
Pasiūlykit padažą prie kalakutienos kepsnių

Pasiknisau savo užrašuose ir radau keletą receptų. Gal kam nors kas nors tiks:
GRIETININIS KMYNŲ PADAŽAS - labai tinka su svieziomis virtomis bulvemis
1 arbatinio saukstelio alyvu aliejaus; 1 susmulkintos cesnako skilteles; 1 arbatinio saukstelio kmynu; 6 arbatiniu sauksteliu grietines; 2 arbatiniu sauksteliu petrazoliu.
Pakaitiname alyvu alieju, suberiame cesnaka ir kmynus. Kepiname, kol parus, tada atvesiname. Supilame i atskirai isplakta grietine su petrazolemis. Druskos ir kitu prieskoniu beriame pagal skoni.
SURIO PADAZAS - patiekiamas su avokados ir svieziu salotu lapu misraine, grilyje keptu jautienos ar vistienos kepsniu.
Sumaisome 150 ml grietines, 2 saukstelius majonezo, 1 sauksteli garstyciu ir 2 saukstelius alyvu aliejaus iki vienalytes mases. Tada ipilame 1 sauksteli baltojo vyno acto ir tiek pat citrinu sulciu. Suberiame 50 g sutarkuoto kietojo surio.
MAJONEZAS SU POMIDORAIS IR BAZILIKAIS
Nulupame ir susmulkiname 225g pomidoru, sutriname cesnako skiltele ir sukapojame kelis sviezio baziliko lapus. Sumaisome visa tai su 6 sauksteliais majonezo. Dar pridedame 1 sauksteli pomidoru pastos. Druskos, pipiru - pagal skoni. Patiekiame su virtomis ir atsaldytomis svieziomis bulvemis arba makaronais.
CITRINU IR MEDAUS PADAZAS - tinkamas ant salotu pagamintu is kopusto, morku ir razinu.
Sumaisome 50ml alyvu aliejaus, 3 arbatinius saukstelius citrinu sulciu ir 50 ml medaus. Supilame i uzsukama inda. Suberiame po ketvirti saukstelio druskos, maltu juoduju pipiru ir susmulkinto cesnako. Suplakame.
GRIETININIS KMYNŲ PADAŽAS - labai tinka su svieziomis virtomis bulvemis
1 arbatinio saukstelio alyvu aliejaus; 1 susmulkintos cesnako skilteles; 1 arbatinio saukstelio kmynu; 6 arbatiniu sauksteliu grietines; 2 arbatiniu sauksteliu petrazoliu.
Pakaitiname alyvu alieju, suberiame cesnaka ir kmynus. Kepiname, kol parus, tada atvesiname. Supilame i atskirai isplakta grietine su petrazolemis. Druskos ir kitu prieskoniu beriame pagal skoni.
SURIO PADAZAS - patiekiamas su avokados ir svieziu salotu lapu misraine, grilyje keptu jautienos ar vistienos kepsniu.
Sumaisome 150 ml grietines, 2 saukstelius majonezo, 1 sauksteli garstyciu ir 2 saukstelius alyvu aliejaus iki vienalytes mases. Tada ipilame 1 sauksteli baltojo vyno acto ir tiek pat citrinu sulciu. Suberiame 50 g sutarkuoto kietojo surio.
MAJONEZAS SU POMIDORAIS IR BAZILIKAIS
Nulupame ir susmulkiname 225g pomidoru, sutriname cesnako skiltele ir sukapojame kelis sviezio baziliko lapus. Sumaisome visa tai su 6 sauksteliais majonezo. Dar pridedame 1 sauksteli pomidoru pastos. Druskos, pipiru - pagal skoni. Patiekiame su virtomis ir atsaldytomis svieziomis bulvemis arba makaronais.
CITRINU IR MEDAUS PADAZAS - tinkamas ant salotu pagamintu is kopusto, morku ir razinu.
Sumaisome 50ml alyvu aliejaus, 3 arbatinius saukstelius citrinu sulciu ir 50 ml medaus. Supilame i uzsukama inda. Suberiame po ketvirti saukstelio druskos, maltu juoduju pipiru ir susmulkinto cesnako. Suplakame.
Neperskaiciau visu puslapiu
apie padaziukus tai net nezinau
ar kas tokiu nepasiule padaziuku kuriuos as dazniausiai gaminu
Man jie tinka beveik prie visko, kepsniu, kotletu ir t.t
Cesnakinis padazas: imame grietines , isspaudziame i ja cesnako, dedame druskos, kvapiuju ir karciuju maltu pipiriuku, viska ismaisau ir ragauju ko dar reiktu idet cia jau pagal skoni
.Siaip tai jis turetu buti toks kad gerklyte truputi degintu nuo karciuju pipiru , cesnako tai kaip kas megzta daugiau ar maziau, svarbu kad butu jauciamas bent truputuka cesnakas
Agurkinis padazas: imame majonezo, iberiame i ji kvapiuju ir karciuju maltu pipiru, ir sudedame kuo daugiau mazais kubeliais pjaustytu raugintu agurku. Ragauju ar nieko netruksta, kas kaip megsta skanu ir svelnaus, ir astraus skonio
Skanaus!!!!



Man jie tinka beveik prie visko, kepsniu, kotletu ir t.t

Cesnakinis padazas: imame grietines , isspaudziame i ja cesnako, dedame druskos, kvapiuju ir karciuju maltu pipiriuku, viska ismaisau ir ragauju ko dar reiktu idet cia jau pagal skoni


Agurkinis padazas: imame majonezo, iberiame i ji kvapiuju ir karciuju maltu pipiru, ir sudedame kuo daugiau mazais kubeliais pjaustytu raugintu agurku. Ragauju ar nieko netruksta, kas kaip megsta skanu ir svelnaus, ir astraus skonio

Skanaus!!!!

QUOTE(gudrute15 @ 2007 11 26, 15:58)
Neperskaiciau visu puslapiu
apie padaziukus tai net nezinau
ar kas tokiu nepasiule padaziuku kuriuos as dazniausiai gaminu
Man jie tinka beveik prie visko, kepsniu, kotletu ir t.t
Cesnakinis padazas: imame grietines , isspaudziame i ja cesnako, dedame druskos, kvapiuju ir karciuju maltu pipiriuku, viska ismaisau ir ragauju ko dar reiktu idet cia jau pagal skoni
.Siaip tai jis turetu buti toks kad gerklyte truputi degintu nuo karciuju pipiru , cesnako tai kaip kas megzta daugiau ar maziau, svarbu kad butu jauciamas bent truputuka cesnakas
Agurkinis padazas: imame majonezo, iberiame i ji kvapiuju ir karciuju maltu pipiru, ir sudedame kuo daugiau mazais kubeliais pjaustytu raugintu agurku. Ragauju ar nieko netruksta, kas kaip megsta skanu ir svelnaus, ir astraus skonio
Skanaus!!!!



Man jie tinka beveik prie visko, kepsniu, kotletu ir t.t

Cesnakinis padazas: imame grietines , isspaudziame i ja cesnako, dedame druskos, kvapiuju ir karciuju maltu pipiriuku, viska ismaisau ir ragauju ko dar reiktu idet cia jau pagal skoni


Agurkinis padazas: imame majonezo, iberiame i ji kvapiuju ir karciuju maltu pipiru, ir sudedame kuo daugiau mazais kubeliais pjaustytu raugintu agurku. Ragauju ar nieko netruksta, kas kaip megsta skanu ir svelnaus, ir astraus skonio

Skanaus!!!!

Tikrai ir skanūs ir paprasti

as tai dazniausiai perku padazus knorr,nezinau turetu buti ir lietuvoje,skaniausi su grybais ir svogunu padazas.
o jei po ranka nera tokio tai ka nors sugalvoju pvz *grietine,prieskoniai,sviestas (vyras praso prie koldunu,eziuku)
*spirguciai ir grietine (prie cepaku ar kugelio)
*grietine,keciupas,prieskoniai visokie pipirai vegeta paprika nu kas po ranka,garstyciu ciut ciut...
zodziu skaniausia visada gaunas kai darau ekspromtu,sumetu viska ka fantazija sako ir gaunasi lb skanu
o jei po ranka nera tokio tai ka nors sugalvoju pvz *grietine,prieskoniai,sviestas (vyras praso prie koldunu,eziuku)
*spirguciai ir grietine (prie cepaku ar kugelio)
*grietine,keciupas,prieskoniai visokie pipirai vegeta paprika nu kas po ranka,garstyciu ciut ciut...
zodziu skaniausia visada gaunas kai darau ekspromtu,sumetu viska ka fantazija sako ir gaunasi lb skanu

QUOTE(Šilko Namai @ 2007 06 08, 10:52)
Kaži ar prie mėsos tinka?
QUOTE(Mintibutė @ 2007 09 06, 20:55)
Labai parastas naminis majonezas
pienas + aliejus + druska+cukrus+citrinos sultys+pipriukai+garstycios.Viska pagal skoni ir suplakame.Visada gaunasi
be kiausinio 

pienas + aliejus + druska+cukrus+citrinos sultys+pipriukai+garstycios.Viska pagal skoni ir suplakame.Visada gaunasi


o kaip jis daromas

Noriu pasigaminti totriska padaza, bet nezinau kaip. Gal kuri is mamyciu zino kaip gaminamas totoriskas padaziukas. Jis labai skanu prie mesytes ar zuvies.
QUOTE(gudrute15 @ 2007 11 26, 14:58)
Agurkinis padazas: imame majonezo, iberiame i ji kvapiuju ir karciuju maltu pipiru, ir sudedame kuo daugiau mazais kubeliais pjaustytu raugintu agurku. Ragauju ar nieko netruksta, kas kaip megsta skanu ir svelnaus, ir astraus skonio

O daugiau i sita padaza nieko deti nereikia?

gal kas žino kornišonų padažo tiekiamo prie žuvies receptą??? niekur nerandu

QUOTE(dianita @ 2007 12 28, 14:47)
Mane irgi domina sitas padaziukas

isduokit paslapti kas nors

kaip pagaminti padaza is grietineles, olandisko surio? ten kazkaip kaitinti kazka reikia? ko dar deti? su kuo valgyti?
aciu
aciu
