Vakar gėrėm degtinė Svečiai buvo nekviesti tai kažką gamint laiko neturėjau .Paėmiau didelį padėklą, išklojau salotų lapais ir pradėjau taip krūvom dėti : alyvuogės juodos, žali agurkai, marinuoti agurkėliai, pomidorai, alyvuogės žalios, sūris dviejų rūšių ir kumpio irgi dviejų rūšių.Kumpį susukau.Dar kampe padėjau svogūnų laiškų.Atrodė labai gražiai.Padėjom vidurį stalo ir daugiau nieko nereikėjo
o as issikepu saldytu "ŠULINELIŲ" uztepu sviesto ir pridedi tikru arba"netikru"IKRU ir NEMIROVO "pepercos"
labai skanu prie degtinės arbuzas
Man labai patiko užkandėlė prie degtinės Grūto parke - "paserviruota" metalinėje lėkštėje , keturios sudytos kilkės su akytėmis , marinuoti svagūnai , juoda forminė duona ir pusę stiklinės degtinės .
Svogūnų žiedeliai
Reikės :1 svogūno, 1 kiaušinio, 1 šaukštas grietinės ir sviesto, 3-4 šaukštai miltų, pipirų, druskos pagal skonį ir aliejaus kepimui.
Supjaustyti, nuplykiti verdančiu vandeniu
Tešlai suplakti kiaušinį, įdėti grietinės, miltų, sviesto, druskos, pipirų.
Aliejų sukaitinti, mirkyti žiedelius į tešlą ir kepti kol pagels.
Keptus žiedelius sudėti ant sevetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejus.
Geriausia pateikti šiltus
Reikės :1 svogūno, 1 kiaušinio, 1 šaukštas grietinės ir sviesto, 3-4 šaukštai miltų, pipirų, druskos pagal skonį ir aliejaus kepimui.
Supjaustyti, nuplykiti verdančiu vandeniu
Tešlai suplakti kiaušinį, įdėti grietinės, miltų, sviesto, druskos, pipirų.
Aliejų sukaitinti, mirkyti žiedelius į tešlą ir kepti kol pagels.
Keptus žiedelius sudėti ant sevetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejus.
Geriausia pateikti šiltus
Svogūnų žiedai ir prie aliuko liuks .
Taip pat daromi ir kalmarų žiedai . Kas mėgsta kalmarus tai labai skanus užkandis .
Taip pat daromi ir kalmarų žiedai . Kas mėgsta kalmarus tai labai skanus užkandis .
QUOTE(eime @ 2005 07 06, 16:14)
Svogūnų žiedai ir prie aliuko liuks .
Taip pat daromi ir kalmarų žiedai . Kas mėgsta kalmarus tai labai skanus užkandis .
Taip pat daromi ir kalmarų žiedai . Kas mėgsta kalmarus tai labai skanus užkandis .
O kaip Tu darai, kad jie ne kieti būtų? Aš tik sykį pabandžiau, vyras pasakė, kad dantis išsilaužt galima.Kažkur esu girdėjusi, kad jie per ilgai kepant kietėja, ar tiesa?
O svogūnų žiedus šiandien šiaip padariau, be šnapso, vietoj čipsų įpediniui - įtikau.
Aha , kuo ilgiau tuos kalmarus kepi , verdi tuo kietesni jie darosi .
Aš juos trumpai , gal kokioms 2-3 minutėms panardinu į verdantį vandenį (be druskos), po to pjaustau žiedais , vartalioju tešloje , ir fritiūrinėje greitai išverdu .
Aš juos trumpai , gal kokioms 2-3 minutėms panardinu į verdantį vandenį (be druskos), po to pjaustau žiedais , vartalioju tešloje , ir fritiūrinėje greitai išverdu .
QUOTE(Scarlett_MaMa @ 2005 07 05, 21:53)
Svogūnų žiedeliai
Reikės :1 svogūno, 1 kiaušinio, 1 šaukštas grietinės ir sviesto, 3-4 šaukštai miltų, pipirų, druskos pagal skonį ir aliejaus kepimui.
Supjaustyti, nuplykiti verdančiu vandeniu
Tešlai suplakti kiaušinį, įdėti grietinės, miltų, sviesto, druskos, pipirų.
Aliejų sukaitinti, mirkyti žiedelius į tešlą ir kepti kol pagels.
Keptus žiedelius sudėti ant sevetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejus.
Geriausia pateikti šiltus
Reikės :1 svogūno, 1 kiaušinio, 1 šaukštas grietinės ir sviesto, 3-4 šaukštai miltų, pipirų, druskos pagal skonį ir aliejaus kepimui.
Supjaustyti, nuplykiti verdančiu vandeniu
Tešlai suplakti kiaušinį, įdėti grietinės, miltų, sviesto, druskos, pipirų.
Aliejų sukaitinti, mirkyti žiedelius į tešlą ir kepti kol pagels.
Keptus žiedelius sudėti ant sevetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejus.
Geriausia pateikti šiltus
Kaip senai aš ieškojau šio recepto.
Jeigu pavyks, tai tubūt kepsiu ir kepsiu.