Įkraunama...
Įkraunama...

Aviena. Kaip skaniai pagaminti?

Daznai tenka gaminti is avienos, gal kas turi daugiau patirties cia ir zino geru receptuku? Pasidalinkit... essen.gif
Atsakyti
Man aviena nepatinka,turi kazkoki specifini kvapa g.gif ,todel net neperku...
Atsakyti
na, man aviena labiausiai tinka i cenachus, charcio sriuba, dar kibinams...
Receptai visoms zinomi. Dar sonkauliukus turbut kaip ir kitos mesos orkaitej galima kepti ar daryti troskinius ivairius.

As retai perku: rieboka, brangoka.
Atsakyti
Dar aviena tinka i plova ir i barscius...
Atsakyti
Mmmm......aviena, o ypac eriena...pati pati skaniausia mesa. wub.gif wub.gif
Eriena galima gaminti kaip ir bet kokia kita mesa - l.skanu marinuoti ir kepti orkaiteje, ant grilio, naudoti guliasuose, mesos sriubose ir pan.

Man labiausiai patinga eriuko slaunis (arba kumpis, kitaip). Dazniausiai jei perku, tai jau marinuota, bet jei pats marinuoji, tai ciobrelis, rozmarinas, cesnako skiltele, druska, pipirai ir raudonasis vynas (geriau sausas) yra pats tas. Vynu mesa reikia apslakstyti jau kepant ir dar ipilti i keptuva, kad bent jau apsemtu dugna. Vakar kaip tik valgiau kepta ant grilio... essen.gif essen.gif

Labai skanu eriena valgyti su saldziomis bulvytemis:
reikia mazu virtu bulvyciu (nuskustu), 40g. margarino, 4 valg. saukstu cukraus.
Cukru tirpinti keptuveje kol prades tirpti, sudeti margarina, ismaisyti. kai karamele tampa auksines spalvos, nuimti nuo orkaites ir sudeti bulves, maisyti, kad jos apsivoliotu karameleje. Patiekti kartu su mesa. Ypac skanu valgyti su pvz. rabarbaru uogiene. (liezuvi prarysiu cia berasydama doh.gif doh.gif )

Atsakyti
Yra toks nacionalinis totoriskas patiekalas azu. JI reikia gaminti taip: morkas supjaustyti pusmenuliais ir pakepti su svogunais. Su deti i puoda, ant virsaus sudeti nedideliais gabaliukais (bet stambiau negu guliasui) supjaustyta aviena, uzberti prieskoniu negailint, uzpilti vandens ir koki 15-20 min, patroskinti. Tada sudeti gabaliukais ne itin smulkiais supjaustytas bulves ir uzdsengus vel troskinti. S,kyscio daugiau nedapilineti-is pirmo karto ipilti tiek, kad uztektu. Na jei jau labai reikia tai galima ipilti, bet verdancio! Kai pusiau issitroskins bulves sudeti trumpomis juostelemis supjaustytus marinuotus agurkus ir pabaigti troskinti. Gaminimo eigoje nieko nemaisyti!!!! Sumaisyti pries patiekiant! smile.gif Man tas patiekalas kai pirma kart paragavau laaaaabai patiko! Bet butent su aviena jis gaunasi skaniausias!!! thumbup.gif VIsu komponentu imti daugmaz santykiu 1:1:1:1 Na, avienos gali buti daugiausiai! wink.gif
Atsakyti
mano diedas labai megsta aviena svedishkai krapu padaze, bet ash kaip miasos nevalgau tai retai kada darau. bet kai buvau mesede, tai labai skanu budavo...
o gaminti reikia taip. aviena supjaustai gabaliukais, tokiais 2x2 cm. dedi i puoda ir uzvirini, tada viska pili i troskintuva, idedi druskos, pipiru grudeliu, lauo lapu, ir krapu svieziu geriausia su stiebais. viska uzdarai ir ant vidutinio karstumo kishi i orkaite. kadangi troskinasi orkaitej, tai kvapo lauk beveik neisheina. taip troskini kokia valanda. tada ishimi, mesa ishgaudai, o buljona perkoshi per sieteli, kad neliktu visu prieskoniu.
padazui reikia: to buljono, sviesto, miltu (poros saukstu), kiaushinio trynio, citrinos sulciu ir svieiu krapus (susmulkintu). ishtirpini sviesta, dedi miltus po truput ir maisai, tada po truputi pili buljona. tada kiausinio tryni sumaishai su 1/2 citrinos sultimis ir dar sumaishai i viska krapus. dedi i padaza ir permaishai.
tada i viska dedi mesa, pakaitini ir viskas.
valgyti su virtom bulvem ir salotom. labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Airiška aviena


500 g avienos
500 g bulvių
250 g svogūnų
1 laurų lapas
0,5 arbatinio šaukštelio čiobrelių,
druskos, pipirų, petražolių


Avieną supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą, įberiame druskos, pipirų, sudedame didesnę dalį supjaustytų svogūnų, laurų lapelių, čiobrelių. Mėsą užpilame vandeniu, kad apsemtų ir uždengę verdame ant nedidelės ugnies.
Kai mėsa pasidaro minkšta, sudedame bulves ir likusius svogūnus. Verdame toliau, patiekalo nemaišydami, o tik retkarčiais pakratydami, kad neprisviltų. Bulvės turi suvirti ir sukristi. Virimo pabaigoje suberiame kapotas petražoles.
drinks_cheers.gif
Atsakyti
AVIENA SU ŠPARAGINĖMIS PUPELĖMIS


500 g avienos (nuo menčių)
100 g rūkytos mėsos
1 svogūnas
1 l mėsos sultinio
džiovintų raudonėlių
pipirų
500 g šparaginių pupelių
500 g nebirių bulvių


Avieną ir rūkytą mėsą supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus irgi supjaustykite stambiai. Rūkytos mėsos kubelius trumpai pakepkite dideliame keptuve. Tuomet sudėkite avieną, svogūnus ir viską kartu apkepkite. Užpilkite karštu sultiniu, užvirkite, įberkite pipirų ir raudonėlių. Tuomet pridenkite ir 1 valandą pavirkite ant mažos ugnies. Pupeles nuplaukite ir sulaužykite gabaliukais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Šiuos abu produktus sudėkite į indą su mėsa ir 20-30 minučių patroškinkite.
drinks_cheers.gif
Atsakyti
radau, bet niekad nebandziau smile.gif
BAKLAŽANAI ĮDARYTI AVIENA


400g avienos
4 baklažanai
1 paprika
4 pomidorai
druskos, pipirų pagal skonį


Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais. Ją pasūdyti, papipirinti. Baklažanus nuplauti, nupjauti viršų ir išskobti vidų. Į vidų prikemšame mėsos. Pomidorus, išskobtą baklažanų vidų ir papriką smulkiai supjaustome. Dedame į indą, kuriame bus troškinami baklažanai. Sudedame baklažanus ir užpilame vandeniu, kad ne visai apsemtuų baklažanus. Troškinti apie 30 minučių.
Atsakyti
AVIENA SU DŽIOVINTAIS ABRIKOSAIS thumbup.gif

1 kg avienos
2 šaukštai alyvų aliejaus, 2 dideli svogūnai, 2 skiltelės česnako, 5 cm imbiero šaknies gabalėlis, 2 cinamono lazdelės, pora gvazdikėlių, malto kardamono, 2 šaukšteliai kalendros, 2 šaukštai maltų migdolų, druskos, pipirų
850 ml sultinio, spanguoliu sauja, dziovintu abrikosu


Įkaitinkite didelėje keptuvėje aliejų ir pakepinkite susmulkintus svogūnus, česnakus, imbierą ir kitus prieskonius. Kepti kol suminkštės. Suberkite į keptuvę kubeliais pjaustytą mėsą ir apskrudinkite. Suberkite kalendrą ir pipirus, pasūdykite. Į mėsą supilkite sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies 45 min. Abrikosus ir spanguoles išplaukite ir sudėkite į keptuvę. Troškinkite dar 15 min.
Patiekti su ryžiais ir daržovių salotomis.
rolleyes.gif
Atsakyti
Avienos ragu
600 g avienos (nugarinės)
2 stiklinės vandens
400 g šviežių pupų
4 svogūnai
6 porai
1 skiltelė česnako
druskos
pipirų
mairūno
5-6 pomidorai
Į pasūdytą vandenį sudėti mėsą, supjaustytą gabalais ir užvirinti. Kiek vėliau sudėti pupas, česnaką, porus, įberti drudkos, prieskonių ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, sudėti supjaustytus pomidorus ir dar 10 minučių troškinti. Nemaišyti.
Prie šio valgio tinka virtos bulvės.
Atsakyti