Įkraunama...
Įkraunama...

Gardūs padažai

QUOTE(Aga @ 2007 03 18, 13:12)
Raflezija, nežinau ar čia skaitos padažu ar ne, bet aš taip darau su makaronais thumbup.gif
Pakepinu smulkiai smulkiai pjaustytas morkas (tarkuotos netinka), česnako daug ir svogūno ir suverčiu pomidorų savo sultyse skardinę. Gaunas super, ypač ant vamzdelinių makaronų thumbup.gif


darau panačiai: pašutinu ant aliejaus morkas su svogūnu (viskas smulkiai pjaustyta), supilu pomidorus savo sultyse, viską troškinu kol suminkšteja, tada dedu šviežių pjaustytų bazilikų. tai šitas su spagečiais labai skanus essen.gif
Atsakyti
Sveikos kulinarės.
Prašau Jūsų pagalbos.
Pasisėmus idėjų iš šios ir kitų temų pagaminau padažą :
Pakepinau porą skiltelių susmulkinto česnako ir svogūno galvutę, po to įdėjau pundelį supjaustytų svogūno laiškų ir krapų, susmulknto brokolio ir suplėšytų špinatų. Pagardinau provanso žolelėmis ir druska. Kai viskas išsitroškino, sumaliau blenderiu. Tada įdėjau porą šaukštų grietinės ir dar kartelį užvirinau. Skonis gavosi tikrai fantastinis , bet jau spalva...( kaip karvės š...). Patiems valgyti galima, bet jokiam svečiui tikrai nepateiksi.
Gal turite minčių, kaip tą spalvą pakoreguoti?
Atsakyti
Prie vištienos ant grotelių:

1 česnako skiltelė
1 agurkas
1 a.š. vyno acto (arba kitokio)
0,5 a.š. cukraus
200 gr grietinės (bet kokios, geriausia 18 proc natūralios)
saujelė krapų


Mediniu grūstuvėliu sugrūdame česnaką su druska, pilame actą, cukrų ir gerai išmaišome. Suberiame krapus, sudedame tarkuotą agurką (prieš tai labai gerai nuspauskite, kad liktų sausoki net), grietinę. Viską gerai permaišome ir - prašau thumbup.gif Labai labai skanu - šiandien valgėm kaip tik essen.gif tourist5.gif
Atsakyti
Man tai patinka ir toks padazas, tinkantis prie vistienos kotletuku ir prie keptos zuvies: pomidoru padazo, majonezo ir marinuotu agurku (smulkiai supjaustytu) mixas. Skanumelis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2007 08 05, 21:09)
Prie vištienos ant grotelių:

1 česnako skiltelė
1 agurkas
1 a.š. vyno acto (arba kitokio)
0,5 a.š. cukraus
200 gr grietinės (bet kokios, geriausia 18 proc natūralios)
saujelė krapų


Mediniu grūstuvėliu sugrūdame česnaką su druska, pilame actą, cukrų ir gerai išmaišome. Suberiame krapus, sudedame tarkuotą agurką (prieš tai labai gerai nuspauskite, kad liktų sausoki net), grietinę. Viską gerai permaišome ir - prašau  thumbup.gif Labai labai skanu - šiandien valgėm kaip tik  essen.gif  tourist5.gif


Cia labai panasu i grikiska tzadziki, tik vietoj grietines naudojamas naturalus jogurtas, plius dedama saukstas alyvuogiu aliejaus. Cukraus nededame, vietoj to druskos ir pipiriuku! Siek tiek atsaldome ir pirmyn!!! Labai skanu su saltais uzkandziais arba su mesyte. Dar valgau si dalykeli su idarytom paprikom arba baklazanais.
Atsakyti
O gal kas man priminsite kaip daromas padazas prie cepelinu: reikia svogunu, spirgu, grietines, o ko dar? piena nereikia pilti?
pamirsau, geda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Invincible @ 2007 09 06, 13:57)
O gal kas man priminsite kaip daromas padazas prie cepelinu: reikia svogunu, spirgu, grietines, o ko dar? piena nereikia pilti?
pamirsau, geda  blush2.gif


Na zinau kelis budus! 1. Pakepinam lasinukus, sudedam svogunus, apkepus idedam grietines!
2. Pakepinam lasinukus, idedam svogunus, siek tiek miltu, sumaisome ir ipilame grietines arba pieno. Kartais mano kaimyne ipildavo siektiek to vandens, kuriame vire cepelinai.
3. İr dar tos pacios kaimynes vyras megdavo su tokiu padazu valgyti cepelinus. Varske sutrinti su gietine, ipilti siek tiek pieno, druskos, pipiru ir krapu ar petrazoliu!!

Taigi skanaus!!!
Atsakyti
Labai parastas naminis majonezas thumbup.gif
pienas + aliejus + druska+cukrus+citrinos sultys+pipriukai+garstycios.Viska pagal skoni ir suplakame.Visada gaunasi 4u.gif be kiausinio ax.gif
Atsakyti
Ant grotelių kepamos kiaulienos padažiukas

100g tirštos obuolienės,
1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių,
1 valgomasis šaukštas aliejaus,
žiupsnelis imbierų.


Ant grotelių kepamų žuvų padažiukas

250ml obuolių acto,
150g cukraus,
1 valgomasis šaukštas maltų imbierų,
žiupsnelis pipirų,
2 prinokę mangai,
3 valgomieji šaukštai žaliųjų citrinų sulčių.

Cukrų ištirpinkit acte,viską pavirti pora minučių,kol masė taps panaši į sirupą.Dėti prieskonius ir nulupus mangus,virti,kol suminkštės.Sutrinti,kad gautųsi tyrę,supilti žaliųjų citrinų sultis.Jeigu per tirštas padažas,įpilti vandens.
Atsakyti
gal kas zinote tokio zalio padazo, kur cili picerijose ant ciau ciau picu deda? laaaabai gardus thumbup.gif ir laaabai reikia unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,
kadangi atskyros temos apie padazus neradau, nusprendziau atidaryti nauja (nepykit jeigu pasikartosiu).

Prasau padekit man, pasidalinkyt patirtim ir receptukais kaip gaminti padazus antriems patiekalams ir salotoms. Gal kas kokius firminius turit??? ar siaip labai skanius.... lotuliukas.gif Dauguma receptu kiek atskyrose temose radau yra su svogunais, paprikom, o gal kas nors irgi tokiu "dalyku" nevalgot arba zinot receptus kurie ir be siu ingridientu visai skanus bus smile.gif))

Atsakyti
man tai labai ppatinka pelesinio surio padazas: reikia lydyta sureli be nieko sudet i puoda maza koki, tada ipilti grietineles truputi ir viska ishlydyti o tada imest gabaliuka ne per dideli pelesinio surio (galim ir be jo, jei be jo tai tada cesnako kokio, siaip zalumynu kokiu) tika prie visko- zuviai, mesai, cipsams laugh.gif ce tox kaip ciiake prie cili koldunu duoda gaunasi
Atsakyti