Gougères au jambon - sūrio pyragėliai su kumpiu (receptas su eigos foto)
12-ai didelių gougères:
* 125 g miltų
* 100 g sviesto
* 115 g vandens
* 4 kiaušiniai
* 120 g trakuoto sūrio pasirinktinai
* 150 g virto kumpio
* druskos, maltų pipirų
* malto muskato riešuto
Paruošti plikytą tešlą :
puode užvirti pasūdytą vandenį su sviestu, kaitinti iki sviestas pilnai išsilydys.
Kai vanduo pilnai užverda, vienu ypu suberti miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišyti, iki masė pradės atšokinėti nuo katinimo indo sienelių ir sušoks į gabalą.
Tada tešlą perdėti į kitą indą ir įmaišyti po vieną kiaušinį.
Pastaba: kiaušinį reikia labai gerai įmaišyti, tik tada dėti kitą ir vėl įmaišyti.
Pagardinti maltais pipIrais bei maltu muskato riešutu.
Sutarkuoti fermentinį sūrį (arba kitą , kurį pasirenkate pagal save) , suberti į tešlą, gerai išmaišyti.
Virto kumpio griežinėlius supjaustyti plonomis juostelėmis ir, sudėjus į tešlą, gerai išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C
Į keksiukų kepimo formas sudėti tešlos ( pakabinti po gerą valg. š. ) ir pastatyti kepti 20-25 minutėms.
Gougères'ų paviršius turi būti dailiai apskrudęs. Iškepusius pyragėlius patiekti iš karto arba atvėsinti ir juos valgyti aperityvui.
Skanūs tiek karšti, tiek šilti, ar pilnai atvėsę. Žalios, šviežios salotos prie jų labai gerai
Geriausio skonio būna tą pačią dieną.
Skanaus