Įkraunama...
Įkraunama...

Tortilija (tortilla)

Sveiki
neradau tokios temeles, todel uzvedziau, mes su vyru daznai megtsame pasidaryti si patiekala, bet kad tie blynai truputi musa per kisene, keli blynai 7 lt kainuoja doh.gif , tai gal kartais bandete tokius blynus namuose keptis bigsmile.gif , gal galetumete pasidalinti receptu blush2.gif


Atsakyti
Aš tai netgi būčiau visai nieko prieš, jei kas nors parašytų, kaip ir paruošti įdarą į tortilją. Nes pvz. šiandien toookią skanią valgiau nusipirkus gatavą Statoil'e, su kepta vištiena. Bet neįsivaizduoju, kaip tokią skanią padaryti namie ax.gif

O dėl "blynų", tai mes mėgstam papirkti skandinaviškos duonelės, pakelis tekainuoja ~2 Lt (gal labai nepasikeitė, nes seniai pirkom), o skonis thumbup.gif ir ant pakelio parašyta pora receptų, mes juos išbandėm, super skanu.

Tik, aišku ten ne visai tortilja rolleyes.gif
Atsakyti
pasidalinsiu ir as savo recepteliu idara tortilijai:
pakepinu farsa ir farasa idedu siuos prieskonius (daugiau nieko nededu nei jokiu svogunu nieko) http://www.santamari...?article_id=167

tada i blyna dedu farso, marinuotu kukuruzu, smulkiai siaudeliais pjaustytta agurga, pomidora ir pora, tada dar idedu padaziuko "salsa" arba kitu tik tos pacios firmos http://www.santamari...?article_id=169 ir dar sauksteli grietines
niam niam kaip skanu thumbup.gif
Atsakyti
o niekas nemokat kebabų taisytis? Kaip kad kababinėse tas padažas.... iš ko jis gaminamas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Charle @ 2009 02 06, 16:49)
o niekas nemokat kebabų taisytis? Kaip kad kababinėse tas padažas.... iš ko jis gaminamas?  unsure.gif

tai man atrodo cia cesnakini padaza deda, jo gali maximoje supirkti, ar tu sita turi omeny ar kuri kita padaza g.gif
Atsakyti
Joo, su tortilija galima išties pasismaginti. buvau kažkada paimprovizavęs, ir pagaminęs tortilijos picą. Įdaras daromas kaip ir visada - pagrinde malta jautiena (na, galima naudoti ir kažką, kas prieš tai turėjo sparnus, jūsų fantazija tegu pati nusprendžia), pomidorai, paprikos, svogūnas. Eilės tvarka turėtų būti lyg ir aiški - pomidora tik truputėlį pašutinti, o svogūnas gali kepti ilgai. O tada - naudokite arba kokius nors prieskonius (jų galima rasti parduotuvėse pir tų pačių tortilijų), arba specialų tam skirta padažą (Krizės atovaizdoje šitaip sutaupiau keturis litus, nes apat Santa Marios už 7 nusipirkau kone identiškos sudėties Felix'o už 3. Netingėkite apsižvalgyti). Tada visa tą idarą sudėti ant picos pado (tortilija, kitaip sakantis), jeigu yra noras, priš tai išteliotą tuo pačiu padažu. O išmokus galima išmėginti ir tortilijos pyragą - DAUG, DAUG tokių picų ant viršaus. Bet čia jau pagal norą. Aišku, dar sūrio nepamiršt būtinai. Nesveika ta meksikiečių virtuvė, bet kam patinka - tebūnie rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dr.Fusion: 23 vasario 2009 - 16:15
čia galit pasižiūrėti kaip namie pasigaminti tortilijų paplotėlių mirksiukas.gif
http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
Miltų tortillijos:

be kukuruzu

4 cups Unbleached all purpose flour
2 teaspoons Salt
4 teaspoons Baking powder
2 tablespoons Vegetable shortening (margarino)
1 1/2 cups Warm water or more if needed

In a large bowl, stir together the flour, salt and baking powder. With a pastry blender, a fork or your hands, gradually work in the lard or shortening until it is all incorporated. Add enough warm water to make a soft but not sticky dough. Turn out onto a lightly floured board and knead for 5 minutes.
Divide the dough into 1/4 cup (3 oz) portions and form them into balls.
Roll each ball into a flat round about 6 inches in diameter and 1/8 inches thick.
Heat a large heavy skillet over medium high heat. Place the tortillas one at a time into the dry hot skillet; cook until brown on one side, then turn and brown the other side.
Remove from the skillet and keep warm in cloth towel.
Source: Southwest cookbook

4 puodeliai, Nebalinti visi tikslo miltai 2 arbatinių šaukštelių Druska 4 arbatinių šaukštelių Kepimo milteliai 2 valgomųjų šaukštų Margarino 1 1/2 puodelių Šilto vandens ar labiau jei reikia dideliame rutulyje, išmaišykite kartu miltus, druską ir kepimo miltelius. Su tešlos trintuvu, šakute ar jūsų rankomis, palaipsniui darbas taukuose ar trumpėjantis, kol tai nėra viskas įtraukiama. Pridėkite pakankamai šilto vandens, kad padarytumėte minkštą, bet ne lipnią tešlą. Pasirodykite ant lengvai floured valdyba ir suminkykite 5 minutes. Padalykite tešlą į 1/4 puodelį (3 uncijos) dalys ir suformuokite juos į rutulius. Ridenkite kiekvieną rutulį į plokščius apskritus apytiksliai 6 colius skersmenyje ir storus 1/8 colius. Įkaitinkite didelę sunkią keptuvę per vidutinį didelį karštį. Padėkite tortiljas po vieną į sausą karštą keptuvę; virėjas iki rudos spalvos ant vienos pusės, paskui pasisukite ir ruda spalva kita pusė. Nuneškite nuo keptuvės ir sulaikykite šiltas audeklo rankšluostyje. Šaltinis: Pietvakarių valgių gaminimo knyga


Stai tikrasis miltiniu tortiliju receptas, isbandytas mano, viskas lb gerai gaunasi, tik tesla siaip turi kepimo milt skoni biski, bet amerikieciai pagol tokius kepa.

Sios gaminamos is kukuruzu miltu, bet ju ennusipirksi paparastose parduotuvee, o kruopos netinka!

Tortilijos (su kukuruzu milteliais Meksikietiškas valgis):

Jums reikės:

*2,5 stiklinių kukurūzų miltų!;
*arbatinio šaukštelio druskos;
*1,25 stiklinės šilto vandens;
*sviestinio popieriaus.

Inde, kuriame maišysite tešlą, sumaišykite miltus ir druską. Po truputį pilkite šiltą vandenį ir minkykite. Tešla turi gautis minkšta, tačiau nelipni (minkykite, kol tešla nebelips prie rankų). Padalinkite tešlą į maždaug 12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį suminkykite į gumulėlį, šiek tiek suplokite ir padėkite ant lakšto sviestinio popieriaus. Ant viršaus užklokite tokiu pačiu sviestinio popieriaus lakštu ir iškočiokite kuo plonesniu sluoksniu.
Iškočiotas tortiljas sudėkite bokšteliu, perklodami sviestinio popieriaus lakštais, viršutinę tortilją taip pat uždenkite popieriaus lakštu. Iškočiotos tortiljos skersmuo turi būti apie 15 cm.

Įkaitinkite sausą keptuvę. Keptuvė turi būti tokia karšta, kad lašelis vandens akimirksniu išgaruotų. Geriau naudoti teflono keptuvę. Atsargiai paimkite pirmąją tortilją kartu su popieriumi iš apiejų pusių, viršutinį popieriaus sluoksnį atsargiai nuimkite ir apvertę įklokite į įkaitusią keptuvę. Kepkite 1 min., kol tortiljos kraštai ims raitytis. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir lopetėle apverskite tortilją. Antrąją pusę kepkite dar 1 min. Toji pusė, kuri kepė pirmoji, bus „viršutinė“. Ji turį būti išsipūtusi ir apskrudusi. Iškepusias tortiljas suvyniokite į švarų virtuvinį rankšluostį. Taip tortiljos paruošiamos vartojimui, tolimesniam apdorojimui arba užšaldymui.
Atsakyti
Miltų tortillijos:

be kukuruzu

4 cups Unbleached all purpose flour
2 teaspoons Salt
4 teaspoons Baking powder
2 tablespoons Vegetable shortening (margarino)
1 1/2 cups Warm water or more if needed

In a large bowl, stir together the flour, salt and baking powder. With a pastry blender, a fork or your hands, gradually work in the lard or shortening until it is all incorporated. Add enough warm water to make a soft but not sticky dough. Turn out onto a lightly floured board and knead for 5 minutes.
Divide the dough into 1/4 cup (3 oz) portions and form them into balls.
Roll each ball into a flat round about 6 inches in diameter and 1/8 inches thick.
Heat a large heavy skillet over medium high heat. Place the tortillas one at a time into the dry hot skillet; cook until brown on one side, then turn and brown the other side.
Remove from the skillet and keep warm in cloth towel.
Source: Southwest cookbook

4 puodeliai, Nebalinti visi tikslo miltai 2 arbatinių šaukštelių Druska 4 arbatinių šaukštelių Kepimo milteliai 2 valgomųjų šaukštų Margarino 1 1/2 puodelių Šilto vandens ar labiau jei reikia dideliame rutulyje, išmaišykite kartu miltus, druską ir kepimo miltelius. Su tešlos trintuvu, šakute ar jūsų rankomis, palaipsniui darbas taukuose ar trumpėjantis, kol tai nėra viskas įtraukiama. Pridėkite pakankamai šilto vandens, kad padarytumėte minkštą, bet ne lipnią tešlą. Pasirodykite ant lengvai floured valdyba ir suminkykite 5 minutes. Padalykite tešlą į 1/4 puodelį (3 uncijos) dalys ir suformuokite juos į rutulius. Ridenkite kiekvieną rutulį į plokščius apskritus apytiksliai 6 colius skersmenyje ir storus 1/8 colius. Įkaitinkite didelę sunkią keptuvę per vidutinį didelį karštį. Padėkite tortiljas po vieną į sausą karštą keptuvę; virėjas iki rudos spalvos ant vienos pusės, paskui pasisukite ir ruda spalva kita pusė. Nuneškite nuo keptuvės ir sulaikykite šiltas audeklo rankšluostyje. Šaltinis: Pietvakarių valgių gaminimo knyga


Stai tikrasis miltiniu tortiliju receptas, isbandytas mano, viskas lb gerai gaunasi, tik tesla siaip turi kepimo milt skoni biski, bet amerikieciai pagol tokius kepa.

Sios gaminamos is kukuruzu miltu, bet ju ennusipirksi paparastose parduotuvee, o kruopos netinka!

Tortilijos (su kukuruzu milteliais Meksikietiškas valgis):

Jums reikės:

*2,5 stiklinių kukurūzų miltų!;
*arbatinio šaukštelio druskos;
*1,25 stiklinės šilto vandens;
*sviestinio popieriaus.

Inde, kuriame maišysite tešlą, sumaišykite miltus ir druską. Po truputį pilkite šiltą vandenį ir minkykite. Tešla turi gautis minkšta, tačiau nelipni (minkykite, kol tešla nebelips prie rankų). Padalinkite tešlą į maždaug 12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį suminkykite į gumulėlį, šiek tiek suplokite ir padėkite ant lakšto sviestinio popieriaus. Ant viršaus užklokite tokiu pačiu sviestinio popieriaus lakštu ir iškočiokite kuo plonesniu sluoksniu.
Iškočiotas tortiljas sudėkite bokšteliu, perklodami sviestinio popieriaus lakštais, viršutinę tortilją taip pat uždenkite popieriaus lakštu. Iškočiotos tortiljos skersmuo turi būti apie 15 cm.

Įkaitinkite sausą keptuvę. Keptuvė turi būti tokia karšta, kad lašelis vandens akimirksniu išgaruotų. Geriau naudoti teflono keptuvę. Atsargiai paimkite pirmąją tortilją kartu su popieriumi iš apiejų pusių, viršutinį popieriaus sluoksnį atsargiai nuimkite ir apvertę įklokite į įkaitusią keptuvę. Kepkite 1 min., kol tortiljos kraštai ims raitytis. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir lopetėle apverskite tortilją. Antrąją pusę kepkite dar 1 min. Toji pusė, kuri kepė pirmoji, bus „viršutinė“. Ji turį būti išsipūtusi ir apskrudusi. Iškepusias tortiljas suvyniokite į švarų virtuvinį rankšluostį. Taip tortiljos paruošiamos vartojimui, tolimesniam apdorojimui arba užšaldymui.


thumbup.gif
Atsakyti
Tikrieji receptai tongue.gif

Miltų tortillijos:

be kukuruzu

4 cups Unbleached all purpose flour
2 teaspoons Salt
4 teaspoons Baking powder
2 tablespoons Vegetable shortening (margarino)
1 1/2 cups Warm water or more if needed

In a large bowl, stir together the flour, salt and baking powder. With a pastry blender, a fork or your hands, gradually work in the lard or shortening until it is all incorporated. Add enough warm water to make a soft but not sticky dough. Turn out onto a lightly floured board and knead for 5 minutes.
Divide the dough into 1/4 cup (3 oz) portions and form them into balls.
Roll each ball into a flat round about 6 inches in diameter and 1/8 inches thick.
Heat a large heavy skillet over medium high heat. Place the tortillas one at a time into the dry hot skillet; cook until brown on one side, then turn and brown the other side.
Remove from the skillet and keep warm in cloth towel.
Source: Southwest cookbook

4 puodeliai, Nebalinti visi tikslo miltai 2 arbatinių šaukštelių Druska 4 arbatinių šaukštelių Kepimo milteliai 2 valgomųjų šaukštų Margarino 1 1/2 puodelių Šilto vandens ar labiau jei reikia dideliame rutulyje, išmaišykite kartu miltus, druską ir kepimo miltelius. Su tešlos trintuvu, šakute ar jūsų rankomis, palaipsniui darbas taukuose ar trumpėjantis, kol tai nėra viskas įtraukiama. Pridėkite pakankamai šilto vandens, kad padarytumėte minkštą, bet ne lipnią tešlą. Pasirodykite ant lengvai floured valdyba ir suminkykite 5 minutes. Padalykite tešlą į 1/4 puodelį (3 uncijos) dalys ir suformuokite juos į rutulius. Ridenkite kiekvieną rutulį į plokščius apskritus apytiksliai 6 colius skersmenyje ir storus 1/8 colius. Įkaitinkite didelę sunkią keptuvę per vidutinį didelį karštį. Padėkite tortiljas po vieną į sausą karštą keptuvę; virėjas iki rudos spalvos ant vienos pusės, paskui pasisukite ir ruda spalva kita pusė. Nuneškite nuo keptuvės ir sulaikykite šiltas audeklo rankšluostyje. Šaltinis: Pietvakarių valgių gaminimo knyga


Stai tikrasis miltiniu tortiliju receptas, isbandytas mano, viskas lb gerai gaunasi, tik tesla siaip turi kepimo milt skoni biski, bet amerikieciai pagol tokius kepa.

Sios gaminamos is kukuruzu miltu, bet ju ennusipirksi paparastose parduotuvee, o kruopos netinka!

Tortilijos (su kukuruzu milteliais Meksikietiškas valgis):

Jums reikės:

*2,5 stiklinių kukurūzų miltų!;
*arbatinio šaukštelio druskos;
*1,25 stiklinės šilto vandens;
*sviestinio popieriaus.

Inde, kuriame maišysite tešlą, sumaišykite miltus ir druską. Po truputį pilkite šiltą vandenį ir minkykite. Tešla turi gautis minkšta, tačiau nelipni (minkykite, kol tešla nebelips prie rankų). Padalinkite tešlą į maždaug 12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį suminkykite į gumulėlį, šiek tiek suplokite ir padėkite ant lakšto sviestinio popieriaus. Ant viršaus užklokite tokiu pačiu sviestinio popieriaus lakštu ir iškočiokite kuo plonesniu sluoksniu.
Iškočiotas tortiljas sudėkite bokšteliu, perklodami sviestinio popieriaus lakštais, viršutinę tortilją taip pat uždenkite popieriaus lakštu. Iškočiotos tortiljos skersmuo turi būti apie 15 cm.

Įkaitinkite sausą keptuvę. Keptuvė turi būti tokia karšta, kad lašelis vandens akimirksniu išgaruotų. Geriau naudoti teflono keptuvę. Atsargiai paimkite pirmąją tortilją kartu su popieriumi iš apiejų pusių, viršutinį popieriaus sluoksnį atsargiai nuimkite ir apvertę įklokite į įkaitusią keptuvę. Kepkite 1 min., kol tortiljos kraštai ims raitytis. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir lopetėle apverskite tortilją. Antrąją pusę kepkite dar 1 min. Toji pusė, kuri kepė pirmoji, bus „viršutinė“. Ji turį būti išsipūtusi ir apskrudusi. Iškepusias tortiljas suvyniokite į švarų virtuvinį rankšluostį. Taip tortiljos paruošiamos vartojimui, tolimesniam apdorojimui arba užšaldymui.
Atsakyti
Miltų tortillijos:

be kukuruzu

4 cups Unbleached all purpose flour
2 teaspoons Salt
4 teaspoons Baking powder
2 tablespoons Vegetable shortening (margarino)
1 1/2 cups Warm water or more if needed

In a large bowl, stir together the flour, salt and baking powder. With a pastry blender, a fork or your hands, gradually work in the lard or shortening until it is all incorporated. Add enough warm water to make a soft but not sticky dough. Turn out onto a lightly floured board and knead for 5 minutes.
Divide the dough into 1/4 cup (3 oz) portions and form them into balls.
Roll each ball into a flat round about 6 inches in diameter and 1/8 inches thick.
Heat a large heavy skillet over medium high heat. Place the tortillas one at a time into the dry hot skillet; cook until brown on one side, then turn and brown the other side.
Remove from the skillet and keep warm in cloth towel.
Source: Southwest cookbook

4 puodeliai, Nebalinti visi tikslo miltai 2 arbatinių šaukštelių Druska 4 arbatinių šaukštelių Kepimo milteliai 2 valgomųjų šaukštų Margarino 1 1/2 puodelių Šilto vandens ar labiau jei reikia dideliame rutulyje, išmaišykite kartu miltus, druską ir kepimo miltelius. Su tešlos trintuvu, šakute ar jūsų rankomis, palaipsniui darbas taukuose ar trumpėjantis, kol tai nėra viskas įtraukiama. Pridėkite pakankamai šilto vandens, kad padarytumėte minkštą, bet ne lipnią tešlą. Pasirodykite ant lengvai floured valdyba ir suminkykite 5 minutes. Padalykite tešlą į 1/4 puodelį (3 uncijos) dalys ir suformuokite juos į rutulius. Ridenkite kiekvieną rutulį į plokščius apskritus apytiksliai 6 colius skersmenyje ir storus 1/8 colius. Įkaitinkite didelę sunkią keptuvę per vidutinį didelį karštį. Padėkite tortiljas po vieną į sausą karštą keptuvę; virėjas iki rudos spalvos ant vienos pusės, paskui pasisukite ir ruda spalva kita pusė. Nuneškite nuo keptuvės ir sulaikykite šiltas audeklo rankšluostyje. Šaltinis: Pietvakarių valgių gaminimo knyga


Stai tikrasis miltiniu tortiliju receptas, isbandytas mano, viskas lb gerai gaunasi, tik tesla siaip turi kepimo milt skoni biski, bet amerikieciai pagol tokius kepa.

Sios gaminamos is kukuruzu miltu, bet ju ennusipirksi paparastose parduotuvee, o kruopos netinka!

Tortilijos (su kukuruzu milteliais Meksikietiškas valgis):

Jums reikės:

*2,5 stiklinių kukurūzų miltų!;
*arbatinio šaukštelio druskos;
*1,25 stiklinės šilto vandens;
*sviestinio popieriaus.

Inde, kuriame maišysite tešlą, sumaišykite miltus ir druską. Po truputį pilkite šiltą vandenį ir minkykite. Tešla turi gautis minkšta, tačiau nelipni (minkykite, kol tešla nebelips prie rankų). Padalinkite tešlą į maždaug 12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį suminkykite į gumulėlį, šiek tiek suplokite ir padėkite ant lakšto sviestinio popieriaus. Ant viršaus užklokite tokiu pačiu sviestinio popieriaus lakštu ir iškočiokite kuo plonesniu sluoksniu.
Iškočiotas tortiljas sudėkite bokšteliu, perklodami sviestinio popieriaus lakštais, viršutinę tortilją taip pat uždenkite popieriaus lakštu. Iškočiotos tortiljos skersmuo turi būti apie 15 cm.

Įkaitinkite sausą keptuvę. Keptuvė turi būti tokia karšta, kad lašelis vandens akimirksniu išgaruotų. Geriau naudoti teflono keptuvę. Atsargiai paimkite pirmąją tortilją kartu su popieriumi iš apiejų pusių, viršutinį popieriaus sluoksnį atsargiai nuimkite ir apvertę įklokite į įkaitusią keptuvę. Kepkite 1 min., kol tortiljos kraštai ims raitytis. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir lopetėle apverskite tortilją. Antrąją pusę kepkite dar 1 min. Toji pusė, kuri kepė pirmoji, bus „viršutinė“. Ji turį būti išsipūtusi ir apskrudusi. Iškepusias tortiljas suvyniokite į švarų virtuvinį rankšluostį. Taip tortiljos paruošiamos vartojimui, tolimesniam apdorojimui arba užšaldymui.


mirksiukas.gif
Atsakyti
Tortilijos su vištiena

4 tortilijų paplotėliai,
250 g vištienos filė,
avokadas,
pusė "Ledkalnio" salotos,
indelis meksikietiško daržovių mišinio,
pagal skonis druskos,
pipirų,
meksikietiškų "Taco" prieskonių,
pusės citrinos sulčių

Avokadą nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Avokadų tyrę pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir pakepinkite aliejuje, kol dailiai apskrus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir "Taco" prieskoniais. Tada į keptuvę suverskite nuvarvintą meksikietišką daržovių mišinį ir dar šiek tiek pakaitinkite. Salotas supjaustykite pailgomis juostelėmis, perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Paplotėlius trumpai apkepkite keptuvėje, aptepkite avokadų tyre, tada sukrėskite mėsos įdarą, susukite į ritinėlį ir patiekite.
Atsakyti