man irgi pieniska darzoviu sriuba baubu baubas
pasiulysiu kelias man patinkancias pieniskas:
1. PIENISKA AVIZINIU KRUOPU SRIUBA SU MORKYTEM
morkyte siaudeliais pjaustytas ar burokine tarka tarkuotas pakepinu svieste, kol pasidaro auksines spalvos, tada i verdanti vandeni kartu su avizinem kruopom. galima ir su aviziniais dribsniais, tik tada juos truputi veliau det, kai morkos bus beveik isvirusios. uzbaltinti pienu, kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus .
2. PIENISKA SRIUBELE SU DZIOVINTAIS VAISIAIS
dziovintas kriauses ir/ar dziovintus obuolius pavirti, kol bus beveik minksti, tada kokiu nors dribsniu kosems iberti (aviziniai, ryziu, keliu rusiu grudu tinka, man tik ruginiai nelabai patiko) ir kai bus minksti dribsniai, imesti kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus. uzbalinti pienu.
i abi sriubytes dar galima deti razinu.
turbut galima ir su makaroniukais jas virt, bet man kazkaip skaniau buna su avizinem kruopom ar dribsniais, labiau dera prie morkyciu ar vaisiu.
skanaus, tikiuosi, kad patiks!
pasiulysiu kelias man patinkancias pieniskas:
1. PIENISKA AVIZINIU KRUOPU SRIUBA SU MORKYTEM
morkyte siaudeliais pjaustytas ar burokine tarka tarkuotas pakepinu svieste, kol pasidaro auksines spalvos, tada i verdanti vandeni kartu su avizinem kruopom. galima ir su aviziniais dribsniais, tik tada juos truputi veliau det, kai morkos bus beveik isvirusios. uzbaltinti pienu, kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus .
2. PIENISKA SRIUBELE SU DZIOVINTAIS VAISIAIS
dziovintas kriauses ir/ar dziovintus obuolius pavirti, kol bus beveik minksti, tada kokiu nors dribsniu kosems iberti (aviziniai, ryziu, keliu rusiu grudu tinka, man tik ruginiai nelabai patiko) ir kai bus minksti dribsniai, imesti kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus. uzbalinti pienu.
i abi sriubytes dar galima deti razinu.
turbut galima ir su makaroniukais jas virt, bet man kazkaip skaniau buna su avizinem kruopom ar dribsniais, labiau dera prie morkyciu ar vaisiu.
skanaus, tikiuosi, kad patiks!
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 16, 22:13)
Nerealu, kad imanoma megti pieniska sriuba! man nuo darzelio laiku ji toks baubas, kad i siena ilaipintumet mane parode, ypac pleve ta....
Be, aš irgi dar nuo darželio laikų prisimenu tą pienišką šaltą sriubą ir dar su plevele
jei kam idomu, tai temoje "Zuviene" imeciau gardzios pieniskos zuvienes recepteli
[quote=olé,2005 05 06, 10:37]
1. PIENISKA AVIZINIU KRUOPU SRIUBA SU MORKYTEM
morkyte siaudeliais pjaustytas ar burokine tarka tarkuotas pakepinu svieste, kol pasidaro auksines spalvos, tada i verdanti vandeni kartu su avizinem kruopom. galima ir su aviziniais dribsniais, tik tada juos truputi veliau det, kai morkos bus beveik isvirusios. uzbaltinti pienu, kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus .
Išbandžiau šiandien vakarienei, na ka galiu pasakyti pasidariau tokįįįįį nemažą bliūdeliuką, tokios tirštos, ir visą sulapnojau, nes baisiai skanu buvo. Dievinu pieniškas sriubas, o šita tokia tikrai originali sakyčiau. Niam niam Ačiū už receptuka! Gal dar kokių panašių receptelių turi?
1. PIENISKA AVIZINIU KRUOPU SRIUBA SU MORKYTEM
morkyte siaudeliais pjaustytas ar burokine tarka tarkuotas pakepinu svieste, kol pasidaro auksines spalvos, tada i verdanti vandeni kartu su avizinem kruopom. galima ir su aviziniais dribsniais, tik tada juos truputi veliau det, kai morkos bus beveik isvirusios. uzbaltinti pienu, kruopele druskos ir kelias kruopeles cukraus .
Išbandžiau šiandien vakarienei, na ka galiu pasakyti pasidariau tokįįįįį nemažą bliūdeliuką, tokios tirštos, ir visą sulapnojau, nes baisiai skanu buvo. Dievinu pieniškas sriubas, o šita tokia tikrai originali sakyčiau. Niam niam Ačiū už receptuka! Gal dar kokių panašių receptelių turi?
QUOTE(smike @ 2005 05 09, 20:46)
Išbandžiau šiandien vakarienei, na ka galiu pasakyti pasidariau tokįįįįį nemažą bliūdeliuką, tokios tirštos, ir visą sulapnojau, nes baisiai skanu buvo. Dievinu pieniškas sriubas, o šita tokia tikrai originali sakyčiau. Niam niam Ačiū už receptuka! Gal dar kokių panašių receptelių turi?
džiaugiuosi, kad patiko! dabar neatsimenu daugiau panašių, bet galima bandyt su įvairiais dribsniais, kur būna košėms, jaučiu čia dar ryžių dribsniai labai tiktų, su jais dar nebandžiau, reiks pabandyt
dar man skanu pieniška sriubytė su grikių kruopom
Kai nuvažiuoju pas tetą visada gaunu zacyrkos, na kas nežinote paaiškinsiu, jos gaminimo procesą. Užminkoma tešla iš vandens ir miltų. Užsiverdi puodą vandens ir suverti susmulkintą tešlą. Paverdi, ant galo pieno įpili ir jau sriuba. Mano giminėje visi dėl jos pamišę, o mane vien nuo kvapo supykina.
QUOTE(JolePole @ 2005 06 13, 17:57)
Kai nuvažiuoju pas tetą visada gaunu zacyrkos, na kas nežinote paaiškinsiu, jos gaminimo procesą. Užminkoma tešla iš vandens ir miltų. Užsiverdi puodą vandens ir suverti susmulkintą tešlą. Paverdi, ant galo pieno įpili ir jau sriuba. Mano giminėje visi dėl jos pamišę, o mane vien nuo kvapo supykina.
Man labiausiai patinkanti vaikystes pieniska:
sutarkuotos bulves taip kaip cepelinams, isspaudziam skysti( na irgi kaip cepeliam), ta kieta bulviu tarkiu mase pasudom ir formuodamos po maza kukuliuka, pupos dydzio, metam i verdanti pasudyta vandeni, kai isverda, ipilam pieno, viskas, liks sriubyte liaudiskai parpeliu sriuba vadinasi
štai ką šįvakar sudžiazavau:
PIENIŠKA SRIUBA SU GRIKINIAIS MAKARONAIS IR
SKRUDINTOM SAULĖGRĄŽOM
išviriau grikinius makaronus, užbaltinau pienu, kai sušilo,
supilsčiau ir dar į lėkštes įbėriau po žiupsnelį
sausai skrudintų saulėgrąžų.
PIENIŠKA SRIUBA SU GRIKINIAIS MAKARONAIS IR
SKRUDINTOM SAULĖGRĄŽOM
išviriau grikinius makaronus, užbaltinau pienu, kai sušilo,
supilsčiau ir dar į lėkštes įbėriau po žiupsnelį
sausai skrudintų saulėgrąžų.
o gal galite parašyti paprastos pieniškos sriubos su ryžiais ir grikiais receptą, t.y. viską iš eilės, kaip kas daroma
suprantu, kad visai paprasta, bet niekad neteko virti, tai nežinau ar atskirai virti kruopas, ar kartu ir pan.
suprantu, kad visai paprasta, bet niekad neteko virti, tai nežinau ar atskirai virti kruopas, ar kartu ir pan.
QUOTE(uogelle @ 2006 01 05, 08:53)
o gal galite parašyti paprastos pieniškos sriubos su ryžiais ir grikiais receptą, t.y. viską iš eilės, kaip kas daroma
suprantu, kad visai paprasta, bet niekad neteko virti, tai nežinau ar atskirai virti kruopas, ar kartu ir pan.
suprantu, kad visai paprasta, bet niekad neteko virti, tai nežinau ar atskirai virti kruopas, ar kartu ir pan.
Pas mus namie verdama atskirai. Na išverdi kruopas, sumeti į pieną, pakaitini, įdedi pagal skonį druskos, mes visada truputį sviesto įmetam. Viskas
QUOTE(bea @ 2006 01 05, 10:32)
Pas mus namie verdama atskirai. Na išverdi kruopas, sumeti į pieną, pakaitini, įdedi pagal skonį druskos, mes visada truputį sviesto įmetam. Viskas
Ačiū. Reikės vakare pabandyti, nieko čia turbūt sudėtingo