Sveikos, norejau paklausti koki alieju naudojate? Parduotuveje pasimeciau koks geresnis/sveikesnis? Yra rafinuotu, dezodoruotu, salto spaudimo (lyg pamenu geresni sitie)/ nerafinuotu ir t.t. Be to alyvu, soju, rapsu, palmiu, saulegrazu ir t.t.
Naudoju saulegrazu alieju ,,Natura". Raso etikete, kad ,,pirmuoju spaudimu saltai isspaustas, nekaitintas, nerafinuotas, be konservantu". Nezinau, ar geriausias. Brangiuju neiperku, o tas kainuoja apie 5lt.
Paciais pigiausiais irgi nepasitikiu.
Paciais pigiausiais irgi nepasitikiu.
As tai perku alieju "aukselis". Nezinau koks jis ten , bet man geriausias. O alyvu zinau , kad turi buti parasyta"virgin...oil" kazkas tokio.Jis atseit pats geriausias.
As tai dazniausiai perku obeliu rafinuota rapsu alieju.
Kiek teko girdeti, tai jei ant aliejaus butelio parasyta "augalinis" tai tuomet jis pagamintas is "visko"....tad geriau pirkti butent alieju, ant kurio butelio tiksliai ivardyta is ko jis...rapsu, alyvu, ar saulegrazu it t.t. : :
Kiek teko girdeti, tai jei ant aliejaus butelio parasyta "augalinis" tai tuomet jis pagamintas is "visko"....tad geriau pirkti butent alieju, ant kurio butelio tiksliai ivardyta is ko jis...rapsu, alyvu, ar saulegrazu it t.t. : :
as taip pat augaliniu nemegstu. neaisku is ko jie, bet greiciausiai is pigiausiu ingridientu nemegstu ir soju, rapsu. geriausiai tinka saulegrazu ir kad kuo maziau butu apdorotas. nepatinka ir visokie lietuviu pilstymo, bet kartais perku >
alyvuogiu aliejus labai specifinio skonio - niekaip priprast negaliu. aliejus su karotinu - visai nieko neblogi buna riesutu aliejai. tik nepigus.
alyvuogiu aliejus labai specifinio skonio - niekaip priprast negaliu. aliejus su karotinu - visai nieko neblogi buna riesutu aliejai. tik nepigus.
As irgi iki siol pirkau Obeliu alieju, o dabar girdziu kad is jo liko tik etikete, o viduj supilta neaisku kas, bet jau ne lietuviskas aliejus... Tai koki alieju dabar pirkti?
O koks geriau - rafinuotas ar nerafinuotas? Va nusipirkau rusiska "Ciumak", nerafinuotas, be cholesterolio. Lietuviskus ziurejau - visi rafinuoti. Kuris sveikiau?
nerafinuotas aisku sveikiau.
as pirkdavau ciumako saulegrazu alieju. skonis primena tarybiniu laiku aliejaus skoni, jauciasi saulegrazos. man jis visai nieko. tik pastebejau, kad kepant bulvinius blynus su tuo aliejum, ko tai blynai neapskruzdavo tokia traskia plutele
as pirkdavau ciumako saulegrazu alieju. skonis primena tarybiniu laiku aliejaus skoni, jauciasi saulegrazos. man jis visai nieko. tik pastebejau, kad kepant bulvinius blynus su tuo aliejum, ko tai blynai neapskruzdavo tokia traskia plutele
Mes tai perkame alyvuogiu alieju. Esame pirke ir palmiu aliejaus, bet jam reikia silumos, kai tik salciau, nereikia net saldytuvo, jis is karto sustengsta ir tampa balta mase, del to nepatiko, nors siaip skonis neblogas.
Palmių aliejus yra menkavertiškiausias. "Augalinis" aliejus būna arba rapsų - sojos aliejaus mišinys arba grynas rapsų aliejus. Rečiau- vien tik sojos aliejus. Labai puikūs, bet labai brangūs yra linų sėmenų, moliūgų, sezamų, kviečių gemalų aliejus. Bet puikus sveikatos šaltinis, ypač jei vartojamas salotoms.
Rasma, o kaip ten su tais rafinuotais/nerafinuotais? Kuris geriau? Dar dezodoruotu buna. Kas cia per velnias?
Dazniausiai as nekreipiu demesio i rusi. Pamatau, nusiperku ir vsio . Bet mano vyreliui labiausiai saulegrazu tinka, nes pvz, rapsu jam smirda kazkuo tai , na ir pries augalini neturi nieko pries ;D.
Tiesa, neseniai nusipirkau kazkoki tai (is pigesniu) augalini alieju, tai prasikeikiau > Reikejo kept kotletukus, o cia kad pasmirs visa virtuve kazkokiom atmatom :-/ Gal pagedes buvo ar is nekokybisku medziagu darytas... Tai dabar naudoju tik misrainems. Gal kaip nors susinaudos .
Tiesa, neseniai nusipirkau kazkoki tai (is pigesniu) augalini alieju, tai prasikeikiau > Reikejo kept kotletukus, o cia kad pasmirs visa virtuve kazkokiom atmatom :-/ Gal pagedes buvo ar is nekokybisku medziagu darytas... Tai dabar naudoju tik misrainems. Gal kaip nors susinaudos .