Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sūrį?

Sveikos šeimininkės!
Is kaimynes gaunu daug pieno, darausi varskę, baltą sūrį ir panašiai. Bet labai norečiau išmokti gaminti saldų ( grietinėlės ar pan.), lydytą ar net olandišką sūrį. Gal kas mokate, ar turite senų receptų?
bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(knotknot @ 2007 08 17, 15:04)
Sveikos šeimininkės!
Is kaimynes gaunu daug pieno, darausi varskę, baltą sūrį ir panašiai. Bet labai norečiau išmokti gaminti saldų ( grietinėlės ar pan.), lydytą ar net olandišką sūrį. Gal kas mokate, ar turite senų receptų?
bigsmile.gif



Gal galetum parasyti savo naminio balto surio recepta. Dekui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JaNNeTe: 17 rugpjūčio 2007 - 20:30
QUOTE(JaNNeTe @ 2007 08 17, 21:30)
Gal galetum parasyti savo naminio balto surio recepta. Dekui smile.gif


Namini varskini suri darau paprastai. Is rugusio pieno pasidarau varske, supilu i kiaurasamti isklota merle ir kelis kart perplaunu saltu vandeniu, nuvarvimu bet stipriai neisspaudziu. Tada i dubeneli dedu varske ( apie 300g), druskos( 1 valgoma sauksta), kmynu ziupsniuka, cukraus ( arbatini sauksteli) ir gerai isminkau. Mase kreciu i surmaisi ( pasisiuvau is gerai isvirintu senu paklodziu), uzrisu ir paslegiu taip, kad is surio issiskyrusi "sunka" nubegtu, o suris nemirktu.
Po 4-5 val. suri atsargiai isismu is surmaisio ir padedu i saldytuva.
Atsakyti
Knotknot, turėjai omenyje fermentinį sūrį?
Kiek žinau, jų gamybos principas nelabai skiriasi nuo varškės sūrio gamybos. Tik kad pilami kažkokie fermentai ir sūriai nokinami. Namų sąlygomis, tikriausiai, nelabai įmanoma pagaminti, nes reikalingi tie gudrieji fermentai ir patalpa, kurioje būtų tam tikra temperatūra ir drėgmė.
Atsakyti
Fermentinių sūrių masė kiek žinau yra kaitinama maišant, nukošiama, toliau procesas panašus kaip lietuviško, varškės sūrio.
Atsakyti
Namu salygomis gaminamas ,, olandiskas,, suris . Jums reikes : 1 kg. varskes , 1 litro pieno , 2 kiausiniu , 100 gr. sviesto ,druskos pagal skoni ,puse arbatinio saukstelio sodos . Piena supilt i puoda ,sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti ant jo uzkloti marle ir nukosti . Nukosta varske sudet atgal i puoda , supilt isplaktus kiausinius ,sudet sviesta , druska , soda . Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitintkol pasidarys vientisa mase . Jei norit pries baigiant virti galima ideti kmynu arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu . Sudeti i indelius ir deti i saldytuva kad sustingtu . Pabandykit pasigaminti manau tikrai nenusivilsit . Skanaus essen.gif
Atsakyti
QUOTE(1975Neringa @ 2007 08 18, 16:35)
Namu salygomis gaminamas ,, olandiskas,, suris . Jums reikes : 1 kg. varskes , 1 litro pieno , 2 kiausiniu , 100 gr. sviesto ,druskos pagal skoni ,puse arbatinio saukstelio sodos . Piena supilt i puoda ,sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti ant jo uzkloti marle ir nukosti . Nukosta varske sudet atgal i puoda , supilt isplaktus kiausinius ,sudet sviesta , druska , soda . Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitintkol pasidarys vientisa mase . Jei norit pries baigiant virti galima ideti kmynu  arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu . Sudeti i indelius ir deti i saldytuva kad sustingtu . Pabandykit pasigaminti manau tikrai nenusivilsit . Skanaus  essen.gif


Labai aciu! 4u.gif
Idomu kokio tirstumo buna toks suris ? g.gif
Einu pabandysiu. Paskui aprasysiu kaip pavyko. mirksiukas.gif
Atsakyti
o kam ta soda mastau.gif ar nesijaučia jos skonio sūryje, man ji nepatinka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(knotknot @ 2007 08 20, 11:17)
Labai aciu! 4u.gif
Idomu kokio tirstumo buna toks suris ? g.gif
Einu pabandysiu. Paskui aprasysiu kaip pavyko. mirksiukas.gif

Na isvires tai jis buna pakankamai tirstas , o kai atsala ir sustingsta tai lengvai pjaustomas peiliu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(amirrr @ 2007 08 20, 13:44)
o kam ta soda mastau.gif ar nesijaučia jos skonio sūryje, man ji nepatinka  unsure.gif

Soda padaro mase puresne , o surio skonis nuo to tikrai nenukencia ir jos nesijaucia . ax.gif
Atsakyti
QUOTE(knotknot @ 2007 08 20, 12:17)
Labai aciu! 4u.gif
Idomu kokio tirstumo buna toks suris ? g.gif
Einu pabandysiu. Paskui aprasysiu kaip pavyko. mirksiukas.gif

na ir kaip pavyko suris ? ax.gif as taip pat noreciau pasidaryti ,bet laukiu pirmiau atsiliepimu ,,, blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(moniuxx @ 2007 08 28, 16:23)
na ir kaip pavyko suris ? ax.gif  as taip pat noreciau pasidaryti ,bet laukiu pirmiau atsiliepimu ,,, blush2.gif


Nezinau koks turejo buti naminis olandiskas suris, bet pagal 1975Neringos recepteli suris gavosi skanus. Labai idomus, panasus i lydyta suri, tik tirstesnis. Kai dariau antra kart, pridejau pjaustytos paprikos, prieskoniu ir dabar rytais ji dedam ant duonos ir valgom vietoj desriniu sumustiniu. Vyras tai dar dziovintu baravyku uzsitrupina ant virsaus. Labai skanu!
Atsakyti
Gal kas zino kaip pasidaryti rukyta suri? g.gif
Atsakyti