Autorius:Aurėja (Visos nuotraukos)
Nuotrauka:640x496, 76797 baitļæ½
Atnaujinimo data:30-11-2009, 13:10
Peržiūrų:859
Už nuotrauką balsavo:3
Reitingas:0.56

Vaišės Kalėdų Seneliui

Kasmet, gruodžio 24-osios vakarą, Kalėdų Seneliui po egle paliekame šių „apšerkšnijusių“ sausainėlių, kad Kalėda pas mus bent kiek atsikvėptų, pasivaišintų ir kitąmet vėl norėtų čia sugrįžti. Nepatikėsit – Kalėdų rytą lėkštė visada būna tuščia!

Sudėtis:

250 g miltų;
250 g margarino “Vilnius“;
150 g vandens;
truputis druskos;
100 g miltinio cukraus;
keletas lašų vanilinio bei migdolų aromato;
1 kiaušinis;
Persimonas ar mandarinai – papuošimui.

Paruošimas:

Miltus beriame ant lentos ar kt. lygaus paviršiaus; ant jų nedideliais gabalėliais dedame margariną ir kapojame peiliu, kol mažiausia margarino dalelė bus aplipusi miltais. Sudedame visus likusius priedus (išskyrus kiaušinį) ir šaltomis rankomis užminkome tešlą. Paliekame ją šaltai 1-2 val.
Po to iš tešlos iškočiojame maždaug 4 mm storio lakštą ir formelėmis išspaudžiame jame žvaigždelių, mėnuliukų, gėlyčių formos sausainėlius.
Skardą ištepame margarinu, dedame ant jos sausainėlius, patepame juos kiaušinio plakiniu ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 min. Dar karštus kepinius apibarstome „šerkšnu“ – miltiniu cukrumi. Puošiame lėkštę persimonais arba mandarinais.

Prie sausainių Kalėdų Seneliui paliekame ir puodelį kakavos arba stiklinę spanguolių kisieliaus.

Balsavimas uždarytas 13-12-2009.