Įkraunama...
Įkraunama...

Tortų ir kitų saldumynų puošimas - NEKOMENTUOJAMA

Kalėdiniai šokoladiniai žaisliukai pažingsniui 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 02 gruodžio 2009 - 11:02
TORTO DENGIMAS MASE (Cipciukas rodo)

Čia uždėta masė, ji kokių 2-3 mm.
user posted image
Dabar mes ją prilipiname, darome tai, ne nuo viršaus iki apačios, o būtent vienoje vietoje pora cm, viršuje aplinkui.
user posted image
Tai kartojame ir toliau, ne vienoj vietoj iki apačios, bet ratu, po keletą cm , taip jums nesidarys klostės.
user posted image
Čia jau dalyginta iki galo, ir kuo turite (galima peilio neaštria puse) gerai pritvirtinat apačioje.
user posted image
Imame peilį, ir apipjauname, palikite kokį 1-2 mm, juos pakišime (peiliu) po torto apačia.
user posted image
Va toks kraščiukas lieka apipjovus.
user posted image
Čia jau peiliu (tiesiog brauki ties pačia apačia) pakišta po tortu.
user posted image
Dedam ant norimo padėklo ir puošiame.
user posted image
Bet koks mažas brokelis pasislėps toliau jį dailinant .
Tik noriu pasakyti, kad tortas, kaip tas " bjaurusis ančiukas " iš multifilmo , kol virsta gražuole gulbe , būna tikrai bjaurokas biggrin.gif



Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų

Atsakyti
NAMIE GAMINTAS DIRBTINIS MEDUS (Cipciukas)

Imate cukrų (pusę kg), užpilate vandenuku, puse litro, 1 didelį šaukštą cukraus parudinate keptuvėje, supilate i cukraus - vandens mišinį, įdedate truputi (1 arb, šaukštelį) citrinos rugštelės. Verdate, kol pusė vandenuko nugaruoja, viskas .

Iš 1 kg, cukraus, 1 litras medaus.


Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidullka: 07 gruodžio 2009 - 15:16
SUGARPASTE (CUKRAUS MASĖ) (Daividija)

5a.š. želatinos,
125g gliukozės,
1v.š. glicerino,
1kg cukraus pudros.

Iš to kiekio gaunasi 1kg masės.

Želatiną užpilti 3v.š. vandens ir išbrinkinti.

Dubenėlį įstatyti į karšto vandens vonelę ir kaitinti,kol želatina ištirps, sudėti gliukozę ir gliceriną. Išmaišyti kol masė taps vienalytė.
Atvėsinti 1min.

Cukraus pudrą persijoti į didelį dubenį, puoduką nusemti minkymui.Padaryti duobutę ir supilti želatinos mišinį. Išmaišyti mediniu šaukštu. Tada sausom rankom išminkyti kol masė taps tešlos konsistencijos. iš dubens išimti ant stalo ir minkyti, jei reikia pabarstyti cukraus pudra. galima naudoti iš karto, arba suvynioti į plastikinį maišelį ir sandaria dėžutę ir laikyti šaldytuve 3 dienas.
Norint pasidaryti pastiliažą, pusei kg sugarpaste imti 1a.š gum tragacanth.
Suminkyti tą masę su gum tragacanth ir palaikyti 24 val maišelyje ir sandariame inde. Kočioti pasibarsčius kukurūzų krakmolu arba bulvių krakmolu.
Aš pasidariau pusę tos normos, įmaišiau tą gum tragacanth'a ir gavau malonią lipdymui masę. Šaldytuve ji sukietėja, bet minkant pasidaro tąsi.


Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
AISINGAS (Cipciukas)

Tai glazūra, tortų papuošimui, ornamentams daryti, smulkesnėms detalėms (jos išdžiovinamos), juo klijuojamos detales, puošiami meduoliukai, keksiukai .

Šitas receptas iš kito forumo, jį davė profesonali konditerė,jis labai tikslus.

1 baltymas,
2,5 - 3 didesni šaukštai vandens ( pagal kiaušinio dydį ) ,
225 g. cukraus pudros, jis turi būti nei per tirštas, nei per skystas, reikalui esant dadėkite šaukštą pudros, arba įpilkite vandens.

Viskas sumaišoma ir sukama mediniu šaukštu, kuo ilgiau. Perspėjo, nuo to jis būna tvirtesnis, baltesnis.

Galima ta daryti ir mikseriu, aišku trumpiau, bet kokybė bus prastesnė.

Nuotraukos Asseni
user posted image
user posted image


AISINGAS (Meian)


Kiaušinio baltymas
citrinos rugštelė arba šaukštas sulčių (naudojama tam, kad stabilizuotų baltymą, be to, jei nebus dažoma - rugštis suteikia "ryškesnio" baltumo).
ir cukraus pudra.

Cukraus pudros dedama pagal poreikį, atsižvelgiant i tai, kokios norite konsistencijos. Įdėsit mažiau - bus tekantis glajus, įdėsit daugiau - laikantis formą, galima privaryt netgi tiek, kad bus taip tiršta, jog nepajėgsit per antgalį išspaust.

Dedat cukraus pudrą ir žiūrit, kokia konsistencija - čia jokių proporcijų iš recepto nereikia tikėtis, nes tik jūsų pačios akis matys, kiek konkrečiai pudros reikia būtent tokio dydžio baltymui, norint išgaut norimą tirštumą. Todėl šitoj vietoj geriau visada maišyti rankomis, kad tiksliai jaustumėt progresą, bei naudoti išsijotą cukraus pudrą, kad nepaliktumėt gumulų.

Pats tirščiausias aisingas naudojamas "stovintiems" papuošimams naudoti, tirštu glajumi piešiami ir tokie elementai, kurie turi griežtai išlaikyti formą. Skystesnis ("tekantis") naudojamas ertmėms užpildyti (pvz., nusipaišėt ant kepimo popieriaus tinklelį, ir užpildot skylutes skystesniu aisingu). Visi variantai pilnai išdžiūna, iki tvirto sukietėjimo.

Baltymą aisingui galima plakt iki putų, galima ir neplakt (neplakant paprasčiau ir greičiau, be to, įprastus papuošimus formuojant, plakimas iki putų nėra būtinas). Tik jei neplaksit iki putų, reikia atsimint vieną keistą dalyką: išgraibyt iš baltymo visus "siūlelius", nes jei juos paliksit, gali trukdyt dirbt paruošus kremą - gali kimštis maži antgaliukai. (Čia ko gero vienintelė man žinoma vieta, kur iš tiesų vertėtų knibinėtis po baltymo sudėtį).

Geriausia, beje, jį naudoti pastovėjus parą laiko šaldytuve (prieš tai būtina stropiai apdengt maistine plėvele - negali būt jokio kontakto su oru). Kita gudrybė (kaip ir su sviestiniais kremais) - jei reikia geresnio elastingumo, švelnesnio kremo, į aisingą įmaišykit dekorgelio (1 a.š. gelio vienai stiklinei aisingo). Pamatysit iškart skirtumą ir pagalvosit "brač, kodėl anksčiau to nedariau".


user posted image
user posted image
Kas juose bendra, tai faktas, kad abiejuose papuošimai formuoti iš aisingo, "palengvinto" dekorgeliu. Noriu parodyt vieną detalesnę nuotrauką:
user posted image
Jei pats aisingas (ar bet koks kitas kremas, tbh) yra tinkamos konsistencijos papuošimams, jis neturi trūkinėti, o turi turėti šiek tiek tąsumo. Praskiedus dekorgeliu, jis jau turi labai normaliai tąsumo - tiesiog ideali konsistencija. Tada galima lapelius formuoti kaip ir priklauso: nupiešus lapelį, sustabdai spaudimą maišelyje, ir atsargiai atitrauki antgalį. Lapelio galas savaime tampa smailas. Nieko kraipyti nereikia.

Kartu, kaip jau rašiau anksčiau, dekorgeliu praskiedus tiek aisingą, tiek ir sviestinį kremą suformuoti smaili galai idealiai laikosi bei puikiai stovi net ir išdžiūvę (į savo šilkinį morenginį - sviestinį dekorgelio nededu, jis ir taip puikiai stovi)

Beje, nežinau, ar minėjau kada, ar ne, bet geriausias būdas patikrinti kremo konsistencija (YPAČ tai aktualu aisingui) yra iššvirkšti "virvutę" ant kitos rankos dviejų praskėstų pirštų. Kremas turi laikytis, kaip virvutė, o ne nutrūkti. Jei nutrūko - per "trapus" (per daug cukraus pudros, reikia praskiesti - visada geriausia ta daryti ne vandeniu, o citrinos sultimis, o dar geriau - papildomai įdėti šiek tiek dekorgelio). Jei aisingas teka, slysta nuo pirštų skysdamas ar nelaiko formos, vadinas, per skysta - reikia įdėti daugiau cukraus pudros (tai negalioja sviestiniam kremui: pastarajį reikia tiesiog palaikyt šaldytuve, jei per skystas - o jei tikrai netinkama konsistencija, didinamas sviesto, ne cukraus, kiekis).


Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
DECORGELIS, NAMINIS RECEPTAS I (Meian)

1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viską paverdam, kol cukrus galutinai ištirps ir nebeliks kristalų. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. šaukštus želatinos (jei silpna, dėti šaukštus su kaupiuku) išleidžiam 2-juose šaukštuose šalto vandens (geriausia būtų tokiame inde, kaip kad būna kavai virt ant dujinės tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam indą, kol želatina ištirpsta ir masė tampa vientisa (neužverdam!!).
4. Nenuėmus nuo ugnies, supilam į želatiną cukraus sirupą ir gerai viską išmaišom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvėsinam.
6. Naudojam. Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuošimams (naudojant nedažytą), arba dažyti ją (geriausia "gel paste" konsistencijos dažais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.

Šios želės likutį galima laikyti šaldytuve ir prireikus pakartotinai panaudoti vėliau. Stovi bent porą mėnesių drąsiai.

Dar viena gudrybė šitaip paruoštos želės - galima įdėti į sviestinį kremą, kuriuo ruošiatės puošti tortą (nedideliu santykiu, na, maždaug kokį arbatinį šaukštelį želės į 200 ml kremo). Jūsų kremas taps daug paklusnesnis puošiant, ir daug patvariau laikys formą pastovėjęs, Sviestiniu kremu tada bus galima ir "mandresnes" figūras raityti (visi smaili kraštai liks stovėti kaip kareivukai tarnyboje), ir plona srovele piešti, raides rašyti ir t.t.


DECORGELIS, NAMINIS RECEPTAS II (SU GLIUKOZĖS MILTELIAIS)
(Meian)

Paprstesnis paruošimas nereikia tiek "terliotis", ir stovi geriau (cukrus labiau linkes kristalizuotis).

1 v.š. želatinos užpilam 2 v.š. šalto vandens; leidžiam išbrinkti.
Apie 250 ml gliukozės miltelių užpilam 1/3 stikl. vandens, užvirinam ir trumpai paverdam (nelaukiam nei kol pradės lėtai kunkuliuoti, nei tirštėti - sirupas turi likti šviesus ir poskystis).
Sirupą užpilam ant išbrinkusios želatinos, ataušinam iki kambario t-ros (lėtai maišant arba plakant).

Kiekis gausis nedidelis, o gautas produktas po atvėsinimo turi būti laikomas šaldytuve. TIKRAI stovės nepakitusi bent kokias 2 dienas, o po to jau žiūrėkit - būna, po poros dienų pradeda atsiradinėti viduje tokios baltos "snaigės" - reiškia, gliukozė ima kristalizuotis. Galima naudoti, jei prieš tai pašildysite mikrobangėje ir viską gerai išmaišysite. Bet jei visa masė taps balta - susicukravo, negerai.

Tiek į cukraus, tiek į gliukozės sirupą galima įberti šiek tiek citrinos rugštelės stabilizavimui.

---------------
Jei norite tinginio recepto, visada galima į 1 stikl. dirbtinio medaus įmaišyti 1 v.š. išlydytos želatinos ir naudoti tai kaip dekorgelį. Efektas bus labai panašus, tik spalva daug tamsesnė.

Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
TELETABIAI (rodo Asseni)

Mano teletabiai daryti iš pastiliažo.

Iš bet kokios masės padarom kamuoliuką, čia bus veidukas.
user posted image
Šiek tiek su pirštais padarom įspaudimą, kad būtų išsiskyrusi burnos bei nosies dalis.
user posted image
Išformuojam nosytę.
user posted image
user posted image
user posted image
Su pagaliuku įspaudžiam akytes ir kokiu nors įrankiu arba paprastai peiliu prapjaunam burnytę. Veidukas beveik suformuotas
user posted image
Dabar darom šalmuką...
Paimam kitos spalvos masės gabaliuką, padarom rutuliuką, su kokiu nors ovaliu prietaisu padarom skylutę ir išformuojam gaubtelį-šalmuką.
user posted image
Į tą šalmuką įstatom jau mūsų suformuotą veiduką.
Šalmuką šiek tiek pašlapinam su degtine, valgomais klijais arba tiesiog su vandeniu.
user posted image
Kūnas.
Kūną darau iš vieno gabaliuko. Padarau storesnės dešrelės formą.
user posted image
Su aštriu peiliu įpjaunu toje vietoje kur bus rankos ir kojos.
user posted image
Papildyta:
Kai, matau, kad įpjautos dalys vienodos - įpjaunu toje vietoje iki galo.
user posted image
Dabar išformuoju kojytes ir rankas.
user posted image
Kadangi figūrėlė padaryta iš pastiliažo, ji gan tvirta, tai tokią figūrėlę iš kart galima statyti ant kojų.
user posted image
Bet man reikėjo gulinčios ant pilvo figurėls. Padedu ant pilvuko, šiek tiek sulenkiu kojytes ir pastatau kokią atramą. Padarau skylutę toje vietoje kur tvirtinsiu galvą
user posted image
Galvą įsmeigiu į kūną spagetti pagalba. Štai teletabis jau padarytas. Lieka nupiešti veiduką bei įstatyti anteną.
user posted image
******
user posted image


Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
EGLUTĖS IR EGLĖS ŠAKELĖS IŠ PLIKYTOS TEŠLOS (rodo Kirbė)

150 ml vandens
50 gr margarino Vilnius arba EVE
250 gr miltų
dažai
riebalų galima mažiau dėti.

Padarom iš tešlos bokštelį.
user posted image
Po to su pirštais išplojam iš keturių pusių.
user posted image
Dabar tas išplotas vietas sukarpom su žirklutėm.
user posted image
Kai sukarpom iš visų pusių, turi atrodyti štai taip:
user posted image
Ir tada su pirštais atsargiai nuo apačios pasukam keletą kartų, kad tie sukarpyti spygliukai pasisuktų ir eglutė atrodytų tikroviškesnė.
user posted image
Padedam džiūti šiltai, tik žinoma eglutė storesnė, tai džius ilgiau.

Dar galima šakelę va taip pasigaminti.
Paimam masės gabaliuką ir padarom tokią pailgą smailą šakelę.
user posted image
Taip pat su žirklutėm paėmę įkerpam iš abiejų pusių ir iš viršaus, kad gautųsi spygliukai.
user posted image
Štai kaip turi viskas atrodyti iš arčiau. viską padedam džiūti ir sėkmės puošime.
user posted image




Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
BATUKAI (Daividija)

user posted image
user posted image
user posted image
1.Padukas. Pasidarom truputį storesnį.
2.Liežuvėlis. Užklijuojam prieky, gerai būtų į patį priekį įdėti truputį lipdymo masės, kad laikytų formą.
3.Užkulniukas. Apjuosiam lygiai aplink kulną.
4.Batuko priekis, jį padarom irgi truputį storesnį ir aš peiliu padariau tokius raštus, galima kokiu nors antgaliuku padaryt, čia jau fantazijos reikalas.
Dar pasidarom juostelę ir apjuosiam visą batuko apačią, plotis kokio norite.
Skylutes išdūriau su antgaliuku maža skylute.


Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
ŠVENTINĖS EGLĖS GAMYBA (Eveneirka)
(paimta iš kito forumo).
user posted image
user posted image
user posted image
------------------------------
user posted image
user posted image
user posted image

KALĖDINĖ GĖLĖ (Eveneirka)
user posted image
user posted image
user posted image



Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
MAŠINOS GAMYBA (rodo Eglejk)

Išsikepam ir apipjaustom lakštelius, dviejų dydžių
user posted image
Sutepam lakštelius
user posted image
Susitovėjusį tortuką apipjaustom, geriausiai, kai jis bent per naktį pastovi
user posted image
Iš bulvytės masės (trupinukai su kremu) suformuojam kapotą, bagažinę ir langus
user posted image
Taip atrodo aplipinta mašina iš galo
user posted image
Aptepam sviestiniu kremu (šiuo atveju aptepta sviestiniu kremu su trupinukais)
user posted image
Apdengiam mase (šiuo atveju dengta pastiliažu)
user posted image
Nupiešiam mašinai lempas, langus ir valytuvus, įdedam veidrodėlius
user posted image
Iš masės pasidarom ratus, numerius ir veidrodėlius, padedam, kad išdžiūtų (aš darau iš likusios masės nuo dengimo)
user posted image
Nudažom mašiną teptuku ir dažais
user posted image

Papildyta:
Priklijuojam ratus (aš lipinu su aisingu)
user posted image
Nudažom ratus
user posted image
Nupiešiam iš aisingo mašinai groteles, durelių rankenas, visokius papuošimus ir apdziubinam aplink mašiną ir virš ratų (apdziubinimą aplinkui nudažom mašinos spalva)
user posted image

Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsakyti
Atsiprašau , kad pati keliu blush2.gif , bet gal nepriteršiu temos .

Tortas dvejetas


Iš karto perspėju , taip išpjauto ( forma ) kaip mano dvejeto , negalima taip puošti , per staigus ir gilus išlenkimas ....kitą kartą darysiu juostą aplink šoną ir išpjausiu dvejetą viršui .

Medučio lakštai ....apipjauti ir iškepti ....pertepti grietinėle ....

user posted image....user posted image

Išplaktas sviestinis kremas ( tiek gavosi - priaugo iš 2 pokiukų sviesto ) , juo aptepame tortą ir gerai išlyginame ... dedame šaltai .

user posted image.....user posted image

Išimtą apstingusį tortą , lyginame su ranka , nuo jos šilumos sviestas patirs ir bus idealiai lygus .

Dabar foto , su uždėta mase .....va tada ir pamačiau , kad to įdubimo niekaip neišformuosiu ....bet išeitis visada yra , įpjoviau masę , liko truputi neapdengta , daklijavai juostelę masės , paskui maskuosim broką ....

user posted image....user posted image

user posted image

Va kas gavosi apdengus ....

user posted image




Papildyta:
Dabar dirbsime su šitu instrumentu ....

user posted image.....user posted image

Suimame nedauk , 3mm....kitaip praplėš masę .....darome tai tris kartus ( apeiname visą torto kraštą ) .....

user posted image....user posted image

user posted image.....user posted image

Papuošimui reikės : balto pastilažo , raudonos spec. masės tortų dengimui ir modelevimui ( darysime rausvą ) , gėlės formos , antgaliuko , širdelės .....prisispaudžiame reikiamų ornamentų ( gali būti bet kas - žvaigždutės , pėdutės ir t.t ...) ...

user posted image....user posted image

user posted image....user posted image


Papildyta:
Išdėliojame gėlytes ir širdels pagal savo fantzij , burbuliukus dariau rankom ....

user posted image

Bet man tortas - neužbaiktas tortas , jei neapdirbta apačia .....plakam beze ( arba aisingą ) , ir dzibuojam ....

user posted image....user posted image

Dabar baikta iki galo ....liko patupdyti baiboką .....

user posted image

user posted image.....user posted image



Ačiū už dėmesį 4u.gif



Šitoje temoje nerašome komentarų , padėkų , nediskutuojame
Atsakyti