Įkraunama...
Įkraunama...

Morengai

Gal galetu kas parasyti paprasta nesudetingo morenginio torto receptuka? 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Black Swan @ 2012 09 11, 17:44)
Gal galetu kas parasyti paprasta nesudetingo morenginio torto receptuka? 4u.gif  4u.gif


Tą receptą kur aš praitame puslapyje parašiau tikrai labai greitai galima padaryti. Kremą su mikseriu suplaku per 10min, tepu dar 10min, o po pusvalandžio galima valgyti ir pirštelius laižyti. Kaip tik savaitgalį gaminau tik dar pridėjau kepintų lazdynų riešutų tai iš vis koks skonis mmmmm. Pabandykit tikrai patiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JurGoote @ 2012 09 11, 15:59)
Tą receptą kur aš praitame puslapyje parašiau tikrai labai greitai galima padaryti. Kremą su mikseriu suplaku per 10min, tepu dar 10min, o po pusvalandžio galima valgyti ir pirštelius laižyti. Kaip tik savaitgalį gaminau tik dar pridėjau kepintų lazdynų riešutų tai iš vis koks skonis mmmmm. Pabandykit tikrai patiks  4u.gif

Labai aciu, reikes isbandyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(buzhiukas @ 2007 03 12, 23:42)
Jei patiko morengai, būtinai pabandyk Pavlovos tortą, esu dėjusi receptą į tortų skyrelį. Tai vienas mėgiamiausių mūsų šeimos desertų  thumbup.gif

Gal galetumet ideti receptuka? 4u.gif
Atsakyti
Merginos, kas esat darę Pavlovos tortą, pasakykit, o tai jis neištyžta g.gif Ar reikia jį greit suvalgyti? Labai noriu pabandyt, jau padą iškepiau, galvoju kada dabar dėt grietinėlę ar kažkiek iš anksto ar prieš pat dedant ant stalo g.gif Niekur kažkaip nerandu apie tai parašyta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JurGoote @ 2012 09 20, 18:29)
Merginos, kas esat darę Pavlovos tortą, pasakykit, o tai jis neištyžta  g.gif Ar reikia jį greit suvalgyti? Labai noriu pabandyt, jau padą iškepiau, galvoju kada dabar dėt grietinėlę ar kažkiek iš anksto ar prieš pat dedant ant stalo  g.gif Niekur kažkaip nerandu apie tai parašyta  blush2.gif

Geriausia grietinėlę uždėti prieš pat patiekiant, nes morenginis padas pastovėjęs suminkštės mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, man vienas is skaniausiu tortu Rojus . Pardavineje didziosios Maximos.

Ten viduj mandarinai su grietinele , o sonai morenginiai . ir daug daug riesutuku.

Gal kas zinot kaip ji pagaminti namu salygomis?
Atsakyti
As vakar vel banziau kepti morenga vel nesigavo verysad.gif
Galosi toks siek tiek guminis, kepiau 60 min. su ventiliatoriaus rezimu, temp. 80 laipsniu. ir veliau nakciai palikau orkaiteje, patarkite ka darau ne taip?
Atsakyti
QUOTE(Dijura @ 2013 06 03, 11:11)
As vakar vel banziau kepti morenga vel nesigavo  verysad.gif
Galosi toks siek tiek guminis, kepiau 60 min. su ventiliatoriaus rezimu, temp. 80 laipsniu. ir veliau nakciai palikau orkaiteje, patarkite ka darau ne taip?

Manau viena valanda per trumpai, as dziovinu maziausiai 3-4val. ir dar palieku orkaiteje jei noriu rudesniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JurGoote @ 2013 06 03, 13:50)
Manau viena valanda per trumpai, as dziovinu maziausiai 3-4val. ir dar palieku orkaiteje jei noriu rudesniu  smile.gif


Praejusi karta 2 val. keliau buvo tik rudesnis bet toks vis tiek siek tiek guminis. Pries menesi bandziau 100 laipsniu kepti irgi rezultatas panasus, gal nereikia ventiliatoriaus jungti? O kokioje temperaturoje geriausia kepti?
Atsakyti
Sveikos ..turejau atliekamu baltymu tai bandziau daryti pagal cipsiuka slapia beze..sirupa viriau ir nemaisiau..kai pradejo kunkuliuot plona srovele supyliau i standzius baltymus...plakiau 10min...atrode tempias ta kosele...bet isspaudus su svirkstu nelaike formos ir issileido....kodel? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ofiso mergaite @ 2014 02 17, 16:28)
Sveikos ..turejau atliekamu baltymu tai bandziau daryti pagal cipsiuka slapia beze..sirupa viriau ir nemaisiau..kai pradejo kunkuliuot plona srovele supyliau i standzius baltymus...plakiau 10min...atrode tempias ta kosele...bet isspaudus su svirkstu nelaike formos ir issileido....kodel? schmoll.gif



Pagal Jusu parasyma, panasu, kad ne iki galo isplakete baltymus. Baltymai turi gautis standus ir laikyti "snapa". Aš ir taip vargau, kol atradau, kad metaliniame dubenyje siuo budu man neissiplaka, plaku stikliniame dubenyje. Taip pat sirupa reikia pilti tada kai baltymas bus isplaktas tiek kad nesimatys skystos dalies, na jau buna beveik issiplakes. Tikiuosi aiskiai suurasiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dijura @ 2013 06 04, 10:41)
Praejusi karta 2 val. keliau buvo tik rudesnis bet toks vis tiek siek tiek guminis.  Pries menesi bandziau 100 laipsniu kepti irgi rezultatas panasus, gal nereikia ventiliatoriaus jungti? O kokioje temperaturoje geriausia kepti?


Morengus patartina dziovinti 100 -120 c temp. Jeigu virsus pradeda ruduoti, reikia mazinti temp., nes orkaites labai skirtingos. Jeigu dziovinu tik vienoje skardoje, tuomet nenaudoju ventiliatoriaus funkcijos, jeigu dziovinu kelias skardas is karto, naudoju, bet temp. Mazinu 20 laipsniu. Kas pusvalandi pilnai atidarau orkaites dureles ir leidziu iseiti dregmei. Kartais dziovinti uztenka 2 val. Kartais reikia net 3.5 val. Tikrinu pakeldama morenga, jeigu lengvai atlimpa nuo popieriaus - vadinasi isdziuvo. Tuomet isjungiu orkaite ir palieku morenga viduje, kol pilnai atvesta orkaite.
Atsakyti