Gal kuri nors tiksliai zinot kaip gaminti? Kiek atsimenu, mano drauges teta gamindavo, reikia isvirti kviecius (grudus), juos sumalti, prideti riebios virtos mėsos (irgi maltos), prieskoniu ir kepti. Gal kazka praleidau? Skonis toks, kad pirsciukus laiziausi, o dabar nemoku pasidaryt.
Mes gaminame taip:daigintus kviečius nuplikom verdančiu vandeniu ir sumalam. Į varškę pridedame daug susmulkinto česnako,kiaušinį ir prieskonių(į varškę dedame todėl,kad geriau išsimaišo).Tada viską sumaišome su maltais kviečiais ir kepame ant aliejaus. Įdomiausia,kad visada ruošiame taip pat,o kotletėliai kartais būna labai birūs (bet vistiek labai skanu)
O gal žinote ką nors skanaus su daigintais rugiais.
O gal žinote ką nors skanaus su daigintais rugiais.
na mes darom taip:
3 stiklines kvieciu
3 virtos bulves
1 svogunas
3 riekeles batono
3 kiausiniai
1 saukstas krakmolo
kviecius uzpilam vandeniu is vakaro (galima ir sudaiginti) po to 2 kartus permalam per tanku sieteli, sudedam likusius produktus ir suminkom tesla (gaunasi panasi i kotletu ) darom koltetukus ir kepam ant aliejaus. valgyti su virtom bulvem ir pomidorais, tinka baltas padazas. tik negalima troskinti nes skonis bus kaip virtos duonos
3 stiklines kvieciu
3 virtos bulves
1 svogunas
3 riekeles batono
3 kiausiniai
1 saukstas krakmolo
kviecius uzpilam vandeniu is vakaro (galima ir sudaiginti) po to 2 kartus permalam per tanku sieteli, sudedam likusius produktus ir suminkom tesla (gaunasi panasi i kotletu ) darom koltetukus ir kepam ant aliejaus. valgyti su virtom bulvem ir pomidorais, tinka baltas padazas. tik negalima troskinti nes skonis bus kaip virtos duonos
Receptas jau kaip ir yra. Tik va, dabar galviju is kur reik gaut kvieciu . Teks prasyt, kad is kaimo kas nors parveztu
Prie kviečių kotletukų labai tinka grybų padažas , išbandyta
QUOTE(jolitka @ 2005 04 24, 20:33)
Receptas jau kaip ir yra. Tik va, dabar galviju is kur reik gaut kvieciu . Teks prasyt, kad is kaimo kas nors parveztu
siaip ir parduotuvej yra sudaigintu pirkti, tik turbut pobrangiai
Sudaigintu tai yra, bet mazas indelis apie 3 lt kainuoja. Tai kotleciukai gausis brangesni uz mesos kotletus
O aš darau taip:
Daigintų kviečių (rugių,..) idelis - daigintų, nes sveika
Varškės
Kiaušinį įmušu, kad geriau "surištų"
Prieskoniai - nu čia kas ką mėgsta: česnakai, svogūnai, ... aš labai mėgstu krapų pridėti daug arba svogūnų laiškų.
Tada pamatau (dažniausiai taip nutinka), kad varškės per daug pridėjau ir primaišau avižinių dribsnių, tiek, kad tešla lipni būtų ir kepu - labai skaniai gaunasi
O dar dažnai visą tą masę sumaišau su sojų faršu (1 pakuotė), tada kotletukų visai savaitei užtenka, daug baltymų ir vitaminų - žodžiu man taip patinka
Daigintų kviečių (rugių,..) idelis - daigintų, nes sveika
Varškės
Kiaušinį įmušu, kad geriau "surištų"
Prieskoniai - nu čia kas ką mėgsta: česnakai, svogūnai, ... aš labai mėgstu krapų pridėti daug arba svogūnų laiškų.
Tada pamatau (dažniausiai taip nutinka), kad varškės per daug pridėjau ir primaišau avižinių dribsnių, tiek, kad tešla lipni būtų ir kepu - labai skaniai gaunasi
O dar dažnai visą tą masę sumaišau su sojų faršu (1 pakuotė), tada kotletukų visai savaitei užtenka, daug baltymų ir vitaminų - žodžiu man taip patinka
Esu siame reikale dar zalia, todel neisivaizduoju, kaip sudaiginti kviecius?
Kiek reikia pilti vandens? Kiek laiko laikyti? Kokioj temperaturoj? Ar reikia uzdengti?
Kiek reikia pilti vandens? Kiek laiko laikyti? Kokioj temperaturoj? Ar reikia uzdengti?
Mama darydavo kvietinius kotletukus (kai kvieciu is kaimo parsivezdavom). Receotuko tiksliai nezinau, bet laaaabai skanu.
O dabar nebr kaimo, nere ir kotletuku. Bet taip cia sugundet, kad reiks ieskot is kur kvieciu gauti ir daryti.
O dabar nebr kaimo, nere ir kotletuku. Bet taip cia sugundet, kad reiks ieskot is kur kvieciu gauti ir daryti.