Autorius:mmergyte (Visos nuotraukos)
Nuotrauka:640x480, 39215 baitļæ½
Atnaujinimo data:05-12-2009, 19:29
Peržiūrų:1085
Už nuotrauką balsavo:40
Reitingas:7.52

PYRAGAS SU VAISIŲ ĮDARU

Tešlai:
250g miltų,
175g šalto sviesto,
5 šaukštai šalto vandens,
Druskos.

Įdarui:
50g razinų,
5 šaukštai romo (arba apelsinų sulčių),
Apie 1 kg obuolių,
1 citrinos sultys,
50g migdolų drožlių,
4 šaukštai cukraus,
Šaukštas krakmolo,
Cinamono.

Paviršiui:
Kiaušinio trynys,
2 šaukštai pieno,
2-3 šaukštai abrikosų marmelado,
3 šaukštai cukraus pudros.

Iš miltų,sutarkuoto sviesto,vandens ir žiupsnelio druskos užminkyti tešlą.Iš jos suformuoti rutulį ir pusvalandžiui padėti šaltai.Trečdalį atšaldytos tešlos atidėti,iš kitos iškočioti lakštą ir juo iškloti apskritą kepimo skardą bei jos kraštus.Nuplautas razinas užpilti romu ir pusvalandį palikti bringti.Obuolius nulupti,supjaustyti skiltelėmis ir sumaišyti su citrinos sultimis.Migdolų drožles paskrudinti keptuvėje.Į obuolius suberti razinas,cukrų,krakmolą,migdolus,įberti cinamono,gerai išmaišyti ir sudėti ant tešlos skardoje.Ant viršaus užtiesti iškočiotą likusią tešlą.Aptepti tryniu,išmaišytu su pienu.Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.Dar karštą pyragą aptepti marmeladu,apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.Skanaus!

Balsavimas uždarytas 13-12-2009.