Įkraunama...
Įkraunama...

Trintos sriubos

Kodėl nėra tokios temos? Gal galit ką pasiūlyt savo išmėginto?
Atsakyti
Pati skaniausia
Trinta pomidosru sriuba

5 prinoke pomidorai
2 virtos vistienos slauneles
1 didelis svogunas
3 cesnako skilteles
Sviezio baziliko, petrazoliu, salieru lapeliu
Pipiru, druskos, maltu kmynu

Pora minuciu alyvuogiu aliejuje pakepinti sutrinta cesnaka, po gera ziupsni zalumynu, kmynus, pipirus, tada deti smulkiai pjaustyta svoguna, pakepinti apie 10 min., tada sudeti pomidorus pjaustytus kubeliais ir kepti kol suminkstes ir galiausiai imaisyti vistienos mesyte, ideti druskos, as dar dedu 'Roasted garlic and paprica' prieskoniu - labai patinka.
Viska supilti i blendeti ir gerai pertrinti, jei per tirsta, dar ipilti vandens ir uzvirinti.

Isiberiame tarkuoto fermentinio surio, as dar labai megstu sulauzytu gabaleliais arbatiniu taleriu isiberti i lekste.

P.S. skaniausia sita sriuba kita diena po virimo, nes nelieka rugstumo ir kazkaip nusistovi skonis tikrasis.
essen.gif
Atsakyti
o man skaniausia trinta spinatu sriuba http://www.virtuvesu...spinatu-sriuba/ labai skani ir soti. Patinka ir mano brangiausiam, tik mazyliui ne biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų šeimai patinka trinta moliūgienė, vaikas vadina saulės sriuba biggrin.gif

Į sultinį (verdu tikrą vištienos sultinį) bulvių kubeliais 1/4 masės ir 3/4moliūgo taip pat kubeliais. Sultinio neturėtų būti daugiau nei per pirštą virš daržovių. Verdu apie 15 min. Tada nukošiu sultinį į dubenį, o daržoves sutrinu su blenderiu, pilu sultinį atgal į daržoves ir reguliuoju tirštumą (dažai sultinio lieka), pagardinu druska, pipirais, šiek tiek citrinų sulčių ir česnako. Patiekiant į lėkšę įpilu apie du valgomus šaukštu grietinėlės ir česnakinių skrebučių (pakepinu sausoje keptuvėje batono kubelius su česnaku) 4u.gif Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Mano šeima šią grybienę vadina pachliobke.Nežinau,kodėl...

Verdu daug kubeliais supjaustytų bulvių.Išvirusių pusę nusemiu ir suplaku su blenderiu.Į likusias dedu virtų grybų ir su svogūnu pakepintų spirgų,tada supilu plakinį.Gaunasi puiki grybų tirštsriubė.Skanaus essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydros akys @ 2010 10 02, 10:33)
Mūsų šeimai patinka trinta moliūgienė, vaikas vadina saulės sriuba biggrin.gif

Į sultinį (verdu tikrą vištienos sultinį) bulvių kubeliais 1/4 masės ir 3/4moliūgo taip pat kubeliais. Sultinio neturėtų būti daugiau nei per pirštą virš daržovių. Verdu apie 15 min. Tada nukošiu sultinį į dubenį, o daržoves sutrinu su blenderiu, pilu sultinį atgal į daržoves ir reguliuoju tirštumą (dažai sultinio lieka), pagardinu druska, pipirais, šiek tiek citrinų sulčių ir česnako. Patiekiant į lėkšę įpilu apie du valgomus šaukštu grietinėlės ir česnakinių skrebučių (pakepinu sausoje keptuvėje batono kubelius su česnaku) 4u.gif Skanaus 4u.gif


siandien pietums viriau smile.gif labai sauni sriubyte thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga654 @ 2010 09 21, 13:15)
Pati skaniausia
Trinta pomidosru sriuba

5 prinoke pomidorai
2 virtos vistienos slauneles
1 didelis svogunas
3 cesnako skilteles
Sviezio baziliko, petrazoliu, salieru lapeliu
Pipiru, druskos, maltu kmynu

Pora minuciu alyvuogiu aliejuje pakepinti sutrinta cesnaka, po gera ziupsni zalumynu, kmynus, pipirus, tada deti smulkiai pjaustyta svoguna, pakepinti apie 10 min., tada sudeti pomidorus pjaustytus kubeliais ir kepti kol suminkstes ir galiausiai imaisyti vistienos mesyte, ideti druskos, as dar dedu 'Roasted garlic and paprica' prieskoniu - labai patinka.
Viska supilti i blendeti ir gerai pertrinti, jei per tirsta, dar ipilti vandens ir uzvirinti.

Isiberiame tarkuoto fermentinio surio, as dar labai megstu sulauzytu gabaleliais arbatiniu taleriu isiberti i lekste.

P.S. skaniausia sita sriuba kita diena po virimo, nes nelieka rugstumo ir kazkaip nusistovi skonis tikrasis.
essen.gif


Sveikos, pritariu trinta pomidoru sriuba super, tik as be vistienos, tik sultini vistienos isverdu ir viska sutrinu su blenderiu. Mm, skanumelis smile.gif
Atsakyti
Labai musu seimos megstama (gal ir Jums patiks paivairinti rudeni smile.gif )

EGZOTISKA MOLIUGU SRIUBA SU KOKOSU PIENU IR KREVETEMIS

1 kg. moliugo (ryskiai oranzinio)
1/2 skardines kokosu pieno (buna skyriuje , kur egzotiski prieskoniai, skardine kainuoja apie 5 lt.)
200 gr. saldytu paprastu siauriniu kreveciu
druskos
citrinpipiriu


Moliuga nulupame, supjaustome nedideliais gabaliukais ir patroskiname uzpyle viena stikline vandens puode apie 15 min.

Patroskinta moliuga, dar karsta, labai gerai sutriname blenderiu. Viska supilame atgal i puoda.

I moliugu tyre supilame kokosu piena ir uzverdame.

Sudedame dar susalusias krevetes, vel uzverdame.

Padruskiname, papiriname (kas megsta saldziaruksciai - deda citrinpirius, tik labai labai nedaug, nes galite perrugstinti. Kas megsta astriai, galima deti ir maltus baltuosius pipirus, tada nebus saldziaruksciai). Vien juodieji pipirai nelabai tinka, nes duoda kartumo.

Skanaus 4u.gif . Kasdien si sriuba gal ir atsibostu, bet kai vesu rudeni norisi KAZKIO TOKIO ir GREITAI, ji - pats tas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 20 spalio 2010 - 19:18
Pati geriaus trinta sriuba yra iš to ką turi šaldytuve:)

Pastarąjį kartą viriau tai troškinau cukiniją, bulves, morkas, žirnelius, dar paprikos galima įmesti. Kai išsitroškino viskas dar įdėjau kkukurūzų (jų neviriau) ir pakepintą svogūną su česnaku, tada viską susmulkinau blenderiu, įpyliau vandens karšto, pridėjau priekskonių (labai tiko citrininiai pipirai,ir šiek tiek čiobrelio) Ir vualia smile.gif

buvo labai skanu ir nereikėjo vargintis visokiais mandriais sriubos komponentais:)
Atsakyti
Moliugu sriuba:
Moliugo,
2 Svogunai,
1/2 Kalafijoro,
2 Morkos

Viska supjaustyti dideliais kubeliais, ideti megstamu prieskoniu, kai suminksteja sublenderiuoti. Ant virsaus galima deti suri, apslaktyti grietinele. As valgau su juoda duona ir pelesiniu suriu. Labai skanu thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Šiandiena aš taip pat viriau moliūgo trintą sriubą

Pradžioje ašviriau vištienos kauliukus su nemažu kiekiu mėsytės.

Aš,įdėjau pipirų{kvepiančių}

Ir ,moliūgui atradau gerą daržovių derinuką{tai petražolė+salieras +moliūgas+poras+morka}

Pavirus mėsytę sudėjau salierą,morką, petražolę,porą.

Pavirus,išėmiau mesytę nuemiau nuo kaulų.

Tuomet sudėjau kūbeliais pjaustytą moliugą.

Jam suminkštėjus viską sutryniau virtuviniu elektriniu trintuvu.

Pasūdžiau,papipirinau.

Patiekiant į sriubą įdėjau aitriosios paprikos {šviežios} pjaustytų juostelių.

Sriuba labai greitai pradingo iš puodo.
Atsakyti
Sveikutės mergytės. O gal žinot kokią išmėgintą bulvių trintą sriubytę? blush2.gif
Atsakyti