Maciau parduotuvej yra pirkti rupiu miltu. Gal gaminate kokius patiekalus is ju?
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 12, 11:11)
Maciau parduotuvej yra pirkti rupiu miltu. Gal gaminate kokius patiekalus is ju?
rupiais kvietiniais miltais visiškai pakeičiau baltus miltus, nes ir kcal turi mažiau, ir sveikesni (jie malami iš viso grūdo, neatskiriant sėlenų). iš jų kepu sveikuoliškus pyragus, apkepus, lietinius, žodžiu, naudoju viskam, kam ir šiaip paprasti miltai naudojami.
QUOTE(olé @ 2006 05 12, 11:26)
rupiais kvietiniais miltais visiškai pakeičiau baltus miltus, nes ir kcal turi mažiau, ir sveikesni (jie malami iš viso grūdo, neatskiriant sėlenų). iš jų kepu sveikuoliškus pyragus, apkepus, lietinius, žodžiu, naudoju viskam, kam ir šiaip paprasti miltai naudojami.
o kaip skonis? Ar labai skiriasi nuo baltu miltu?
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 12, 11:31)
o kaip skonis? Ar labai skiriasi nuo baltu miltu?
man asmeniškai rupūs skanesni ir tikrai sotesni
o skiriasi maždaug taip, kaip skiriasi baltas batonas nuo ragaišio ar sėlenų batono (Norfose tokio būdavo pirkti) arba rupių miltų makaronai nuo baltų miltų makaronų
P.S.
tik jei kas pirksit, nesumaišykit - čia eina kalba apie rupius kvietinius miltus, o ne apie ruginius. ruginių skonis daug smarkiau skirtųsi
QUOTE(olé @ 2006 05 12, 12:13)
P.S.
tik jei kas pirksit, nesumaišykit - čia eina kalba apie rupius kvietinius miltus, o ne apie ruginius. ruginių skonis daug smarkiau skirtųsi
Net neatkreipiau demesio ar ten buvo ruginiai ar kvietiniai miltai Tik maciau, kad tos firmos Sveikas pradas ar kazkaip panasiai Reiks paziuret
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 12, 12:27)
Net neatkreipiau demesio ar ten buvo ruginiai ar kvietiniai miltai Tik maciau, kad tos firmos Sveikas pradas ar kazkaip panasiai Reiks paziuret
uhu, tokiam popieriniam maišely su žaliu viršum. tos pačios firmos abiejų rūšių miltai yra, tai dėlto ir rašau, kad nesumaišytų kas.
O kur pas mus būna pirkti makaronų iš rupių miltų ?
Gera naujiena, kad patiekalai iš rupių nesiskiria nuo smulkių. Mačiau parduotuvėj rupaus malimo kvieitinių miltų, bet nedrįsau pirkti, nes galvojau, kad kramtysis blynai kaip koks "Rugelis" .
Gera naujiena, kad patiekalai iš rupių nesiskiria nuo smulkių. Mačiau parduotuvėj rupaus malimo kvieitinių miltų, bet nedrįsau pirkti, nes galvojau, kad kramtysis blynai kaip koks "Rugelis" .
QUOTE(Makarska @ 2006 05 12, 13:51)
O kur pas mus būna pirkti makaronų iš rupių miltų ?
Gera naujiena, kad patiekalai iš rupių nesiskiria nuo smulkių. Mačiau parduotuvėj rupaus malimo kvieitinių miltų, bet nedrįsau pirkti, nes galvojau, kad kramtysis blynai kaip koks "Rugelis"
Gera naujiena, kad patiekalai iš rupių nesiskiria nuo smulkių. Mačiau parduotuvėj rupaus malimo kvieitinių miltų, bet nedrįsau pirkti, nes galvojau, kad kramtysis blynai kaip koks "Rugelis"
būna maksimose, hyperrimi. vienur padėti sveiko maisto skyreliuose, o kitur greta paprastų miltų.
nea, jie ne kaip Rugelis. į Rugelį deda ir nemaltų grūdų, o čia tiesiog sveikesni miltai, bet jie tokio pat smulkumo, kaip ir paprasti
Nu ka nusipirkau as tu rupiu kvietiniu miltu Ir tikrai blynai daug sknesni is ju gavosi Ir tikriausiai kaloriju maziau turi
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 14, 10:35)
Nu ka nusipirkau as tu rupiu kvietiniu miltu Ir tikrai blynai daug sknesni is ju gavosi Ir tikriausiai kaloriju maziau turi
smagu man irgi jie labai liuks
o kcal rupūs miltai tikrai turi mažiau, pažiūrėjau ant pakelio, rašo 208 kcal, o balti miltai kažkur apie 330 kcal
Išbandžiau rupiuosius kvietinius miltus ir makaronus. Man patiekalų skonis pasirodė keistokas, su užuomina į košę. Lietiniai sunkokai kepėsi ir buvo rusvos spalvos. Kitą kartą pabandysiu į tešlą įmaišyti šiek tiek smulkaus malimo miltų.
QUOTE(Makarska @ 2006 06 07, 13:42)
Išbandžiau rupiuosius kvietinius miltus ir makaronus. Man patiekalų skonis pasirodė keistokas, su užuomina į košę. Lietiniai sunkokai kepėsi ir buvo rusvos spalvos. Kitą kartą pabandysiu į tešlą įmaišyti šiek tiek smulkaus malimo miltų.
Taip įpratom, kad lietinius visada kepam tik ir rupių miltų. Nors ir iš smulkaus malimo miltų mums gaunasi idealūs lietiniai blynai, bet stengiamės, kad namuose visada būtų rupių miltų savaitgalio pusručių blyneliams.