Radau tokią sriubą
Slyvų sriuba su manų kukuliais
apie 1 kg slyvų
4 gvazdikėlių
100 g cukraus
1 tarkuotos citrinos žievelės
1/2 l vandens
1 šaukštelio krakmolo
Kukuliams:
100 ml pieno
1 kiaušinio
50 g manų kruopų
30 g cukraus
20 g sviesto
Slyvas supjaustyti. Užvirinti vandenį, suberti slyvas ir cukrų, gvazdikėlius, citrinos žievelę. Virti apie 10 min. Krakmolą išmaišyti su 2 šaukštais šalto vandens ir supilti į sriubą. Mišant virti, kol sutirštės.
Kukuliams pieną supilti į puodą, kaitinti, pilti manų kruopas, sudėti cukrų, sviestą ir maišant virti, kol košė išvirs. Ataušinti, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti.
Kitame puode užvirinti vandenį, šlapiu šaukštu formuoti kukulius ir kelias minutes juos pavirti. Sudėti į sriubą.
Slyvų sriuba su manų kukuliais
apie 1 kg slyvų
4 gvazdikėlių
100 g cukraus
1 tarkuotos citrinos žievelės
1/2 l vandens
1 šaukštelio krakmolo
Kukuliams:
100 ml pieno
1 kiaušinio
50 g manų kruopų
30 g cukraus
20 g sviesto
Slyvas supjaustyti. Užvirinti vandenį, suberti slyvas ir cukrų, gvazdikėlius, citrinos žievelę. Virti apie 10 min. Krakmolą išmaišyti su 2 šaukštais šalto vandens ir supilti į sriubą. Mišant virti, kol sutirštės.
Kukuliams pieną supilti į puodą, kaitinti, pilti manų kruopas, sudėti cukrų, sviestą ir maišant virti, kol košė išvirs. Ataušinti, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti.
Kitame puode užvirinti vandenį, šlapiu šaukštu formuoti kukulius ir kelias minutes juos pavirti. Sudėti į sriubą.
me svisašeimyna valgom šią sriubą: eceptas tradicinis makaronai ir vaisiai kurie po ranka, paprastai nededu daugiau triju rūšių, krakmoliuko. mano mama pagardindavo saldžia grietinėle, salanu ir šilta ir šalta, AM AM AM
labas visoms, pasiskaitinejau tema, nes labai valgom saldzia sriuba. labai megstu isvirti vakare, kad liktu ir pusryciams, nereikia ryte galvoti ka vaikui isvirti.
as verdu be recepto, sudedu i puoda visko, ko tuo metu turiu tinkamo: makaronai, dziovinti vaisiai, obuoliai, uogiene, saldytos uogos, jei reikia cukraus ir dar dedu kelis gvazdikelius , kartais cinamono lazdele; uzpilu verdanciu vandeniu, paverdu kokias 10-15 minuciu, tada krakmola ir isjungiu. palieku dar pastoveti kiek tai laiko, kad baigtu brinkti makaronai ir skoniai persimaisytu.
as verdu be recepto, sudedu i puoda visko, ko tuo metu turiu tinkamo: makaronai, dziovinti vaisiai, obuoliai, uogiene, saldytos uogos, jei reikia cukraus ir dar dedu kelis gvazdikelius , kartais cinamono lazdele; uzpilu verdanciu vandeniu, paverdu kokias 10-15 minuciu, tada krakmola ir isjungiu. palieku dar pastoveti kiek tai laiko, kad baigtu brinkti makaronai ir skoniai persimaisytu.
Uoj, man tai irgi labai skanu tokios sriubytes, labai gerai paivairinimui jos, manau:)Kaip tik vasara laukia isbandymas manes- 3 savaites gaminti vyrukams maista, nors pries tai nesu reguliariai ko nors gaminusi:)tai lb dziaugiuosi kad cia bent siek tiek patarimu prisirinkau, galesiu isvirti ir tokia sriubyte:)
Visai neseniai valgiau tokia sriubyte: reikia 2l vandens,stiklines cukraus,saukstelio vanilinio cukraus,cinamono lazdeles,3 persikai (sviezi),3 nektarinai (sviezi),keli lasiukai migdolu esencijos,2 saukstai krakmolo,vaniliniu ledu. Vandeni uzvirinti su cukrumi,vaniliniu cukrumi ir cinamono lazdele. Sudeti skiltelemis pjaustytus persikus ir nektarinus ir virti apie 10 min. Ilasinti migdolu esencijos. Supilti su nedideliu kiekiu salto vandens ismaisyta krakmola ir maisant virti kol sriuba sutirstes. Isimti cinamono lazdele. Sriubos ipilti i lekstes ir uzdeti po sauksta ledu.
Man labai patiko.
Man labai patiko.
paskaičiau šį skyrelį ir kaip užsimaniau saldžios sriubos
žiūriu visi receptai panašūs, aš nusiperku džiovintų vaisių rinkinį, kelias saunas nuplaunu, supjaustau vaisius, dar razinku dedu, pamenu darželyje dažnai mandarino skiltelių razdavom, tai labai patikdavo... jei turiu šviežių vaisiu, tai būna vyšnių dedu, mėlynių ar juodų serbentų... na ir žinoma makaronai kurie po ranka pasitaiko ir krakmolas. Bet dabar pamėginsiu su kisieliumi kaip pradžioj kažkuri rašėt
žiūriu visi receptai panašūs, aš nusiperku džiovintų vaisių rinkinį, kelias saunas nuplaunu, supjaustau vaisius, dar razinku dedu, pamenu darželyje dažnai mandarino skiltelių razdavom, tai labai patikdavo... jei turiu šviežių vaisiu, tai būna vyšnių dedu, mėlynių ar juodų serbentų... na ir žinoma makaronai kurie po ranka pasitaiko ir krakmolas. Bet dabar pamėginsiu su kisieliumi kaip pradžioj kažkuri rašėt
QUOTE(mildux @ 2005 08 08, 00:36)
Mūsų šeimos mėgstamiausia saldi sriuba yra iš vyšnių su virtinukais. Sode turime vyšnių, todėl sezono metu beveik kasdien turėdavau ruošti šią sriubą. Kaimynų močiutė sako, kad taip pat galima virti ir iš juodųjų serbentų. Nesu mėginusi, gal ir gardu, bet spalva turbūt nekokia
O vyšnių sriubą verdu taip: pusę stiklinės vyšnių (be kauliukų) sumaigau su šakute, užberiu 0,5 stikl. cukraus, sudedu į verdantį vandenį ir verdu 10 min. Iš 1 stikl. miltų, 2 kiaušinių, trupučio vandens ir druskos paruošiu virtinukų tešlą. Į virtinukų vidų dedu po vyšnią. Virtinukus išverdu vyšnių sriuboje. Valgome su grietinėle.
O vyšnių sriubą verdu taip: pusę stiklinės vyšnių (be kauliukų) sumaigau su šakute, užberiu 0,5 stikl. cukraus, sudedu į verdantį vandenį ir verdu 10 min. Iš 1 stikl. miltų, 2 kiaušinių, trupučio vandens ir druskos paruošiu virtinukų tešlą. Į virtinukų vidų dedu po vyšnią. Virtinukus išverdu vyšnių sriuboje. Valgome su grietinėle.
Seip nemegstu as tu saldziu sriubu,bet sita jauciu ,reiks pabandyti,o dar su kokiais vaniliniais ledais,tai jauciu
Aš visada darau tik su kisieliumi- kad būtų kaip kremas tiršta- ir grietinės ant viršaus deduosi- tai skanu, kažkas panašaus kaip desertinis kremas būna
Man atrodo, kad su kramolu netaip skanu, kaip su gatavu kisieliumi- man braškinis labiausiai patinka
Dedu cinamono, kleckus darau, dedu turimų vaisių.
Man atrodo, kad su kramolu netaip skanu, kaip su gatavu kisieliumi- man braškinis labiausiai patinka
Dedu cinamono, kleckus darau, dedu turimų vaisių.