gal kartais kas žino meksikietiško troškinio receptą? Mat aš nepamenu kur nukišau receptą, o kai reikia tai neberandu. Ir ingridientu tai nelabai pamenu
nu ziuriu nelabai jau mamos nori sava patirtim pasidalinti ir kodel nieks nieko nerasot negi taip jau nieks ir nezino :-[
nezinau tokio recepto.bandziau per paieska surasti, bet nepavyko. idedu adresiuka gal patiks kitas receptas.
http://www.sintagma....ta/receptai.nsf
http://www.sintagma....ta/receptai.nsf
na nezinau tiksliai apie koki butent meksikietiska troskini kalbi, bet gal ir sis tiks:
jautienos farsas
pupeles
konservuoti kukuruzai
pomidorai
zalia paprika
pomidoru pasta
svogunas
cesnakas
(morka, saliero kotas)
prieskoniai( cili pipirai, kajeno pipirai, malta paprika, truputis kmynu, bazilikas, raudonelis,druska , pipirai)
tai va. kokiom dalim deti, tai visada dedu is akies... o eiga , manau pati zinai- pekepini svogunus su cesnaku , idedi farsa, tada pakepus sudedi pjaustytus pomidorus, truputi pakepus-likusius ingridientus ir prieskonius, pagal skoni. praskiedi su vandeniu, kiek tau jo atrodo reikia, idedi pomidoru pasta ir troskini kokius 20 min. pabaigoje as visada , tik neissigask , idedu truputi medaus. stabilizuoja asrumo ir pomidoru rugstumo santyki...
gal pasinaudosi..
jautienos farsas
pupeles
konservuoti kukuruzai
pomidorai
zalia paprika
pomidoru pasta
svogunas
cesnakas
(morka, saliero kotas)
prieskoniai( cili pipirai, kajeno pipirai, malta paprika, truputis kmynu, bazilikas, raudonelis,druska , pipirai)
tai va. kokiom dalim deti, tai visada dedu is akies... o eiga , manau pati zinai- pekepini svogunus su cesnaku , idedi farsa, tada pakepus sudedi pjaustytus pomidorus, truputi pakepus-likusius ingridientus ir prieskonius, pagal skoni. praskiedi su vandeniu, kiek tau jo atrodo reikia, idedi pomidoru pasta ir troskini kokius 20 min. pabaigoje as visada , tik neissigask , idedu truputi medaus. stabilizuoja asrumo ir pomidoru rugstumo santyki...
gal pasinaudosi..
une o tu pomidorus dedi sviezius ar marinuotus savose sultyse? ir ta troskini valgo viena t.y. su duona ar prie jo dar kas nors turi eiti? as matai kazkada esu maciusi kaip tikras meksikietis troskini dare lauko salygom (stovyklaujant), bet tas buvo pries 5 metus ir nieko jau nepamenu zinau kad labai skanu buvo. o vyras kazkur paragavo ir dabar iszyzt baigia ausis tik niekaip negali pasakyt ingirdintu kurie ten iejo, na nebutu vyras . o siaip dekui kad atsaket nors kelios. nes as internete jau savaite laiko ieskau ir nieko gero neradau
QUOTE |
une o tu pomidorus dedi sviezius ar marinuotus savose sultyse? ir ta troskini valgo viena t.y. su duona ar prie jo dar kas nors turi eiti? as matai kazkada esu maciusi kaip tikras meksikietis troskini dare lauko salygom (stovyklaujant), bet tas buvo pries 5 metus ir nieko jau nepamenu zinau kad labai skanu buvo. o vyras kazkur paragavo ir dabar iszyzt baigia ausis tik niekaip negali pasakyt ingirdintu kurie ten iejo, na nebutu vyras . o siaip dekui kad atsaket nors kelios. nes as internete jau savaite laiko ieskau ir nieko gero neradau |
man skaniau su konservuotais is tiesu, tada dar ir sultis supili, bet jei tokiu neturi gali naudoti sviezius.
o valgyti, tai mes valgom viena, nes nemegejai nei sriubas, nei troskinius su duona ar batonu valgyt...
jei darysi , tai parasyk,kaip gavosi, gerai?
Na, kaip supratau, kalbama apie chili con carne :. Tik dar pupeliu reiketu ideti, konservuotu, raudonu, gali buti astresniame padaze, gali buti be padazo.
O patiekimo gali buti du varijantai - gal nelabai meksikietiski, musu sugalvoti :
1. sudeti i molinius dubenelius (ar cenakines), pabarstyti tarkuotu parmezanu ir kelioms minutelems kisti i karsta orkaite. Labai skanu su italisku batonu, pakeptu ar patostintu su sviestuku su prieskoniais (galima ir be sviestuko...);
2. isvirti ryziu (basmati mums labai patinka :), tada deti juos i lekte, vidury daryti duobnute, i ja deti troskini. Gal meksikieciai pasibaisetu, jei cili con carne pamatytu ryziu leksteje, bet labai skanu ;D.
O patiekimo gali buti du varijantai - gal nelabai meksikietiski, musu sugalvoti :
1. sudeti i molinius dubenelius (ar cenakines), pabarstyti tarkuotu parmezanu ir kelioms minutelems kisti i karsta orkaite. Labai skanu su italisku batonu, pakeptu ar patostintu su sviestuku su prieskoniais (galima ir be sviestuko...);
2. isvirti ryziu (basmati mums labai patinka :), tada deti juos i lekte, vidury daryti duobnute, i ja deti troskini. Gal meksikieciai pasibaisetu, jei cili con carne pamatytu ryziu leksteje, bet labai skanu ;D.
Aš truputį kitaip darau tą chilį. Ingredientai: faršas (man labiausiai patinka kiaulienos), svogūnas, paprika, konservuotos pupelės pomidorų padaže (heinz baked beans), konservuoti kukurūzai, konservuoti pomidorai savo sultyse arba kox nors ashtrokas ketchupas, prieskoniai. Pakepinu faršą ir svogūnus, tada papriką, o po to visus konservus ir prieskonius. Labai skanu. Lyg ir nieko nepamiršau....
QUOTE |
Aš truputį kitaip darau tą chilį. Ingredientai: faršas (man labiausiai patinka kiaulienos), svogūnas, paprika, konservuotos pupelės pomidorų padaže (heinz baked beans), konservuoti kukurūzai, konservuoti pomidorai savo sultyse arba kox nors ashtrokas ketchupas, prieskoniai. Pakepinu faršą ir svogūnus, tada papriką, o po to visus konservus ir prieskonius. Labai skanu. Lyg ir nieko nepamiršau.... |
tai ,kad mano receptas praktiskai tox pat ;)
une, ne visaj. as niekada nededu morku, anei salieru, o tu nededi kukuruzu...
Norge, Bea, taai kad yra tam Unes recepte ir pupeles, ir kukuruzai ;)
na va galiu ir as pasigirti kaip savaitgali palepinau vyra savo . as dariau va kaip :
pirma apkepinau kiekviena darzove atskirai ir sudejau jas visas i viena puoda patroskinti. kepiau sias darzoves: morkos, poras, cesnakas, svogunas, paprika, cili pipiras kurio nieks nepamin ejo nors ji privalu det i meksikietiska troskini, tada susmulkinau marinuotus pomidorus ir sukreciau su visom sultim i darzoves dar pridejau keleta svieziu pomidoru ir patroskinau. tada pakepiau jautienos farsa su prieskoniais (astrus mesos prieskoniai druskos nedejau) baigian kept mesai sudejau pupeles virtas raudonas ir baltas ir pridejau darzoviu. viska ismaisiau keptuvej dar truputi patroskinau. tada sudejau i dubeneliu ir ant virsaus uzpyliau tarkuotu suriu na vyras sake kad skanu tik kad jam pupeliu truko tai prisidejo dar daugiau. o kai iskepiau troskini tada ir internete pagaliau radau recepta visada taip buna va jis http://www.edlonta.l...eptai.php?ctg=1 (kazko tai neatidaro tik siandien bet ten yra prie mesos patiekalu "atrus meksikietiskas troskiny") [smiley=vo.gif]
pirma apkepinau kiekviena darzove atskirai ir sudejau jas visas i viena puoda patroskinti. kepiau sias darzoves: morkos, poras, cesnakas, svogunas, paprika, cili pipiras kurio nieks nepamin ejo nors ji privalu det i meksikietiska troskini, tada susmulkinau marinuotus pomidorus ir sukreciau su visom sultim i darzoves dar pridejau keleta svieziu pomidoru ir patroskinau. tada pakepiau jautienos farsa su prieskoniais (astrus mesos prieskoniai druskos nedejau) baigian kept mesai sudejau pupeles virtas raudonas ir baltas ir pridejau darzoviu. viska ismaisiau keptuvej dar truputi patroskinau. tada sudejau i dubeneliu ir ant virsaus uzpyliau tarkuotu suriu na vyras sake kad skanu tik kad jam pupeliu truko tai prisidejo dar daugiau. o kai iskepiau troskini tada ir internete pagaliau radau recepta visada taip buna va jis http://www.edlonta.l...eptai.php?ctg=1 (kazko tai neatidaro tik siandien bet ten yra prie mesos patiekalu "atrus meksikietiskas troskiny") [smiley=vo.gif]