Įkraunama...
Įkraunama...

Gardūs padažai

Padažas paukštienai (ypatingai gerai tinka prie keptos vištienos ir kalakutienos):
Trintos bruknės (arba bruknių uogienė) sumaišomos su grietine ir citrinų sultimis. Visa tai pakaitinama keptuvėje. Paprasta ir be galo skanu user posted image
Atsakyti
Kokį padažą galima būtu pasidaryti prie kepto kumpio gabalo?
Atsakyti
As tai darau balta padaza ir idedu tarkuotu krienu,reikia skanauti,kad nebutu perdaug.Kozete gali pabandyt prie kepto kumpio.
Atsakyti
Salotoms:

vienos citrinos sultys
keli šaukštai alyvuogių aliejaus
pusė šaukštelio medaus
pusė šaukštelio garstyčių
trinto česnako kelios skiltelės
druskos
pipirų
kardamono
aitriosios paprikos miltelių


Ypač skanu su daržovių salotomis
Atsakyti
Kozete,dar gali prie to kumpio padaryt ir raudono vyno padaza.Kai kepsi mesyte,salia gali imesti morkyte,svogunu ar cesnaku.Kai mesa iskeps,skysti nukosk ir supilk i inda,uzvirk,ipilk raudono vyno(tik ne saldaus) ir pakaitink,kad alkocholis isgaruotu,tada supilk miltus, isplaktus grietineleje,maisyk,kad nesusidarytu gumuliuku,idek ko jau truks,druskos ar pipiru,ar kitu prieskoniu.Padazas tures mesytes skoni ir tikrai tiks.Vyno gali ir nepilti,cia pagal skoni
Atsakyti
Man kazkaip visi padazai, kuriuose reikia deti miltu - susoka gabaliukais (miltai). Tai dabar nusipirkau kukuruzu miltu smile.gif Dar nebandziau, bet sako, kad ir skaniau, ir niekas nesokineja bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2006 01 11, 21:32)
Man kazkaip visi padazai, kuriuose reikia deti miltu - susoka gabaliukais (miltai). Tai dabar nusipirkau kukuruzu miltu smile.gif Dar nebandziau, bet sako, kad ir skaniau, ir niekas nesokineja  bigsmile.gif

pabandyk miltus išmaišyti šaltame sultinyje ar grietinėlėje tada jie nesulips, o paskui pilti į keptuvę ir viską užkaitinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2006 01 14, 01:14)
pabandyk miltus išmaišyti šaltame sultinyje ar grietinėlėje tada jie nesulips, o paskui pilti į keptuvę ir viską užkaitinti mirksiukas.gif


Aha, dar taip nebandziau smile.gif Aciu mirksiukas.gif
Vakar jau isbandziau kukuruzu krakmola (vaje, o rasiau, kad miltus 4u.gif , sorry ), nu liuks dalykas padaziukui - labai graziai issitirpino ir padazas sutirstejo thumbup.gif , Beje - dariau kinietiska padaziuka prie kiaulytes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2006 01 13, 23:21)
Aha, dar taip nebandziau smile.gif Aciu  mirksiukas.gif
Vakar jau isbandziau kukuruzu krakmola (vaje, o rasiau, kad miltus  4u.gif , sorry ), nu liuks dalykas padaziukui - labai graziai issitirpino ir padazas sutirstejo  thumbup.gif , Beje - dariau kinietiska padaziuka prie kiaulytes ax.gif

bet to sultinuko daug nepilk. Aš pvz 1 kaupiną šaukštą miltų užpilu 1/3 stiklinės sultinio ir išplaku. O kai jau kaitinu keptuvėj tai dar įpilu sultinio pagal norimą tirštumą. Tada jau nesulips miltai smile.gif
Atsakyti
padazas koldunam:
1svoguna supjaustyti kubeliais ir apkepinti,idet smulkiai supjaustyta cesnaka,pakepint,nuplikint pomidira,supjaustyt ir i keptuve,viska ismaisyti,biski pakepint ir idet 3 saukstus grietines,pakepint kol uzvirs,idet druskos ir pipiru.
koldunus iskeptigalima keptuvej,bet geriau fritiurinej.
sudet koldunus i gylia lekste,apipilt padazu ir apibarstyti smulkiai sutarkuotu suriu.
skanau smile.gif
galima ta pati padaziuka panaudot su makaronais smile.gif
Atsakyti

aš irgi vieną padažą prisiminiau (gal čia ir nelabai tinka, nes jis prie rūkytos mėsos labiau, darau jį per baliuškas, tai visiem skanu):
majonezas, krienai, marinuoti agurkai, raudona paprika (galima dėti įvairių spalvų, tada gražiau atrodo) ir kas mėgsta česnako skiltelę išspausti. Nebandžiau, bet manau, kad tiktų ir prie kepsnių.
Atsakyti
Aš irgi noriu pasiūlyti vieną padažą , jį išmokė daryti bendradarbis, azerbaidžianietis: į kefyrą prispausti česnako sulčių, įdėti šiek tiek druskos ir viskas. Bet česnako reikia negailėti, čia toks aštrus padažas, bet man labai skanus. Aš jį naudoju ant balandėlių, koldūnų, makaronų.
Atsakyti