Įkraunama...
Įkraunama...

Triušiena

Turiu triusi, t.y. triusienos ir nelabai jis man gundanciai atrodo, bet reikia suvalgyti......gal zinoti kaip skaniai galima butu paruosti, kad nebutu sausa, patarkite prasau.... rolleyes.gif
Atsakyti
Triušis su Dižono garstyčiomis

Ruošiama 35 min
Kepama 1 val 40 min
6 asmenims


2 triušiai (apie 1 kg kiekvienas)
¼ stiklinės miltų
šviežiai maltų pipirų
½ šaukštelio garstyčių grūdelių
60 g sviesto
2 grūstos česnako skiltelės
250 g mažų grybų
šaukštas alyvų aliejaus
3 bekonienos gabalėliai (oda nupjaustinėta, mėsa susmulkinta)
2 supjaustyti svogūnai
2 supjaustytos morkos
smulkintas pastarnokas
stiklinė baltojo vyno
½ stiklinės vištienos sultinio
6 kvapieji pipirai
4 šaukšteliai Dižono garstyčių
2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių
2 šaukštai grietinėlės



1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Triušius išdarinėkite, kiekvieną supjaustykite į 6 gabalus (porcijas). Miltus, pipirus ir garstyčias suberkite į plastiko maišelį, į kurį įdėkite triušienos gabalus. Pakratykite, kad mėsa apsivoliotų.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite česnaką ir sudėję triušienos gabalus kepinkite, kol jie iš abiejų pusių paruduos. Mėsą sudėkite į karščiui atsparų indą. Į keptuvę suberkite grybus, pakepinkite 1 minutę ir išimkite juos. Keptuvėje pakaitinkite aliejų. Suberkite bekonienos gabalėlius, svogūną, morkas ir pastarnoką. Pakepinkite 3 minutes.
3. Į indą su triušieną supilkite vyną, sultinį, suberkite kvapiuosius pipirus ir garstyčias. Uždenkite ir kepkite orkaitėje pusantros valandos arba tol, kol triušiena suminkštės. Įmaišykite petražoles, grietinėlę ir duokite į stalą.
Atsakyti
smile.gif Mes su vyru išmetėm triušį, nes jo išsigandom, mums jis toks šlykštus pasirodė, kaip kūdikis. Nežinau, bet daugiau triušių bijau ir juos galiu valgyt tik jau paruoštus.
Atsakyti
o as negaliu triusiu bijot, nes tai pati sveikiausia mesyte mano sunui, taigi ir nebaisus jis man. taciau sau neruosiu tik maziui, nors oi kaip noreciau, men jis skanus net tioesiog paprastai su prieskoniais isvirtas ir patroskintas mmmmm.....
Atsakyti
Receptas labai geras,bet , manau gerokai sudetingas. Pagrindinis dalykas,reikia daug darzoviu. O toliau gali daryti ka nori, gali kepti orkaiteje, ar troskinti virsuje. g.gif
Atsakyti
Na gal ir sudetingas, bet kas dare, tai labai gyre. Na nedekit pastarnoku, dar ka pergalvokit, ce gi tik kaip pagrindas.
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 04 02, 13:54)
Na gal ir sudetingas, bet kas dare, tai labai gyre. Na nedekit pastarnoku, dar ka pergalvokit, ce gi tik kaip pagrindas.

Na, pabandysiu, nes vyras labai jau nori, dekui bea, parasysiu rezultatus wink.gif
Atsakyti
Mes mėgstam triušieną tongue.gif
O ruošiu paprastai: supjaustau gabalėliais, apibarstau prieskoniais, juos apvolioju miltuose ar džiuvėsėliuose ir apkepu keptuvėje, kad apskrustų. tada dedu į troškintuvą, pridedu įvairių daržovių (skaniausia daug morkų), būtinai dedu svogūnų, česnakų, o kitokių pagal nuotaiką smile.gif Įpilu vandenuko ir troškinu, o kiek laiko, tai nė nežinau - pasmaigstau, paragauju ir žinau kada išsitrošino, pridedu grietinės. Paprastai morkos troškinasi ilgiausiai, na, maždaug tiek laiko, kiek verda bulvės.

Labai tinka prie triušienos karštas burokų garnyras. Šiek tiek rūkytų lašinukų kubelių paspirginu, tada dedu svogūno kubelius ir kai apkepa sudedu virtus sutarkuotus burokėlius, į patį galą galima įdėti grietinės.

Šiandien kaip tik gaminsiu triušieną, reiks pasiskolinti keletą ingradiantų iš Bea receptėlio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ely: 07 balandžio 2004 - 14:27
QUOTE (ely @ 2004 04 07, 12:21)
Mes mėgstam triušieną tongue.gif
O ruošiu paprastai: supjaustau gabalėliais, apibarstau prieskoniais, juos apvolioju miltuose ar džiuvėsėliuose ir apkepu keptuvėje, kad apskrustų. tada dedu į troškintuvą, pridedu įvairių daržovių (skaniausia daug morkų), būtinai dedu svogūnų, česnakų, o kitokių pagal nuotaiką smile.gif Įpilu vandenuko ir troškinu, o kiek laiko, tai nė nežinau - pasmaigstau, paragauju ir žinau kada išsitrošino, pridedu grietinės. Paprastai morkos troškinasi ilgiausiai, na, maždaug tiek laiko, kiek verda bulvės.

Labai tinka prie triušienos karštas burokų garnyras. Šiek tiek rūkytų lašinukų kubelių paspirginu, tada dedu svogūno kubelius ir kai apkepa sudedu virtus sutarkuotus burokėlius, į patį galą galima įdėti grietinės.

Šiandien kaip tik gaminsiu triušieną, reiks pasiskolinti keletą ingradiantų iš Bea receptėlio biggrin.gif

VA TAIP SKANU! VISUOMET TIK TAIP TRIUSI DARAU, NES KITAIP IR NE thumbup.gif MOKU
Atsakyti
O as triusiena gaminu na panasiai kaip vistiena mano mociute smile.gif pirmiausia ja isverdu kartais verdu sriuboj kartais siaip viena kai isverda tada susmulkinu dedu i keptuve ir dar patroskinu su kokiom tai darzovem (darzoves galima deti kokias tik sirdis geidzia arba turite po ranka) kai jau matau kad darzoves suminkstejo imu stikline vandens istirpinu sauksta miltu arba krakmolo kas kam labiau patinka dar iberiu sultinio koki kubeli ar imetu sauksta kecupo ir supilu an tos mesytes ir dar karta pakaitinu iki virimo ir psio beikta gatava prasom prie stalo smile.gif
Atsakyti
Turiu 'ciela' triusi,kuris tupi kameroj ir laukia kokio skanaus recepto rolleyes.gif .
Zinau kad mesa jo sausoka,gal kas zinot geru receptu? But gerai kad kaledas jis praleistu ant musu stalo biggrin.gif
Atsakyti
o kur gauti pirkt triusienos?
Atsakyti