rožinis pyragas:
tešlai:
325g miltų
20g mielių
125ml šilto pieno
50g cukraus
žiupsnelis druskos
75g sviesto ar margarino
1kiaušinis
įdarui:
175g riešutų
50g išmirkytų razinų
1citrinos žievelė
1pak vanilinio cukraus
75g cukraus
1kiaušinis
padarom mielinę tešlą, riešutus susmulkinam, cukrų išplakam su kiuašiniu.
iškočiojam tešlą, dedam įdarą, supjaustom juostelėm, susukam ir dedam į skardą, palikdami tarpus tarp rožyčių. įdedam į vos įkaitintą orkaitą kad pakiltų tešla. kai jau pakyla kepam apie pusvalandį 180 temp. ištraukus aptepame uogiene.
ps. nuotraukoj pyragas keptas iš 2porcijų, nes daug svečių bus ir vietoj riešutų dariausu gatava aguonų mase
Ir aš šiandien iškepiau Velykinius mielinius pyragus
Panettone
Raugas:
120 ml šilto pieno
15 g šviežių mielių
1 v. š. miltų
1 v. š. cukraus
Tešla:
100 g sviesto (kambario temperatūros)
2 kiaušiniai
2 tryniai
1/3 st. cukraus
3 st. miltų
1/2 a. š. druskos
1 st. razinų ir cukatų
1 trynys + 1 v. š. pieno
cukraus pudra
Ištirpinti mieles šiltame piene. Įpilti 1 v. š. cukraus ir 1 v. š. miltų, išmaišyti. Uždengti plėvele ir palaikyti šiltai 20 - 30 minučių.
Persijoti miltus su druska. Ištrinti sviestą su cukrumi, dėti kiaušinius, trynius ir raugą. Palaipsniui beriant miltus užmaišyti minkštą tešlą. Ji neturi būti kieta, bet ir nelipti prie rankų. Minkyti ant stalo bent 10 minučių.
Dėti tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždengti ir kildinti šiltai 1,5 - 2 val. (tešlos tūris padidės daugiau nei 2 kartus).
Pakilusią tešlą paminkyti, suberti razinas bei cukatas, apvoliotas nedideliame miltų kiekyje. Lengvai paminkyti.
15 cm diametro formą patepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi, paliekant 10 cm aukščio kraštą virš formos aukščio. Sudėti tešlą, pridengti ir kildinti dar mažiausiai 1 val. (tešla užpildys visą formą ir pakils virš formos kraštų).
Įkaitinti orkaitę iki 190C. Patepti pyrago viršų kiaušinio tryniu, išmaišytu su pienu. Kepti 15 minučių, po to temperatūrą sumažinti iki 165C ir dar kepti 20 - 30 min., patikrinant ar iškepė su mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą 10 min. aušinti formoje, o vėliau ant grotelių. Pabarstyti cukraus pudra.
P. S. stiklinė amerikietiška - 240 ml. Razinas išmirkiau rome... Kepiau specialiose popierinėse formelėse, į kurias dar dėjau iš kepimo popieriaus padarytą kraštą, iškilusį dar per visą formos aukštį, iš dvigubos normos
Panettone
Raugas:
120 ml šilto pieno
15 g šviežių mielių
1 v. š. miltų
1 v. š. cukraus
Tešla:
100 g sviesto (kambario temperatūros)
2 kiaušiniai
2 tryniai
1/3 st. cukraus
3 st. miltų
1/2 a. š. druskos
1 st. razinų ir cukatų
1 trynys + 1 v. š. pieno
cukraus pudra
Ištirpinti mieles šiltame piene. Įpilti 1 v. š. cukraus ir 1 v. š. miltų, išmaišyti. Uždengti plėvele ir palaikyti šiltai 20 - 30 minučių.
Persijoti miltus su druska. Ištrinti sviestą su cukrumi, dėti kiaušinius, trynius ir raugą. Palaipsniui beriant miltus užmaišyti minkštą tešlą. Ji neturi būti kieta, bet ir nelipti prie rankų. Minkyti ant stalo bent 10 minučių.
Dėti tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždengti ir kildinti šiltai 1,5 - 2 val. (tešlos tūris padidės daugiau nei 2 kartus).
Pakilusią tešlą paminkyti, suberti razinas bei cukatas, apvoliotas nedideliame miltų kiekyje. Lengvai paminkyti.
15 cm diametro formą patepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi, paliekant 10 cm aukščio kraštą virš formos aukščio. Sudėti tešlą, pridengti ir kildinti dar mažiausiai 1 val. (tešla užpildys visą formą ir pakils virš formos kraštų).
Įkaitinti orkaitę iki 190C. Patepti pyrago viršų kiaušinio tryniu, išmaišytu su pienu. Kepti 15 minučių, po to temperatūrą sumažinti iki 165C ir dar kepti 20 - 30 min., patikrinant ar iškepė su mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą 10 min. aušinti formoje, o vėliau ant grotelių. Pabarstyti cukraus pudra.
P. S. stiklinė amerikietiška - 240 ml. Razinas išmirkiau rome... Kepiau specialiose popierinėse formelėse, į kurias dar dėjau iš kepimo popieriaus padarytą kraštą, iškilusį dar per visą formos aukštį, iš dvigubos normos
QUOTE(akvilyte @ 2006 04 14, 12:48)
rožinis pyragas:
...
padarom mielinę tešlą, riešutus susmulkinam, cukrų išplakam su kiuašiniu.
iškočiojam tešlą, dedam įdarą, supjaustom juostelėm, susukam ir dedam į skardą, palikdami tarpus tarp rožyčių. įdedam į vos įkaitintą orkaitą kad pakiltų tešla. kai jau pakyla kepam apie pusvalandį 180 temp. ištraukus aptepame uogiene.
...
padarom mielinę tešlą, riešutus susmulkinam, cukrų išplakam su kiuašiniu.
iškočiojam tešlą, dedam įdarą, supjaustom juostelėm, susukam ir dedam į skardą, palikdami tarpus tarp rožyčių. įdedam į vos įkaitintą orkaitą kad pakiltų tešla. kai jau pakyla kepam apie pusvalandį 180 temp. ištraukus aptepame uogiene.
nu net susnarvavau. jau eisiu daryti to pyrago... O gi žiūriu PADAROM MIELINĘ TEŠLĄ.... ji gi kažkaip ne visai paprastai darosi
ech...einu kur nors ieškoti kaip padaryti mielinę tešlą
Mano pats parasčiausias mielinės tešlos receptas:
1) 40gr. mielių sutrinti su 1 š. cukraus ir šlakeliu pieno, įberti 1š. miltų ir išsukti, dar ant viršaus l.plonai miltų ir uždengiam , kol pakyla.
2) Į dubenį beriu apie 300gr. miltų, kuriuos užpilu stikline šilto pieno ir išmaišau(blynų tirštumas), dabar supilu pakilusiais mieles ir dar išsuku. Apibarstau miltais ir palieku kilimui.
3) Į pakilusią masę dedu 3kiaušinius išsuktus su 0,5st. cukraus(pagal norą saldumo), 150gr.ištirpinto margarino, aguonų, razinų, na ir apie300gr miltų.Tada minkau, tešla neturi būti kaip kirvis .dedu į formą, aptepu plaktu kiaušiniu, apibarstau cinamonu ir vanil. cukrumi. Kepa apie 30min. Pabandykyt, nes šis receptas mano bobučių 100 kartų patikrintas
1) 40gr. mielių sutrinti su 1 š. cukraus ir šlakeliu pieno, įberti 1š. miltų ir išsukti, dar ant viršaus l.plonai miltų ir uždengiam , kol pakyla.
2) Į dubenį beriu apie 300gr. miltų, kuriuos užpilu stikline šilto pieno ir išmaišau(blynų tirštumas), dabar supilu pakilusiais mieles ir dar išsuku. Apibarstau miltais ir palieku kilimui.
3) Į pakilusią masę dedu 3kiaušinius išsuktus su 0,5st. cukraus(pagal norą saldumo), 150gr.ištirpinto margarino, aguonų, razinų, na ir apie300gr miltų.Tada minkau, tešla neturi būti kaip kirvis .dedu į formą, aptepu plaktu kiaušiniu, apibarstau cinamonu ir vanil. cukrumi. Kepa apie 30min. Pabandykyt, nes šis receptas mano bobučių 100 kartų patikrintas
Sonatina, nu tokiu nuostabiu mieliniu velykiniu pyragu senai nesu maciusi. Net aiktelejau pamaciusi, saunuole , butinai per kitas velykas pabandysiu
QUOTE(akvilyte @ 2006 04 14, 11:48)
rožinis pyragas:
tešlai:
325g miltų
20g mielių
125ml šilto pieno
50g cukraus
žiupsnelis druskos
75g sviesto ar margarino
1kiaušinis
įdarui:
175g riešutų
50g išmirkytų razinų
1citrinos žievelė
1pak vanilinio cukraus
75g cukraus
1kiaušinis
padarom mielinę tešlą, riešutus susmulkinam, cukrų išplakam su kiuašiniu.
iškočiojam tešlą, dedam įdarą, supjaustom juostelėm, susukam ir dedam į skardą, palikdami tarpus tarp rožyčių. įdedam į vos įkaitintą orkaitą kad pakiltų tešla. kai jau pakyla kepam apie pusvalandį 180 temp. ištraukus aptepame uogiene.
ps. nuotraukoj pyragas keptas iš 2porcijų, nes daug svečių bus ir vietoj riešutų dariausu gatava aguonų mase
tešlai:
325g miltų
20g mielių
125ml šilto pieno
50g cukraus
žiupsnelis druskos
75g sviesto ar margarino
1kiaušinis
įdarui:
175g riešutų
50g išmirkytų razinų
1citrinos žievelė
1pak vanilinio cukraus
75g cukraus
1kiaušinis
padarom mielinę tešlą, riešutus susmulkinam, cukrų išplakam su kiuašiniu.
iškočiojam tešlą, dedam įdarą, supjaustom juostelėm, susukam ir dedam į skardą, palikdami tarpus tarp rožyčių. įdedam į vos įkaitintą orkaitą kad pakiltų tešla. kai jau pakyla kepam apie pusvalandį 180 temp. ištraukus aptepame uogiene.
ps. nuotraukoj pyragas keptas iš 2porcijų, nes daug svečių bus ir vietoj riešutų dariausu gatava aguonų mase
O kur gauti tos gatavos aguonų masės?
QUOTE(Gandi @ 2006 05 01, 16:12)
Sonatina, nu tokiu nuostabiu mieliniu velykiniu pyragu senai nesu maciusi. Net aiktelejau pamaciusi, saunuole , butinai per kitas velykas pabandysiu
šiaip tas pyragas kalėdinis, taip kad teks laukt dar metus
niu keliam temike i virsu gi velykos arteja.
sonatarin o forma cia tu pyragu kokia buvo?
sonatarin o forma cia tu pyragu kokia buvo?
QUOTE(meduke @ 2007 03 23, 13:22)
niu keliam temike i virsu gi velykos arteja.
sonatarin o forma cia tu pyragu kokia buvo?
sonatarin o forma cia tu pyragu kokia buvo?
nu va per velai paskaiciau.ten jau apsiprekinau , papirkau gaidzio ir kitokiu formeliu o va apie popierines net nepagalvojau