QUOTE(shaiba @ 2008 12 26, 19:43)
Dažnai parduotuvese matau Nantingos šaldytą tešlą,ką iš jos galima pagaminti,pasidalykite patirtim
Patikek manim , laaaaabai dauk ka galima ......ir tortui lakstelius issikepti ( panasu i Napoleona ) ir pyragelius su obuoliais , persikais . abrikosais ....t.t. .....pasiieskok senesniuose receptuose ( temose ) yra ne vienas pavizdys , ka galima is jos issikepti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 26, 20:42)
Patikek manim , laaaaabai dauk ka galima ......ir tortui lakstelius issikepti ( panasu i Napoleona ) ir pyragelius su obuoliais , persikais . abrikosais ....t.t. .....pasiieskok senesniuose receptuose ( temose ) yra ne vienas pavizdys , ka galima is jos issikepti
O taip noretusi viska rasti vienoje temoje,kad nereiktu po visas ieškoti
Šiandien nusipirkau Nantingos tešlą,kur 6 lapeliai,kuri geresnė ar kur du ar kur šeši?
Yra tema apie saldytos teslos gaminius.
beje, kiek atsimenu, ten Mantingos tesla, ne Nantingos.
http://www.supermama...;#entry22565040
beje, kiek atsimenu, ten Mantingos tesla, ne Nantingos.
http://www.supermama...;#entry22565040
Jei apie "Mantingos" tešlą kalbi, tai yra bemielė sluoksniuota lankstyta tešla (pvz., tinka dideliems kepiniams ar kaip nors ypatingai formuojamiems), o bemielė sluoksniuota tešla lapeliams gal labiau įv. pyragėliams, bandelėms tinkama. Manau skirtumas toks. Bet gal kitos kepejėlės pastebi ir kitokių pliusų bei minusų.
Kaip minėjo Cipciukas - gaminių spektras laaabai platus. Seniau būdavo dar ir trapios tešlos šaldytos, dabar vėl atsirado, tik nežinau, ar šitos firmos. Taip, kad galima iškepti pusę kepimo knygos siūlomų gardėsiu su šiomis tešlomis
Kaip minėjo Cipciukas - gaminių spektras laaabai platus. Seniau būdavo dar ir trapios tešlos šaldytos, dabar vėl atsirado, tik nežinau, ar šitos firmos. Taip, kad galima iškepti pusę kepimo knygos siūlomų gardėsiu su šiomis tešlomis
Idomu kuo skiriasi mieline nuo bemieles,na as suprantu kad mielineje yra mieliu ,bet gaminimas,ka is ko geriau kepti
QUOTE(Neryte @ 2008 12 30, 15:13)
Idomu kuo skiriasi mieline nuo bemieles,na as suprantu kad mielineje yra mieliu ,bet gaminimas,ka is ko geriau kepti
Na tortams mieline tikrai netiks .....o " piroskiukai ", pyrageliai , pyragai ......super kaip skanu
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 30, 17:04)
Na tortams mieline tikrai netiks .....o " piroskiukai ", pyrageliai , pyragai ......super kaip skanu
Aciu uz atsakyma
Kadangi man si tema yra aktuali,as,taip pat nutariau kai ka parasyti,o,kartu ,ir,paklausti.
Tik,labai neuzpykite,jeigu as,n cia ilindau su savo nuoroda,bet tokios temukes,as neradau,o,gal,as,blogau ieskojau.
Teslas pagal paruosimo budus ir sudetines dalis galima butu suskirstyti i daugybe
rusiu ir porusiiiu.
1.Mieline {bandeles,pyragai,duona}
2.Sluoksniuota mieline{bandeles,pyrageliai}
3.Sluoksniuota{pyrageliai,rageliai}
4.Kapota{pyragai,tortai,pyrageliai}
5.Trapi{pyragaii,pragaiciai,krepseliai,sausainiai}
6.Meduoliu{pyragai,tortai,sausainiai}
7.Biskvitine{biskvitai,vyniotiniai,pyragaiciai,tortai}
8.Plikyta{pyragaiciai,torta i}
Mielines teslos pagal paruosima yra skirstomos::
paprastos,
pagerintos
Noreciau,paklausti,cia rasanciu kokias teslas daugiausiai naudojate?
Jeigu,ruosiate namuose,gal galetum pasidalinti
Jeigu perkate,kokias dazniausiai naudojate?
Juk ,cia forumas.
As,tikiu,kad nera sunku pasidalinti.
Tik,labai neuzpykite,jeigu as,n cia ilindau su savo nuoroda,bet tokios temukes,as neradau,o,gal,as,blogau ieskojau.
Teslas pagal paruosimo budus ir sudetines dalis galima butu suskirstyti i daugybe
rusiu ir porusiiiu.
1.Mieline {bandeles,pyragai,duona}
2.Sluoksniuota mieline{bandeles,pyrageliai}
3.Sluoksniuota{pyrageliai,rageliai}
4.Kapota{pyragai,tortai,pyrageliai}
5.Trapi{pyragaii,pragaiciai,krepseliai,sausainiai}
6.Meduoliu{pyragai,tortai,sausainiai}
7.Biskvitine{biskvitai,vyniotiniai,pyragaiciai,tortai}
8.Plikyta{pyragaiciai,torta i}
Mielines teslos pagal paruosima yra skirstomos::
paprastos,
pagerintos
Noreciau,paklausti,cia rasanciu kokias teslas daugiausiai naudojate?
Jeigu,ruosiate namuose,gal galetum pasidalinti
Jeigu perkate,kokias dazniausiai naudojate?
Juk ,cia forumas.
As,tikiu,kad nera sunku pasidalinti.
Mielines teslos pagal paruosima yra skirstomos::
paprastos,
pagerintos
Noreciau,paklausti,cia rasanciu kokias teslas daugiausiai naudojate?
Jeigu,ruosiate namuose,gal galetum pasidalinti
Jeigu perkate,kokias dazniausiai naudojate?
Juk ,cia forumas.
As,tikiu,kad nera sunku pasidalinti.
[/quote]
Nieks ant taves nepyksta .....as dazniausiai naudoju sluoksniuota bemiele , is jos darau : pyragus , pyragaicius , tortui lakstus ( napoleonui ) , susuku vanzdely iskepu , o i vidu dedu krema .
Dar naudoju sluoksniuota mieline , is jos visada darau pyragelius ( atrodo , kaip dideli koldunai ) su grybais , ypac kaledoms tinka , bet i vidu galima deti ir kitoki idara , virtu , tarkuotu morku ir keptuveje pakepintu , raugintu ( jau istroskintu )ar svieziu kopustu , as is jos nieko nekepu saldaus , man skanesne yra namie uzminkyta nesluoksniuota .
Gal dar kas atrasys , ir duos kokiu receptuku .
Cipciuk,dekui uz prasminga nuoroda
taip taip jau yra pasirodziusi trapi tesla Mantingos kaina jos apie 10Lt., pirkau pries kaledas maximoj, bet kolka stovi kameroje es nezinau ka is jos gaminti, o is bemieles tai darome pyragelius su grybu idaru ir valgom per kucias su barstuku sriuba, taigi man irgi idomu ka daryti su trapia tesla nes Mantingos puslapyje nera receptu ( kiek pamenu anksciau buvo, bet matyt nera paklausos tai ir receptu nera)