Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš rupių miltų

Maciau parduotuvej yra pirkti rupiu miltu. Gal gaminate kokius patiekalus is ju? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 12, 11:11)
Maciau parduotuvej yra pirkti rupiu miltu. Gal gaminate kokius patiekalus is ju?  blush2.gif


rupiais kvietiniais miltais visiškai pakeičiau baltus miltus, nes ir kcal turi mažiau, ir sveikesni (jie malami iš viso grūdo, neatskiriant sėlenų). iš jų kepu sveikuoliškus pyragus, apkepus, lietinius, žodžiu, naudoju viskam, kam ir šiaip paprasti miltai naudojami.
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2006 05 12, 11:26)
rupiais kvietiniais miltais visiškai pakeičiau baltus miltus, nes ir kcal turi mažiau, ir sveikesni (jie malami iš viso grūdo, neatskiriant sėlenų). iš jų kepu sveikuoliškus pyragus, apkepus, lietinius, žodžiu, naudoju viskam, kam ir šiaip paprasti miltai naudojami.



o kaip skonis? Ar labai skiriasi nuo baltu miltu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 12, 11:31)
o kaip skonis? Ar labai skiriasi nuo baltu miltu?  blush2.gif


man asmeniškai rupūs skanesni smile.gif ir tikrai sotesni
o skiriasi maždaug taip, kaip skiriasi baltas batonas nuo ragaišio ar sėlenų batono (Norfose tokio būdavo pirkti) arba rupių miltų makaronai nuo baltų miltų makaronų

P.S.
tik jei kas pirksit, nesumaišykit - čia eina kalba apie rupius kvietinius miltus, o ne apie ruginius. ruginių skonis daug smarkiau skirtųsi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olé: 12 gegužės 2006 - 11:15
QUOTE(olé @ 2006 05 12, 12:13)


P.S.
tik jei kas pirksit, nesumaišykit - čia eina kalba apie rupius kvietinius miltus, o ne apie ruginius. ruginių skonis daug smarkiau skirtųsi



Net neatkreipiau demesio ar ten buvo ruginiai ar kvietiniai miltai doh.gif Tik maciau, kad tos firmos Sveikas pradas ar kazkaip panasiai blush2.gif Reiks paziuret g.gif
Atsakyti
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 12, 12:27)
Net neatkreipiau demesio ar ten buvo ruginiai ar kvietiniai miltai  doh.gif  Tik maciau, kad tos firmos Sveikas pradas ar kazkaip panasiai  blush2.gif  Reiks paziuret  g.gif


uhu, tokiam popieriniam maišely su žaliu viršum. tos pačios firmos abiejų rūšių miltai yra, tai dėlto ir rašau, kad nesumaišytų kas.
Atsakyti
O kur pas mus būna pirkti makaronų iš rupių miltų ?
Gera naujiena, kad patiekalai iš rupių nesiskiria nuo smulkių. Mačiau parduotuvėj rupaus malimo kvieitinių miltų, bet nedrįsau pirkti, nes galvojau, kad kramtysis blynai kaip koks "Rugelis" biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2006 05 12, 13:51)
O kur pas mus būna pirkti makaronų iš rupių miltų ?
Gera naujiena, kad patiekalai iš rupių nesiskiria nuo smulkių. Mačiau parduotuvėj rupaus malimo kvieitinių miltų, bet nedrįsau pirkti, nes galvojau, kad kramtysis blynai kaip koks "Rugelis" 


būna maksimose, hyperrimi. vienur padėti sveiko maisto skyreliuose, o kitur greta paprastų miltų.
nea, jie ne kaip Rugelis. į Rugelį deda ir nemaltų grūdų, o čia tiesiog sveikesni miltai, bet jie tokio pat smulkumo, kaip ir paprasti smile.gif
Atsakyti
Nu ka nusipirkau as tu rupiu kvietiniu miltu bigsmile.gif Ir tikrai blynai daug sknesni is ju gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Ir tikriausiai kaloriju maziau turi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 14, 10:35)
Nu ka nusipirkau as tu rupiu kvietiniu miltu  bigsmile.gif  Ir tikrai blynai daug sknesni is ju gavosi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Ir tikriausiai kaloriju maziau turi  blush2.gif


smagu smile.gif man irgi jie labai liuks
o kcal rupūs miltai tikrai turi mažiau, pažiūrėjau ant pakelio, rašo 208 kcal, o balti miltai kažkur apie 330 kcal
Atsakyti
Išbandžiau rupiuosius kvietinius miltus ir makaronus. Man patiekalų skonis pasirodė keistokas, su užuomina į košę. Lietiniai sunkokai kepėsi ir buvo rusvos spalvos. Kitą kartą pabandysiu į tešlą įmaišyti šiek tiek smulkaus malimo miltų.
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2006 06 07, 13:42)
Išbandžiau rupiuosius kvietinius miltus ir makaronus. Man patiekalų skonis pasirodė keistokas, su užuomina į košę. Lietiniai sunkokai kepėsi ir buvo rusvos spalvos. Kitą kartą pabandysiu į tešlą įmaišyti šiek tiek smulkaus malimo miltų.

Taip įpratom, kad lietinius visada kepam tik ir rupių miltų. Nors ir iš smulkaus malimo miltų mums gaunasi idealūs lietiniai blynai, bet stengiamės, kad namuose visada būtų rupių miltų savaitgalio pusručių blyneliams. thumbup.gif
Atsakyti