sveikos as noreciau jusu mamyciu paklaust apie keptas bulves keptuveje ne virtos,ne orkaiteje keptos o paprasciausiai kaip jus kepat bulves keptuveje zalias,gal kokiu receptuku turit
aš recepto neturiu, bet dabar kai netyčia pabandžiau bulves kepti supjausčius maždaug 1,5cm dydžio kubeliais, nebepjaustau įprastai(plonais skritinėliais ar šiaudeliais). Kubeliai man gardžiai apskrusta ir nieko daugiau nereikia, kokio mėsgalio šalia ir kefyro stiklinės..
na visaip gali jas kepti pavizdziui su kumpiu,kiausiniu,suriu,
As tai gaminu taip, kiekiu nerasysiu cia nuo skonio priklauso.
Smulkiai pjaustytos bulves
smulkiai pjaustyta salto rukymo sonine (geriau turguje pirkite is ukininko)
vistienos sultinys kubeliais (perku kur maziau druskos, nes sonine sudyta).
Kastinys
Kefyras
Kepu ant letos ugnies, kol apskrus, sultinio kabeli sutrupinu kepimo pabaigoje, kad neapdegtu).
Patiekiu su stikline kefyro, jei zmogus megsta tai dar kastinio duodu uzsikasti. As kadangi zemaite tai be kastinio man ne taip skanu.
Gryna pasaka.
Siaip tai as i bulves nededu ten kitu prieskoniu ar svoguno. Svoguno nemegstu, o kitais prieskoniais labai jau netoks skonis.
Smulkiai pjaustytos bulves
smulkiai pjaustyta salto rukymo sonine (geriau turguje pirkite is ukininko)
vistienos sultinys kubeliais (perku kur maziau druskos, nes sonine sudyta).
Kastinys
Kefyras
Kepu ant letos ugnies, kol apskrus, sultinio kabeli sutrupinu kepimo pabaigoje, kad neapdegtu).
Patiekiu su stikline kefyro, jei zmogus megsta tai dar kastinio duodu uzsikasti. As kadangi zemaite tai be kastinio man ne taip skanu.
Gryna pasaka.
Siaip tai as i bulves nededu ten kitu prieskoniu ar svoguno. Svoguno nemegstu, o kitais prieskoniais labai jau netoks skonis.
As dazniausiai kepu bulves taip:
Supjaustau bulves mazai kubeliais ir i keptuve, kai bulves truputi apkepa dedu nemaza galva svoguno (labai smulkiai supjaustyto) ir baigiant kepti bulviu prieskoniu. Taip keptos bulvytes man skaniausios. Beto dar stengiuosi niekada nepadauginti aliejaus, o pilti tiek, kad vos uztektu kepimui ir apskrustu.
Dar keptuveje kepame tarkuotas per burokine tarka bulves, taip pat dedama smulkiai pjaustyto svoguno ir rukytos sonines. Iskepa toks didelis blynas per visa keptuve
Supjaustau bulves mazai kubeliais ir i keptuve, kai bulves truputi apkepa dedu nemaza galva svoguno (labai smulkiai supjaustyto) ir baigiant kepti bulviu prieskoniu. Taip keptos bulvytes man skaniausios. Beto dar stengiuosi niekada nepadauginti aliejaus, o pilti tiek, kad vos uztektu kepimui ir apskrustu.
Dar keptuveje kepame tarkuotas per burokine tarka bulves, taip pat dedama smulkiai pjaustyto svoguno ir rukytos sonines. Iskepa toks didelis blynas per visa keptuve
O man skaniausias studentiskas kugelis, bulves sutarkuoju per burokine tarka ir kepu viska keptuvej, galima prideti bet ko, ir kumpio ir surio ir dar kartais kiausini ant galo uzmusu.... mmmmmmmmmm.....
QUOTE(Citriniukas @ 2008 03 14, 13:21)
O man skaniausias studentiskas kugelis, bulves sutarkuoju per burokine tarka ir kepu viska keptuvej, galima prideti bet ko, ir kumpio ir surio ir dar kartais kiausini ant galo uzmusu.... mmmmmmmmmm.....
man irgi skanu netikras kugelis
o siaip daznaisuai kepu su kumpiu, desrelemis, suriu ar kiausiniu, valgom arba su kastiniu, kefyru
QUOTE(Ponike @ 2008 03 14, 11:04)
As tai gaminu taip, kiekiu nerasysiu cia nuo skonio priklauso.
Smulkiai pjaustytos bulves
smulkiai pjaustyta salto rukymo sonine (geriau turguje pirkite is ukininko)
vistienos sultinys kubeliais (perku kur maziau druskos, nes sonine sudyta).
Kastinys
Kefyras
Kepu ant letos ugnies, kol apskrus, sultinio kabeli sutrupinu kepimo pabaigoje, kad neapdegtu).
Patiekiu su stikline kefyro, jei zmogus megsta tai dar kastinio duodu uzsikasti. As kadangi zemaite tai be kastinio man ne taip skanu.
Gryna pasaka.
Siaip tai as i bulves nededu ten kitu prieskoniu ar svoguno. Svoguno nemegstu, o kitais prieskoniais labai jau netoks skonis.
Smulkiai pjaustytos bulves
smulkiai pjaustyta salto rukymo sonine (geriau turguje pirkite is ukininko)
vistienos sultinys kubeliais (perku kur maziau druskos, nes sonine sudyta).
Kastinys
Kefyras
Kepu ant letos ugnies, kol apskrus, sultinio kabeli sutrupinu kepimo pabaigoje, kad neapdegtu).
Patiekiu su stikline kefyro, jei zmogus megsta tai dar kastinio duodu uzsikasti. As kadangi zemaite tai be kastinio man ne taip skanu.
Gryna pasaka.
Siaip tai as i bulves nededu ten kitu prieskoniu ar svoguno. Svoguno nemegstu, o kitais prieskoniais labai jau netoks skonis.
as irgi esu zemaite man taip pat labai patinka kastinys
QUOTE(Ponike @ 2008 03 15, 16:37)
Tema pagalvojau labai siaura. Kepti bulves net vyrai manau sugeba Bet va klausimas kaip skaniai jas iskepti orkaiteje su folija ir be jos. Ziuriu ir kavineje ne visada skaniai iseina.
Man skanu bulves, keptos su lupena, tik jas reikia perpjauti ir patrinti tą vietą česnaku, prieskoniais. Išėmus ant viršaus dedu sumaišytą grietinę, majonezą, porą smulkintų česnako galvučių ir tarkuoto sūrio. tada vėl į orkaitę 10 min. Iškepusias apibarstau krapais.. Niam niam o jei be lupenos, tai į skardą galima pilti grietinėlės, o prieš išimant vėlgi užtarkuoti sūrio