mergaites mane labai domina grietineles padazai na pvz kaip rama cremfine.gal zinot pavyzdziu?
O gal kas žinot kaip gaminami tokie švelnūs padažai (šviesūs), kuriuos patiekia picerijose prie picų?
Skystas sviesus padazas prie picu:
grietinele, pienas, majonezas, Santa Maria salotu prieskoniai. Viskas isplakti ir valgyti!
grietinele, pienas, majonezas, Santa Maria salotu prieskoniai. Viskas isplakti ir valgyti!
QUOTE(Erina @ 2005 07 10, 09:30)
O gal kas žinot kaip gaminami tokie švelnūs padažai (šviesūs), kuriuos patiekia picerijose prie picų?
gal ne visiškai tas pats, bet bandžiau ir labai neblogai gaunasi:
majonezas
pomidorų padažas
česnakas (išspaustas arba labai smulkiai supjaustytas)
nuo česnako kiekio jo aštrumas priklauso, kuo ilgiau pastovi tuo labiau česnakas išsimarinuoja ir ryškaiu skonis jaučiasi
man labai patinka su fermentiniu sūriu, kepta duona (aš ją kepu be česnako), čipsais, kumpeliu, na ir kitais panašiais dalykais prie alučio
o dar dabar pomidorų padažai būna įvairių skonių, tai gali padažėlis ir nuo to kaskart būti kitas
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 21, 15:49)
gal ne visiškai tas pats, bet bandžiau ir labai neblogai gaunasi:
majonezas
pomidorų padažas
česnakas (išspaustas arba labai smulkiai supjaustytas)
nuo česnako kiekio jo aštrumas priklauso, kuo ilgiau pastovi tuo labiau česnakas išsimarinuoja ir ryškaiu skonis jaučiasi
man labai patinka su fermentiniu sūriu, kepta duona (aš ją kepu be česnako), čipsais, kumpeliu, na ir kitais panašiais dalykais prie alučio
o dar dabar pomidorų padažai būna įvairių skonių, tai gali padažėlis ir nuo to kaskart būti kitas
majonezas
pomidorų padažas
česnakas (išspaustas arba labai smulkiai supjaustytas)
nuo česnako kiekio jo aštrumas priklauso, kuo ilgiau pastovi tuo labiau česnakas išsimarinuoja ir ryškaiu skonis jaučiasi
man labai patinka su fermentiniu sūriu, kepta duona (aš ją kepu be česnako), čipsais, kumpeliu, na ir kitais panašiais dalykais prie alučio
o dar dabar pomidorų padažai būna įvairių skonių, tai gali padažėlis ir nuo to kaskart būti kitas
šitas padažas prie žuvies labiau tinka, ypač prie kepto karpio
QUOTE(jolitka @ 2005 07 16, 23:19)
Skystas sviesus padazas prie picu:
grietinele, pienas, majonezas, Santa Maria salotu prieskoniai. Viskas isplakti ir valgyti!
grietinele, pienas, majonezas, Santa Maria salotu prieskoniai. Viskas isplakti ir valgyti!
oi tai aciu tau labai sitas receptas ko gero labiausiai atitinka mano norus nes man labai patiko metropolio picu padazas ir jauciau kad jame yra ir grietineles ir majonezo
Susiradau ta Béarnaise zalio padazo recepta, kuri Cili picoj ant Romeo picos yra; tuoj pabandysiu isversti (kad nekiltu nesusipratimu, dedu ir angliskai):
* 1/4 stiklines peletrunu acto ( );
* 1/4 stiklines sauso balto vyno;
* 2 saukstai smulkiai pjaustytu svieziu arba 2 saukstai dziovintu peletrunu;
* 1 arbat. saukstelis smulkiai pjaustyto... shallot tokie svoguneliai buna,
svelnaus skonio, pas mus tokiu nemaciau. Gal paprasti svogunai tiks?
* 3 kiausinio tryniai
* 1/2 stiklines sviesto
1. Sumaisykite acta, vyna, 1 arbat. sauksteli peletrunu ir svogunus. Ant vidutines ugnies sildykite, kol uzvirs. Sumazinkite ugni ir virinkite ant letos ugnies, neuzdengiant, 8-10min, kol skyscio nesumazes iki 1/4 stiklines.
2. Ispilkite skysti i garpuodi. Su plaktuvu imuskite kiausinio trynius. Gaminkite virs karstos, bet ne verdancio vandens, nuolat maisant, kol skystis neprades tirsteti.
3. Imaisykite 1/2 stiklines sviesto, po 1 sauksta, kaskart suplakant po kiekvieno imaisymo, kad sviestas istirptu. Laikykite siltai. Dapilikite salto vandens i garpuodi, kad vanduo butu drungnas. Padekite virsutine garpuodzio dali virs vandens.
PS: kitame recepte dar radau, kad i sita padaza deda juodu pipiru maltu, "gera ziupsni" As dar druskos dadeciau biskuteli. Pati dar nebandziau daryt
BEARNAISE SAUCE:
1/4 c. tarragon vinegar
1/4 c. dry white wine
2 tbsp. finely chopped fresh tarragon, or 2 tsp. dried tarragon leaves
1 tbsp. finely chopped shallot
3 egg yolks
1/2 c. butter
1. Make Bearnaise sauce: in small saucepan, combine vinegar, wine, 1 tablespoon tarragon and shallot; bring just to boiling over medium heat. Reduce heat and simmer, uncovered, 8 to 10 minutes, until liquid is reduced to 1/4 cup.
2. Strain mixture into top of double boiler. With wire whisk or rotary beater, beat in egg yolks. Cook over hot, not boiling water, beating constantly until mixture begins to thicken.
3. Beat in 1/2 cup butter, 1 tablespoon at a time, beating well after each addition, to melt butter. Keep warm. Add just enough cold water to hot water in bottom of double boiler to make it lukewarm. Set top of double boiler over water.
* 1/4 stiklines peletrunu acto ( );
* 1/4 stiklines sauso balto vyno;
* 2 saukstai smulkiai pjaustytu svieziu arba 2 saukstai dziovintu peletrunu;
* 1 arbat. saukstelis smulkiai pjaustyto... shallot tokie svoguneliai buna,
svelnaus skonio, pas mus tokiu nemaciau. Gal paprasti svogunai tiks?
* 3 kiausinio tryniai
* 1/2 stiklines sviesto
1. Sumaisykite acta, vyna, 1 arbat. sauksteli peletrunu ir svogunus. Ant vidutines ugnies sildykite, kol uzvirs. Sumazinkite ugni ir virinkite ant letos ugnies, neuzdengiant, 8-10min, kol skyscio nesumazes iki 1/4 stiklines.
2. Ispilkite skysti i garpuodi. Su plaktuvu imuskite kiausinio trynius. Gaminkite virs karstos, bet ne verdancio vandens, nuolat maisant, kol skystis neprades tirsteti.
3. Imaisykite 1/2 stiklines sviesto, po 1 sauksta, kaskart suplakant po kiekvieno imaisymo, kad sviestas istirptu. Laikykite siltai. Dapilikite salto vandens i garpuodi, kad vanduo butu drungnas. Padekite virsutine garpuodzio dali virs vandens.
PS: kitame recepte dar radau, kad i sita padaza deda juodu pipiru maltu, "gera ziupsni" As dar druskos dadeciau biskuteli. Pati dar nebandziau daryt
BEARNAISE SAUCE:
1/4 c. tarragon vinegar
1/4 c. dry white wine
2 tbsp. finely chopped fresh tarragon, or 2 tsp. dried tarragon leaves
1 tbsp. finely chopped shallot
3 egg yolks
1/2 c. butter
1. Make Bearnaise sauce: in small saucepan, combine vinegar, wine, 1 tablespoon tarragon and shallot; bring just to boiling over medium heat. Reduce heat and simmer, uncovered, 8 to 10 minutes, until liquid is reduced to 1/4 cup.
2. Strain mixture into top of double boiler. With wire whisk or rotary beater, beat in egg yolks. Cook over hot, not boiling water, beating constantly until mixture begins to thicken.
3. Beat in 1/2 cup butter, 1 tablespoon at a time, beating well after each addition, to melt butter. Keep warm. Add just enough cold water to hot water in bottom of double boiler to make it lukewarm. Set top of double boiler over water.
QUOTE(jolitka @ 2005 07 16, 22:19)
Skystas sviesus padazas prie picu:
grietinele, pienas, majonezas, Santa Maria salotu prieskoniai. Viskas isplakti ir valgyti!
grietinele, pienas, majonezas, Santa Maria salotu prieskoniai. Viskas isplakti ir valgyti!
Kas dare si padaza, pasidalinkit patirtim, kokiomis proporcijomis (+/-) reikie ingredientus imti? Man vakar kazkoks skystalas neaiskaus skonio gavosi
Norėčiau, kad pasidalintumėt patirtimi kokį gaminate padažą prie žuvies ir žuvies kotletų.
Marinuoti agurkeliai (skaniausiai karnisonai) smulkiai supjaustyti ir sumaisyti su majonezu ir jogurtu su persiku gabaliukais. Labai skanu!
Kas turi idėjų, kokį padažą padaryti lietiniams su faršu??? Nusibodo ta grietinė...