Išsikepiau tikrai skanių pyragaičių su kondensuotu pienu:
TEŠLA:
1 indelis liesos "Mūsų švelniosios" varškės
1 pakelis sviesto
2 stiklinės miltų
ĮDARAS:
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
200 ml riebios grietinėlės
4 lapeliai želatinos (8 g)
1 v. š. citrinos sulčių
Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais ir iš visų produktų suminkyti tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir palaikyti šaldytuve 1 val.
Iš tešlos formuoti nedidelius rutuliukus ir juos dėti į mini keksiukų formeles ir spaudžiant pirštais iškloti dugną ir šonus. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių, kol pagels.
Įdarui išvirti kondensuotą pieną (1,5 val.), ataušinti. Išplakti grietinėlę iki standumo. Kondensuotą pieną plakti mikseriu iki purumo, įmaišyti plaktą grietinėlę. Želatinos apelius 10 minučių mirkyti šaltame vandenyje, po to ištirpinti 1 v. š. karštų citrinos sulčių ir įmaišyti į kremą.
Kremą palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti, tada konditeriniu maišeliu užspausti ant iškeptų krepšelių. Paruoštus pyragėlius dar palaikyti šaldytuve, kad kremas sustingtų.
P. S. tešla labai simpatiška, panaši į sluoksniuotą. Teoriškai suformuotus krepšelius prieš kepant reikėjo subadyti šakute, bet aš to nedariau ir jų vidurys gerokai pakilo. Bet taip gal net ir geriau, tada reikėjo dėti mažiau kremo Iš šio kiekio man gavosi 48 nedideli pyragaičiai.
Oho kaip skaniai atrodo Reiks ir man kazka pabandyt iskept toookio Tik bijau kad nesigaus
QUOTE(Sonatina @ 2006 03 19, 10:55)
Išsikepiau tikrai skanių pyragaičių su kondensuotu pienu:
TEŠLA:
1 indelis liesos "Mūsų švelniosios" varškės
1 pakelis sviesto
2 stiklinės miltų
ĮDARAS:
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
200 ml riebios grietinėlės
4 lapeliai želatinos (8 g)
1 v. š. citrinos sulčių
Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais ir iš visų produktų suminkyti tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir palaikyti šaldytuve 1 val.
Iš tešlos formuoti nedidelius rutuliukus ir juos dėti į mini keksiukų formeles ir spaudžiant pirštais iškloti dugną ir šonus. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių, kol pagels.
Įdarui išvirti kondensuotą pieną (1,5 val.), ataušinti. Išplakti grietinėlę iki standumo. Kondensuotą pieną plakti mikseriu iki purumo, įmaišyti plaktą grietinėlę. Želatinos apelius 10 minučių mirkyti šaltame vandenyje, po to ištirpinti 1 v. š. karštų citrinos sulčių ir įmaišyti į kremą.
Kremą palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti, tada konditeriniu maišeliu užspausti ant iškeptų krepšelių. Paruoštus pyragėlius dar palaikyti šaldytuve, kad kremas sustingtų.
P. S. tešla labai simpatiška, panaši į sluoksniuotą. Teoriškai suformuotus krepšelius prieš kepant reikėjo subadyti šakute, bet aš to nedariau ir jų vidurys gerokai pakilo. Bet taip gal net ir geriau, tada reikėjo dėti mažiau kremo Iš šio kiekio man gavosi 48 nedideli pyragaičiai.
TEŠLA:
1 indelis liesos "Mūsų švelniosios" varškės
1 pakelis sviesto
2 stiklinės miltų
ĮDARAS:
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
200 ml riebios grietinėlės
4 lapeliai želatinos (8 g)
1 v. š. citrinos sulčių
Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais ir iš visų produktų suminkyti tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir palaikyti šaldytuve 1 val.
Iš tešlos formuoti nedidelius rutuliukus ir juos dėti į mini keksiukų formeles ir spaudžiant pirštais iškloti dugną ir šonus. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių, kol pagels.
Įdarui išvirti kondensuotą pieną (1,5 val.), ataušinti. Išplakti grietinėlę iki standumo. Kondensuotą pieną plakti mikseriu iki purumo, įmaišyti plaktą grietinėlę. Želatinos apelius 10 minučių mirkyti šaltame vandenyje, po to ištirpinti 1 v. š. karštų citrinos sulčių ir įmaišyti į kremą.
Kremą palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti, tada konditeriniu maišeliu užspausti ant iškeptų krepšelių. Paruoštus pyragėlius dar palaikyti šaldytuve, kad kremas sustingtų.
P. S. tešla labai simpatiška, panaši į sluoksniuotą. Teoriškai suformuotus krepšelius prieš kepant reikėjo subadyti šakute, bet aš to nedariau ir jų vidurys gerokai pakilo. Bet taip gal net ir geriau, tada reikėjo dėti mažiau kremo Iš šio kiekio man gavosi 48 nedideli pyragaičiai.
sonatina,o kaip ju skonis ar daug laiko uzima padaryti
man patinka toks desertas:
REIKĖS:
kondensuoto pieno indelio
sluoksniuotos tešlos (nesvarbu pirkta ar pačios gaminta)
marakujų ar papajų ( džiovintų ananasų ar šiaip kokių džiovintu vaisių gabaliukų)
sviesto
PARUOŠIMAS:
išverdi kondensuotą piena indelyje (neatidarytą virti ~1h),o tuo metu supjaustai sluoksniuota tešla juostelėmis ( maždaug 2cm plotis,o ilgis kokių 15 cm,bet šiaip galit daryt kokios patinka), ir tas juosteles dėti į orkaitę ir kepti kol tešla iškeps(turėtų parusti švelniai). tada atidaryti išvirusį kondensuotą pieną ir į jį įmaišyti sviesto.tuomet imi vieną sluoksniuotos tešlos iskeptą juostelę ir is abiejų pusių aptepi kondensuoto pieno ir sviesto mišiniu. dabar belieka pafantazuoti ir sudėti i lekštę.aš tai dedu kaip šulinį:dvi lygiagrečias juosteles padedu ant viršaus skersai joms dar dvi ir taip delioju.poto pabarstau vaisiai ir valgom. itin skanu kai tas skanumas pabūna kelias valandas ir suminkstėja... niam niam
REIKĖS:
kondensuoto pieno indelio
sluoksniuotos tešlos (nesvarbu pirkta ar pačios gaminta)
marakujų ar papajų ( džiovintų ananasų ar šiaip kokių džiovintu vaisių gabaliukų)
sviesto
PARUOŠIMAS:
išverdi kondensuotą piena indelyje (neatidarytą virti ~1h),o tuo metu supjaustai sluoksniuota tešla juostelėmis ( maždaug 2cm plotis,o ilgis kokių 15 cm,bet šiaip galit daryt kokios patinka), ir tas juosteles dėti į orkaitę ir kepti kol tešla iškeps(turėtų parusti švelniai). tada atidaryti išvirusį kondensuotą pieną ir į jį įmaišyti sviesto.tuomet imi vieną sluoksniuotos tešlos iskeptą juostelę ir is abiejų pusių aptepi kondensuoto pieno ir sviesto mišiniu. dabar belieka pafantazuoti ir sudėti i lekštę.aš tai dedu kaip šulinį:dvi lygiagrečias juosteles padedu ant viršaus skersai joms dar dvi ir taip delioju.poto pabarstau vaisiai ir valgom. itin skanu kai tas skanumas pabūna kelias valandas ir suminkstėja... niam niam
As cia ieskojau ieskojau bet neradau kaip ji reikia virti:) tiesiog i vandeni?Ir kiek laiko?Ir dar klausimas. jei idesiu virt tokia skarbonke su naujovisku atidarymu, su rankenyte ( na kaip koncervai dabar visi) , jis man verdant nesusprogs?
Taip, paprasciausiai i vandeni ir verdi 1,5 - 2 valandzikes.... o del tu nauju skardiniu tai nezinau.
QUOTE(Milde @ 2006 05 19, 16:13)
As cia ieskojau ieskojau bet neradau kaip ji reikia virti:) tiesiog i vandeni?Ir kiek laiko?Ir dar klausimas. jei idesiu virt tokia skarbonke su naujovisku atidarymu, su rankenyte ( na kaip koncervai dabar visi) , jis man verdant nesusprogs?
o kam tau jį virti ir vargti kelias valndas? Juk yra pirkti gamyklinio išvirto (pavadinimas Rududu)
QUOTE(Nolla @ 2006 05 19, 20:41)
o kam tau jį virti ir vargti kelias valndas? Juk yra pirkti gamyklinio išvirto (pavadinimas Rududu)
Aš "Rududu" neragavau, bet mamytės rašė kažkurioje temoje, kad visgi skiriasi skonis to "Rududu" ir paprasto virto kondensuoto pieno...
QUOTE(Asta @ 2006 05 19, 22:17)
Aš "Rududu" neragavau, bet mamytės rašė kažkurioje temoje, kad visgi skiriasi skonis to "Rududu" ir paprasto virto kondensuoto pieno...
Aisku, kad skiriasi man labiau patinka virtas pienas