Įkraunama...
Įkraunama...

Poras

Aš pora naudoju vietoj svogūno dedu į sriubas,padazus thumbup.gif
Atsakyti
As tai gaminu vienas krabu lazd.salotas kurios turi buti butinai su poru smile.gif
receptas-poras, krabu lazd.,pekino kopustas, pomidoras,agurkas, maisoma su majonezu, pabandykit labai skanu ir per balius sitos salotos geriau eina uz baltaja misraine biggrin.gif
Atsakyti
Porą dedu į morkų salotas.

Morkai smulkiai tarkuoti, poras smulkiai pjaustytas, majonezas . clap_1.gif
Mano šeimyna valgo.Kiti šias salotas daro su česnaku. Su poru gaunasi švelniau.
Atsakyti
Porą dedu visur, kur tinka svogunas- daug skaniau thumbup.gif
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif

apsipirkinejant eilini savaitgali prisipirkom daug poru (buvo ispardavimas blush2.gif ), tai va dabar teks juos kazkaip suvartoti ir deti i visus imanomus patiekalus.
Todel buciau labai dekinga, jei parasytumete recepteliu, kur naudojate kuo daugiau (arba bent truputi) poru, nes as tik internete kelis receptukus radau ir viskas ax.gif
Atsakyti
as darau poru ir morku salotas su majonezu, paprastai :sutarkuoju morkas, smulkiai supjaustau porus, idedu druskos, pipiru ir mojonezo, visai skanu:)
Dar dedu porus visur vietoj svogunu, i troskinius, i sriubas tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eja: 13 spalio 2007 - 12:20
poras man visur tinka thumbup.gif
Atsakyti
4 virti kiaušiniai, ripkelėmis supjaustyti porai, druska, pipirai pagal skonį ir sumaišau su majonezu(jį galima sumaišyti kartu su grietine).
Labai skanu,o svarbiausia - greita biggrin.gif
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Porai grietinės padaže
12 vidutinio dydžio porų
0,25 stiklinės aliejaus
Padažas:
0,75 stiklinės tirštos grietinės
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai sukapotų žalių petražolių
šviežiai maltų pipirų
druskos
Porus nuvalyti, nupjauti šaknis ir viršutinę žalių lapų dalį, gerai nuplauti.
Sudėti 10 min. į dubenį su šaltu vandeniu, vėl nuplauti ir apdžiovinti.
Aptepti aliejumi.
Kepti grilyje vartant ir kartkartėmis tepant aliejumi, kol apskrus.
Dubenyje išmaišyti grietinę, citrinos sultis, druską ir pipirus, sudėti iškeptus porus taip, kad grietinė juos pridengtų ir palikti 2-3 val. kambario temperatūroje.
Patiekti papuoštus žaliomis petražolėmis.


Salotos"Švelnumėlis"
5 dideli obuoliai 1 poras
žemės riešutai
100 g majonezo
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais ar šiaudeliais.
Baltąją poro dalį supjaustyti griežinėliais, žemės riešutus pakepinti, nuvalyti odelę ir susmulkinti.
Viską išmaišyti ir pridėti majonezo.
Viršų apibarstyti riešutais.

Salotos
4-5 morkos
1 poras
250-300 g fermentinio sūrio
100 g majonezo
50 g grietinės
petražolių
Morkas nuskutame, nuplauname ir supjaustome šiaudeliais.
Porą supjaustome griežinėliais, o petražoles susmulkiname.
Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais.
Viską užpilame majonezu bei grietine ir gerai išmaišome.
Puošiame petražolių šakelėmis.

Pievagrybių ir porų salotos
200 g pievagrybių
200 g šviesių poro dalių
1 vidutinio dydžio morka
1 obuolys
1 šaukštas aliejaus
pipirai
druska
Porus gerai nuvalyti ir nuplauti. Supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais.
Pievagrybius nulupti, nuplauti ir supjaustyti juostelėmis.
Indelyje pašildyti riebalus, sudėti porus, grybus ir truputį pakepinti. Įpilti kelis šaukštus virinto karšto vandens ir pridengus troškinti.
Morką nulupti ir stambiai sutarkuoti, suberti į indelį, šiek tiek patroškinti. Po to nuimti indelį nuo ugnies, suberti nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį bei prieskonius.

Porų salotos
400 g porų
2 obuoliai
1 raugintas agurkas
1 citrinos sultys
3 šaukštai grietinės arba majonezo
druskos
cukraus
Porus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti 0,5 cm storio gabalėliais, įdėti į kiaurasamtį, pamerkti 10 min. į verdantį vandenį. Ištraukti, atvėsinti.
Obuolius ir agurką stambiai sutarkuoti, pašlakstyti citrinos sultimis, įberti druskos, cukraus, išmaišyti su majonezu arba grietine.
Salotas puošti kietai virtu kiaušiniu ir petražolėmis.

Pyragas su porais
500 g porų
4 šaukštai aliejaus
6 šaukštai pieno
4 kiaušiniai
150 g grietinės
300 g kvietinių miltų
100 g kviečių sėlenų
1/2 pakelio kepimo miltelių
100 g varškės
100 g fermentinio sūrio arba lydyto sūrelio
6 šoninės griežinėliai
sutrinto muskato
druskos
pipirų
Nuplautus porus supjaustyti mažais gabaliukais ir trumpai patroškinti 2 šaukštuose aliejaus.
Iš miltų, 2 kiaušinių, likusio aliejaus, kepimo miltelių, sėlenų ir varškės išminkyti tešlą, 2/3 jos iškočioti ir sudėti į tortinę.
Iš likusios tešlos suvolioti ritinėlį ir aplink tortinę padaryti aukštą lygų kraštą.
Ritinėlio galus kruopščiai sujungti.
Fermentinį sūrį supjaustyti mažais gabaliukais, išmaišyti su dviem kiaušiniais, pienu, grietine, druska ir muskatu.
Ant tešlos uždėti sluoksnį porų, juos pridengti paruošta mase, ant jos išdėlioti šoninės ritinėlius.
Kepti 45 min.
Išimti, kai lengvai paraus.


Skanaus mirksiukas.gif


Atsakyti
thumbup.gif Porai puikiai atstoja svogūnus , tinka visur,jie švelnesni... thumbup.gif
Atsakyti
o jus poru lapus irgi naudojate? bent i misraines kiek zinau dedasi tik saknis, o tie lapai vis atlieka, tai nelabai norisi tiek ismesti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 10 17, 11:36)
o jus poru lapus irgi naudojate? bent i misraines kiek zinau dedasi tik saknis, o tie lapai vis atlieka, tai nelabai norisi tiek ismesti ax.gif

Aš tai naudoju,bet dažniausiai į sriubas dedu,juos pakepinus thumbup.gif skanu
Atsakyti