Interneto platybėse radau kaip pasigaminti mozzarella ir ricotta sūrius. ( ČIA ) Su google vertėju išsiverčiau, nesąmonė gavos
Nelabai aiški sudėtis - žalias pienas, tai čia tikriausia turima omeny, kad naminis, sudėty rašo nenugriebtas, o vėliau žalias Arba " 1 1 / 2 Puotelė Fermentinių tabletės ištirpinti 3 uncijos vandens" tai kas čia per stebuklas
Galbūt kažkam bus naudina, gal kažkas padės su vertimu
QUOTE(Vaidullka @ 2009 10 05, 09:36)
Interneto platybėse radau kaip pasigaminti mozzarella ir ricotta sūrius. ( ČIA ) Su google vertėju išsiverčiau, nesąmonė gavos
Nelabai aiški sudėtis - žalias pienas, tai čia tikriausia turima omeny, kad naminis, sudėty rašo nenugriebtas, o vėliau žalias Arba " 1 1 / 2 Puotelė Fermentinių tabletės ištirpinti 3 uncijos vandens" tai kas čia per stebuklas
Galbūt kažkam bus naudina, gal kažkas padės su vertimu
Nelabai aiški sudėtis - žalias pienas, tai čia tikriausia turima omeny, kad naminis, sudėty rašo nenugriebtas, o vėliau žalias Arba " 1 1 / 2 Puotelė Fermentinių tabletės ištirpinti 3 uncijos vandens" tai kas čia per stebuklas
Galbūt kažkam bus naudina, gal kažkas padės su vertimu
Vaidulka
Aš,jau kurioje tai temoje esu rašiusi pateikusi lentelę .
Užsienietiškuose receptu žurnaluose produktų kiekis matuojamas uncijomis.
Uncijos{oz.} pvz pateiksiu {2 uncijos -60mililitrai ml. toliau 2,53 oz.-uncijos75 ml.,4oz.125ml.
Antra,1 1/2,tai reiškia,kad tai yra vienas to matavimo kiekis ir,dar viena antroji to kiekio.
Aš,tikiu,kad bus aišku,jeigu ne klausk.?
tas uncijas tai išsiaiškinčiau, bet kas yra tos fermentų tabletės? Man pati sudėtis neaiški Aš nežinau, gal ir ne toj temoj parašiau, bet kad daugiau nieko neradau
tikriausiai tos fermentu tabletes yra skirtos pienui fermentuoti, kad varske gautusi, ir tikriausiai ju Lietuvoj nei su ziburiu nerasi....o sakydama "zalias" pienas autore omeny turejo niekaip neapdirbta paprasciausia namini piena, kuri paskui maiso su pilno riebumo pasterizuotu pienu 50/50...taip pat pirktinis pienas neturi buti "labai pasterizuotas", kaip kad rasoma recepte, tai kiek suprantu, tik lengvai pakaitintas gaminimo procese....tikiuosi suprantamai paaiskinau..
google paziurejau, kas yra tas "rennet" ir kiek supratau, tai yra verseliu skrandzio fermentas, kuris dalyvauja virskinimo procese....tiksliau tai yra enzimu kompleksas, pagaminamas zinduoliu skrandziuose, padedantis virskinti motinos piena, ir daznai naudojamas suriu gamyboje...cia wikipedijoj radau paasikinima kas yra tas rennetas....bet jo buna ir dirbtinio.....
mano mama surius gamindavo, tik neatsimenu ko ji pildavo i piena...lyg ir acto...o gal ir degtines kad piena sutrauktu....tik reikia kad jis butu daugiau rugusio pieno konsistencijos o ne varskes, t.y., kad nesusoktu gabaliukais.....
tikiuosi padejau siek tiek..
google paziurejau, kas yra tas "rennet" ir kiek supratau, tai yra verseliu skrandzio fermentas, kuris dalyvauja virskinimo procese....tiksliau tai yra enzimu kompleksas, pagaminamas zinduoliu skrandziuose, padedantis virskinti motinos piena, ir daznai naudojamas suriu gamyboje...cia wikipedijoj radau paasikinima kas yra tas rennetas....bet jo buna ir dirbtinio.....
mano mama surius gamindavo, tik neatsimenu ko ji pildavo i piena...lyg ir acto...o gal ir degtines kad piena sutrauktu....tik reikia kad jis butu daugiau rugusio pieno konsistencijos o ne varskes, t.y., kad nesusoktu gabaliukais.....
tikiuosi padejau siek tiek..
Man rikotos sūris labai puikiai naudojasi desertiniams patiekalams: varškės pyragui, sūrio tortui ar tiesiog sluoksniuotam vaisių ir uogienės desertukui permatomoj stiklinėj Ir skanu, ir sveika