Įkraunama...
Įkraunama...

Gardūs padažai

Noriu paklausti padažų (vyno, grybų, sūrio, pieno, saldžiarūgštis ar kt.) receptukų, nes galima valgyti vos ne tuos pačius produktus, bet jei keisis padažai, ir patiekalo skonis bus vis kitoks wink.gif. Dabar pradžiai laukiu pasiūlymo kad ir padažėliui, į kurį tinka pamirkyti keptą duonytę  ;), iš kokių česnakų, sūrio ir dar ko nors  :smile.gif
O šiaip gal perkat kelias rūšis ir jas maišot, ar pačios kokius gaminatės, būna gi ir šaltų, ir karštų tų padažų  :smile.gif
Atsakyti
Zinau ir pati isbandziau  ;)labai skanu padaziuka prie cipsu:
Reiks riebios varskes pakelio, puse indelio garstyciu geriau lenkisku jos ne tokios astrios, o jei lietuviskos tai dar maziau nei puse, toliau mazas indelis neriebios grietines, bet gali buti mazai, tad is akies dar reiks dadet iki tokio skystumo, kad butu galima su cipsu pakabint ir itreksti pora trejeta skilteliu cesnako :-XSkanaus tongue.gif
Atsakyti
Na čia gal ne padažiukai, bet daugiau tepalai ant keptos duonos wink.gif  
1. Virti kiaušiniai, ferment. sūris, česnakas, majonezas
1.A)  viskas tas pats, tik dar įdedu žuvies -dažniausiai trintus šprotus ar šiaip rūkytą žuvį ar konservus...
2. Sūris, tarkuotos morkos, kiaušiniai, česnakas, majonezas-čia morkos praeina taupesnėm šeimininkėm, kai reik daug duonos užtepti, o turi mažai sūrio  ;) ;D
3. Kombaine sutrinta masė: varškė, rūkytas(šaltai) kumpis, česnakas, šiek tiek grietinės-skystumui reguliuotis ir jei visi valgo-krapų...  ;)
Skanaus... prie alaus... ;D ;D
Atsakyti
Zinau viena labai skanu padaziuka (bent jau man). Jis skirtas salotoms. Reiks majonezo, garstyciu (kiekis priklauso nuo to, ar megstat astriau, ar ne), truputi medaus. Medu istirpinti vandenyje is sumaisyti su citrinu sultimis, majonezu ir garstyciom. Sulciu reik tiek, kokio tirstumo padaziuko norit. Tikiuosi, pritaikysit kur. Skanaus! biggrin.gif
Atsakyti
Vanilinis padažas (pvz. prie keptų obuolių) - 6 porc.

500 ml pieno
vanilės
7 tryniai
100 g cukraus (6,5 šaukšto)
50 ml grietinės (3,5 šaukšto)
1 šaukštelis romo ar brendžio

Pieną su vanile užvirinti, išplakti kiaušinių trynius su cukrum iki putų. Į trynių masę įpilti verdančio pieno maišant, tada viską supilti atgal i puodą ir maišant kaitinti kol sutirštės. Perkošti ir įpilti grietinės bei romo ar brendžio. Atvėsinti.
Atsakyti
karamelinis padažas

30 g sviesto
2 pilni šaukštai miltų
450 ml grietinėlės
165 g rudo cukraus
150 g cukraus pudros

1. Kaitinant ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, įmaišyti į jį miltus.
2. Palaipsniui įmaišyti grietinėlę, virti kol sutirštės maišant.
3. Įmaišyti cukrų ir cukraus pudrą. Serviruoti šiltą arba atvėsinti.  Galima naudoti prie keptų bananų ar obuolių, su ledais.
Atsakyti
Apelsininis padažas

60 g sviesto
175 g cukraus pudros (persijotos)
5 šaukštai apelsinų sulčių (vienas šaukštas 15 ml)
2 šaukštai tarkuotos apelsinų žievelės

1. Ištirpinti sviestą ant vidutinės ugnies, įmaišyti cukrų, sultis ir žievelę.
2. Pavirti maišant
Patiekti su lietiniais.
Atsakyti
Gal kas zino koki skanu padaziuka prie kepsnio? smile.gif
Parasykit, nepasididziuokit rolleyes.gif
Atsakyti
Kas megsta avokada, yra pirkti jos padazo prie cipsu ar kaip ten jie vadinasi, uzkrito, ne bulviniai, bet turbut kukuruzu miltu traskuciai.

O ir pati dariau.Reikia sutrinti avokada, ideti druskos, citrinos sulciu, svoguno galima patarkuoti ar cesnako, kas kaip megsta. Gal ir prie keptos duonos tiktu??

Dar turbut visu zinomas padaziukas is majonezo ir kecupo, bet as dar idedu adzikos (bet ne tos, kur l. astri padazo konsistencijos, o atrodo Eidros pirkdavau, su daug darzoviu).
Tai tas padaziukas prie zuvies tesloj, mesytes skanu.
Atsakyti
Labai gerą adžiką bobos turguj pardavinėja. Fantastika thumbup.gif
Atsakyti
o as tai toki paprasta, bet skanu prie mesos darau: majonezo pora saukstu, kokios 4 skilteles cesnako, petrazoliu. Cesnaka ir petr. suskmulkinu, suberiu i majoneza - ir skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Padažas gaivioms salotoms.
Lygiomis dalimis sumaišyti majonezą ir paprastą jogurtą ir truputėlį brendžio įlašinti (tik nepadauginkit).Nekaloringa ir skonis gana naujoviškas.

Padažas keptai ant grotelių ar orkaitėje žuviai
Išspauskite citrinos sultis, įdėkite šaukštą medaus ir smulkiai supjaustytų česnakų (geriau jeigu juos išspausite).Viską dėkite pagal skonį ar norite saldžiau ar rūgščiau.Tik patartina, jeigu žadate valgyti žuvį su tuo padažu, tai nepridėkite daug kitokių prieskonių ir druskos labai nedaug(galima ir visai nedėti).Nepaprastas skonis.
Atsakyti