Įkraunama...
Įkraunama...

Indų virtuvė

gal yra indu virtuves megeju, kurie pasidalintu savo idejomis stalui....
Atsakyti
turiu receptų knygą, bet ten tokie prieskoniai, kad iki šiol neatsirado noras pabandyt. ir iš recepto nesuprasi, ar skanu bus schmoll.gif
Atsakyti
Teko tik indiskos arbatos gerti. Pfu, nu ir slykstyne.
Maisto ragauti neteko, bet kiek girdejau - neimanoma valgyti, tiek daug prieskoniu jie prideda. Ir tai dar "europietiskas" variantas, atseit puse tiek, kiek reikia.
O as asmeniskai noreciau paragauti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ginija @ 2005 07 04, 14:00)
Teko tik indiskos arbatos gerti. Pfu, nu ir slykstyne.
Maisto ragauti neteko, bet kiek girdejau - neimanoma valgyti, tiek daug prieskoniu jie prideda. Ir tai dar "europietiskas" variantas, atseit puse tiek, kiek reikia.
O as asmeniskai noreciau paragauti. mirksiukas.gif

na tikrai nedrisciau sakyti kad indu maistas neskanus...tik labai astrus.man asmeniskai labai skanu...tik deja nemoku pasigaminti.todel ir laukiu kokiu nors pasiulymu...bet pagrindine beda tai kad mano vyras nelietuvis ir lietuvisko maisto nevalgo ir jam labiausiai priimtina indu virtuve...gal kas padesit..
Atsakyti
QUOTE(Mariasim @ 2005 07 04, 22:50)
na tikrai nedrisciau sakyti kad indu maistas neskanus...tik labai astrus.man asmeniskai labai skanu...tik deja nemoku pasigaminti.todel ir laukiu kokiu nors pasiulymu...bet pagrindine beda tai kad mano vyras nelietuvis ir lietuvisko maisto nevalgo ir jam labiausiai priimtina indu virtuve...gal kas padesit..



Vat as tik arbata tesu gerusi, tad as apie arbata tik tekalbu... jokiu budu ne bendrai apie maista
Anglu k. nebandei receptu ieskoti?
Atsakyti
QUOTE(ginija @ 2005 07 05, 07:14)
Vat as tik arbata tesu gerusi, tad as apie arbata tik tekalbu... jokiu budu ne bendrai apie maista
  Anglu k. nebandei receptu ieskoti?

kazkaip nepagalvojau apie tai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ginija @ 2005 07 05, 07:14)
Vat as tik arbata tesu gerusi, tad as apie arbata tik tekalbu... jokiu budu ne bendrai apie maista
  Anglu k. nebandei receptu ieskoti?

GREAT IDEA!!! thumbup.gif
Atsakyti
neveltui yra sakoma:dvi gavos geriau nei viena ax.gif
Atsakyti
Mums kulinarijos kursuose buvo paaiškinta, kad vieningos indų virtuvės kaipo tokios nesama - šalis labai didelė, čia panačiai būtų, jei sakytume "europietiška" virtuvė.Net tas pats prieskonis "curry" yra ne prieskonis, o mišinys, kartais labai skirtingai sudarinėjamas.Svarbiausias ypatumas - mūsų gomuriui neįprastas prieskonių vartojimas, kaip antai mėsa su cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu, kalendrom, ananasu ar imbieru, ką mes daugiau saldiems patiekalams skanint papratę. O mėsai mes daugiau imam pipirą ir lauro lapą, dar petražolę ir salierą, prie kurių Taviškis gal nepratęs, tai matyt jam todėl ir neskanu.Gal jam riebalų skonis nepraeina, nes jie ten su kokoso aliejum gamina - kur kas auga, tas gi vartojama, tegu jis daugiau pasako.Jei jis iš pietinės dalies, išvirsi ką šiaurietiškai, bus vėlgi fui, kaip ir nuo lietuviško, nes skirtumai ir pas juos pačius nemaži.
Atsakyti
QUOTE(Mariasim @ 2005 07 05, 19:55)
neveltui yra sakoma:dvi gavos geriau nei viena ax.gif


Tiesiog anglu k. daug daugiau ivairios literaturos. Indu virtuve Lietuvoje vargiai ar populiari. Kazkaip net nezinau kur Vilniuj indisku patiekalu paragauti galeciau.

Na ar anglu k. pavyko kazka surasti? essen.gif
Atsakyti
sveiki, indiški patiekalai tiesiog nuostabūs.Gyvenau Londone 4 metus tai priragavau visokių.Namuose gaminu Tikka masala( vištiena su kario padažu) ir samosas(tokie trikampėliai iš trapios tešlos ,viduje su aštriu įdaru.Gali būt daržovės ar faršas).Dievinu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alda @ 2005 07 15, 09:22)
sveiki, indiški patiekalai tiesiog nuostabūs.Gyvenau Londone 4 metus tai priragavau visokių.Namuose gaminu Tikka masala( vištiena su kario padažu) ir samosas(tokie trikampėliai iš trapios tešlos ,viduje su aštriu įdaru.Gali būt daržovės ar faršas).Dievinu. thumbup.gif


O gal koki recepteli galima? mirksiukas.gif
Atsakyti