Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsos šiupininė

Labai norečiau išsivirt salianką,bet nemoku blush2.gif Patarkit,prasau,kas zinot receptuką .Iš anksto labai dekoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanciuke @ 2005 04 10, 10:38)
Labai norečiau išsivirt salianką,bet nemoku blush2.gif Patarkit,prasau,kas zinot receptuką .Iš anksto labai dekoju smile.gif



ups unsure.gif o kas yra "salianka"? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 04 10, 11:07)
ups  unsure.gif o kas yra "salianka"?  blush2.gif


Tokia sriubike mirksiukas.gif
Atsakyti
Na,kad tai sriubikė supratau rolleyes.gif Ale vat kas tai per sriubikė įdomu pasidarė. Mano vyriuks sako, kad tai ko gero kokia nors su lašinukais. O aš vat atkasiau, kad tai galbūt lietuviškai būtų "šiupininė" ax.gif Na nežinau ar tai į temą bus ar nelabai, bet...


Naminis šiupinys

100 g virtos jautienos
50 g virto rūkyto kumpio
50 g pieninių dešrelių
100 g virtų jautienos inkstų
2 svogūnai
100 g raugintų agurkų
200 g bulvių
50 g pomidorų padažo
50 g margarino
1 l mėsos sultinio


Visą recepte nurodytą įvairią mėsą supjaustome kubeliais.
Svogūną pakepiname su margarinu ir pomidorų padažu.
Raugintus agurkus supjaustome kubeliais ir troškiname, kol suminkštės.
Į verdantį sultinį suberiame kubeliais supjaustytas bulves ir verdame, kol bulvės suminkštėja.
Tuomet sudedame kitus paruoštus produktus ir dar 10 min., verdame.
Į šią sriubą galima įdėti alyvų be kauliukų, citrinų griežinėlių.
Sriubą siūlome valgyti su grietine.


Atsakyti
Estijoje tokia sriuba vadinasi Seljanka. Tai jei apie ją kalbam, galiu pasidalinti jos receptu. Pati be galo ją mėgstu thumbup.gif

Kokias 4-5 nemažas svogūnų galvas nulupti ir supjausčius pakepinti. Sudėti aštrų pomidorų padažą ir supjaustytus raugintus/marinuotus agurkus ir patroškinti. Puode užvirti vandens, sudėti sultinio kubelius (šiaip sultinį galima ir namuose pasigaminti, bet aš kažkaip tingiu laiką gaišti), gabaliukais pjaustytą mėsą (galima kiaulieną, jautieną - kas labiausiai patinka), rūkytą dešrą ir pieniškas dešreles. Virti apie pusvalandį, po to sudėti svogūnų/agurkų/pomidoro padažo masę ir dar virti, kol išvis mėsa. Kas mėgsta, galima dėti juodųjų alyvuogių.

Man šita sriuba tikrai be galo skani ir soti. Ypač tinka šaltą žiemą thumbup.gif
Atsakyti
Mes kai vasara buvom Kaliningrade tai pietavom restorane kuris vadinasi „Solianka“ ax.gif aišku firminis patiekalas ten butent tą sriuba...ir ji buvo tokia skani...kad grižus pradėjau ieškotis recepto.Na radau, gal ne tokį bet panašu. Tą sriuba buvo su daug mėsos, labai soti...
Tai va, reikia įvairių tipų mėsos, rūkytos medžiotojų dešrelės, rūkytos vištienos gabaliukas, mėsos iš kurios buvom verdamas sultinis. Tą mėsą supjaustom smulkiais gabaliukais. Išverdam sultinį.Svogūną apkepam ant sviesto ir sudedam į sultinį.Raugintus agurkus supjaustom plonais šiaudeliais ir irgi apkepam ant sviesto, sudedam kokis du šaukštus tomatų pastos ir kepam apie 8-10 min.Tada į verdantį sultinį sudedam agurkus, prieskonius, druską, įpilam biški agurkų rasalo ir verdam nu 10 kokiu min. Į lėkštę su sriuba dedam grietinę, alyvuogių biški, gabaliukas citrinos ir žalumynai. Galima česnako pasmulkinti. Nu žinokit tikras skanumelis.... thumbup.gif
user posted image
Atsakyti

Soljanka arba solianka yra iš esmės daržovių sriuba su kelių rūšių mėsa. Tai plačiai paplitęs slaviškas patiekalas, labiausiai mėgstamas Rusijoje, Baltarusijoje ir Ukrainoje.
Verdant šią sriubą, gausiai dedama pjaustytos jautienos ir įvairių daržovių: bulvių, burokėlių, morkų, raugintų agurkų, petražolių, krapų, svogūnų. Iš mėsos galima dėti jautienos liežuvio, kumpio, parūkytų dešrelių (būtinai, jos suteikia savitą skonį).

Radau tokį receptą (verstinis):

Ukrainietiška Soljanka
(kiekis turėtų būti nemažai valgytojų šeimynai)


4 svogūnai, šiek tiek lašinukų, 250 pomidorų pastos arba tiršto padažo (originaliai naudojamas pomidorų lečo), 500 g. kiaulienos kepsnio (virto, pjaustyto lazdelėmis), 250 g Salami, 250 g (pa) rūkytų dešrelių (tinka medžiotojų), 1 litras sultinio, 4 marinuoti/ rauginti/ konservuoti agurkai, 3 paprikos, 2 citrinos (manau, čia jau nebe originalas), 2 indeliai grietinės, druskos, pipirų, čili pipirų miltelių, česnako miltelių (manau, galima įspausti ir tikrą česnaką)


svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti lašinukų spirgučiuose, kol taps permatomi. Dešrą supjaustyti griežinėliais ir sudėjus į keptuvą pakepinti su svogūnais. Užpilti pomidorų pasta arba lečo, užvirti maišant. Supilti sultinį, paskaninti prieskoniais, druska. Mėsą supjaustyti juostelėmis, agurkus susmulkinti kubeliais, sudėti kubeliais supjaustytą papriką, viską kartu virti apie 30 min.. Skonis turi būti aštrokas ir rūgštokas. Paskaninti grietine.

Skanaus
Atsakyti
ax.gif Aš taip pat verdu tokią sriubą. Lietuviškai ji vadinasi "Naminė šiupininė". Tai darau taip: išverdu jautieną, tada į sultinį, kur virė mėsa sudedu ant aliejaus pakepintus svogūnus ir morkas, kartais įdedu dar raudonos paprikos arba keletą šaukštų "Lečo" . Daržovėms pavirus sudedu stambiau pjaustytas bulves. Aisku pasūdau, įberiu pipirų, imetu lauro lapų. Virtą jautieną, rūkytą kumpį ( galima rūkytą šoninės įdet) , "Panerių" dešrą arba pieniškas dešreles, rūkytą dešrą supjaustau nedideliais kubeliais. Raugintus agurkus nulupu, išimu sėklides, supjaustau taip pat kubeliais ir patroškinu ju pačių sūryme, kad suminkštėtų. Baigiant troškinti agurkus į juos įdedu desertinį šaukštą pomidorų pastos ir dar trumpai pakaitinu, kol pasta nežymiai pakeičia spalvą. 10-15 min. baigiant virti sudedu troškintus raugintus agurkus su paomidorų pasta, sumetu supjaustytas mėsas ir dešras. 5-2 min. iki virimo pabaigos galima dar sudėti alyvuoges kas megsta. Tada suberiu susmulkintą žalumą ( krapai, petražolės), uždengiu puodą ir leidžiu sriubai pailsėt. Už 5-10 min. ragaujam essen.gif skanaus..... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šita sriubikė ir mūsų šeimoje mėgstama labai biggrin.gif
Atsakyti
Niu dekui jums labai labai mergytes 4u.gif bandysiu dabar jusu receptukus thumbup.gif Nuosirdziai aciu!!! wub.gif (o vyras bus ragautojas,tai parasysiu jo nuomone),sverbu ,kad tik pasisektu viskas,nes is jusu aprasymo jau dabar seile tista blush2.gif
Atsakyti
kas yra "LEČAS" ?
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 04 19, 12:24)
kas yra "LEČAS" ?



LEČO tai yra toks nu skanus dalykas..aš pati negaminu, bet kartais perku gatava.Tai konservuotos paprikos + dar kažkas ten... O vyro mama gamina:
Pomidorai
Paprikos
Cukrus
Druska
Supjaustom, viską išmaišom ir troškinam apie 20-30 min. Galima dėt morkas + svogūnus.
Galimo rūgštelės kokios, nu citrinos rūgšties, acto..kas ką nori. Galima česnako. Galima aliejaus, nu tipo apkenti viską prieš troškinimą.
KAROČE FANTAZUOJAM.
Šiaip santykis maždaug toks:
• 1 кg paprikos
• 0,5 кg pomidorų
• 0,2 кg svogūnų.
• 15 gr druskos, cukrus pagal skonį.
Dar galima dėti tomatų pastos. Tik nuo pomidorų reiktų nuimti odą. Jei ruošiam žiemai, tai dedam 5 sloikus ir pasterizuojam. 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 19 balandžio 2005 - 12:48