dekui uz receptus 4u.gif Butinai siandien ka nors pagaminsiu, o veliau parasysiu kaip sekesi mirksiukas.gif
Cica
QUOTE(Egle 22 @ 2007 11 03, 12:40)
Pieniska moliugu sriuba: moliuga smulkiai sutarkuojam ir verdam vandenyje apie 15 min. Iberiam smulkiu makaronu ir vel leidziam pavirti. I pabaiga supilamas pienas.
*


Na sumasciau ir as issivirti tokia sriuba... bet pamaciau, kad neturiu smulkiu makaronu unsure.gif Tai juos pakeiciau aviziniais dribsniais.
Moliuga sutarkavau burokine tarka ir isviriau kartu su aviziniais dribsniais (tiksliau 5 grudu). I pabaiga ipyliau pieno. Tai gavosi thumbup.gif Isivaizduojat, mano vyras i moliuga paziuret negalejo, niekaip neipirsdavau blynu is moliugo, o dabar net antros lekstes paprase lotuliukas.gif
Dasha
QUOTE(Daivulyte @ 2007 11 03, 20:01)
KUR TOKIO SEKLAS PIRKOT , NES AS BUTENT TOKIO IR IESKAU thumbup.gif mANO MAZIAUSIAS LABAI MEGSTA MOLIUGA wub.gif
*


lauktuviu gavom, jei nori - galiu padziovint, maz kas ishaugs mastau.gif
Cica
QUOTE(Egle 22 @ 2007 11 03, 12:40)
Keptas moliugas: supjaustomas riekem,apverdamas truputi sudytam piene, kol suminkstes, pamirkomas plaktame kiausinyje, tada apvoliojamas dziuveseliuose ir apkepamas.
*


Jau gaminuosi sita patiekala smile.gif Paziuresim kas gausis mirksiukas.gif
Cica
QUOTE(Cica @ 2007 11 06, 18:55)
Jau gaminuosi sita patiekala smile.gif Paziuresim kas gausis  mirksiukas.gif
*


Nagi man labai patiko thumbup.gif Nor MB tai paragaves raukesi....tai as jam net ir nebesiuliau. Va begamindama sumasciau, kad visai tiktu moliugas gaminant omleta. Tai ryt butinai pabandysiu....
Daivulyte
QUOTE(Dasha @ 2007 11 05, 13:51)
lauktuviu gavom, jei nori - galiu padziovint, maz kas ishaugs mastau.gif
*


butu labai gerai ,gal kas ir iseitu thumbup.gif
vaivaj
Aš gaminu trintą moliūgienę. mano šeima ją labai mėgsta.

3-4 morkos, 5-6 bulvės, moliūgo. Viską verdu, ko daržovės labai suminkštėja. Beverdant galima įmesti sultinio gabalėllį ar šiek tiek druskelės įberti. kai baigia virti, viską pertrynu trintuve, tada supilu apie 150-200 ml grietinėlės, gerai išmaišau ir valgom valgom.

Kas mėgsta tirštesnę sriubą, gali dėti daugiau daržovių, kas mažiau tirštą - mažiau. beje, likusio vandenuko nereikia išpilti. Jis trinamas drauge su daržovėmis.

Skanaus 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.