Įkraunama...
Įkraunama...

Sriuba su sūriu

QUOTE(S.N.A.S @ 2008 08 25, 17:53)
o gal verda kažką panašaus į Čiliako sriubą kur sūris akyse tirpsta sriuboj? 4u.gif

Tikrai, labai skani sūrio sriuba "Čili picoje" rolleyes.gif
Atsakyti
2 lyditi sureliai
2 bulves
pievagrybiu
svoguna
krapu
astri paprika
Taigi i verdanti vandeni imetam surialius maisidamos ant mazos ugnies laukiam kol issilydis, apkepam pievagrybius su svogunais, i surio tirpala imetam apkeptus pievag. su svogunais ir bulves pjaustitus kubeliais idedam truputeli astrios paprikos,krapu. Galma ta sriuba po to susmulkinti blendariu (nu cia skonio reikalas) ax.gif Man laaaaabai patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ajaz @ 2009 03 14, 14:52)
2 lyditi sureliai
2 bulves
pievagrybiu
svoguna
krapu
astri paprika
Taigi i verdanti vandeni imetam surialius maisidamos ant mazos ugnies laukiam kol issilydis, apkepam pievagrybius su svogunais, i surio tirpala imetam apkeptus pievag. su svogunais ir bulves pjaustitus kubeliais idedam truputeli astrios paprikos,krapu. Galma ta sriuba po to susmulkinti blendariu (nu cia skonio reikalas) ax.gif  Man laaaaabai patinka thumbup.gif

Skaniai atrodo smile.gif
Pabandysiu pagaminti smile.gif
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Atsakyti
O man labai reikia recepto,sestadieni noriu daryti prancuziska vakariene.Noriu pagaminti tikra surio sriuba,labai tirsta,kad tystu suris ax.gif .Kaip Klaipedoje bare ''Senamiestis''.Gal kas zino koki 4u.gif ? As suprantu ,kad reikia sviesto ,miltu ir daug surio,kad ji tokia tirsta gautusi... g.gif
Manau is sio forumo sis atitinka...gal kas bandete?
Sūrio sriuba prancūziškai

3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
4 prancūziško batono riekelės,
½ 1 vandens,
1 šaukštelis sultinio miltelių,
½ 1 pieno,
100 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
žiupsnelis tarkuoto muskato,
2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių.

2 šaukštus sviesto pakepinti su miltais ir kai sviestas nustos putoti, padažą praskiesti 1/2 l šalto vandens. Virti 10 minučių. Bandeles ar kietus raguolius supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti su šaukštu sviesto, kol gražiai pagels. Sūri sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Pieną ir sultinio miltelius įmaišyti į sriubą. Kai sriuba pradės virti, suberti sūri ir maišyti, kol ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies. Sriubą pagardinti druska ir pipirais, įberti tarkuoto muskato ir skrebučių, apibarstyti petražolėmis ir patiekti.
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 01, 20:18)
Pati nebandziau dar, bet bandysiu.Tik be svogunu schmoll.gif

TRINTA SVOGŪNŲ IR LYDYTO SŪRIO SRIUBA


3 svogūnai,
1 lydytas sūrelis Mildutė,
250 g daržovių sultinio,
50 g sviesto,
baltojo vyno.
 

Svogūnus supjaustome stambiais griežinėliais ir troškiname svieste, kol pagelsta. Įpilame sultinio ir troškiname, kol svogūnai suminkštėja. Smulkintuvu sutriname troškintus svogūnus iki vientisos masės, supilame likusį sultinį, vyną ir sudedame lydytą sūrelį. Užviriname nuolat maišydami.


Sriuba su sūrio skrebučiais

500 g brokolių,
100 g šoninės,
1 svogūnas,
2 šaukštai miltų,
1 l mėsos sultinio,
1/2 šaukštelio druskos,
žiupsnelis juodųjų pipirų ir maltų čiobrelių,
40 g minkšto sviesto,
5 šaukštai tarkuoto sūrio,
2 šaukštai susmulkintų,
petražolių lapelių,
žiupsnelis salierų druskos,
žiupsnelis maltų saldžiųjų paprikų
4 baltos duonos riekelės,
4 šaukšteliai sūdytų migdolų.

Brokolius nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti mažais gabaliukais. Šoninę ir nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais. Šoninę pačirškinti, suberti svogūnus, dar šiek tiek pakepinti, apibarstyti miltais ir išmaišyti. Po truputį supilti sultini, nuolat maišyti. Sudėti brokolius ir pavirti 10 minučių. Pagardinti druska, pipirais ir čiobreliais. Sviestą sumaišyti su tarkuotu sūriu, petražolėmis, salierų druska ir paprikų milteliais. Aptepti duonos riekeles, apibarstyti susmulkintais migdolais ir apkepti orkaitėje.
Sūrio sriuba prancūziškai

3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
4 prancūziško batono riekelės,
½ 1 vandens,
1 šaukštelis sultinio miltelių,
½ 1 pieno,
100 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
žiupsnelis tarkuoto muskato,
2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių.

2 šaukštus sviesto pakepinti su miltais ir kai sviestas nustos putoti, padažą praskiesti 1/2 l šalto vandens. Virti 10 minučių. Bandeles ar kietus raguolius supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti su šaukštu sviesto, kol gražiai pagels. Sūri sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Pieną ir sultinio miltelius įmaišyti į sriubą. Kai sriuba pradės virti, suberti sūri ir maišyti, kol ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies. Sriubą pagardinti druska ir pipirais, įberti tarkuoto muskato ir skrebučių, apibarstyti petražolėmis ir patiekti.
Sūrio ir žalumynų sriuba

4 porcijoms reikės:

1 l mėsos sultinio,
6 riekelių baltos duonos,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų smulkiai supjaustytų petražolių,
200 g sūrio,
4 šaukštų smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
(arba laiškinių česnakų),
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto.

Gaminame:

Duonos riekeles supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite su sviestu, kol gražiai paskrus. Suberkite supjaustytas petražoles ir dar šiek tiek pakepinkite.

Sultinį užvirinkite, sūrį sutarkuokite. Apkepintą duoną su petražolėmis ir sūriu suberkite į karštą sultinį ir palaukite, kol skrebučiai išbrinks, o sūris išsilydys.

Sriubą lengvai išplakite, kad būtų kremo tirštumo.

Supjaustytus svogūnų laiškus suberkite į lėkštes, įpilkite karštą sriubą ir iš karto patiekite.

saunus recptukai thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, įdėjau didelę bulvę, morką, visą cukiniją, svogūną, druskos ir lauro lapą. Išviriau viską ir sumaliau su blenderiu. Tada sumaliau su Zepteriu (malūnėlyje) olandiško sūrio gabalą ir sudėjau į sriubą ir dar didelį šaukštą turėjau Fetos sūrio. Tai ir tą sukroviau. Gavosi laaaaaaaabai skanu 4u.gif Mano mažylis suvalgė neįtikėtiną porciją biggrin.gif
P.S. Parašiau, kad su Zepteriu, nes gaunasi tokie mažyčiau rutuliukai. Tarkos taip nesutarkuoja..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(makeup @ 2010 05 12, 18:36)
O man labai reikia recepto,sestadieni noriu daryti prancuziska vakariene.Noriu pagaminti tikra surio sriuba,labai tirsta,kad tystu suris ax.gif .Kaip Klaipedoje bare ''Senamiestis''.Gal kas zino koki 4u.gif ? As suprantu ,kad reikia sviesto ,miltu ir daug surio,kad ji tokia tirsta gautusi... g.gif
Manau is sio forumo sis atitinka...gal kas bandete?
Sūrio sriuba prancūziškai

3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
4 prancūziško batono riekelės,
½ 1 vandens,
1 šaukštelis sultinio miltelių,
½ 1 pieno,
100 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
žiupsnelis tarkuoto muskato,
2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių.

2 šaukštus sviesto pakepinti su miltais ir kai sviestas nustos putoti, padažą praskiesti 1/2 l šalto vandens. Virti 10 minučių. Bandeles ar kietus raguolius supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti su šaukštu sviesto, kol gražiai pagels. Sūri sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Pieną ir sultinio miltelius įmaišyti į sriubą. Kai sriuba pradės virti, suberti sūri ir maišyti, kol ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies. Sriubą pagardinti druska ir pipirais, įberti tarkuoto muskato ir skrebučių, apibarstyti petražolėmis ir patiekti.



bandysiu smile.gif
Atsakyti