Alyvuoges atradau Portugalijoje.. Po to jus buvo primirstos ilgam.. Neseniai ekspromtu su ivairiomis alyvuogemis pasigaminau toki uzkandeli prie vyno:
Alyvuoges - koks 1 litras
Cesnakai - dvi trys didesnes skilteles
Alyvuogiu aliejus - du valgomieji saukstai
Citrinu sultys - kiek ir alyvuogiu aliejaus
Medus - valgomasis saukstas su kaupu
Soja - irgi pora valgomuju saukstu
Cesnakas susmulkinamas ir sumaisomas su kitais ingridientais. Ragaujama ir pagal skoni gali buti viskas pataisoma su citrinu sultimis, medumi ar soja. Na pagal savo skoni. O tada viskas parai paliekama marinuotis. Po paros su surio pagaliukais valgoma ir uzgeriama patinkanciu vynu.
Taip patiko, kad norisi daugiau suzinoti panasiu ir kitokiu receptu, kur alyvuoges pagrindinis ingridientas. Dar smagu butu suzinoti, su kokiu vynu dazniausiai uzkandziaujate alyvuogemis.
Vakar kepiau itališką duoną su alyvuogėmis labai patiko.
Šiaip dievinu alyvuoges galiu valgyti vienas
Šiaip dievinu alyvuoges galiu valgyti vienas
yra tokia temele berods uzkandziu skiltyje, ten galima rasti panasiu receptuku man patinka alyvuoges pamarinuoti su apelsinu zievelem. proporcijos mazdaug tokios: 1 indelis juoduju alyvuogiu, 1-2 skilteles cesnako (sutrintos ar sukapotos), vieno apelsino tarkuota zievele (tik oranzine dalis), saukstelis raudonelio, 3-4 saukstai alyvuogiu aliejaus. uztenka pamarinuoti pusvalandi, tai jei uzklumpa netiketi sveciai su vyno buteliu, galima greit paruosti tokia uzkandele
Papildyta:
gal galima recepteli ?
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2009 11 15, 14:15)
Vakar kepiau itališką duoną su alyvuogėmis labai patiko.
Šiaip dievinu alyvuoges galiu valgyti vienas
Šiaip dievinu alyvuoges galiu valgyti vienas
gal galima recepteli ?
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 15, 16:21)
yra tokia temele berods uzkandziu skiltyje, ten galima rasti panasiu receptuku man patinka alyvuoges pamarinuoti su apelsinu zievelem. proporcijos mazdaug tokios: 1 indelis juoduju alyvuogiu, 1-2 skilteles cesnako (sutrintos ar sukapotos), vieno apelsino tarkuota zievele (tik oranzine dalis), saukstelis raudonelio, 3-4 saukstai alyvuogiu aliejaus. uztenka pamarinuoti pusvalandi, tai jei uzklumpa netiketi sveciai su vyno buteliu, galima greit paruosti tokia uzkandele
Super receptukas. Reikes isbandyti - saldytuve kaip tik keli indeliai laukia nauju receptu. Ir ne tik alyvuoges laukia.
Del temeles - tai ten uzkandziu tema, o cia alyvuogiu.
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 15, 15:21)
yra tokia temele berods uzkandziu skiltyje, ten galima rasti panasiu receptuku man patinka alyvuoges pamarinuoti su apelsinu zievelem. proporcijos mazdaug tokios: 1 indelis juoduju alyvuogiu, 1-2 skilteles cesnako (sutrintos ar sukapotos), vieno apelsino tarkuota zievele (tik oranzine dalis), saukstelis raudonelio, 3-4 saukstai alyvuogiu aliejaus. uztenka pamarinuoti pusvalandi, tai jei uzklumpa netiketi sveciai su vyno buteliu, galima greit paruosti tokia uzkandele
Papildyta:
gal galima recepteli ?
Papildyta:
gal galima recepteli ?
as is Kretos parsiveziau alyvuogiu marinuotu su apelsinais, tai skonis tikrai niam niam bet buvo visas apelsinas riekelemis supjaustytas...
QUOTE(Petcare @ 2009 11 15, 16:24)
Super receptukas. Reikes isbandyti - saldytuve kaip tik keli indeliai laukia nauju receptu. Ir ne tik alyvuoges laukia.
Del temeles - tai ten uzkandziu tema, o cia alyvuogiu.
Del temeles - tai ten uzkandziu tema, o cia alyvuogiu.
isbandyk ir parasyk ar patiko del temeles - as turejau omeny tema butent apie alyvuoges http://www.supermama...?...9260&st=108
man labai patinka visokios uztepeles is alyvuogiu ar pamarinuotos alyvuoges, todel seku ta tema ir todel pasiuliau pasiziureti, nes ten yra panasiu receptu, kuriuos pati isbandziau, bet negi dabar perrasinesi kazkieno idetus receptus o kuo daugiau ideju, tuo geriau, todel aciu ir uz tavo recepta, butinai ismeginsiu
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 15, 16:21)
Italiska duonelė su alyvuogėmis
miltai{800g}
sausos mielės{v.v.š}
Raudonas svogūnas
alyvuogės{16vnt}
alyvuogių aliejaus{5 šaukštai}
druska,
vanduo{300g}
Svogūną smulkiai supjaustykite ,pakepinkite alyvų aliejuje iki auksines spalvos.
Smulkiai supjaustykite alyvuoges.
Dubenėlyje supilkite vandenį mieles ,druską.
Palengva supilkite išsijotus miltus,išmaišykite
Sudėkite alyvuoges ,apkeptus svgūnus su aliejumi.
Kočiokite tešlą,kol tešla nebelips prie rankų
Suformuokite kamuolį ir padėkite į gilų indą
Uždenkite rankšluosčiu drėgnu ir palaikykite,kol padvigubės.,apminkykite
Poto vel palikite,kol prdės didėti
Paskui tešlą išverskite ant stalo pabarstyto miltais,vėl paminkykite.
Galima puošti alyvuogėmis ir svogūnais.
Įdėkite į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje220C
Kepkite40-50min.
Iškeptą duonytę dėti ant rankšluoščio.
Inf šaltinis olives.lt
Naudojau 500g. rupių miltų,300g.kvietinių miltų.
Man patiko.
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 15, 16:21)
yra tokia temele berods uzkandziu skiltyje, ten galima rasti panasiu receptuku man patinka alyvuoges pamarinuoti su apelsinu zievelem. proporcijos mazdaug tokios: 1 indelis juoduju alyvuogiu, 1-2 skilteles cesnako (sutrintos ar sukapotos), vieno apelsino tarkuota zievele (tik oranzine dalis), saukstelis raudonelio, 3-4 saukstai alyvuogiu aliejaus. uztenka pamarinuoti pusvalandi, tai jei uzklumpa netiketi sveciai su vyno buteliu, galima greit paruosti tokia uzkandele
Pagaliau issibandeme. Super. Tik dar pagardinau vos vos meduciu.
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 15, 09:55)
nes jos man be galo šlykščios
ir man
Nerealiai skanios alyvuoges jau pagardintos ivairiais prieskoniais ir isskirtines, internetine parduotuveje nuolatos perku. Uzsakius uz 30 Euro Vilniuje, atveza nemokamai:
http://gourmetlife.l...oges-uztepeles/
http://gourmetlife.l...oges-uztepeles/