Vyras nupirko 3 (!) karkas. Kaip jas paruosti (marinuoti), ar reikia pries kepant apvirti. Nori, kad butu traski skurele - niekad tokio dalyko negaminau Padekit!
Mano vyras mėgsta tas karkas, tai karts nuo karto tenka jas ruošt.
Aš tai darau labai paprastai.
Visų pirma įtrinu karką su druska ir pipirais, palaikau kelias valandas prieš virimą. Tada į šaltą vandenį ir verdu. (Nusiteik kelių valandų virimui ir tokio kiauliško kvapo namie - jis man nuo vaikystės nepatinka...) Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmetu svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspaudžiu kelias česnako skilteles ant jos su tokiu česnakų spaustuku ir kepu orkaitėj kol apskrunda. Kiti dar prieš kepant garstyčiom ištepa, bet aš nebandžiau.
Šiaip aš pati norėčiau kokio įmantresnio karkos recepto - padaryčiau vyrui staigmeną iš tos jo taip mėgstamos karkos...
Aš tai darau labai paprastai.
Visų pirma įtrinu karką su druska ir pipirais, palaikau kelias valandas prieš virimą. Tada į šaltą vandenį ir verdu. (Nusiteik kelių valandų virimui ir tokio kiauliško kvapo namie - jis man nuo vaikystės nepatinka...) Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmetu svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspaudžiu kelias česnako skilteles ant jos su tokiu česnakų spaustuku ir kepu orkaitėj kol apskrunda. Kiti dar prieš kepant garstyčiom ištepa, bet aš nebandžiau.
Šiaip aš pati norėčiau kokio įmantresnio karkos recepto - padaryčiau vyrui staigmeną iš tos jo taip mėgstamos karkos...
Kadangi negavau greit atsakymo, tai dariau is intuicijos (o Ausrine tik patvirtino, kad teisingai dariau). Tik viriau nelabai ilgai, 40 min nuo uzvirimo, su pipirais, lauro lapais, galva svoguno (neturejau laiko pamarinuot).
Paskui i orkaite, pritrynus cesnako ir daug prieskoniu. Gavosi Labai traski skurele, tikrai labai gerai gavosi!
Paskui i orkaite, pritrynus cesnako ir daug prieskoniu. Gavosi Labai traski skurele, tikrai labai gerai gavosi!
na,megaites, sos ,gal dar ka nors apie karkas,parsiveziau is kaimo 2,sutryniau su prieskoniais uzvakar vakare. Reiktu siandien daryti alaus baliu vyrams,jauciu ,be apvirimo ,kepciau amzinybe?
Aš dariau panašei kaip jūs, tik dar verdant siūlyčiau įmesti morką. Marinuoti nemarinavau, nes nebuvo kada. Buvau sugalvojusi aptepti medumi, bet kai iškepiau tada ir prisiminiau.
Dar gal būtu visai skanu padaryti saldžiarūgštį padažą ir juo aptepti. daryčiau iš kinietiškų patiekalų skyrelio: česnakas, cukrus, actas ir dar kažkas. Tokį padažą pasidarai keptuvėje, šiuo atveju šiek tiek atvėsinčiau ir apliečiau ant karkos.
Aš viriau apie 2h, o kepiau apie 1,5h, tai truputėlį apdžiuvo skūra, nors ir laisčiau viralu, kuriame kepė karka.
Kiek jūs laiko kepate orkaitėje?
Dar gal būtu visai skanu padaryti saldžiarūgštį padažą ir juo aptepti. daryčiau iš kinietiškų patiekalų skyrelio: česnakas, cukrus, actas ir dar kažkas. Tokį padažą pasidarai keptuvėje, šiuo atveju šiek tiek atvėsinčiau ir apliečiau ant karkos.
Aš viriau apie 2h, o kepiau apie 1,5h, tai truputėlį apdžiuvo skūra, nors ir laisčiau viralu, kuriame kepė karka.
Kiek jūs laiko kepate orkaitėje?
Na, man draugė irgi sakė, kad reikia apvirt, bet aš jos nepaklausiau - pritryniau prieskoniais, česnaku, garstyčiomis ir į orkaitę. Kepiau 2 val. Iškepė kuo puikiausiai, mėsytė nuo kaulų krito. Jaučiu ir greičiau būtų iškepę, tik aš pirmam kartui pabijojau rizikuot
aš irgi kepu be apvirimo tik įdedu į kepimo maišelį ir maždaug 1val-1,5val kepa na žiūrink kokio didžio
Tikslei nepasakysiu, bet man atrodo, kad apie 5Lt./kg, bet didžioji dalis svorio yra kaulas.
O kaip jinai nesudžiūna, kai taip ilgai kepasi orkaitėje? Ar kuo nors pradžioj uždengiate?
AS TAI VYNIOJAU I FOLIJA JAU APVIRTA ,AISKU ,JEI KIAULE BUVO SENOKA ,TAI VIRDAMA IR KEPDAMA PRAZILSI.
Mano SUPERINIS variantas naudojamas kavinėse.
Nemarinuota karka dedi į puodą ir būtinai nugraibai putas tik po to dedi prieskuonius. Bet kokius, kokius tik norit. Svarbiausia vanduo turi būti posūris. Paverdat apie valandą (nors priklauso nuo dydžio, žodžiu mėsa turi būti minkštoka). Tada pasiruošiat aptepimą. Valgomas šaukštas medaus. šaukštas sojos ir česnako skiltelė. Viską sumaišyti ir aptepti karką, tada dėti i orkaitę ir kepti apie 30 min. (aš paleidžiu grilių). Nu ir viskas. Skanaus.
Nemarinuota karka dedi į puodą ir būtinai nugraibai putas tik po to dedi prieskuonius. Bet kokius, kokius tik norit. Svarbiausia vanduo turi būti posūris. Paverdat apie valandą (nors priklauso nuo dydžio, žodžiu mėsa turi būti minkštoka). Tada pasiruošiat aptepimą. Valgomas šaukštas medaus. šaukštas sojos ir česnako skiltelė. Viską sumaišyti ir aptepti karką, tada dėti i orkaitę ir kepti apie 30 min. (aš paleidžiu grilių). Nu ir viskas. Skanaus.
QUOTE(Aušrinė @ 2004 03 20, 17:23)
Mano vyras mėgsta tas karkas, tai karts nuo karto tenka jas ruošt.
Aš tai darau labai paprastai.
Visų pirma įtrinu karką su druska ir pipirais, palaikau kelias valandas prieš virimą. Tada į šaltą vandenį ir verdu. (Nusiteik kelių valandų virimui ir tokio kiauliško kvapo namie - jis man nuo vaikystės nepatinka...) Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmetu svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspaudžiu kelias česnako skilteles ant jos su tokiu česnakų spaustuku ir kepu orkaitėj kol apskrunda. Kiti dar prieš kepant garstyčiom ištepa, bet aš nebandžiau.
Šiaip aš pati norėčiau kokio įmantresnio karkos recepto - padaryčiau vyrui staigmeną iš tos jo taip mėgstamos karkos...
Aš tai darau labai paprastai.
Visų pirma įtrinu karką su druska ir pipirais, palaikau kelias valandas prieš virimą. Tada į šaltą vandenį ir verdu. (Nusiteik kelių valandų virimui ir tokio kiauliško kvapo namie - jis man nuo vaikystės nepatinka...) Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmetu svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspaudžiu kelias česnako skilteles ant jos su tokiu česnakų spaustuku ir kepu orkaitėj kol apskrunda. Kiti dar prieš kepant garstyčiom ištepa, bet aš nebandžiau.
Šiaip aš pati norėčiau kokio įmantresnio karkos recepto - padaryčiau vyrui staigmeną iš tos jo taip mėgstamos karkos...
taip uzsimaniau paskaiciusi čia apie tas karkas , o kiek ilgai jus kepate ir kokioj temperaturoj?