Žinau, kad pažaliavusiose daržovių dalyse kaupiasi nuodingos organizmui medžiagos. Klausimas: morkų pažaliavusių galų irgi negalima naudoti maistui?
Mano anyta aiškina, kad morkose tas pažaliavimas yra karotinų sankaupos. Aš linkusi abejoti...
Bulves solanina kaupia. Kokios morkos ar burokai ne. Zhalia spalva nuo chlorofilo sankaupu. Karotinai dazho geltonai-raudonai. Bet kam tas pazhaliavusias dalis valgyt? Nesmahu gi kazhkaip Be to, dazhniausiai butent galiukuose daugiau nitratu ir pan., nesvarbu ar jie zhali ar melyni
Aš irgi morkų pažaliavusius galiukus visada nupjaunu ir išmetu. Bet kai vieną kart anyta prie mano akių liepė sūnui (mano vyrui)suvalgyti pažaliavusią dalį (dėl atseit tų minėtųjų karotinų sankaupų), man net ir keista pasidarė...Nenorėčiau, kad ji ir mano sūnui siūlytų valgyti tą neskanią, karčią, pažaliavusią morkos dalį. Fui...
QUOTE(JJG @ 2006 02 27, 19:57)
Aš irgi morkų pažaliavusius galiukus visada nupjaunu ir išmetu. Bet kai vieną kart anyta prie mano akių liepė sūnui (mano vyrui)suvalgyti pažaliavusią dalį (dėl atseit tų minėtųjų karotinų sankaupų), man net ir keista pasidarė...Nenorėčiau, kad ji ir mano sūnui siūlytų valgyti tą neskanią, karčią, pažaliavusią morkos dalį. Fui...
Na, kiek žinau, karotino turintys augalai būna rausvi- oranžiniai, taigi ir "sankaupos" turėtų būti ne žalios, o rausvų atspalvių