niam niam, uzsinorejau ir as, reik maut virt, rodos visko turiu ir slyvuku ir abrokosu ir kriausiu dziopvintu ir razinu ir dziovintu obuoliuku, sirupo vysniu, bet as ne makaroniuku desiu o tokius kleckiukus is miltu ir kiausiniu, kad tik gautusi skani, jauciu bus apsivalgymas
ai dar atsimenu as kad man vaikystej mama i saldzia siruba idedavo grietines ir budavo labai skanu...
Sveikos,
Siūlau saldžią ryžių sriubą su razinomis.
reikia:
Virtų ryžių{kiekis priklauso nuo asmenų skaičiaus}
Razinų,
Cukraus,
truputėlį citrinos rūgšties{galima naudoti natūralias citrinos sultis}
Krakmolas,
Razinas verdame vandenyje,įbėrę cukraus,ir citrinos sulčių,arba citrinos r9gšties.
Baigdami virti supilame šaltame vandeny išleistą krakmolą.
Atšaldome,sudedame išvirtus ryžius.
P.S.galima vietoj razinų naudoti kitus dž. vaisius{abrikosus,datules,slyvas, dž,vysnias}
Skanaus
Siūlau saldžią ryžių sriubą su razinomis.
reikia:
Virtų ryžių{kiekis priklauso nuo asmenų skaičiaus}
Razinų,
Cukraus,
truputėlį citrinos rūgšties{galima naudoti natūralias citrinos sultis}
Krakmolas,
Razinas verdame vandenyje,įbėrę cukraus,ir citrinos sulčių,arba citrinos r9gšties.
Baigdami virti supilame šaltame vandeny išleistą krakmolą.
Atšaldome,sudedame išvirtus ryžius.
P.S.galima vietoj razinų naudoti kitus dž. vaisius{abrikosus,datules,slyvas, dž,vysnias}
Skanaus
Reikes ir man siandiena virtis saldzia sriuba megisnsiu deti betkokiu vaisiu ir ziesiu kas gausis labai senai besu virusi ir valgiusi mano mama dar kartais mums isverda kai atvaziuojame
O as nuo praejusio virimo sakiau nebevirsiu saldzios sriubos nes kai issiviraiu tai taip skanu buvo kad viena visa beveik ir suvalgaiu, aisku poto buvo ne kas ...
as verdu su kisielium visada
as verdu su kisielium visada
o saldi sriuba valgoma šilta ar šalta?
Mes tai valgome silta , o paskui jau ir salta labai skani buna
vakarienei ir as verdu saldzia sriuba is mamos sodo parveztu gerybiu raudonuju serbentu juoduju serbentu braskiu ir is kompoto isgriebtu vysiu skonis geras ir spalva lb grazi
man vis neiseina skaniai sriuba isvirti, na turiu galvoje gaunasi rugstoka, bijau cukraus padauginti nes niekas nebevalgys
saldi sriuba man primena vaikyste šiaip pati jos niekad taip ir neverdu,nes vyras nemegsta,o vaikai sako mum darželi duoda ir mum nepatinka,na ka išssivirsiu sau pačiai vot
Man pati pačiausia saldi sriuba tai iš bet kokiu uogu. Paskutinį karta viriau is (baltų, raudonų ir juodų) serbentų, juos nuviriau pertryniau, idejau cukriuko ir krakmolo kad būtų kaip kisielius, atskirame puode isviriau makaronu, darom taip - į lėkštę dedam makaronų pilam to kisieliaus ir ant viršaus vanilinių ledų gerą šaukšt, mmmmm kaip skanu
Aš saldžią sriubą verdu tik vasarą kai būna visokių uogų. Į vandenį pridedu visokių uogų: serbentų, vyšnių, agrastų... Jei turiu tai ir rabarbaro įpjaustau, cukriuko įpilu (čia pagal skonį) po to iš kiaušinio vandens ir miltų pasidarau tešlą, tokią kuri limpa prie rankų ir prignaibau jos į verdantį "kompotą", palaukiu kol miltinukai išvirs ir tada prie stalo . Nei krakmolo, nei kisieliaus nededu. Nesakau, kad nemėgstu, paprasčiausiai net nesu valgiusi tos tikrosios sriubos .
siandien bandysiu virti sriubyte su leistinukais. maciau "iki" dziovintiems vaisiams akcija dabar, tai grizdama is darbo uzsipirksiu ir ziuresiu kas cia gausis )))