Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš pievagrybių

QUOTE(Ruta.r @ 2009 08 10, 14:50)
nerealus patiekalas is pievagrybiu:

pievagrybiai
fermentinis suris
pelesinio surio  nedidelis gabaliukas
sonine

pievagrybiu kotelius isimti i vidu ideti gabaliuka pelesinio surio, gryba apvinioti sonine ir pritvirtinti ja su dantu krapstuku kepti kokias 20min, na kol iskeps grybai, po to uzbarstyti surio ir dar pakepti orkaiteje kol issilydis suris... Net seiles varva kaip  vel noriu  4u.gif


Kazin koki pelesini suri cia deti baltaji ar melynaji? O sonine karsto ar salto rukymo? kepti kaip suprantu orkaiteje.
Atsakyti
QUOTE(te verde @ 2009 08 12, 18:27)
Nezinau ka blogai darau, bet tos pjaustytos bulves man gaunasi nepilnai iskepe.  doh.gif Jeigu bandau iskepti iki galo, apdega virsus.  doh.gif

Na, nezinau net ka patart, man viskas gerai iskepa unsure.gif
Atsakyti
pabandyk kepti ta apkepa uzdengus, o tik pries kokias 15 min iki pabaigos atidenk, tikrai skaniai iskeps ax.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2009 05 24, 20:07)
gal galite paaiskinti kaip ydarote vistienos slauneles pievagrybiais?man recepto nereik tik paaiskinkit kaip ydarote blush2.gif

pirma reikia slauneles iskaulinti o tada jau ka nori ta gali i jas deti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(te verde @ 2009 08 12, 18:27)
Nezinau ka blogai darau, bet tos pjaustytos bulves man gaunasi nepilnai iskepe.  doh.gif Jeigu bandau iskepti iki galo, apdega virsus.  doh.gif


aš bulves pjaustau kuo plonesniais griežinėliais, kartais dar į kepimo indą įpilu vandens, tada garantuotai iškepa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 03 03, 22:51)
Pievagrybiai
porai
virtos morkos
konservuoti žirneliai
marinuoti agurkėliai

Viską supjaustyti ir sumaišyti su majonezu  essen.gif

Merginos, gal sita misraine kas daret, ar skanu smile.gif?
Cia taip suprantu 'zali' pievagrybiai dedasi?
Atsakyti
Karšti sumuštiniai su marinuotais pievagrybiais:

Sumuštinių batono, marinuotų pievagrybių stiklainėlio (skaniausi Kėdainių konservų), didelis svogūnas, tirštas kečiupas (labai tinka Ypatingasis irgi Kėdainių konservų), fermentinis sūris, picos priskonių.

Kvadratines sumuštinių duonos riekeles aptepti tirštu kečiupu, apibarstyti picos prieskoniais. Susmulkintą svogūną ir susmulkintus pievagrybius sumaišyti ir dėti ant batono riekelių, ant viršaus uždėti sūrio ir kepti apie 20 min. 200 laipsnių orkaitėje. Labai paprasta ir patikėkit, daugiau nieko nereikia. Na, aišku galite dėti ir virto kumpelio ar kitos mėsytės, bet ir be jos labai skanu.

Užklupus svečiams, ar savaitgalio pusryčiams - tobula drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar žiauriai skanūs sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais:
Sluoksniuotos tešlos pakelio
pievagrybių,
Kumpio, svogūno
muskato, kmynų, sviesto ir kiaušinio aptepti
Tesla atsildom, pakočiojam, supjaustom stačiakampiais.
I keptuvę idedam porą šaukštų sviesto, islydom, pakepinam svogūną, kumpio kubelius ir susmulkintus pievagrybius (supjaustyti kuo smulkiau, nes sunku bus idarytitešlą), kai viskas suminkstėja - iberiam truputi malto muskato ir kmynų. Kai idaras atvesta, dedam po šaukštą įdaro ant iškočiotos tešlos krasto, o likusiu užklojam ir užspaudziam kraštelius šakute, aptepam kiaušinio plakiniu. Kepam apie 25 min. 200 laipsnių temp. orkaitėje. Skanu ir šalti ir šilti, ypač prie alučio blush2.gif
Atsakyti
Galbut jau zinot si receptuka, bet vistiek parasysiu. 4u.gif
I Pievagrybiu galvutes ideti surio su melynu pelesiu ir pasauti i orkaite.pakepti kol suris issilydis.Skanu tiek silti tiek atsale, labai tinka prie vyno.Pabandykit mirksiukas.gif Man labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
As gaminu tokias salotas su pievagrybiais:
supjaustau pievagrybius isilgai, kad liktu gana stambios riekeles.
kvadrateliais susmulkinu keptos ar virtos vistienos.
pievagrybius kartu su vistiena paskrudinu keptuveje ant sviestuko(dedu siek tiek druskytes, pipiriuku).
smulkiai supjaustau keleta pomidoru, agurko, pekino kopusto.
vistiena su grybais bei darzoves sudedu i salotine ir viska apipilus naturaliu liesu jogurtu, i kuri pridedu zalio arba dziovinto baziliko, ismaisau ir skanaus. smile.gif paprasta, bet delicious. thumbup.gif
Atsakyti
manau,kad čia tiks,kadangi netiks receptams su nuotraukoms,bo jau viskas suvalgyta biggrin.gif

taigi:
sluoksniuota tešla
kiaušinis
svogūnas
paprika
pievagrybiai
pomidorų padažas
fermentinis sūris
mėgstami prieskoniai (dėjau kažkokių provansiškų žolių)

iš sluoksniuotos tešlos su stikline padariau apskritimus,sudėjau į skardą su kepimo popieriumi
tada kubeliais supjausčiau svogūną,pievagrybius ir papriką (visko dėjau iš akies,bet ne svogūno ir paprikos po pusę suplausčiau)
daržoves sumaišiau su pomidorų padažu
tada ant tešlos apskritimų,o ant viršaus sūrio ir prieskonių
kepiau 180c ~15-20 min

paprasta ir labai skanu smile.gif
Atsakyti
Šiandien viriau tirštą grybų sriubytę wink.gif Šiek tiek modifikavau receptą, nes dėjau ne pievagrybius, o šaldytus susmulkintus grybus ir ne grietinėlę, o pieną. O supylus į dubenėlį dar įmečiau porą pelėsinio sūrio gabaliukų, uždėjau grietinės ir apibarsčiau petražolėm. Super išėjo thumbup.gif Labai skanu thumbup.gif
Atsakyti