Įkraunama...
Įkraunama...

Gardūs padažai

QUOTE(Papooga @ 2005 12 13, 15:09)
Niekaip negaliu rasti temos apie padažus, tai surizikavau naują pradėti rolleyes.gif

Ieškau padažo prie vištienos suktinukų su ananasais, bet ir visi kiti taip pat labai domina, nes salotas su aliejum arba jogurtu jau atsibodo gaminti  biggrin.gif


Sugalvojau tokį:
pakepinti šaukštą miltų, įpilti sultis nuo konservuotų ananasų, gal kario, čili pipiriuko, druskos ir tada grietinėlės, bet čia mano kūryba ir dar neištestuota smile.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 12 13, 15:13)
zinok nežinau kodel, taip ne į temą ta tema, bet ji prie antrų patiekalų.


Visas temas peržiūrėjau, vistiek nerandu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Papooga @ 2005 12 13, 15:20)
Visas temas peržiūrėjau, vistiek nerandu  blink.gif


Atsakau: prašom ieškoti įdėmiau, tam naudokitės paieška.
Hobo, padažai mano nuomone dažniausiai serviruojami prie antrų patiekalų, gi ne prie sriubos, ar ne? todėl ir yra čia ta tema. Apie saldžius padažus prašom diskutuoti prie saldumynų. tau nelogiška?
Atsakyti
man nelogiška todėl, kad aš padažo negaliu pavadint antru patiekalu, na čia detalė tokia. man ir daugiau yra nelabai logiškų paskirstymų, bet tu čia šeimininkė ir matyt turi savo sistemą.
Atsakyti
Jei kas prisimena, Jolitka rase apie toki balta padaza is Cili picerijos ax.gif
Tai man jis pastoviai kazkoks skystas gaudavosi, todel padariau kitaip, isejo labai skaniai, dabar ne tik picai naudoju, bet ir su mesyte labai skanu buna essen.gif .
Darau taip:
- 2/3 majonezo
- 1/3 grietines
- Santa Maria solotu prieskoniu tiek, kad padazas sviesiai zalias iseina
Is tiesu "ingredientu" santyki galima "reguliuoti" pagal skoni mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 12 13, 15:26)
Atsakau: prašom ieškoti įdėmiau, tam naudokitės paieška.
Hobo, padažai mano nuomone dažniausiai serviruojami prie antrų patiekalų, gi ne prie sriubos, ar ne? todėl ir yra čia ta tema. Apie saldžius padažus prašom diskutuoti prie saldumynų. tau nelogiška?

Na aš naudojausi paieška - 'padažas', 'padažai', nu ot kvaiša 'padažiukai' nepaieškojau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Papooga @ 2005 12 14, 09:12)
Na aš naudojausi paieška - 'padažas', 'padažai', nu ot kvaiša 'padažiukai' nepaieškojau  lotuliukas.gif

Paieškoje naudok dalį žodžio be galūnės, pvz.: "padaž" ir gausi atsakymą. Bet iš tiesų gal ir reiktų pervadint, ką ir padarysiu. Tiesą sakant, mane erzina visokie "receptukai", "padažiukai" ir pan. Musėt nešvelnus aš žmogus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Papooga @ 2005 12 13, 15:13)
Sugalvojau tokį:
pakepinti šaukštą miltų, įpilti sultis nuo konservuotų ananasų, gal kario, čili pipiriuko, druskos ir tada grietinėlės, bet čia mano kūryba ir dar neištestuota  smile.gif


Jau ištestuota, gavosi thumbup.gif

Dar sudėjau likusius ananasus ir riešutų, tai gavosi toks padažas ale garnyras wink.gif
Atsakyti
bea, pilnai tave suprantu:))))) dabar galvoju jei buciau tema pavadinus "karpis karpukas" arba kūčiai- kūčiūkai.
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 03 31, 11:01)
Įkišiu ir aš savo trigrašį apie padažų gamybą - sumaišyti miltus ir sviestą lygiom dalim, tada dėti į verdantį pieną ar sultinį - tikrai nesušoks gumuliukais.Pati neseniai išmokau, tai dalinuosi patyrimu.

O į šitą padažą gal garstyčių galima dėti, esu valgiusi labai skanų padžą su garstyčiomis, bet nežinau kaip juos padaro.
QUOTE(Amalia @ 2005 03 31, 11:01)
Ne, kambario temperatūros sviestą paprastai suminkyt.Mane virėja pamokino.Ji pasigamina daugiau, ir kai reikia, pasiima, kiek nori.Aš darau tik tam kartui. tai nežinau, kiek laiko nesusmirsta. Beje, kad grietinės padaže nesutrauktų, irgi miltu prieš tai įplakti į grietinę, tada dribsniais neišdrimba.Čia taip sakant toks profesionalų "know how."


O iš kur čia grietinė atsirado, nes liktai recepte nebuvo? g.gif
ar tiesiog prieš tai pamiršai parašyti? 4u.gif
Atsakyti
Ir dar gal vieną žinotumėte kaip pasidaryti.
Valgiau garnyrą prie mėsos, jame buvo visokios daržovės, o tos daržovės su kažkokiu nerealiai skaniu padažu. Jo skonis buvo kažkoks saldžiarūgštis ar kažkas panašaus. Splava - bespalvė.
Galvoju gal kažkaip su actu galima būtu pasidaryti?
Atsakyti
O mane tai domina labai salotų padažas, su kuriuo vokiečiai ir austrai savo garsiąsias bulvių salotas daro. Laaabai skanus essen.gif bet taip ir nesupratau, iš ko jis ten daromas schmoll.gif
Atsakyti